The mother of eye creams

RO: Eu sunt foarte atenta, atenta poate pana la obsesie, cu zona ochilor, poate si pentru ca mult timp am avut obiceiul a miji ochii atunci cand nu era destula lumina si eu nu vedeam bine. Din fericire pentru pielea din jurul ochilor, am scapat de obiceiul prost dar de atunci am ramas cu ideea de a-mi ingriji zona ochilor cat de bine pot pentru a preveni pe cat posibil formarea ridurilor. Normal ca, pana la urma, ridurile din jurul ochilor sunt inevitabile dar imi place sa cred ca am sa le aman cat mai mult posibil.

Deci, avand mica mea obsesie, atunci cand a venit vremea sa ma despart de serul Resist Super Antioxidant Concentrate Serum, pe care l-am folosit tot cu precadere pe post de crema de ochi, am inceput sa ma intreb ce sa aleg si m-am gandit sa aleg serul cu retinol si astfel sa profit de efectele derivatilor de vitamina A si in zona ochilor, acolo unde nu puteam aplica Retin-A sau Differin.

Iata descrierea oficiala a acestui produs:


In primul rand nu pot sa nu laud ambalajul, care pe langa faptul ca arata foarte bine este si practic. Imbinarea perfecta: nu este de sticla ci din plastic, deci nu este greu si nici nu se sparge insa tot arata foarte bine si in acelasi timp are un sistem in vid iar tubul exterior este opac deci contactul cu aerul si razele UV este minim, lucru ce pastreaza "the goodness" aka retinolul nealterat. Din punctul meu de vedere, multe brand-uri ar trebui sa priveasca acest mod de ambalare si sa ia aminte, sa-l foloseasca. Stiu ca m-am lungit cam mult doar pentru a vorbi despre un ambalaj, dar spuneti si voi daca nu arata incredibil de bine?


In ceea ce-i priveste textura, este uleios, se absoarbe destul de greu iar miros, probabil este unul neutru, nu l-am mirosit dar nici nu am simtit nimic atunci cand il foloseam.

Avand in vedere ca eu am folosit serul aproape exclusiv in zona ochilor, nu as putea sa va spun prea multe despre efectele lui asuprea tenului dar va pot spune ca este destul de emolient si ar trebui sa aveti acest aspect in vedere.

Cat despre efectele lui ca o crema de ochi, fiind emolient si uleios mi s-a parut perfect pentru zona ochilor care, la mine, tinde sa fie mai uscata decat restul fetei. Hidrateaza foarte bine si, pentru ca este in baza de silicon, lasa pielea foarte fina.

Pe langa toate categoriile de ingrediente necesare unei hidratari corespunzatoare (antioxidanti, anti-iritanti, cell-communicating, emolienti) are si o doza zdravana de retinol, spun zdravana pentru ca, folosindu-l prea des la inceput, mi s-a iritat zona si pleoapa era usor descuamata asa ca frecventa mea de utilizare este o data la 2 seri si este de ajuns momentan. Efectele adevarate ale retinolului se vor vedea in timp, pentru moment cel putin liniile din jurul ochilor se mentin fine pana la a fi invizibile cu ochiul liber.

Serul poate fi folosit pe toata fata, evident, dar, daca nu ati mai folosit produse cu un procent mai mare de retinol sau pe baza de retinoizi, aveti grija cu frecventa aplicarilor. Si nu uitati de protectia solara!!! Asta ca sa nu anulati pe parcursul zilei efectele benefice obtinute cu retinolul noaptea, de exemplu.

Ca o ultima precizare, ar fi faptul ca folosit exclusiv in zona ochilor va va tine un an cu siuguranta, eu in jumatate de an nu stiu daca am consumat 10 ml din cei 30, si au fost dati in acre l-am aplicat pe toata fata. Folosesc o jumatate de pompita pentru aplicarea in jurul ochilor si cam inca una daca aplic si pe restul fetei.

Dintre produsele Paula's Choice disponibile in Europa, serul este acum al doilea produs ca pret dar vreau sa va spun descoperirea mea recenta: daca vreti sa-l incercati mai pe indelete sau daca vreti sa-l folositi doar la ochi, gasiti Deluxe Sample (7 ml) la pretul de 3.77 euro iar transportul pentru mostre este 4.5 euro, deci per total va va costa 8.27 euro. Eu spun ca este o varianta foarte buna daca nu va permiteti sa va cumparati serul full size sau daca vreti sa-l incercati inainte de a investi atat.

comparatia dintre cele 2 nu e la scara, habar n-am cat de mic este recipientul de la Deluxe Sample dar am vrut sa vi le arat pe amandoua, unul langa altul

Si, de fapt mai am o precizare: aveti grija sa nu-l scapati de prea multe ori pe jos, eu l-am scapat pe al meu si s-a crapat capacul si a iesit tubul interior, asa am vazut cat d eputin produs am consumat eu de fapt. Clipseaza la loc, nu-i problema, dar preferabil sa nu se ajunga acolo.

Produs Paula's Choice RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum
Textura
textura uleioasa
Cantitate
30 ml 
Expira  12 luni de la deschidere

Ingrediente  Cyclopentasiloxane, Dimethiconol (silicone slip agents/suspending agents), Neopentyl Glycol Diheptanoate (skin-conditioning agent), Dicaprylyl Carbonate (emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-repairing ingredient), Phenyl Trimethicone (silicone slip agent), Squalane (emollient), Bisabolol (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (stabilized vitamin C/antioxidant), Retinol (cell-communicating ingredient/antioxidant), Tocotrienols (vitamin E-based antioxidant), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Lecithin (cell-communicating ingredient), Laminaria Ochroleuca (Kelp) Extract (anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Oil (anti-irritant), Elaeis Guineensis (Palm) Oil (skin-repairing ingredient), Stearyl Glycyrrhetinate (licorice-derived anti-irritant), Hexylene Glycol (slip agent), Caprylyl Glycol (emollient), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Phenoxyethanol (preservative).

 Rezumat+ ambalaj luxos dar practic
+ textura amolienta, ideala pentru zone mai uscate
+ hidrateaza excelent
+ concentratie mare de retinol
+ bogat in antioxidanti si ingrediente bune pentru ten
+ spornic
- in baza de silicon (aviz celor alergice)
- produs destul de scump
- daca aveti tenul mai sensibil nu il puteti folosi de doua ori pe zi sau nici macar zilnic

 Pret (24% TVA) 36.79 euro (full size-30 ml) sau 3.77 (deluxe sample-7 ml)
 Unde cumpar Paula's Choice EU sau celelalte site-uri locale
Rating:

Daca va intrebati ce folosesc in jurul ochilor in rest, raspunsul este produsele hidratante pe care le folosesc si pe ten in mod normal. Acum va las cu pozele facute in primavara la munte, le-am scos de la naftalina.



Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Exista si Gerovital Retinol (crema pt. ochi), recipientul e f bun :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Care costa cel putin 34 lei pentru 15 ml, dar chiar am sa uit dupa ea sa o vad comparativ cu serul meu. :)

      Delete
    2. si care e si doldora de parfum, e emulsie si NU declara procentul de retinol. eu nu m-am inteles cu ea. si da, recipientul e OK si la ei, dar parfum + retinol = potential MARE de iritare

      Delete
  2. Este deosebit intr-adevar insa mie imi usca pielea din zona ochilor chiar si folosit la 2 zile, iar pe ten nu mi-a placut atat de mult. I-as mai da totusi o sansa, luand varianta mini si poate doar pe perioada iernii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi pare rau, ce pacat ca-ti usuca zona ochilor :(

      Delete
  3. Sper sa-mi priasca, al meu e pe drum :p Am prins o oferta buna pe PC Europa cu transport gratuit + set de luciuri gratuit + mostre gratuite(sa vedem cate si ce fel, n-am putut alege) la comenzi de peste 50 euro!!! Mi-am luat si crema din gama Skin Recovery, desi am tenul mixt, insa am vazut ca si tie ti-a priit si o foloseste si Pasagera, iar CSH parca e prea putin acum iarna, fiind si prima iarna in care folosesc exfolianti chimici. Sa vedem cand ajunge si daca imi vine la posta sau prin curier?!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moama, ce oferta misto ai prins! Sper sa-ti placa Skin Recovery, o crema foarte misto, prietenul meu o are acum, eu am schimbat-o cu masca pentru ca e intr-o cantitate dubla. :) Sa le folosesti cu placere :*

      PS: Ar trebui sa-ti ajunga prin curier.

      Delete
    2. eu ma impac bine cu ea pe tot tenul. Sunt printre fericite :)

      recunosc insa ca prefer o varianta de 0.5% retinol pentru uz frecvent (la 3 zile) si 1% o data pe saptamana

      Delete
    3. Si eu ma impac bine cu el pe tot tenul dar daca tot folosesc retinoizi am zis ca nu are rost sa mai folosesc si serul pe ten. :D

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram