3 trucuri de makeup de la Alexandru Abagiu


RO: Vă povesteam ieri că am avut ocazia să particip la seminarul L'Oreal, organizat pentru finalistele Şcolii de Beauty Blogging 2013 şi pentru cititoarele lor, seminar susţinut de Alexandru Abagiu. Îmi aduc aminte că am auzit pentru prima oară de el acum mulţi ani, pe la începutul liceului, atunci când descopeream rimelurile Maybelline iar Alexandru Abagiu era pe atunci make-up artist Maybelline.


Nu am să mint şi am să recunosc faptul că nu am stat să-i urmăresc evoluţia, nu ştiam prea multe despre el, despre cariera lui şi nu aveam o impresie deja formată, dar ştiam că nu o fi ajuns pe degeaba atât de sus şi aşteptam cu nerăbdare să-l ascult. M-am aşezat cuminte în scaun, am stat în primul rând, nu mai stătusem în primul rând din şcoala generală, şi l-am ascultat cu interes, am rămas uimită de câte ştie, am încercat să absorb cât mai multe informaţii din cele prezentate şi am savurat la maxim când mai împărtăşea câte un truc din "backstage".

Prezentarea s-a axat pe trend-uri, cum se nasc şi care sunt cele pentru sezonul actual. De la modă până la unghii, niciun aspect nu a fost neglijat dar eu m-am gândit să vă împărtăşesc cele câteva trucuri pe care le-am notat şi care mi s-au părut numai bune de pus în practică de către fiecare dintre noi.

1. Anticearcan pe conjunctivă

Pentru un aspect dramatic şi pentru o iluminare a privirii puteţi sări peste creionul nude/alb şi puteţi încerca un anticearcan deschis aplicat cu o pensulă de tuş direct pe conjuctiva.

2. Pomeţii la înaintare

Atunci când vă conturaţi pomeţii, iluminaţi atât partea superioară pometelui dar iluminaţi şi imediat sub pomete, sub nuanta de contur. Ok, recunosc, am mai văzut, nu e nimic spectaculos însă ce mi s-a părut foarte interesant a fost folosirea unor finish-uri diferite pentru iluminare: un iluminator satinat pe pomete şi unul mat sub. Eu chiar am de gând să încerc acest truc.

3. Regula triunghiurilor inversate

Una dintre dilemele femeilor în materie de machiaj se referă la plasarea fardului de obraz. Unde aplic eu blush-ul? Alexandru Abagiu ne-a spus că fardul de obraz ar trebui plasat într-un triunghi cu următoarele laturi: una paralelă cu liniile ce se formează în jurul gurii, latura superioară paralelă cu solul ÅŸi cea inferioară urmează linia pometelui. Unite, laturile creează două triunghiuri inversate.

Am încercat să fac şi un fel de desen, folosindu-mă de un face chart, de altfel şi la seminar am făcut un desen pentru a ţine minte.


***

Şi încă ceva, dacă sunteţi în Bucureşti în perioada 9-10 Noiembrie, puteţi asista şi voi la o prezentare a tendinţelor făcută de Alexandru Abagiu în cadrul Make-Up Fest, pe lângă numeroase alte prezentări. Vă las şi o poză cu programul pentru cele 2 zile.


Vi s-au părut utile trucurile? Veţi pune vreunul în aplicare?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

10 comments:

  1. Regula triunghiurilor inversate se aplica la orice forma de fatza? Merci! Si Happy Halloween!:)

    http://www.beautybellenotes.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu asta cred, altfel, probabil nu ar fi fost o prezentare asa generala. Oricum, fiecare personalizeaza usor forma dupa trasaturi, liniile de care ziceam si de pometi. Happy Halloween si tie! :*

      Delete
  2. Multumim pentru ponturi! Voi incerca sa aplic blushul in acest fel maine dimineata!;)

    ReplyDelete
  3. Ah, tre'sa incerc si eu treaba cu blushul! :)

    ReplyDelete
  4. Recunosc ca nu prea stiu cum se aplica fardul de obraz, nici nu ii prea vad rostul, dar cand voi avea ocazia voi pune in aplicare acest sfat. Multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fardul de obraz e foarte util, pentru armonizarea machiajului si mai ales pentru putina culoare in obraji, mai ales daca alegi un machiaj al ochilor si buzelor cat mai natural. Eu am observat de mai multe ori ca parca sunt stearsa fara putin blush in obraji. Totodata, sper sa-ti fie de ajutor articolul si poate sa folosesti blush-ul mai des. :)

      Delete
  5. Eu sunt obsedata de contouring si blush,insa tehnica asta ma face sa ma dau capul de pereti!N-o stiam si in realitate nu stiu cum sa o fac,cum o blenduiesc.Ai vreun machiaj in sensul asta(al tau sau al unui model?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu e o tehnica in sine ci au fost niste indicatii atunci cand a venit vorba de blush si unde trebuie aplicat, din pacate nu am avut parte de nicio demonstratie. :( Dar, citind la Bobbi Brown in Makeup Manual (unde am vazut blush-ul aplicat in triunghi) ea zice sa zambesti, apoi aplici blush-ul pe pomete si "blenduiesti" spre urechi si apoi in jos, pastrand culoarea concentrata in partea cea mai inalta a pometelui. Sper sa te ajute,

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram