Primul/prima...


RO: Am rămas rău de tot, dar rău de tot în urmă cu tag-urile, tot timpul când ziceam să mă apuc de unul, mă lăsam păgubașă È™i treceam la alt articol, dar pentru că am primit atâtea tag-uri drăguÈ›e de la persoane care îmi sunt dragi le voi onora, pinky promise, nu v-am uitat, Ioana, Antonia.

Am s-o iau de la cel mai nou tag primit de la Irinaaa :) și am să-ncerc să sap în străfundurile memoriei și să văd dacă-mi mai aduc aminte primele produse cosmetice. Să-ncepem...




Primul fond de ten a fost unul Seventeen. Nu, nu este cel Time plus, este unul care era într-un borcănel de sticlă și avea o "lopățică" cu care scoteai produsul. Nu știu câte dintre voi l-ați prins sau îl știți, am încercat să găsesc o poză dar nu am reușit. După el, foarte mulți ani am folosit Time Plus.

Prima pudră a fost una de la Ruby Rose/Golden Rose, nu mai țin minte exact, știu doar că se mai întâmpla să nu-mi aleg tocmai nuanța corectă și eram cam mică pentru așa ceva, era pe la sfârșitul clasei a 9a.


via 


Primul rimel...easy: Maybelline Great Lash. Îmi aduc aminte că la incepututl clasei a opta se întorsese prietenă a mea din SUA și își luase de acolo acest rimel. Eu l-am luat prin clasa a noua pe al meu și zău că nu înțeleg de ce l-au scos de pe piață de la noi.

Prima paletă de farduri am furat-o de la mama, era plină de culori vibrante, ceva în genul Sleek V1 Brights, toate mate, habar n-am de unde o avea, pentru că evident că nu o folosea. Eu în schimb m-am tot jucat cu ea, ui, ce-mi mai făceam pe la ochi.

Primul ruj...Ruby Rose, un roz piți, d-ăla deschis și cu un puternic subton rece, vai doamne!

Primul fard a fost tot Ruby Rose/Golden Rose, un maro, cu care am descoperit că îmi pot contura sprâncenele. Cred că eram în clasă a 11a, și ce descoperire făcusem, de atunci îmi conturez mereu sprâncenele. :)



Prima ojă aș vrea să uit de ea, era un fuchsia turbat iar eu eram mult prea mică dar mi s-a pus pata și n-am lăsat-o pe mama până nu m-a dus să-mi iau una. După asta m-am calmat iar prima "ojă" folosită până la epuizare (ba chiar am cumpărat-o încă de 2 ori după, așa ca să înțelegeți :P) a fost Maybelline, cea din poză, bine, era tratament, dar se vedea atât de drăguț pe unghie și cum în liceu eram mare amatoare de french, o foloseam pe post de ojă.

Primul tuș a fost unul de la Lancome, a fost descoperirea anului atunci când am folosit tuș pentru prima oară. Din cauza pleoapelor mele căzute, mereu aveam probleme cu creionul dermatograf, mereu mi se întindea, trebuia să am grijă să-l fixez cu fard, habar n-aveam pe atunci de primer. Eram prin clasa a 11a cred și l-am folosit până l-am terminat. Habar n-am ce produs exact era, venea într-un tub cilindric argintiu iar pensula era destul de rigidă și mă descurcăm cu ea, deși era pentru prima oară când foloseam un astfel de produs.

Primul produs de lux a fost tușul de care v-am spus mai sus. Îl primisesem de la o prietenă, își luase set, rimel și tuș, iar tușul nu i-a plăcut și mi l-a dat mie.

Primul blush cred că l-am luat foarte târziu, pe la facultate, era un rozaliu cu irizații aurii, nu mai țin minte ce marca, l-am luat de la târgul de la Romexpo.

Primul dermatograf a fost unul de la L'Oreal. Eh, am început "în stil". :)) Cred că mama își luase pentru ea de prin călătorii un set format din rimel, dermatograf și demachiant bifazic, dar i l-am furat eu și asta a fost. >:)

Primul contur de buze era de la o firmă de care spusese prietena mea de fusese în SUA. Cred că era cadou la o revistă, cel mai probabil la Bravo, asta cumpărăm în vremea aia, și l-am luat, că deh, dacă-l văzuse ea în America, trebuia să-l am.

Primul balsam de buze a fost cel clasic, d-ăla cu bilă È™i tot felul de arome, ce ne mai luam eu È™i prietenele din cartier. Mereu fugeam la chioÈ™c să ne luăm câte o nouă aromă, È™i mereu le pierdeam. Nu că m-am învățat minte pentru că È™i acum mi se întâmplă să rătăcesc balsamurile de buze.

Primul gloss a fost unul Avon, luat tot la o revistă. Era d-ăla de-l roteai și ieșea produs prin burețelul de sus, nu luciul de buze clasic. Era mai nude-ish și mă prindea foarte bine nuanța, mai țin minte și că mirosea delicios, dar habar n-am să va spun cum îi zicea.

***

Cam asta a fost, din câte aÈ›i citit cred că v-aÈ›i prins că de multe ori i-am umblat prin produsele mamei, încă de când eram foarte mică îmi băgam gheruÈ›ele prin ele, nu È™tiu de ce dar îmi stârneau aÈ™a o curiozitate. Din păcate, deÈ™i avea produse, mama e paralelă cu machiajul È™i niciodată nu m-a luat la o discuÈ›ie între fete ca să-mi explice ce È™i cum, să mă îndrume, aÈ™a că de-a lungul timpului am făcut multe greÈ™eli în materie de culori alese sau produse cumpărate.  Acum e mult mai uÈ™or pentru că informaÈ›iile sunt foarte accesibile È™i la îndemână.


***

Iar acum să dau È™i eu mai departe, mi-ar plăcea să aflu primele produse folosite de: Georgia, Andreea A, Andreea DLC, Alina, Cristina, Larisa, Andreea V (domne' multe Andrée în blogosfera românească), JoiceAntonia. Cam ele mi-au venit în minte, dar dacă va place leapÈ™a, vă invit s-o preluaÈ›i iar dacă nu aveÈ›i blog, vă aÈ™tept cu comentarii. Mi se pare interesant să citesc È™i să aflu care au fost primele voastre produse de machiaj. 

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

10 comments:

  1. da' voi toate ati avut produse cat de cat rasarite :))) eu am tot evitat tag-ul ca nu cred ca-si mai aminteste nimeni de produsele pe care le foloseam eu acum 13 ani :)) God, i'm old :)) tot gasesc ceva de povestit pana la urma. multumesc :*

    ReplyDelete
  2. @anais ba eu sunt chiar curioasa ce era "la moda" pe-atunci. :) Mi se pare interesant sa vad diferenta intre generatii si produsele folosite. :*

    ReplyDelete
  3. Am avut si eu oja aceea de la Maybelline, mi-am luat-o din Bucuresti cand am dat admiterea la facultate. Stiu ca imi placuse mult, am recumparat-o desi era putin out of my price range.

    ReplyDelete
  4. Pudra avea cumva 3 compartimente? Intr-unul era buretelul.. Si eu am avut una tot de la Ruby Rose, sau cel putin asa cred, dar n-am gasit-o pe net :( Sigur sigur nu mai e rimelul de la Maybelline la noi? Parca am vazut amabalajul de curand intr-un magazin.. pup!

    ReplyDelete
  5. @Lauren sigur sigur nu mai e rimelul, poate pe la vreun butic, daca aduce produsede prin Germania sau stiu eu de pe unde mai aduc, altfel, la noi nu exista. Pudra din cate stiu nu avea 3 compartimente, sau cel putin asa imi amintesc, adica buretelul era direct peste pudra, nu separat. Pup :*

    ReplyDelete
  6. @Sadie uuu, chiar eram curioasa daca isi mai aduce cineva aminte de tratamentele astea, adevarul e ca si mie mi se parea cam scumpa dar tot o luam, pe acelasi principiu ca al tau :)

    ReplyDelete
  7. Multumesc mult de tot pentru leapsa! Nu stiu din pacate daca o voi putea onora, pt ca nu-mi mai aduc absolut deloc aminte de primele...:D

    ReplyDelete
  8. Au o valoare sentimentala de-acum pentru mine. Nici nu m-am mai uitat sa vad daca mai exista...

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram