Ce se afla in garderoba unei frantuzoaice



RO: Cam asa suna invitatia celor de la La Redoute, sansa de a patrunde in garderoba ei, pentru a admira si chiar proba colectia Toamna/Iarna '12/'13 a brand-ului. Pentru mine suna foarte tentant, avand in vedere si recenta mea vacanta pe meleaguri frantuzesti.


La Redoute a pornit din Roubaix, in nordul Frantei, unde, in 1928, aparea primul catalog al brand-ului, catalog ce avea 16 pagini si prezenta 40 de piese vestimentare. De-a lungul timpului, brand-ul s-a adaptat atat schimbarii tendintelor, evolutiei constante a modei dar si schimbarilor in ceea ce priveste tehnologia, astfel ajungand in prezent sa fie una dintre cele mai importante (daca nu chiar cea mai importanta) companii franceze in domeniul comenzilor postale si online, comercializand haine si accesorii pentru femei, barbati, copii dar si obiecte pentru decoratiuni interioare. Cataloagele actuale se aseamana cu revistele de moda, prezentand nu numai colectiile, in special cele pe lunile Martie si Septembrie care cuprind sute de pagini de fotografii dar si informatii pretioase legate de tendintele sezonului.

Unul din conceptele din spatele brand-ului a fost acela de a aduce si haine semnate de designeri la preturi accesibile, concept foarte popular in zilele noastre si practicat de multe brand-uri. In 1969 a aparut prima colectie in colaborare cu Emmanuelle Khanh si de atunci lista colaboratorilor a crescut adaugandu-se nume mari in moda dintre care as aminti: Jean-Paul Gaultier, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent, Sonia Rikyel, Azzedine Alaïa. 

La noi pe piata, La Redoute este prezent din anul 2008 iar in 2009 apare primul catalog, "cel mai mare catalog de moda din Romania" iar de atunci si-a solidificat pozitia pe piata vanzarilor prin catalog sau online.

Asadar, gazdele noastre pentru o dupa-amiaza petrecuta intr-o atmosfera "charmante et chic" au fost La Redoute si showroom-ul Casara, unde m-am simtit foarte bine, am mancat macarons delicioase (am o mare pasiune pentru ele), am admirat hainele asezate intr-o "dezordine organizata", pe pat, pe canapea, pe paravan (exact cum facem noi adeseori, atunci cand incercam sa gasim tinuta perfecta pentru o intalnire cu fetele, poate pentru prima intalnire, un interviu pentru un job sau oricand sunteti in dubii asupra unei viitoare tinute), am aflat mai multe despre colectie, toate acestea intr-o companie placuta.

Piesele au fost grupate pe trei tendinte mari:
  • Noblesse Quotidiene ce cuprinde piese si croieli clasice, piese elegante dar care pot fi adaptate si pentru tinute mai casual.
  • Chic Rock cu multa piele, evident, pantaloni de piele, geci de piele, insertii de piele, alaturate unor materiale fluide si vaporoase cum sunt voalul si matasea
  • Etnic Remix cu diverse imprimeuri inspirate din culturile marocana, africane dar si cele nordice


Acum incercati sa ghiciti care mi-a placut mie cel mai mult dintre cele trei? Daca ati zis Chic Rock ati ghicit. :D Ador gecile si pantalonii de piele, hainele cu insertii de piele, tinte si in general piesele ce au la baza piese clasice ale rockerilor sau motocicllstilor. Urmatoarea in preferinte ar fi Noblesse qoutidiene pentru bluzele vaporoase, materialele pretioase, cardiganele de casmir si puloverele cu paiete si cele cu finish metalizat (e veche obsesia cu aceste pulovere). Nu va mai spun cum a crescut exponential wishlist-ul meu in momentul in care am intrat pe site si am vazut intreaga colectie.

Va las cu cateva poze facute de mine iar pentru restul puteti accesa albumul de pe pagina de Facebook a blogului intitulat La Redoute Autumn-Winter '12/'13. Pe masura ce voi mai intra in posesia pozelor facute la eveniment le voi posta acolo.

macarons, pantofi si ceasuri ♥♥♥


Ioana, marketing manager La Redoute, purtand o rochie absolut superba ce face parte din colectie ♥

gulere si paiete

mi-a ramas gandul la acesta camasa

si la geaca

si la aceasta bluza, nu se observa foarte bine in poza, dar ce am pozat eu este crapatura 
pe care o are la spate, I'm a sucker for these details ♥

Voua va face ceva cu ochiul din noua colectie?

Weekend placut fetelor! Va pup :*

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

5 comments:

  1. Interesant articol, nu am comandat niciodata de la ei, am siteurile mele preferate unde fac comenzi periodice, insa ceva nou nu ar stica!:*

    http://girlpearl12.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  2. Bluza albastra este geniala :D.

    ReplyDelete
  3. Ce dragut...:x cred ca orice fata ar visa la "garderoba unei frantuzoaice"
    Te urmaresc de acum!
    xoxo
    http://simplement-heureuse.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  4. si bluza albastra, si geaca sunt superbe :) nu m-ar supara sa le am in dulap..

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram