Beauty regrets&satisfactions


RO: Adiana a scris un articol foarte drăguÅ£, despre ce regretă în materie de frumuseÅ£e ÅŸi mi-a plăcut tare mult, deÅŸi mi-a trezit amintiri cam neplăcute. M-am gândit să-mi aÅŸtern ÅŸi eu regretele dar că sa nu fie numai de rău să includ ÅŸi obiceiurile de care sunt mândră, că să mai îndulcesc puÅ£in postarea.


REGRETE:

  • ÃŽn primul rând faptul că foloseam produse cu alcool, muult alcool, îmi aduc ÅŸi acum aminte de o loÅ£iune tonică anti-acneica pe care o foloseam, cred că era alcool cu parfum ÅŸi nimic mai mult. Ah, ÅŸi nelipsitul spirt, mi se pare horror când mă gândesc că am pus spirt pe faÅ£a, dar măcar ÅŸtiam exact ce pun, în comparaÅ£ie cu loÅ£iunea tonică :)))
  • Apoi vine cu mare graÅ£ie, prima întâlnire cu Retin-A, normal că l-am aplicat fără să folosesc apoi cremă hidratantă ÅŸi normal, fără protecÅ£ie solară, mai era ÅŸi vară, din fericire nu m-am ales cu chestii urâte dar am pete pigmentare.
  • Folosirea produselor neadecvate intră tot aici ÅŸi aÅŸ mai include ÅŸi faptul că nu m-am îngrijit corespunzător destul de mulÅ£i ani, adică nu aveam o rutină strictă ÅŸi erau daÅ£i în care săream cu desăvârÅŸire peste crema hidratantă.
  • ÃŽntr-unul din episoadele mele de pustule (precum cel de iarnă trecută) am început să folosesc săpunul cu Borax ÅŸi îl foloseam chiar ÅŸi mai mult de două ori pe zi. Horror, again! ÃŽmi uscase faÅ£a îngrozitor dar de probleme nu m-a scăpat.
  • Scrub cu mălai anyone? Da, ÅŸi asta este unul din marile mele regrete alături de scrub-urile alea "sănătoase" de care vă povesteam ÅŸi în postarea anterioară.
  • ÃŽnfiptul "deijtelor" în săracul meu nas, "săpând" după puncte negre, musai cu unghiile, instrumentul perfect. 


SATISFACÅ¢II:

  • ÃŽn primul rând, mă bucur de faptul că nu am suferit de acnee severă iar în anii de adolescenţă nu am avut probleme grave cu tenul, că altfel cine ÅŸtie ce remedii aÅŸ mai fi folosit, deci se putea ÅŸi mai rău (tata îmi spune mereu: "întotdeauna se poate mai rău"), deÅŸi nu e scuză tocmai bună, mă consolează.
  • DeÅŸi mulÅ£i ani am însumat greÅŸeli care mă înfioară atunci când îmi aduc aminte de ele, să zicem că am descoperit din timp iar acum încep să remediez din ele ÅŸi poate, pe măsură ce timpul trece, tenul meu va arăta tot mai bine, poate ajung ÅŸi eu cu un ten că al Georgiei. :D
  • Acum când mă uit pe eticheta unui produs, văd mai departe de marketing ÅŸi înÅ£eleg în mare parte ce scrie acolo, nu mai cumpăr produse cosmetice după promisiuni ci după ingrediente ÅŸi destul de rar mai dau greÅŸ în privinÅ£a produselor pe care le cumpăr.
  • DeÅŸi au fost mulÅ£i ani în care nu am folosit protecÅ£ia solară decât atunci când mergeam la mare, m-am deÅŸteptat iar acum folosesc protecÅ£ie solară mare atât iarna cât ÅŸi vara (mare, as in SPF30 ÅŸi SPF 50), produsele pe care le folosesc - retinoizi, exfolianÅ£i, peeling -  o cer mare pe tot parcursul anului.
  • Cel puÅ£in la capitolul produse pentru ten, acolo unde fac ÅŸi cele mai mari învestiÅ£ii, folosesc regulat toate produsele ÅŸi nu am decât câte unul din fiecare, deci nu stă niciunul degeaba, ÅŸi în general le termin înainte de a expiră, am acum dubii dacă termin AHA-ul 10% pentru că nu am mai putut să-l folosesc des în ultimul timp (cred că am să-l aplic ÅŸi pe corp). :(
  • Nu am folosit lămâie pe faţă, roÅŸii, căpÅŸune ÅŸi toate celelalte "remedii" clasice recomandate pentru tenuri grase.
  • Faptul că pot transmite ÅŸi mai departe informaÅ£iile, atât aici pe blog dar ÅŸi înafara lui ÅŸi eventual când voi avea un copil/ dacă voi avea un copil îi voi putea trasmite informaÅ£iile acestea că să nu creadă în toate BS-urile ÅŸi toate invenÅ£iile companiilor doar de dragul de a vinde produse.

Din câte aţi citit, cel puţin la regrete sunt chestii întâlnite des, nimic special, pe vremea mea nu era atâta informaţie disponibilă, sursele era limitate la mama, bunica, prietena şi dermatologii care recomandă săpunul cu Borax. Din fericire, acest lucru s-a schimbat drastic şi sper doar că în viitor tot mai multe femei să nu mai cumpere creme de faţă după mirosul lor, sau alte cine ştie ce produse bazandu-se numai pe promisiunile companiei care a scos produsul.
    Voi cu ce aţi păcătuit? :) Sau de ce sunteţi mândre?

    Julie

    Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
    Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

    13 comments:

    1. sunt multe de zis la intrebarea ta, asa ca pregatesc si eu un articol :P ca doar nu va las singurele amintindu-va de obiceiuri cosmetice pe care regretam ca le-am avut/facut. in mare parte ma regasesc in ce ai spus, cu unele exceptii. pup!
      ps: asa se scrie un comentariu fara sens, cuvinte si gata :) ma revansez cu urmatorul comentariu, sper sa aiba mai mult sens :))))

      ReplyDelete
    2. Mania cu dejtele pe fata inca o mia am, mia ales cand sunt stresata :(
      greu scap de ea :(

      ReplyDelete
    3. Hello si la multi ani! :*

      Tu ai deja tenul foarte, foarte frumos si curat! :) Ai sa ma vezi maine ca nu-s in starea mea cea mai buna, ca sa fac haz de necaz - ma transform intr-un unicorn (am ceva ingrozitor in frunte) :))
      Bine ca ne-am desteptat, cred ca vom povesti si nepotilor despre Pasagera! :)

      ReplyDelete
    4. Si eu am trecut prin faza cu spirt-ul pe fata...scrub cu tarate ca "sa vezi ce ten curat iti face mama.." si alte sfaturi..
      SPF la fel doar vara..
      Bine ca m-am despteptat la timp si acum nu mai ies din casa fara crema hidratanta si spf:).

      ReplyDelete
    5. @Milena abia astept sa citesc si postarea ta :*

      ReplyDelete
    6. @Monique eh, asa in general, mai pun si eu mainile pe fata, din pacate, desi mult mai rar, dar poti scapa de obiceiul asta :*

      ReplyDelete
    7. inca o dovada ca eram adormita aseara.la multi ani minunati!!!! sa fii sanatoasa si fericita iti doresc! hug :*

      ReplyDelete
    8. @Georgiana mersi :) Eu nu il vad asa frumos. :( Oh, imi pare rau, le stiu prea bine, cosurile in frunte, am avut si eu d-alea, dar as lua si cosul daca ar fi sa ma aleg cu un ten ca al tau, fara puncte negre si pori dilatati. :P Pup :*

      ReplyDelete
    9. @Milena :)) mersi, oricum tu mi-ai urat si anticipat. Pup :*

      ReplyDelete
    10. Si eu am facut greseli cu carul dar din fericire nu am ramas cu semne care sa nu se poata indrepta. Stii ca si eu ma gandeam de curand exact la faptul ca atunci cand voi avea un copil voi avea grija sa stie toate lucrurile pe care eu le-am aflat tarziu. Parca vad copilul meu la 20 de ani cu pielea perfecta :D Sper sa ma asculte :))

      ReplyDelete
    11. Se pare ca toate am facut cam aceleasi greseli, cand ma gandesc imi vine sa ma bag cu capul in nisip.
      Ma bucur insa ca in adolescenta (pe cand ma dadeam si eu cu spirt si ma spalam cu protex) nu foloseam fdt, sigur nu as fi stiut sa ma demachiez corect (cu toate ca probabil protexul ar fi spalat si fdt) si cine stie la ce probleme mai ajungeam.
      Sper numai sa nu aflam peste 10-20 de ani ca spf-ul e de fapt nociv, cum am vazut ca deja se vehiculeaza in unele cercuri bio / vegan /raw-vegan.

      ReplyDelete
    12. Dar tu ai deja un ten frumos! Si eu foloseam malai amestecat cu tarate, aveam impresia ca imi face bine :( Spirt n-am pus pe fata, dar lamaie cu zahar da.. Nici acum nu am o rutina exacta, dar un lucru de care am fost mandra mereu e ca niciodata (sau cel putin nu-mi amintesc vreodata) nu am dormit machiata.. :D pup si la multi ani, iar, pentru ieri :*

      ReplyDelete
    13. Greselile mele seamana cu ale tale, banuiesc ca ne luam informatiile din aceleasi locuri: prietene, matusi si revistele colorate...
      M-ati motivat tu, Adiana si Georgiana sa incerc o postare similara, dar e drept ca prefer varianta ta, usor indulcita. :)

      ReplyDelete

    Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

    Instagram