Zece trucuri pentru sezonul rece

RO: Cred că şi voi, cititoarele blogului, aţi fost luate prin surprindere de vremea anormal de rece pe care am avut-o săptămâna trecută. Pentru mine a fost ca un şoc, să nu vă mai spun că stăteam şi-mi aminteam cum, fix cu un an în urmă, umblam în pantaloni scurţi şi în sandale pentru că în Bucureşti erau maxime de 30 de grade. A venit frigul şi m-a luat cu totul prin surprindere şi pe nepregătite. Dar m-am adaptat şi aşa mi-a venit ideea acestui articol: câteva ponturi pe care eu le-am urmat şi câteva schimbări pe care le-am făcut astfel încât să fiu măcar la fel de chic şi stylish, indiferent de temperaturile de afară. Deşi acum avem parte de temperaturi adecvate pentru luna în care suntem, m-am gândit că acest articol va fi util atunci când frigul se va hotărî să revină.

1. Hidratare adecvată înainte de toate

Pai Bioregerate Oil | Indeed Labs Hydraluron Moisture Boost | Paula's Choice Resist Ultra Light Antioxidant Serum | Paula's Choice Resist Antioxidant Concentrate Serum | Paula's Choice Skin Recovery Hydrating Treatment Mask | Aura Cacia Grapeseed oil| Aura Cacia Rosehip oil | Now Foods Sweet Almond oil | Now Foods Evening Primrose oil


Orice machiaj reuşit porneşte de la o baza bună deci, în primul rând, hidratarea este foarte importantă. Trecerile de la cald la rece, aerul uscat şi frigul pot afecta până şi tenurile grase aşa că puteţi ajuta tenul hidratandu-l suplimentar. Vă puteţi folosi de măşti hidratante pe care le puteţi lăsa chiar şi peste noapte, cum procedez eu, de serumuri ceva mai emoliente sau de amestecuri de uleiuri. Un truc foarte bun pe care l-am aflat de la Caroline Hirons, beauty guru şi advisor pentru multe brand-uri, ar fi aplicarea unei creme pe bază de acid hialuronic înaintea cremei hidratante (Hydraluron Moisture Booster de la Indeed Labs, de exemplu) care va hidrata suplimentar tenul şi va preveni deshidratarea lui. După cum spunea Caroline: "If you don't have good skin, you're not going to have good makeup".

2. Luciul nu este inamicul numărul 1


Vara toÅ£i căutăm matifiere ÅŸi fonduri de ten care să Å£ină sebumul ÅŸi luciul sub control însă, toamna ÅŸi iarna, dacă eveti zone uscate texturile matifiante vor scoate în evidenţă acele zone ÅŸi vor arăta inestetic. Un fond de ten mai hidratant, mai emolient, cremos, va aluneca peste acele zone. AÅŸadar, am pus deoparte fondul de ten spumă La Roche Posay Toleriane Teint, care mi-a plăcut mult, deÅŸi nu am avut ocazia să vă spun aici pe blog, dar i-a trecut vremea. ÃŽn schimb,  am scos la înaintare Avon Ideal Flawless. Un alt fond de ten care mi-a plăcut foarte mult iarna (ÅŸi nu numai) este Revlon Colorstay pentru ten normal/uscat. Dacă totuÅŸi nu puteÅ£i sta fără fondul de ten preferat, puteÅ£i opta pentru o bază de machiaj hidratantă.

3. Nu fugi de texturi cremoase

NYX Rousge Cream Blush| Elf HD Blush | MAC Cremeblend Blush | Make Up For Ever HD Blush | Le Blush Creme de Chanel

Cremă este cuvântul cheie pentru mine iarna şi caut să aleg această textură pentru cât mai multe produse de machiaj pe care le aplic pe ten, aşa că, vă mărturisesc că am ajuns la un număr cel puţin egal de farduri de obraz cremă şi pudră. Eu le prefer în general pe cele cremă, indiferent de anotimp, însă acum chiar că le-am dat deoparte pe toate cele pudră şi mă voi juca doar cu cele cremă. Deci, toamna şi iarna e ocazia perfectă să le testati pe propria piele, sau mai degrabă pe proprii pomeţi. Puteţi încerca variante mai ieftine dar bune, cum ar fi NYX Rouge Cream Blush sau Elf Studio HD Blush, sau puteţi alege variante mid şi high-end cum ar fi MAC Cremeblend Blush, Make Up For Ever HD Blush, Le Blush Creme de Chanel.

4. Ochi strălucitori

MAC: Shroom | Solar White | Bronze | All That Glitters | Woodwinked

Ce ai spune de finish-uri satinate sau metalice pe pleoape? Da, fardurile mate sunt prietenoase şi se potrivesc oricui dar atuul celor satinate, celor uşor strălucitoare este faptul că dau impresia de prospeţime, luminozitate, reflectă lumina şi atrag atenţia asupra privirii. Fie că alegeţi tonuri calde sau reci, culori închise şi smokey eye sau nude-uri în nuanţa şampaniei pentru un machiaj natural, ambele se poartă în acest sezon. Dacă nu o aveţi, paleta Urban Decay Naked are o selecţie excelentă de nuanţe satinate, metalice şi cu sclipici într-o varietate de nuanţe închise şi deschise.

5. Puţin burgundy?


Nu fugiţi de culoare iar burgundy este o culoare ce se poartă anul ăsta. Puteţi încerca un smokey eye cu burgundy sau puteţi alege un ruj în această culoare. Lisa Eldridge, makeup artist şi fost director creativ pentru Boots No7, este pentru rujurile în culori tari, pigmentate şi cred că ştiţi că eu le port cu fiecare ocazie. De ce un ruj pigmentat? Pentru că este foarte versatil şi puteţi obţine diverse look-uri cu el: îl puteţi aplica uşor cu degetele pentru a obţine o culoare discretă, puteţi opta pentru blurred lips (una dintre tendinţele anului acesta), cu pensula într-un singur strat şi întins foarte bine pentru a obţine acel efect de buze pătate, îl puteţi aplica uşor pe pomeţi pe post de fard de obraz cremă sau îl puteţi aplica în mai multe straturi după ce aţi conturat buzele cu un creion într-o culoare cât mai apropiată de cea a rujului şi astfel să obţineţi o culoare intensa. Eu abia aşteptam să vină toamna pentru a scoate din cutie rujurile mele închise şi îmi era aşa dor de un burgundy smokey eye.

***

6. Layering, layering, layering


Când afară e frig prima mea tendinţă este de a pune pe mine cel mai pufos şi călduros pulovăr, cele mai comode şi, din nou, călduroase, încălţări, apoi mă opresc şi mă gândesc ce aş putea să pun pe mine astfel încât să nu mor de frig dar ţinuta mea să fie stylish în acelaşi timp şi aici intervine layering-ul. Nu vă trebuie decât puţină imaginaţie şi eventual puţin timp pentru a găsi în garderobă combinaţii reuşite.

Câteva idei de bază pentru un layering cât mai reuşit ar fi:
  • piesele de bază, cele pe care le puneÅ£i primele trebuie să se aÅŸeze cât mai bine pe corp ÅŸi să nu fie largi pentru a nu crea volum
  • încercaÅ£i să găsiÅ£i un echilibru ÅŸi atunci când aveÅ£i multe straturi în partea de sus să încercaÅ£i să nu aduceÅ£i mult volum ÅŸi în partea inferioară, deci mizaÅ£i pe blugi skinny sau fuste creion
  • nu uitaÅ£i niciodată de forma corpului ÅŸi indiferent de câte straturi aveÅ£i, încercaÅ£i să vă evidentiati atuurile, de exemplu puteÅ£i accentua talia folosindu-vă de o curea
  • încercaÅ£i să nu abuzaÅ£i de imprimeuri ÅŸi dacă aveÅ£i o piesă cu imprimeu să le păstraÅ£i pe celelalte simple
Câteva combinaţii preferate:
  • tricou + cămaşă + pulovăr + geacă/blazer + eÅŸarfă + blugi evazaÅ£i/skinny
  • tricou/cămaşă + geacă de piele+palton+pantaloni de piele
  • rochie/cămaşă ÅŸi fustă/pantaloni +blazer + palton

7. Căciuli, pălării, turbane


Toate sunt numai bune pentru vremea friguroasă şi în acelaşi timp pot fi foarte stylish, adaugă o notă specială, chiar sofisticată ţinutei şi aş spune că o ţinută poate fi mult mai reuşită cu o pălărie decât fără.

8. Joacă-te cu...dresurile

vă recomand să aruncaţi un ochi peste articol

Dresurile nu sunt numai pentru a ne încălzi ci pot adăuga o pată de culoare sau pot scoate din anonimat o ţinută. În fiecare an, pe la sfârşitul lui August devin nerăbdătoare şi abia aştept prima ocazie de a scotoci prin colecţia mea după perechile preferate şi abia aştept să văd noile modele din magazine. Coloraţi, cu diverse imprimeuri sau în diverse modele, lungi, până la genunchi, aveţi de unde alege.

9. EÅŸarfe

click pe poză pentru a o mări (via)

Inevitabil, am ajuns la eşarfe, fulare, pe care le poţi prinde în diverse moduri te poţi folosi de culori, impremeuri, texturi, combinaţiile sunt inepuizabile. Accesoriile sunt mereu importante într-o ţinută dar în sezonul rece sunt cu atât mai importante pentru că sunt şi practice.

10. Nu uita să fii tu!

Ultimul lucru de zis ar fi că, indiferent de tendinţele actuale, nu uita de stilul tău personal şi poartă ce ţi se potriveşte. Mereu urmărim trend-urile, ce se poartă, ce nu se mai poartă, culorile sezonului, însă totul trebuie trecut prin filtrul personal. Dacă nu te reprezintă un anumit stil, nu trebuie să-l adopţi, personalizează ce vezi pe podium şi adaptează stilului tău propriu. Sau, dacă nu ţi se potriveşte o croiala, o culoare, n-o purta. Trebuie să te simţi bine în ceea ce porţi şi să-ţi placă, dacă nu-ţi face plăcere, nu are rost s-o faci, doar că să fii în trend.

Tu trebuie să porţi hainele, nu ele pe tine. :)

***

Cam acestea ar fi trucurile la care m-am gândit eu, dacă mai aveţi voi sugestii, sunt bine-venite. Voi cum aţi făcut faţă vremii reci?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

11 comments:

  1. Foarte fain, complex si educativ! O sa iau la puricat diagrama cu esarfele, chiar azi m-am luptat cu una!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu trebuie s-o iau la pigulit :) Ma bucur ca ti-a placut articolul :*

      Delete
  2. Felicitari pentru articol :)

    ReplyDelete
  3. Ce imi plac dresurile cu inimioare. Eu iubesc esarfele si abia asteptam sa le port din nou. :)
    Mi-a placut articolul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, sunt super dragute, d-asta am si ales poza. Mersi :*

      Delete
  4. Foarte interesant articolul tau! L-am citit cu plăcere

    ReplyDelete
  5. Si mie mi-a placut mult articolul! Bafta! :)

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram