Comanda iHerb Aprilie 2015


RO: Am asteptat cu sufletul la gura ultima comanda facuta pe iHerb pentru aveam in ea destule produse care imi trebuiau. Am sperat ca poate se intampla o minune si-mi ajunge si mie comanda in 10 zile, insa nu a fost sa fie si a ajuns dupa 11 zile lucratoare la posta de cartier.

Veti vedea multe produse care au mai aparut pe blog si chiar cateva dintre cele mentionate in Top 10 produse de pe iHerb dar exista si cateva noutati.

Neoteric Cosmetics Alpha Hydrox Oil-Free Treatment
* 13.98$ / 50 ml * link produs *

neoteric cosmetics alpha hydrox oil-free treatment iherb code sih411

Acesta este un exfoliant chimic cu 10% AHA pe care l-am luat din curiozitate si pentru ca parea o alternativa buna la Paula's Choice Weekly Resurfacing Treatment w/ 10% AHA. Pe langa acidul glicolic mai are si cateva ingrediente cu proprietati anti-iritante, exact ce am nevoie pentru o concentratie destul de mare de AHA. Abia asteptam acest produs pentru ca ramasesem fara exfoliant pe baza de AHA iar dupa cel cu 7%, am vrut sa revin la 10% pentru ca in trecut am avut rezultate minunate cu aceasta concentratie. L-am incercat deja si imi place mult textura de gel dar foarte usoara, de fapt este aproape lichida si nu m-a piscat deloc tenul cand am aplicat exfoliantul.

Bdellium Tools Maestro Series 949 Pointed Foundation Brush
* 14.88$ * link produs *

bdellium tools 949 pointed foundation brush iherb code sih411


Am citit despre aceasta pensula la Andreea si am vrut neaparat s-o incerc si pentru ca am vazut-o de nenumarate ori pe Vivianna Does Makeup cu pensula Luoise Young LY34 (dovada este si faptul ca ii stiu numarul pe de rost) iar Bdellium 949 seamana foarte bine doar ca este mai mica. Am luat-o ca s-o incerc pentru aplicarea fondului de ten dar revin cu mai multe impresii si posibile utilizari dar va spun de pe acum ca este super fina. Eu mai am o pensula Bdellium care are 2 ani deja si este in continuare fina, nu a pierdut niciun fir asa ca am incredere in calitatea acestor pensule.

EcoTools Eye Enhancing Duo Set
* 5.99$ * link produs *

ecotools eye enhancing duo set iherb code sih411

ecotools eye enhancing duo set iherb code sih411

Imi doresc acest set de pensule cu doua capete de foarte mult timp insa de multe ori am vazut ca nu erau in stoc. Dar de data asta le-am prins si le-am luat pentru ca m-am gandit ca sunt foarte practice atunci cand calatoresti. Pentru ca au doua capete, iei doar 2 pensule in loc de 4 si ai una pentru aplicarea fardului pe pleoapa, una pentru pliu/blending, smudge si una pentru tus/sprancene. Insa am avut parte de o surpriza cam neplacuta cand am deschis setul pentru ca un capat - smudge - era dezlipit de pe maner (insa il lipesc) dar ce m-a deranjat mai mult a fost faptul ca pensula pentru tus este taiata foarte aiurea si cateva fire sunt mai lungi. Not good! Nu stiu daca setul meu e o exceptie dar momentan sunt cam dezamagita de EcoTools.

Thompson Rutin 500 mg
* 3.16$ / 60 tablete * link produs *

thompson rutin iherb code sih411

Apoi, trecand la produsele cunoscute, printre ele se numara o noua cutie de rutin. Chiar i-am resimtit lipsa si este unul dintre produsele pe care le asteptam cu nerabdare.

Nature's Way Alive Whole Food Energizer Multi-vitamin Max Potency
* 9.44$ / 90 tablete * link produs *

nature's way alive multi-vitamin oherb code sih411

nature's way alive multi-vitamin oherb code sih411

Am luat 2 cutii de Alive pentru ca voiam sa am rezerve in caz ca nu apuc sa mai comand la timp iar in Romania sunt extrem de scumpe (de can aceeasi bani iei numai 30 de tablete). Si pentru ca am comandat 2 cutii, am beneficiat de un discout de 10% la ambele.

Nature's Gate Jojoba Shampoo
* 5.47$ / 532 ml * link produs * review *

nature's gate jojoba revitalizing shampoo iherb code sih411

Pe principiul nicio comanda iHerb fara un sampon Nature's Gate, am luat varianta cu jojoba, preferata mea dintre cele 3 incercate. Luni dimineata eram usor panicata pentru ca ajunsesem la ultimii stropi de sampon si nu stiam ce o sa ma fac daca nu ajunge mai repede comanda. Insa am scapat de griji. In momentul de fata, sampoanele Nature's Gate sunt singurele pe care stiu ca ma pot baza ca nu imi face matreata si le folosesc constant de mai bine de 2 ani.

Andalou Naturals Honey Pumpkin Glycolic Mask
* 11.96$ / 50 ml * link produs * review *

andalou naturals honey pumpkin glycolic mask iherb code sih411

andalou naturals honey pumpkin glycolic mask iherb code sih411

Ultimul produs, dar nu si cel din urma, este masca mea preferata si cea de care nu ma pot desparti, asa ca am luat un nou borcan. Celalalt m-a tinut mult mai mult decat ma asteptam dar nici nu foloseam foarte multa ci am preferat mereu s-o aplic intr-un strat subtire.

***
Acestea au fost produsele din aceasta tura si deja pregatesc cosul pentru urmatoarea.

Daca sunteti la prima comanda pe iHerb, puteti folosi codul SIH411 (sau puteti da click pe link-urile de mai sus si vi se va aplica automat) pentru a beneficia de o reducere de 10% reducere din valoarea totala (si veti obtine si 10% credit de loialitate pentru a fi folosit la urmatoarea comanda. 

Incepand din August 2016 s-a trecut de la International Airmail la Global Mail by DHL iar cu aceasta schimbare coletele iHerb nu mai ajung la posta locala ci la cea vamala unde se percepe TVA (9% pentru suplimente si alimente / 20% pentru restul produselor). De asemenea, pentru provincie pot aparea intarzieri mari datorita timpului mare cat ii ia Postei Romane sa proceseze coletele ajunse in tara. Pentru orice eventualitate, puteti opta pentru plata prin Paypal, disponibila doar cand selectati ca preturile sa fie afisate in dolari sau euro. Pentru comenzi peste 150 euro va fi nevoie sa platiti atat TVA cat si taxe vamale (12.8% din valoarea comenzii)

Daca nu aveti radbare si doriti sa aveti tracking , puteti opta pentru una dintre cele trei variante de transport prin curier: DHL, UPS sau DPD. In acest caz, coletul va fi livrat direct la adresa.

  • Trebuie sa aveti insa in vedere ca DHL percepe un comision de vamuire (in jur de 100 lei/ evitabil daca aveti nr. EORI si platiti personal taxele catre stat) pe langa taxe, care se platesc in functie de continutul comenzii (9% TVA pentru alimente si suplimente, 20% restul). Pe langa asta, procesul lor de vamuire necesita si destul de multe acte, inclusiv o traducere a facturii. 
  • Exista si varianta de transport prin UPS, mai scumpa ca DHL insa nu vi se va percepe acel comision de 100 lei si veti plati doar taxele vamale aferente comenzii. Transportul este inclus atunci cand se calculeaza taxele si veti plati 9% din valoarea totala (comanda+transport). Nu este nevoie nici de documente suplimentare dar la prima comanda cu ei veti fi contactati de ei pentru a va cere datele personale necesare vamuirii.
  • DPD este cea mai noua metoda de transport si pretul platit pe site include taxele. Insa, per total, transportul prin UPS este mai convenabil si nu cunosc mai multe detalii despre livrare.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

11 comments:

  1. Chiar daca am ten gras si eu sunt fana AHA 10%. Am incercat doar Glyco-A de la ISIS Pharma (are textura crema, nu gel si simt ca pisca usor, dar i-am vazut efectele de la prima utilizare si imi place). Ma tenteaza si pe mine cel de la Neoteric, pe viitor. Setul de doua pensule de la EcoTools il am si eu, chiar acum am verificat daca e taiata bine pensula unghiulara. :) E ok. Nu le consider niste pensule super, dar le folosesc. Si pe mine m-a incantat ideea ca aveau doua capete. Le prefer pe cele Real Techniques, dar de la ei am doar pensule pentru fata.
    Scuze ca intreb, pentru ce folosesti tu Rutin, daca ne poti spune? Am citit caracteristicile, dar tot nu m-am lamurit pentru ce il apreciezi tu. Voi incerca si eu sampoanele de la Nature's Gate, am citit lucruri bune despre el de la fete pe care le apreciez. Dupa doua sampoane profesionale cu care nu m-am impacat deloc, dar deloc...scalpul meu s-a revoltat cum nu a mai facut-o de ani buni. Am trecut la Nizoral, sa scap de o zona din tampla unde am descuamari.
    La fel, nu cred ca am citit vreun review negativ despre masca Andalou cu dovleac, totusi nu o consider esentiala, daca ai o rutina cu care te impaci bine. Tu cand o folosesti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu ca se spune ca AHA e pentru cele cu tenuri normale sau uscate insa cred ca asta nu ne impiedica si pe noi sa profitam de efectele lui minunate. Dar chiar ti-as recomanda sa incerci Alpha Hydroc, Glyco-A nu are o formula 100% ok din cate imi amintesc, dar nici nu am folosit.

      In principiu Rutin iau pentru circulatia periferica si pentru sanatatea capilarelor pentru ca anul trecut am avut niste probleme dermatologice (capilaritis smth).

      Am fost si eu foarte trista cand am constatat ca samponul profesional pe care-l aveam imi facea matreata dar scalpul face nazuri si la cele mass market, nu discrimineaza. :)) Totul e sa-l gasesti pe acela cu care sa nu ai probleme.

      Iar legat de masca Andalou, sa stii ca si eu credeam inainte acelasi lucru, ca nu-ti mai trebuie o masca atunci cand ai o rutina foarte bine construita si nu mi se pare esentiala. mie imi place foarte mult cum se simte tenul dupa ce o folosesc, fin si hidratat, m-a impresionat in momentul in care am folosit-o dupa raceala si m-a scapat de zonele uscate de la nas cu care m-as mai fi luptat cateva zile daca nu as fi folosit-o. Eu o folosesc cam de 2 ori pe saptamana, dupa baie si apoi vin cu rutina obisnuita a tenului.

      Pup :*

      Delete
  2. din pacate am folosit transportul cu DHL. Pe langa transport si taxe vamale, am platit si COMISION din valoarea facturii.Acest comision il percepe DHL din ianuarie...asa ca am regretat cumplit ca nu am ales posta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uf, imi pare rau. :( Foarte nesimtiti cei de la DHL Romania si d-asta am scris despre comisionul respectiv, ca lumea sa stie ca exista costuri suplimentare.

      Delete
    2. A fost peste 150 de euro de a trebuit sa platesti taxe vamale? Si ce este acest comision, TVA?

      Delete
    3. Probabil Mihaela se refera la TVA ca fiind taxele vamale platite. Comisionul de care spune este unul scos din burta de DHL, o garantie pentru ca platesc ei pentru tine vamuirea si este peste 100 de lei. Poti evita plata acestui comision daca platesti tu direct taxele pentru vamuire insa trebuie sa obtii un nr EORI, ceva de genul, un proces anevoios. Daca dai un search pe Google legat de taxa asta si cum o poti evita sigur gasesti toate detaliile.

      Delete
  3. Andreea Maria1 May 2015 at 16:46

    Salut. Coletul ti-a ajuns la posta sau la vama? A trebuit sa platesti ceva taxe, dat fiind faptul ca ai avut un colet cu o valoare de peste 10$?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am scris si la inceputul articolului, comanda mea a venit la posta de cartier, normala.

      Delete
  4. Pensulele au mers direct in wishlist! Masca o am si eu... e ok, dar nu m-am indragostit de ea.

    ReplyDelete
  5. Hei! Am nevoie de un produs de pe iherb,dar din pacate nu pot sa fac comanda din cauza unor probleme cu adresa din buletin si cea respectiva, nevand nici card. M-ai putea anunta te rog frumos data viitoare cand mai faci o comanda pe iherb, sa pui in cos si produsul de care am nevoie?Iti platesc banii inainte,deci nu e nicio problema.Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey! Dar nu te-ai semnat, nu ai lasat niciun contact...

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram