I think I found THE ONE...the one sunscreen

RO: Stiu că vă promisesem ieri o postare colorată, e pe vine, numai că am ceva mai multe poze de prelucrat şi nu prea am stare de ele momentan, mâine cel mai probabil voi posta. Între timp m-am gândit să vă povestesc despre descoperirea recentă pe care am făcut-o în materie de cremă cu protecţie solară.

Am văzut că articolul despre toate cremele cu SPF încercate a avut mare succes printre voi, ba chiar am primit şi cereri să scriu şi despre viitoarele creme pe care le voi încerca, iată că onorez această cerere pentru că sunt atât de încântată şi fericită, încât trebuie să împart cu voi. Nu este o recenzie ci doar nişte prime impresii pentru că nu am crema decât de puţin peste o săptămână.

Înainte de toate, vă spun că momentan tenul meu este normal-mixt şi mai am tendinţa să dezvolt zone mai uscate dacă se întâmpla să exagerez cu aplicarea unuia dintre exfolianţi, deci numai din cauza mea, normal. :)

Dacă mă urmăriţi pe Facebook, aţi văzut deja despre ce e vorba: Bioderma ABCDerm Solaire SPF50+.

Bioderma ABCDerm Solaire SPF50+


Bioderma ABCDerm Solaire SPF50+

A fost pură întâmplare că am dat peste ea, eu mă uităm la o altă cremă de la La Roche Posay iar când m-am întors cu spatele la standul cu LRP mi-au căzut ochii pe această cremă. Cred că este un produs destul de nou pentru că până acum nu ştiam că cei de la Bioderma aveau creme cu protecţie solară şi în gama pentru bebeluşi (ABCDerm).

În primul şi-n primul rând mi-a atras atenţia faptul că este o cremă ce conţine numai filtre minerale, apoi am văzut că este şi foarte ieftină: 28.5 la Bebetei Militari. Am aruncat un ochi peste ingrediente şi nu am mai stat pe gânduri, am cumpărat-o.

Deci, la capitolul ingrediente stă cam aşa:
CYCLOPENTASILOXANE, WATER, ZINC OXIDE, TITANIUM DIOXIDE, CYCLOHEXASILOXANE, POLYGLYCERYL-3 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL PALMITATE, GLYCERIN, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, ALUMINA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, ECTOIN, MANNITOL, STEARIC ACID, PENTYLENE GLYCOL, XANTHAN GUM.

Cu portocaliu aveÅ£i filtrele, glicerina este singurul ingredient hidratant, în rest, mult silicon ÅŸi ceva emolienÅ£i, înafară de protecÅ£ie solară nu aduce ÅŸi alte ingrediente benefice tenului aÅŸa că rutina mea de dimineaţă este cam aÅŸa: loÅ£iunea tonică  Paula's Choice Skin Balancing (review) -> Paula's Choice Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel -> Bioderma ABCDerm Solaire. Având în vedere tenul meu la momentul actual, am considerat că loÅ£iunea tonică nu este de ajuns momentan iar gelul SB este foarte light, numai bun.

Ca textură, este foarte densă şi onctuoasa, lucru datorat filtrelor, lasă peliculă albă la suprafaţa pielii, trebuie s-o întindeţi foarte bine imediat când o aplicaţi pentru că altfel vă veţi trezi cu dâre albe care nu se duc. Încă o chestie, imediat după ce o aplicaţi trebuie să aveţi grijă să vă ştergeţi prin sprâncene şi pe la linia părului eventual pentru că altfel se vor forma particule albe mici, că şi cum aţi avea făină.

Bioderma ABCDerm Solaire SPF50+

Imediat după ce o aplicaţi, cremă este uşor lucioasă pe ten dar aşteptaţi 5 minute, apoi nu lasă decât un aspect natural, uşor luminos iar dacă mai daţi cu mâinile o dată peste devine mată. De-a lungul zilei se comportă foarte bine, seara lucesc puţin dar nici nu se compara cu aspectul pe care-l aveam de la cremele folosite în trecut, luceam ca un bec.

Un avantaj al siliconului din formula este faptul că tenul se simte foarte fin şi este o bună bază de machiaj, fondul de ten s-a aşezat impecabil, că şi cum aş fi folosit un primer special înainte.

Şi încă două lucruri pe care eu le-am urmărit de când am început să folosesc această cremă au fost dacă îmi usucă tenul, aşa cum am păţit cu crema de mâini Resist de la Paula's Choice (care apropo, pentru liniştea sufletească a celor care se gândeau că pun pe faţă cremă de mâini, acum se va găsi în gama Hydralight şi este cremă de faţă) şi dacă îmi va bloca porii aşa cum a făcut-o cea Kiss My Face. Ei bine, nici nu-mi usucă faţa şi nici nu mi-a blocat porii.

Deci, că o recapitulare, pentru că am scris destul de mult:

  • un tub conÅ£ine 50 gr ÅŸi costă 28.5 la Bebetei (nu m-am uitat ÅŸi în alte farmacii, pentru cele din afară Bucurestiului, o puteÅ£i comanda de la Farmacia Tei)
  • numai filtre fizice
  • formulată bine, nu conÅ£ine iritanÅ£i, parfum&co dar nu aduce niciun aport de ingrediente hidratante => trebuie să folosiÅ£i ceva hidratant iniantea ei
  • conÅ£ine mult silicon, aviz celor care nu se inteleg bine cu el
  • textură densă
  • lasă peliculă albă
  • trebuie întinsă bine ÅŸi avut grijă la sprâncene ÅŸi linia părului
  • baza bună pentru machiaj
  • nu mi-a uscat tenul, nu mi-a blocat porii


Pentru mine, pare să fie crema ideală, cea pe care o caut de atâta vreme şi dacă nu se schimbă nimic, voi rămâne la ea. No more experiments! Bine, pardon, mai experimentez la capitolul SPF30 dar am o cremă în minte pe care o voi lua când va fi timpul pt SPF30, deci pe la toamnă.

Voi aţi încercat această cremă?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

32 comments:

  1. SUUUPER iti multumim! O vazusem la tine apoi la Georgia si abia astept ziua de salariu :)) Se comporta bine pudra cu spf 50 peste aceasta crema?(daca ai incercat varianta fara fond de ten crema apoi pudra) Pudra este pe drum o astept ca painea calda si crema in wishlist. Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-am incercat-o inca, uite incerc acum si iti mai dau un reply diseara, chiar voiam sa testez combinatia asta ca sa-mi fac si o idee completa despre fondul de ten pudra ca sa-i pot face articolul.

      Delete
    2. Super super astept :)

      Delete
    3. Am revenit, tocmai m-am demachiat si eram usor mai dewy, dar in nici un caz nu era un luciu inestetic, si am umblat destul prin caldura astazi, deci fac pereche foarte buna si sper sa-ti placa si tie la fel de mult cum imi plac mie. Pup :*

      Delete
    4. Iti multumesc!! abia astept sa le incerc. Vara nu suport in timpul zilei fondul de ten si de cand am folosit fondul de ten pudra de la body shop am indragit acest make up natural pt zilele de vara.

      Delete
  2. Ai castigat jackpot-ul cel mare, daca ti se potriveste. La ce pret are, e perfecta. Eu ma inteleg foarte bine momentan cu gelul uscat de la LRP, nu am avut efectele despre care cred ca ti-a povestit Georgia. Parca ma tenteaza si pe mine Bioderma, dar chiar nu are rost s-o cumpar acum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta ma gandeam si eu. :D M-a mancat si pe mine sa-mi iau LRP-ul dar cum stiu ca tenul meu reactioneaza destul de asemanator cu al Georgianei, mi-a fost frica sa nu se repete istoria. Ma bucur ca tie-ti merge bine si chiar nu are rost sa schimbi acum crema daca e ok, daca tot o ai. Pup :*

      Delete
  3. Am vazut-o si eu la farmacia Sensiblu, dar acolo costa 79 lei !! Si ca sa nu dau atatia bani pe ea si sa nu fie potrivita tenului meu, am cautat mostre. Nu exista si pace! Am innebunit cautand mostre ale acestei creme pe la nenumarate farmacii, nu doar la Sensiblu-uri... nu gasesti, tragi cu tunul si nu gasesti... Le-am scris si celor de la Bioderma sa-mi spuna unde pot gasi o mostra, nu mi-au raspuns si nici nu cred ca o vor face, avand in vedere ca le-am scris acum vreo 3 saptamani... Deci ce este acest Bebetei Militari? Ca la banii care i-ai dat tu, imi iau direct crema, nu mai caut mnostre. Multumesc frumos pentru review. Nemaipomenit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scuze ca intervin dar cred ca ai facut o confuzie nu are cum sa coste atat de mult..eu am vazut-o in majoritatea farmaciilor cu 33 lei nu si in sensiblu caci nu o aveau unde am intrat eu. Nu exista esantioane pt acest produs.

      Delete
    2. Atunci, cei de la Bioderma mai au o crema Minerala, adica cu filtre minerale doar, ma uit acum sa vad, daca asa e... revin cu un raspuns.

      Delete
    3. Da, mai au o crema cei de la Bioderma, se cheama Photoderm Mineral SPF 50+, care contine filtre minerale si nu e pt copii. Atasez aici un link spre produs: http://www.bioderma.com/ro/nc/produsele/ce-e-nou/product/action/1164.html
      Eu pe asta o vazusem in Sensiblu la pretul de 79 lei. Deci le-am incurcat eu. Ma mira, in schimb, ca cei de la Bioderma au 2 creme cu filtre minerale doar. Alte firme nu au niciuna, doar din alea cu filtre chimice. Desi, faptul ca nu au mostre ii trage grav in jos. Nu-mi pot pune pe fata orice, fara sa testez inainte. Nu-mi pot bate joc de mine.

      Delete
    4. Bebetei Militari este farmacia Bebetei din cadrul Auchan Militari, daca ai mai fost pe-acolo, este in cladirea in care era inainte Kiabi. Daca nu, este fiz vizavi de cladirea Auchan, o cladire albastra.

      Si intr-adevar, cei de la Bioderma au si in gama Photoderm o crema cu filtre minerale, daca nu ma insel, m-am uitat la ingrediente si erau identice, iar cremele pentru ten din gama Photoderm sunt mai scumpe.

      Delete
    5. In Sensiblu este in jur de 43 de lei, 79 e deja prea de tot, si 43 mi se pare exagerat in comparatie cu Belladona de exemplu unde este 34 de lei.

      Delete
  4. Uite ca m-ai facut curioasa in privinta ei, desi nu cred ca ne vom "cunoaste" vara asta, caci pana acum relatia mea cu gelul LRP e foarte fructuoasa - dupa cum bine ai intuit tu!
    Insa pentru vara viitoare ma tenteaza si pana atunci sigur te convingi si tu in privinta ei! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...am facut ceva valuri cu descoperirea asta ;;)

      Vezi, ti-am zis eu ca nu ar trebui sa ai motive de ingrijorare avand in vedere ca tu ai folosit crema Paula's iarna. Sa-ti folosesti si tu cu placere LRP-ul si te mai tin eu la curent. ;) Pup :*

      Delete
    2. Bravo, bravo! Te-ai ajutat pe tine, dar si alte cateva suflete ratacite in cautare de SPF! :))
      Da, asa ai zis si ai avut dreptate. Dar stii ce nu inteleg eu? De unde ai stiut?! :))

      Delete
  5. Cand mi se termina cea pe care o folosesc acum sigur o incerc si pe aceasta ca suna tare bine :D

    ReplyDelete
  6. Abia asteptam review-ul tau:D. Sa o folosesti cu placere! Te pup!

    ReplyDelete
  7. Fericirea e ca are un pret bun pentru 50 de ml de crema. Daca era mai scumpa cred ca era mai greu de suportat din punct de vedere finanaciar. Eu abia astept sa incerc SPF30 skin balancing...dar mai spre toamna :D

    ReplyDelete
  8. Arata fain, dar faptul ca nu are niciun ingredient care sa fie benefic nu prea ma tenteaza, prefer o crema care sa le faca pe toate. But then again, eu ma inteleg cu oxybenzoanae.... Ma bucur ca iti place!

    ReplyDelete
  9. Offf, mi-e o ciuda ca nu-mi place crema asta! :(((( Am vazut-o la tine si la Georgi (am scris si la ea pe blog) si am fugit la Centrofarm si mi-am luat-o(au promotie, pana la sfarsitul lunii costa 33 lei). In aceeasi zi, seara, am vazut postul asta si m-am panicat: ziceai ca e mai potrivita pt tenul normal/mixt, iar al meu e graaaas, eram sigura ca nu mi se va potrivi, ca va fi prea grasa pt mine. Pana acum am folosit PC spf50+fond de ten Everyday Minerals+pudra pulbere Essence si de obicei pe la pranz luceam ca un bec,dar rezolvam problema cu pudra Stay Matte Rimmel (uneori era nevoie sa aplic de 2 ori pana plecam acasa), am mai folosit KMF spf30 si Kynesis spray spf30, faine amandoua pt tenul meu gras, dar spf prea mic. Sambata dimineata testare: am folosit Bioderma, eram asa de curioasa cum e, si am avut un soc: cand s-a uscat, fata ma strangea de la ea, de parca as fi avut cel mai uscat ten, si aveam si un aspect fainos (tot ca un ten uscat), am aplicat fondul meu mineral cu mare greutate, fata imi arata tare nasol, am stat asa toata ziua (eram singura in casa, nu conta cum aratam), dar toata ziua m-a strans fata. Azi am incercat iar, aceeasi senzatie ca ma strange fata si am folosit un fond de ten total nepotrivit pt vara: Maybelline Dream Satin Liquid, pe care l-am cumparat in iarna si l-am testat de vreo 3 ori in casa si am ajuns la concluzia ca e muuult prea lucios/gras pt mine.Ei, cu DSL parca nu ma mai strangea asa fata, am folosit o pudra (care nu e deloc matifianta) doar pt a aseza putin fondul de ten (doar mie mi se pare foarte lipicios fondul asta de ten? efectiv mi se lipea pensula de fata) si asa a fost ok din punct de vedere a ceea ce simteam, mi-am simtit fata ok, dar de aratat nu arata prea bine. Am mers mult prin soare, caldura mare, dar fata nu a lucit absolut deloc.Deci crema e mega-matifianta pt mine? Eu nu mai inteleg nimic!
    Ce m-a mai deranjat e faptul ca mi-a scos in evidenta gaurelele din ten, adica nici n-am stiut ca am gaurele pana azi, nu pori deschisi, ci mici gaurele, probabil oi fi avut puncte negre mai mari si au ramas gaurele dupa...dar pana acum nu le-am vazut.
    SI cum faceti cu crema in jurul gurii? Am sters rapid conturul buzelor, dar peste vreo 2 ore arata ca o masca alba in jurul buzelor.
    Ma gandeam sa folosesc crema doar la piscina, daca cu fond de ten nu-mi merge, mai ales ca de la crema de la PC ma ustura fata tare cand o reaplic a doua, a treia oara pe parcursul unei zile, dar cum sa stau asa alba? (la mine se usuca alba, oare pun prea mult?)
    Oare gresesc undeva? Crema asta trebuia sa mi se potriveasca ca o manusa la tenul meu gras, nu s-a o simt prea uscata/matifianta.
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of, imi pare tare rau ca nu-ti prieste. Ai folosit-o totusi dupa ce ai hidratat in prealabil tenul? Daca da, si tot ai problema asta, imi pare tare rau, din pacate este foarte subiectiva treaba cu cremele. Ca sa-ti dau un exemplu graitor: crema Paula;s Choice, vechea crema Resist de maini (actuala Hydralight SPF30), mi-a uscat tenul ingrozitor, exact cum zici si tu, oricat de mult l-as fi hidratat, si Gerogiana a avut aceeasi problema, in schimb Adina (Septembrie Joi) si Boondy se impaca perfect cu ea si vorbim de tenuri mixte aici. Iti inteleg frustarea, eu am avut nu stiu cate esecuri pana s-o gasesc pe asta, macar tu pori folosi linistita filtrele chimice.

      O varianta buna pentru tenul gras ar fi La Roche Posay Dry Touch Gel Cream SPF 50,poate reusesti sa vinzi Bioderma si s-o incerci pe asta, sau poti incerca sa gasesti o mostra pt ea (se mai intampla si miracole! :D).

      Legat de pelicula alba, e posibil sa plici si prea mult, oricum trebuie s-o intinzi bine de tot, ea oricum lasa o pelicula alba la suprafata pielii iar in jurul buzelor, mai patesc si eu asa dar o mai dau cu degetul si se rezolva, nu am avut probleme pe parcusul zilei. Poate m-o ajuta si faptul ca eu sunt oricum foarte alba, adica la mine pelicula aia alba pe care o lasa imi uniformizeaza usor tenul. :))

      Nu este musai sa gresesti ceva ca sa nu ti se potriveasca un produs, din pacate se intampla si cum ziceam, inteleg frustrarea atunci cand nu intelegi unde e problema.

      Pup si eu :*

      PS: eu nu am incercat DSL, deci nu ma pronunt in privinta senzatiei lipicioase, culoarea cea mai deschisa imi este prea inchisa :(

      Delete
    2. Vreau sa iti raspund si eu la ce ai zis in ultima parte. Da, eu cred ca ai aplicat prea multa crema si din cauza asta esti "prea" alba, iar albeata care iti ramane in jurul gurii este cel mai probabil din cauza ca nu ai intins bine/cat ai putut de bine. Aplica in cantitate mai mica spre deosebire de cum aplici pe corp, pentru ca pe fata sunt de parere ca orice crema aplicata in cantitate mare nu ofera un aspect prea placut. Si daca vei aplica in cantitate mai mica, tot se va vedea putin mai alba fata, dar nu va fi ceva de speriat, totusi asta e riscul cremelor cu factor de protectie mare - pelicula alba.

      Delete
  10. Vreau sa spun ca adooooor crema asta si iti multumesc ca ai impartasit cu noi experienta pentru ca n-am mai stat mult pe ganduri si am cumparat-o si eu. Chiar daca are 50 g, isi justifica pretul avand in vedere calitatile sale.
    Aceeasi problema o intampinam si eu ca majoritatea fetelor - ten extrem de lucios dupa ce aplicam o alta crema de plaja cu factor de protectie si pe langa asta imi transpira efectiv fata din cauza cremei. ABCDerm mi-a demonstrat ca se poate si mai bine de atat, sa ai un ten mat si sa se mentina asa cateva ore bune si automat sa ofere un aspect placut, in ciuda faptului ca fata se vede putin mai alba. Am ten mixt si stiu ce spun cand zic mat. Pe langa asta imi mai place ca nu are pic de miros. Ce nu imi place este faptul ca dupa ce se absoarbe, tenul se simte undeva intre lipicios si nealunecos si din cauza asta nici bbcream-ul pe care il folosesc de obicei nu prea se aseaza "estetic", dar sper ca problema astao voi remedia in timp.
    Per total sunt extra incantata pentru ca am putut sa inving cel mai mare dusman al meu -luciul inestetic produs de sebum - si aspectul se mentine cateva ore. Sper ca produsul sa existe mult timp pe piata ca o voi cumpara si recumpara pe viitor.
    Te pup!

    ReplyDelete
  11. Acum dupa ce am citit aici sunt foarte tentata sa merg sa o caut si sa o cumpar :D

    ReplyDelete
  12. Eu am cumparat aceasta crema la recomandarea Teodorei - am gasit-o la Farmacia Tei cu 27 de lei. Nu am stat pe ganduri si am facut o precomanda. DIn pacate insa, nu m-am bucurat de ea la mare, insa cand m-am intors am mers dupa ea. O folosesc zilnic si imi place foarte mult. Si mie mi se intampla acelasi lucru ca si tie cu ea ! Ce taaare! :)
    Trebuie sa ii fac un review...am asa multe postari de acest tip de facut...am ramas iar in urma! :))
    Pupici si merci pentru impresii!

    ReplyDelete
  13. Mie, din pacate, nu-mi prieste deloc aceasta crema. Am tenul uscat si mi-l usuca si mai tare. Raman dâre albe, oricât aș intinde-o pe față si-mi strange tenul foarte rau.
    In schimb ma inteleg bine cu cea de la Kiss My Face, doar ca am nevoie de un SPF mai ridicat pe timp de vara si de aceea am incercat-o pe aceasta de la Bioderma. Voi incerca si una cu filtre minerale, sper sa ne intelegem mai bine data viitoare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intr-adevar, pentru un ten uscat mu e tocmai ok fiind atat de matifianta dar iti pot recomanda in schimb o crema cu filtre chimice, deci care nu lasa pelicula alba: Bioderma Photoderm Max Crema. Are spf50 si uva42. Are o textura mult mai placuta si mi se pare ok si pentru tenuri uscate, neffind matifianta.

      Delete
    2. Cred ca ea va fi urmatoarea pe lista. Multumesc pentru review-uri! O saptamana frumoasa!

      Delete
    3. Cu drag. Mersi, la fel! Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram