Miere, propolis și uleiuri hidratante la duș







RO: A trecut ceva timp de când am început să folosesc gelurile de duș Floral și Floramin, 2 dintre cele 4 geluri de duș lansate de cei de la Complex Apicol la incepututl lunii Iunie, v-am dat de veste atunci când s-au lansat iar acum revin și cu impresiile celor pe care le-am încercat.


Gelurile de duș vin într-un ambalajul clasic pentru acest tip de produs, fiecare gel de duș are 250 ml de produs și aș putea spune că nu ți-ar atrage atenția și nu te-ar îmbia să cumperi produsul dacă l-ai vedea pe raft într-un magazin dar cei de la Complexul Apicol nu se bazează pe acest aspect ci mai degrabă pe clienții fideli, cei care cunosc deja produsele lor (și sunt destui), unde mai putem adăuga și fanii produselor apicosmetice.


  • Ingredientele sunt urmatoarele: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERIN, CITRUS ARANTIUM DULCIS EXTRACT, GLYCOL STEARATE, COCAMIDE DEA, VITIS VINIFERA SEED OIL, PARFUM, EDTA, PROPOLIS
  • Gelul de  duș Floral conține propolis, cu efect antibacterian și anti-iritant, și ulei din sâmburi de struguri, antioxidant; agenții de curățare fac parte din categoria celor blânzi iar extractul de portocale este pentru parfum (și posibil iritant). Din păcate ingredientele care mă interesau cel mai mult sunt în coada listei deci într-o concentrație foarte mică, mi-ar fi plăcut să le regăsesc mai sus în listă, măcar undeva pe unde este extractul de portocale. 
  • Deși mă așteptam ca mirosul să fie de dat de extractul de portocale, mi se pare că miroase mai degrabă a propolis și îmi place foarte mult asta, îmi aduce aminte de bombonelele cu propolis pe care le-am mâncat cândva, bombonele care mi-au plăcut la nebunie. Deci de fiecare dată când foloseam  gelul de  duș Floral  mă duceam cu gândul la ele, parcă le și puteam gusta. Totuși, nu mi se pare că parfumul este unul foarte puternic și eventual deranjant, în caz că nu apreciezi mirosul de propolis, și nu persistă după ce îl îndepărtezi cu apa. 
  • Faptul că propolisul are proprietăți antibacteriene m-a determinat să-l aleg, m-am gândit că poate fi foarte folositor mai ales acum vara, când, transpirăm iar bacteriile sunt libere să prolifereze. 
  • Mi s-a părut blând pe piele și deși am câteva zone unde pielea tinde să fie uscată, nu am simțit că acest gel de duș a contribuit la agravarea uscăciunii ceea ce este un mare plus, având în vedere că sunt mai leneșă așa de fel și mai "uit" să folosesc loțiunea de corp după duș. 
  • Nu face multă atât de multă spumă ca alte geluri de dus dar face destulă. 
  • Îl găsiți online aici, la prețul de 13 lei, sau în magazinele cu produse naturiste și la reprezentanțele din țară ale celor de la Complexul Apicol (aici găsiți lista lor). 




  • Ingredientele sunt urmatoarele: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, GLYCERIN, CITRUS ARANTIUM DULCIS EXTRACT, GLYCOL STEARATE, COCAMIDE DEA, PRUNUS AMYGDALUS OIL, HONEY, PARFUM, EDTA, PROPOLIS
  • Gelul de  duș  Floramin conține miere, cu antioxidanți, anti-iritanți și vitamine, ulei de migdale dulci, un alt antioxidant, agenții de curățare sunt și ei din categoria celor blânzi și din nou, are extract de portocale. Dar din nou, uleiul de migdale care mă interesa pe mine în mod special este la sfârșitul listei de ingrediente. 
  • Mirosul acestui gel de duș ar fi unul de portocale, dar mie personal nu-mi place, de când am încercat o cremă de față cu un parfum puternic, am observat că acum sunt parcă și mai sensibilă la mirosuri decât eram înainte. Și datorită faptului că mirosul nu îmi place, am amânat foarte mult încercarea acestui gel de duș. Am să precizez totuși că, deși nu îmi place, nici acest parfum nu este unul puternic și nu îl mai simțit pe piele după ce te clătești cu apa. 
  • M-a tentat gelul de duș Floramin pentru uleiul de migdale dulci, un ulei bun pentru pielea uscată, m-am gândit că i-ar face bine pileii mele, păcat că este într-o concentrație mică. Totuși, nu am simțit că gelul de duș mi-a uscat pielea, dar nici nu am simțit-o mai hidratată după ce am folosit acest produs. 
  • Nici acest produs nu face foarte multă spumă, dar mi se pare de ajuns, nu mi se pare că aș consuma mai mult produs decât dacă aș folosi un gel de duș "clasic", cu SLS. 
  • Îl găsiți online aici, la prețul de 12 lei, sau în magazinele cu produse naturiste și la reprezentanțele din țară ale celor de la Complexul Apicol (aici găsiți lista lor). 
  • Ca o concluzie, Floralul îmi place și am să-l folosesc în continuare, Floraminul nu, și m-ar tenta să încerc și celelalte două geluri de duș disponibile: Apiderminul, cu lăptișor de matcă, și Apidermalivul, cu ulei de măsline, lăptișor de matcă și unt de shea.

    Julie

    Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
    Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

    4 comments:

    1. Vreau si eu sa le incerc!:)

      http://girlpearl12.blogspot.ro/

      ReplyDelete
    2. Pareri impartite despre aceste geluri de dus si uite ca majoritatea lauda Floralul si acum regret ca nu l-am ales si eu.
      Eu am optat pentru Apidermin si Floramin si mi-au placut ambele; sincer tot nu am definit aroma, cu toate ajutoarele cautate - nu-mi miroase a portocale ... miros misterios care ma tot face sa analizez la fiecare utilizare (bun si asa, nu?)
      Eu am dat Apiderminul, nu ca nu-mi placea, dar m-am gandit sa impart bucuriile mele si cu altii :)
      Hidratare placuta si dusuri faine in continuare :)

      ReplyDelete
    3. @blueroses imi place ca mereu imi lasi comentarii mai lungi. :) Da, e interesant sa te tot gandesti la aroma unui produs. Ma gandeam sa ofer si eu Floramin-ulcuiva care sa se bucure de el. Pup :*

      ReplyDelete
    4. Aceste produse mi se par minunate, faptul ca au in compozitie propolis nu poate fi decat un lucru extrem de benefic.

      ReplyDelete

    Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

    Instagram