RO: Astăzi vreau să vă vorbesc despre două produse destinate demachierii, marca L’Oreal. Dacă despre unul dintre ele s-au scris multe până acum, despre celălalt nu s-a scris nimic, din câte ÅŸtiu însă nici nu este un produs disponibil în Å£ară.
Sublime Soft Micellar Cleansing Water
Primul produs este consacrata loÅ£iune micelară pe care mi-am dorit-o instant ce am citit articolele de pe blogurile străine, fiind adesea comparată cu celebra Bioderma Sensibio H2O. Åži eu sunt fană declarată a loÅ£iunii micelare Bioderma iar de când am încercat-o a fost mai mereu prezentă în rutina mea de îngrijire deci am fost curioasă dacă ÅŸi lotiunea L’Oreal se ridică la nivelul anterioarei.
Loţiunea micelară vine într-o sticlă de plastic paralelipipedică pe care o prefer faţă de cea a loţiunii Bioderma pentru că este mai compactă şi ocupă mai puţin loc, iar o sticlă conţine 200 ml şi este singura variantă disponibilă. Ca textură, este identică, lichidă şi nu are miros. Aş menţiona că orificiul ce dozează produsul este parcă uşor cam mare şi tinde să curgă destul de mult produs dintr-o dată, lucru de care am observat că s-au plâns alte blogger-iţe.
Unul dintre aspectele care m-au făcut să-mi doresc acest produs a fost lista de ingrediente: scurtă şi curată.
Folosind-o câteva luni bune, cel puţin în cazul demachierii tenului eu nu am observat nicio diferenţa faţă de Sensibio. Este blândă şi eficientă, nu trebuie să freci, dizolvă machiajul fără probleme însă, să ştiţi că nici eu nu folosesc fonduri de ten ce se demachiază greu cum ar fi Estee Lauder Double Wear sau Revlon Colorstay pentru ten mixt/gras. Am folosit-o atât seara, pentru îndepărtarea machiajului sau pentru curăţarea ultimelor urme de machiaj după ce mă spălam pe faţă, cât şi dimineaţa pentru curăţarea feţei.
În ceea ce priveşte demachierea ochilor, până recent nu o încercasem pentru că nu ar fi avut nicio şansă în faţă lui Maybelline The Rocket Waterproof. Dar de când s-au dus căldurile, am schimbat şi eu rimelul, am luat unul normal şi aşa am avut ocazia s-o încerc. Vreau să vă spun că s-a descurcat foarte bine, ba chiar am testat-o în paralel cu Sensibio, un ochi l-am demachiat cu L'Oreal, unul cu Bioderma şi nu am observat nicio diferenţă între cele două.
Sunt foarte mulţumită de această loţiune micelară şi sigur o voi mai achiziţiona în viitor.
Eclat Sublime Huile Demaquillante
Iar acum să trecem la cea mai recentă pasiune a mea în ceea ce priveşte produse încercate: uleiul demachiant Eclat Sublime pe care l-am cumpărat din Franţa.
Uleiurile demachiante nu mai sunt o noutate, ba chiar au devenit destul de populare şi astfel, acum găseşti alternative mai ieftine sau mai scumpe. Sunt blânde, emoliente şi în acelaşi timp eficiente la îndepărtarea celor mai rezistente produse. Eu am simţit nevoia unui astfel de demachiant atunci când am trecut la rimel waterproof (da, iar am adus vorba de The Rocket :D) şi iniţial am folosit un amestec de uleiuri făcut de mine: sâmburi de struguri, jojoba şi migdale dulci. Dar atunci când mi-au căzut ochii peste acest demachiant în Monoprix în Franţa, nu m-am putut abţine să nu-l iau.
Ambalajul este foarte asemănător cu cel al lotiunii micelare, doar că produsul se dozează cu ajutorul unei pompe. O sticlă conţine 150 ml iar uleiul are un miros uşor citric, uşor floral dar nu foarte puternic şi nu mi s-a părut deranjant.
În ceea ce priveşte ingredientele, să ştiţi că demachiantul acesta este pe bază de ulei mineral, are parfum dar nu m-a deranjat având în vedere că îl ţin un minut şi apoi îl clătesc.
Şi cred că ar trebui să va povestesc cum îl folosesc:
- pun în palmă vreo 2-3 pompe şi apoi masez uleiul pe ten pentru a-l distribui peste tot şi pentru a dizolva machiajul, mai folosesc o pompă pentru ochi şi tot cu degetele îl întind la ochi şi insist la gene
- după ce masez cam 30 secunde, mă ud pe mâini şi masez din nou până ce uleiul de pe ten se transformă într-o spumă albă
- în final îl îndepărtez cu o lavetă de microfibră udă
Sunt foarte mulţumită de ulei, mi se pare că demachierea a devenit mult mai uşoară şi nu mă mai îngrozeşte gândul că trebuie să mă demachiez. În plus, chiar îmi place senzaţia de pe ten atunci când îl folosesc, deşi este un ulei nu îl simt greu.
Este atât de eficient încât reuşeşte să îndepărteze fără probleme rimelul waterproof şi s-a descurcat admirabil şi cu tuşul waterproof MUFE Aqua Liner, pe care am avut ocazia să-l port la ochi într-o zi. Şi încă o bilă albă pentru că nu mi-a creat absolut nicio neplăcere, niciun coş, nicio iritatie şi nici nu mă ustură ochii când îl folosesc.
Însă, şi acest produs are un minus, destul de mic: prin metodă mea, inevitabil ajunge ulei şi în ochi şi creează o pelicula care îţi înceţoşează privirea şi e mai greu să nimereşti lucrurile dar pe mine nu m-a deranjat prea mult acest lucru. Senzaţia dispare imediat ce îndepărtaţi uleiul.
Per ansamblu, îmi place la nebunie să mă demachiez cu acest ulei, da o senzaţie atât de plăcută atunci când îţi masezi faţă şi, deşi poate nu v-aţi gândi, mie mi se pare că senzaţie pe ten este mai plăcută decât în cazul demachiantelor clasice, pe care eu nu le mai folosesc de aproape 3 ani şi pe care nu le mai suport.
Din păcate, în România nu este disponibilă gama Eclat Sublime, din care face parte şi uleiul (apropo, am văzut că în Anglia, de exemplu, loţiunea micelară şi uleiul sunt în aceeaşi gama, Skin Perfection, dar în Franţa fac parte din game diferite, Eclat Sublime, respectiv Absolue Douceur), aşa că eu, cel puţin momentan, mă folosesc de fiecare ocazie pentru a pune mâna pe el. Sper ca în viitor să ajungă şi la noi şi sper să apară tot mai multe uleiuri demachiante. Pe mine m-a cucerit acest tip de demachiant.
Produsul |
Sublime Soft Micellar Cleansing Water
|
Eclat Sublime Huile Demaquillante
|
Ingrediente |
Aqua, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, polyaminopropyl biguanide.
|
Paraffinium Liquidium (Mineral Oil), Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, Isohexadecane, Peg-20 Glyceryl, Triisostearate, Aqua/Water, Tocopheryl, Acetate, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance.
|
Cantitate |
200 ml
|
150 ml
|
Valabilitate |
6 luni de la deschidere
|
6 luni de la deschidere
|
Adresabilitate |
toate tipurile de ten
|
toate tipurile de ten
|
Miros si textura |
lichid, incolor, inodor
|
ulei usor galbui, miros citric-floral
|
Rezumat |
+ blanda cu tenul
+ demachiaza eficient dar nu si produse rezistenta la apa + mai accesibila ca pret decat Bioderma Sensibio H2O - orificiul de dozare usor cam mare |
+ bland cu tenul
+ demachiaza eficient inclusiv produsele rezistenta la apa - daca intra in ochi lasa o pelicula ce incetoseaza privirea |
Rating |
Voi ce demachiante preferaţi? Aţi folosit unul dintre cele două prezentate?
Ce poftă mi-ai făcut cu uleiul ăsta. Pare de vis să te demachiezi cu el :)
ReplyDeleteeste si...imi pare rau ca ti-am facut pofta :(
DeleteAm trecut uleiul pe wishlist! Nu stiu ce sanse am sa-l obtin dar pare senzational! :)
ReplyDeleteAs incerca cu drag acest ulei, pleaca o prietena in Franta in decembrie si poate o rog sa mi-l ia. Cat costa?
ReplyDeleteLotiunea e buna, insa imi pare mai eficienta Sensibio. Nu cu mult, insa demachierea ochilor e mai rapida in cazul ei si e si ceva mai spornica, poate din cauza orificiului mare de dozare al lui Sublime Soft.
Apreciez articolul, se vede ca ai muncit la el. Daca as putea tolera ulei in zona ochilor, cred ca as suspina dupa produsul asta.
ReplyDeleteMineral oil, doamna? Tu care esti atat de atenta la ingrediente? :))
ReplyDeleteDoamna, eu n-am nimic impotriva lui si nu are ce sa-mi faca atata timp cat sta maxim 2 minute pe ten. Am mentionat pentru cele care au ceva impotriva lui :P
DeleteLotiunea micelara isi asteapta cuminte randul pana o termin pe cea pe care o am acum, de la Mixa. Dar descriere uleiului demachiant suna minunat... sper sa il gasesc in Cehia ca prea m-ai facut curioasa sa il incerc.
ReplyDeleteCel mai usor ar fi sa accesezi site-ul L'Oreal cehesc si sa-l cauti intai acolo, asa afli sigur daca il au sau nu.
Delete