Top 5 produse Bioderma

Pentru cele dintre voi care ma cititi de ceva timp stiti probabil ca ingrijirea tenului este un subiect care ma intereseaza mult, mai presus de orice produs de machiaj, pentru ca totul porneste de la un ten bine ingrijit. Acord o mare atentie atat produselor cat si rutinei pe care o urmez si mi-am dat seama recent (bine, nu chiar atat de recent, undeva prin vara) ca de la articolul meu cu Top 5 produse preferate Paula's Choice (apropo, in continuare este valabil articolul, produsele nu au fost surclasate) nu am mai facut niciun alt articol asemanator in conditiile in care, in timp, produsele Paula's Choice din rutina mea s-au mai imputinat si am tot introdus alte produse noi in locul lor. Asa ca am sa remediez acest lucru si am sa va mai prezint 5 produse preferate apartinand altor brand-uri din rutina mea.



Primul brand pe care am sa-l abordez este unul de suflet, Bioderma. Initial a fost micelara lor Sensibio H2O pe care am folosit-o cu religiozitate vreo 2 ani de zile. Pe atunci imi si faceam stocuri de ea din Franta unde gaseam la promotie 2 sticle de 500 ml si 1 L de Bioderma imi ajunge cam 1 an. Apoi am tot introdus in rutina si alte produse si treptat am gasit cateva care-mi plac foarte mult, pe care le-as recomanda oricui si acestea sunt produsele pe care le-am selectat pentru acest articol.

Nu am sa pun produsele in ordinea preferintelor pentru ca mi-a fost si asa destul de greu sa aleg cele 5 produse incat imi e imposibil sa le si ordonez de la 5 la 1. Si nu uitati sa dati click pe denumirile produselor pentru a va redirectiona catre review-uri si astfel sa cititi mai multe detalii despre ele.

SENSIBIO H2O


Bineinteles ca fiind, cred ca, primul produs folosit de la Bioderma si totodata produsul care m-a cucerit complet incat din momentul acela eu am zis ca nu mai folosesc clasicul lapte demachiant, si nici nu am mai facut-o. Este una dintre cele mai eficiente ape micelare si indeparteaza cu usurinta atat machiajul tenul cat si pe cel al ochilor (cu exceptia rimelurilor waterproof unde fie insistati, fie apelati la ceva pe baza de ulei). Iar lista de ingrediente este cat se poate de curata, neavand nici parfum.

Ah, o intamplare amuzanta: tot Sensibio H2O, a cucerit-o si pe matusa mea in acelasi fel. A incercat intr-o seara lotiunea micelara cand s-a demachiat si a fost fascinata de faptul ca un produs usor ca apa este asa eficient in indepartarea machiajului. Ba chiar m-a si intrebat ulterior la telefon ce produs era ca sa si-l ea si ea.

Ingrediente: WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

ABCDERM SOLAIRE SPF50


Pana sa descopar aceasta crema cu protectie solara nu credeam ca o sa gasesc o crema care sa nu luceasca pe tenul meu. Apoi am incercat ABCDerm Solaire, o crema din gama de bebelusi bazata 100% pe filtre minerale.

In primul rand, avand filtre minerale in loc de chimice, tenul meu cu rozacee nu mai este afectat de filtre iar asta e un lucru foarte important daca va confruntati cu roseata si incercati s-o tineti sub control. Apoi, formula este in baza de silicon si pana in prezent a ramas cel mai bun primer de fata folosit de mine. Combinata cu un fond de ten tot in baza de silicon (cam toate exceptandu-le pe cele cu formule foarte "apoase") obtineti o aderenta foarte buna a fondului de ten si o rezistenta indelungata. Iar la asta se mai adauga si la puterea de a tine sebumul sub control care, din nou, contribuie la rezistenta machiajului de-a lungul zilei si va scapa de grija retusului. Cel putin in cazul meu asa e si fie iarna, fie vara, nu ma stresez in privinta machiajului si a luciului atunci cand aceasta crema. Are si parti negative, cum ar fi textura groasa si pelicula alba pe care o lasa pe ten insa daca te inveti sa lucrezi cu ele cum a fost in cazul meu (de exemplu pelicula alba ma ajuta la deschiderea fondurilor de ten in nuante mai inchise) va va incanta crema.

Ingrediente: CYCLOPENTASILOXANE, AQUA/WATER/EAU, ZINC OXIDE [NANO], TITANIUM DIOXIDE [NANO], CYCLOHEXASILOXANE, POLYGLYCERYL-3 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, ALUMINA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, ECTOIN, STEARIC ACID, PENTYLENE GLYCOL, XANTHAN GUM. [BI 636]


ATODERM ULEI DE DUS


Dintre toate produsele de curatare a tenului (da, ati citit bine, il folosesc inclusiv pe ten) incercae de mine de-a lungul anilor, pot spune ca uleiul de dus Atoderm este preferatuil meu, number 1. Fiind un ulei de dus este foarte bland cu tenul si nu am patit vreodata sa simt cum ma tine pielea dupa ce ma spalam pe fata cu el, in conditiile in care l-am folosit cu precadere in sezonul rece cand exista cele mai sanse sa se intample asta. Insa curata tenul foarte bine si niciodata nu am simtit tenul incarcat dupa ce l-am folosit, ceea ce s-a intamplat cu un alt cleanser foarte bland, si tenul ramane foarte fin dupa ce-l folosesc. Apoi, puteti folosi uleiul pe corp, bineinteles, mai ales daca aveti piele uscata dar pe langa asta il puteti folosi si ca sapun de maini, cand va radeti sau chiar pentru spalarea pensulelor. L-am folosit in toate felurile si de aceea in prezent am in casa o butelca de 1 L.

Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM COCOAMPHOACETATE, LAURYL GLUCOSIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, FRAGRANCE (PARFUM), MANNITOL, POLYSORBATE 20, XYLITOL, LAURETH-2, RHAMNOSE, NIACINAMIDE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE. [BI 725]

SENSIBIO TOLERANCE PLUS+


Aceasta crema hidratanta face parte tot din gama Sensibio, adresata tenului sensibil, dar mai mult de atat, a fost conceputa pentru tenurile intolerante, tenurile foarte reactive care se irita cu usurinta, tenurile cu roseata si are o formula foarte simpla tocmai pentru a reduce la minim sansele ca tenul sa reactioneze la vreun ingredient. Mie mi-a placut foarte foarte mult pentru ca intr-adevar este o crema calmanta si a fost una dintre putinele creme pe care le-am folosit care au ajutat la estomparea rozaceei pe care o am. Textura ei este una foarte light ceea ce o face ideala pentru tenuri normale spre mixte si grase insa poate fi folosita inclusiv de cele cu ten mai uscat atata timp cat veniti si cu o crema mai emolienta.

Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, COCOGLYCERIDES, GLYCERIN, SILICA, GLYCERYL STEARATE, SODIUM CITRATE, CAPRYLOYL GLYCINE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, SODIUM PCA, ACETYL TETRAPEPTIDE-15, UNDECYLENOYL GLYCINE, SCLEROTIUM GUM, SODIUM HYDROXIDE.

ATODERM NUTRITIVE


Ultimul produs este tot o crema hidratanta insa aceasta este una adresata tenurilor uscate si sensibile. Eu am folosit-o initial pentru zona ochilor, pentru ca pielea de sub ochi este cea mai uscata de pe toata fata si mereu imi trebuie ceva cat mai emolient pentru aceasta zona. Apoi am zis s-o incerc si pe fata, treceam printr-o perioada in care imi simteam tenul destul de uscat si de atunci m-am indrgostit de ea. Ca efecte, mie mi se pare la fel de eficienta ca masc Skin Recovery de la Paula's Choice pe care am folosit-o timp de cel putin un an pe post de crema de seara. Ce-i drept, nu aduce acea varietate de ingrediente insa ca efcete mi s-a parut la fel si un tub costa 28 lei (la Farmacia Tei). Am folosit-o si vara, mai ales la munte pentru ca aerul rece care se leasa seara si noaptea imi afecteaza mereu tenul, plus ca in timpul zilei foloseam ABCDerm Solaire care si ea contribuie la uscarea tenului daca nu-l hidratezi cum trebuie. Deci, fie vara, fie iarna, Atoderm este o prezenta constanta in rutina mea si nu am avut absolut nicio problema de la ea.

Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), CETEARYL ALCOHOL, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL PALMITATE, PENTYLENE GLYCOL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, SQUALANE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL UNSAPONIFIABLES, PARAFFIN, CERA MICROCRISTALLINA/MICROCRYSTALLINE WAX/CIRE MICROCRISTALLINE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, CETEARYL GLUCOSIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 60, GLYCERYL POLYACRYLATE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE. [BI 587]

Voi aveti produse preferate Bioderma?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

24 comments:

  1. Despre uleiul de dus Bioderma am auzit numai de bine si chiar vreau sa-l incerc.
    PS: Ce poze frumoase faci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yees, it's awesome! Pacat ca nu au adus si varainta pe care am avu-o initial, de 120 ml si ai de ales doar intre 100 ml si 1L. Mersi pentru compliment, e un lucru cu care ma mandresc si eu. :D Pup! :*

      Delete
  2. Varianta cu filtre mineralenu am incercat-o.. Dar trebuie neaparat sa mentionez Photoderm AR. A depasit Photoderm MAX-ul in top pentru ca nu ma face sa plang daca m-am grabit cu aplicarea. Nu mi s-a intamplat inca sa se scurga nici de la caldura. :D
    Cat despre uliul de la Bioderma - astept sa intre in stoc pe ClubBioderma si il iau si eu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm...poate ar trebui sa-i mai dau o sansa. Eu am incercat Photoderm AR acumcativa ani, exact dupa ce s-a lansat si atunci mi s-a aprut ca singura nuanta era mult prea inchisa pentru mine. Apropo, daca nu ma insel si asta e tot cu filtre minerale, nu? Pup :*

      Delete
    2. Nvm, eu am confundat cu Photoderm AR cu Sensibio AR BB Cream, p-asta din urma l-am incercat eu.

      Delete
    3. Photoderm Ar-ul e extra deschis la culoare.. Mie mi se pare ca uniformizeaza foarte vag o piele deschisa la culoare, iar pe una nu foarte pala, este invizibil. :D

      Delete
  3. Din gama bioderma tot loțiunea micelară am folosit-o și eu o perioadă bună de timp, până când am achiziționat un rimel ce nu se îndepărta prea ușor, deși nu era rezistent la apă.
    Au produse bune, iar raportul preÈ›/calitate este destul de ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevarul e ca sunt si rimeluri care sunt la fel de rezistente ca cele waterproof si se demachiaza la fel de greu.

      Delete
  4. Din ce ai prezentat aici eu am incercat doar apa micelara de care sunt indragostita si care nimic nu o poate detrona si uleiul de dus care e absolut geniala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Incearca un cleansing balm, asta a detronat la mine micelarele. :) Pup :*

      Delete
  5. Mie cel mai mult îmi place apa micelară Sebium, m-am înțeles suuuper bine cu ea :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite asta e singura dintre micelarele lor pe care nu am folosit-o, mi-a fost frica sa nu fie prea agresiva asa ca tot la versiunile pentru ten sensibil am ramas. Pup :*

      Delete
  6. Nu prea am incercat produse Bioderma in afara de apele micelare dar este pe lista de descoperit. Oricum tot ce am incercat pana acum mi-a placut.

    ReplyDelete
  7. Eu nu cred ca am 5 produse de la acelasi brand, imi place diversitatea :) Am incercat doar lotiunea micelara de la ei. Foarte tare ideea ta de a folosi gelul de dus pe fata, mai ales daca iti prieste.

    http://butterfly9999.blogspot.ro/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine, nu te gandi ca le am pe toate in acelasi timp (doar 3 :D ) dar le-am folosit in timp, de-a lungul anilor. Pup :*

      Delete
  8. Nu am folosit produsele acestea pana acum. Vad ca esti mare fana.

    ReplyDelete
  9. Ce faine sunt pozele astea cu fundalul ala alb, cu lumini!!!! <3
    Cat despre Bioderma - iubesc acest brand si ma bucur ca am descoperit mai multe produse cu care ma inteleg bine la ei!
    Micelara imi place si mie mult, dar ma eneverveaza faptul ca e amara pe buze.
    Uleiul de dus l-am avut in varianta mica si la fel ca si tine, l-am folosit mai mult pe ten.
    ABD Derm mi-a placut chiar super mult...cred ca am avut varianta pentru copii - daca exista, nu stiu exact. Desi e mai greu de lucrat asa cum ai mentionat, chiar ajuta tenul sa ramana mat intreaga zi.
    Din gama Atoderm am avut o crema de maini si mi-a placut tare mult!
    Super! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, sunt facute anul trecut, dar a venit timpul sa scot din nou luminitele si sa le folosesc. :D ABCDerm este gama pentru bebelusi, deci e singura varianta a cremei disponibila iar crema de maini am avut-o si eu acum cativa ani, mi-a placut dar am fost mult mai impresionata de cea de fata. Pup :*

      Delete
  10. Nu am incercat aceste produse pana acum, dar am auzit numai cuvinte de lauda despre Bioderma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti recomand produsele lor, majoritatea sunt bune iar ca pret sunt si destul de accesibile (mai ales la Farmacia Tei :D ). Pup :*

      Delete
  11. Si mie imi plac mult lotiunea micelara de la ei si uleiul de dus.

    ReplyDelete
  12. Uleiul de dus este pe wishlistul meu, trebuie neaprat sa-l cumpar deoarece intentionez sa-l folosesc si ca sapun pentru maini. Anul asta, mai mult ca niciodata, mi s-a uscat foarte tare pielea, desi ma dau foarte des cu crema de maini si noaptea dorm cu manusi :(

    Apa micelara este si preferata mea, de aproape doi ani, nu-mi lipseste niciodata din baie!

    ReplyDelete
  13. Sunt fana Bioderma de mai bine de 5 ani de cand am descoperit apa micelara care nu mi-a lipsit pana acum si presimt ca nici de acum incolo. Produsele mentionate de tine le-am folosit si eu si mi-au placut extrem de mult. Urmeaza sa recumpar uleiul de dus care s-a terminat de curand. Nu am folosit insa ABCDERM Solaire, insa in ceea ce priveste protectia solara m-am inteles tare bine cu produsele din gama Aquafluide.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie mi-a placut mult Aquafluide dar avand UVA mai mic, am renuntat la ea in detrimentul variantei Photoderm Creme. Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram