Exfolianti lichizi Paula's Choice II - 2% BHA


RO: De mult timp îmi doresc să scriu un articol despre diferiţii exfolianţi chimici Paula's Choice sub formă lichidă pe care i-am folosit până acum, să vă spun câte ceva despre fiecare în parte. Dacă nu sunteţi noi pe blog şi dacă aţi văzut articolul precedent, puteţi sări direct la review-ul propriu-zis.


În caz că sunteţi noi pe blog, în caz că nu sunteţi familiarizate, exfolianţii chimici sunt foarte utili în rutina de îngrijire a tenului şi a corpului pentru a facilita procesul natural de "înnoire" a pielii. Exfolianţii dizolvă "cimentul" între celulele moarte, cele care au parcurs toate straturile pielii şi care au ajuns la suprafaţă şi astfel acestea se vor duce în loc să se creeze o acululare iar în urmă lor rămâne un ten luminos, curat. Atunci când procesul nu se produce într-un ritm normal, apar şi probleme cum ar fi puncte negre, pustule, ten tern, lipsit de luminozitate etc. Diferenţa între AHA (alpha-hydroxy acid) şi BHA (beta-hydroxy acid) este că primul exfoliază la suprafaţa pielii şi ajută în ameliorarea petelor, a pielii uscate iar al doilea pătrunde mai adânc în piele, trecând chiar şi prin bariera de sebum şi astfel curăţă porii, mai este şi anti-inflamator şi anti-bacterian, deci alegerea ideală pentru cei cu tenuri mixte/grase, predispuse la/cu acnee.

Încă o precizare, a nu se face o confuzie cu peeling-urile. Peeling-urile au în general o concentraţie mai mare de acizi faţă de exfolianti şi un peeling trebuie îndepărtat de pe ten după câteva minute, nu-l veţi lasă să acţioneze pe ten toată ziua/noaptea. Ca să va faceţi o idee, exfolianţii cu BHA au 1 sau 2% pe când peeling-urile au 10, 20%.

Nu mă lungesc foarte mult, puteţi citi mai multe pe acest subiect în engleză, pe site-ul Paula's Choice, sau dacă preferaţi în română, la Corina găsiţi multe informaţii.

***

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant


Varianta aceasta de BHA a venit după un an de loţiune 2% BHA (*review*) de care am fost încântată numai că, m-a mâncat pe mine undeva, voiam să scap mai repede de punctele negre iar lichidul ar fi trebuit să fie soluţia problemelor mele. Numai că nu a fost chiar aşa.

Ambalaj: Tub de 120 ml cu acelaşi sistem de dozare ca precedentul, un căpăcel cu o gaură dar eu am luat şi atomizor atunci când l-am cumpărat, tot pentru a uşura aplicarea produsului.

Textură: aceeaşi textură neplăcută ca cea a lui Weekly Resurfacing Treatment, uşor uleioasă şi lipicioasă

Efecte observate:
 • iritaţii la primele folosiri şi descuamări la aplicări prea dese
 • eficient în ţinerea sub control a tendinţelor acneice

Impresii:
 • se pare că tenul meu nu face faţă la unui pH atât de mic şi într-un final mi-am făcut mai mult rău decât bine pentru că un timp m-am încăpăţânat să-l folosesc zilnic după care am rărit foarte mult aplicarea lui, ceea ce nu mi-a plăcut deloc. Într-un final, după nişte rezultate foarte bune cu peeling-uri cu BHA 20% în iarnă, folosirea sporadică şi haosul din rutină m-au readus cam tot în punctul de unde plecasem înainte de sesiunile de peeling.
 • pe lângă probleme pe care mi le-a făcut, mi s-a părut că se consumă foarte repede. După 6 luni trecusem deja de jumătate în cazul în care nu-l folosisem zilnic decât o perioada destul de scurtă comparativ cu loţiunea (care conţine numai 100 ml) pe care am folosit-o aproape un an, zi de zi şi din care îmi mai rămăsese cel puţin un deget de produs pe fundul recipientului atunci când am întrerupt folosirea lui.
 • l-aş recomanda celor cu ten gras şi dacă suportaţi bine pH-uri atât de mici, eu, Georgia şi Adiana am avut probleme cu el
 • în schimb, este foarte bun pentru spate şi piept, dacă aveţi probleme cu pustulele, sau pe picioare, împotriva foliculitei dar nu are rost să-l luaţi special pentru aceste utilizări pentru că exisă un exfoliant de corp pentru aşa ceva.

Frecvenţa aplicărilor: am experimentat mult cu frecvenţa iar echilibrul l-am obţinut atunci când l-am folosit o dată la 3 zile.

Ingrediente: Aqua, Methylpropanediol, Salicylic Acid 2%, Camellia Oleifera (Green Tea) Extract, Butylene Glycol, Polysorbate-20, Sodium Hydroxide, Tetrasodium EDTA

pH: 3.2

Cantitate: 120 ml

Preţ PC EU (24% TVA): 25.52 euro *link produs*

***

În această serie de review-uri mai găsiţi articole pentru alţi doi exfolianţi sub formă lichidă, link-urile le găsiţi mai jos:

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

2 comments:

 1. mie mi-a priit scurta vreme produsul asta, apoi mi-a facut din pacate mai mult rau, mi s-a iritat tenul la maxim si am avut si o explozie de cosuri pe care mi-a luat ceva pana am domolit-o. eu am folosit cu succes BHA 1% lichid pentru o buna bucata de timp, dar cand am trecut la 2% efectele au fost, cum spuneam in prima fraza, aiurea. eu sunt si alergica la aspirina si cred ca 2% e prea mult :( eh, asta e...acum mai am un exfoliant cu 2%, micut, acela travel size, din gama Clear, e sigilat, dar nu ma incumet sa il folosesc. din februarie nu mai folosesc exfolianti pe ten si ma simt bine deocamdata. te pup!

  ReplyDelete
 2. Si eu am avut aceleasi probleme cu el... Nu repet ce-am scris in comentariul de la exfoliantul nr. 3, dar cu siguranta ma intorc la lotiune dupa ce inchei socotelile cu gelul.

  ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram