Cum mi-am petrecut saptamana



RO: La munte, Ã®ntr-o mini-vacanță împreună cu domnul. A fost foarte frumos, relaxant, antrenant, frumos, răcoritor chiar friguros de la 8 seara încolo dar mă bucur că am ieÈ™it din BucureÈ™ti È™i că am revăzut muntele după vreo 2 ani. DeÈ™i nu m-am rupt complet de net (nu e vina mea, aveam net wireless, era păcat să nu-l folosesc măcar puÈ›in aÈ™a seara, măcar pentru seriale ;;) ), m-am rupt de blog È™i am luat o mică pauză iar acum sunt pregătită să revin cu forÈ›e noi.


În primul rând, mulțumesc foarte mult pentru feedback-ul de la postarea Monday Blues, nu știu dacă vă puteți imagina cât de fericită am fost să primesc atâtea comentarii. Am avut ceva emoții atunci când am făcut pozele și nu sunt tocmai obișnuită să fac astfel de poze dar încerc să mă învăț și să mai fac astfel de postări pe viitor.

La munte, noi am stat în Poiana Țapului, am avut o terasă destul de mare iar priveliștea era nemaipomenită, aș fi lenevit la nesfârșit pe terasă. De acolo, luam microbuzul fie până în Bușteni, fie în Sinaia, momentan nu ne-am aventurat mai departe, am zis să mai lăsăm și pe data viitoare ceva. Am fost sus pe platou ca să vedem Sfinxul și Babele, am urcat la cascada Urlătoarea și am făcut o plimbare până la Peleș.

În prima zi am fost în Bușteni și am urcat cu telecabina pe platou. Pentru că nu mai urcasem de ceva timp cu telecabină am fost de-a dreptul șocată când am constatat că dus/întors costă 64 de lei, mie mi se pare prea mult. Pentru 100 de lei erau tururi cu mașini 4x4 până pe platou unde mai pui că vizitai și lacul Bolboci, peștera Ialomicioara, cheile Tătarului și parcă mai erau câteva obiective dar le-am uitat, iar un tur dura cam 7 ore, dacă ajungeți pe la telecabină în Bușteni nu aveți cum să-i ratați. Noi totuși am preferat telecabina, data viitoare poate alegem și cealaltă variantă.

A doua zi am fost în Sinaia cu gândul să mergem la PeleÈ™ È™i PeliÈ™or. PeliÈ™orul este închis de luni până miercuri (sau chiar joi, oricum, multe zile) È™i cum era miercuri nu am avut cum să-l vizităm, iar la PeleÈ™ am rămas puÈ›in È™ocată când am văzut îți cer 70 de lei pentru a vedea parterul+ etajul 1+ etajul 2, 50 pentru parter + etajul 1 È™i 20 de lei pentru turul clasic pe care l-am făcut de multe ori întrecut. Ne-am luat gândul È™i în schimb ne-am mulÈ›umit să fotografiem grădina din faÈ›a palatului care mereu mi-a plăcut. Nu È™tiu, poate sunt eu prea chitroasă dar nu mi se pare normal să avem tarifele la acelaÈ™i nivel cu cei din FranÈ›a, de exemplu, dar să oferim mai puÈ›in să nu mai spun comparativ cu nivelul nostru de trai. Eh...

A treia zi în care ne-am plimbat am urcat la cascada Urlătoarea È™i cum È™tiam că este un traseu care pornea din Poiana Èšapului, am zis să urcăm de acolo È™i să coborâm în BuÈ™teni. Ei bine, nu am fost prea inspiraÈ›i având în vedere că nu avem o condiÈ›ie fizică prea bună iar tot drumul este foarte abrupt dar a fost bine că am făcut miÈ™care È™i am ajuns destul de repede la cascadă, cu tot cu pauzele noastre lungi È™i dese. Noi ne tot miram cum de vedem doar lume care coboară, dar nu a durat mult până să ne dăm seama. La cascadă vă recomand să urcaÈ›i È™i să vedeÈ›i È™i mai sus cascadele mici, e superb. DeÈ™i este un drum foarte abrupt È™i poate intimidant, în special prima parte a lui, merită osteneala. Traseul din Poiana Èšapului este marcat cu bulină albastră È™i porneÈ™te de pe strada Urlătoarea iar cel din BuÈ™teni este marcat cu bulină roÈ™ie È™i porneÈ™te de la telecabină. E un traseu scurt È™i uÈ™or pe care oricine îl poate face fără a avea nevoie de achipament special. TotuÈ™i, nu vă recomand să mergeÈ›i în balerini, cizmuliÈ›e, încălțări de pânză sau alte minunății pe care le-am văzut, să nu uităm de tocurile pe care le-am văzut  sus pe platou.

De mâncat, în Sinaia am mâncat la Steaks È™i nu vă recomand. PreÈ›uri mari, porÈ›ii mici, multe muÈ™te, pieptul meu de pui era "overcooked", cam uscat, puseseră o mirodenie după ce îl făcuseră (big no-no), deÈ™i ar trebui să cunoască cât de cât reÈ›etele clasice americane nu È™tiau că salata Coleslaw are È™i măr pe lângă varză È™i morcov iar sosul venea separat È™i trebuia să te chinuieÈ™ti tu să amesteci apoi salata. Ah, să nu uităm că nu È™tiau de sare sau piper, nici în salată, nici pe carne È™i nici peste cartofii prăjiÈ›i. Nu vreau să mă gândesc cum o fi să-È›i iei friptură de la ei. TotuÈ™i, citronada lor a fost atât de bună încât am revenit la ei doar pentru ea, unde pui că era È™i 8,5 lei pentru 500 ml. ÃŽn BuÈ™teni am mâncat la Alicia, e exact pe lângă telecabină, am mers pe recomandarea Mihaelei È™i nu am regretat. DeÈ™i restaurantul nu arată minunat È™i aÈ™a când îl vezi nu-È›i inspiră prea multă încredere, mâncarea a fost gustoasă, ba chiar ciorba mi s-a părut foarte bună È™i am savurat-o până la ultima lingură. PreÈ›urile sunt decente È™i au câteva meniuri la 15 lei. Nici ei nu sunt prieteni cu sarea, cel puÈ›in când vine vorba de prăjeli, dar ciorbele È™i frigăruile au fost foarte bune.

Și dacă nu v-am plictisit până acum, iată È™i câteva poze. VacanÈ›a a fost o ocazie minunată să mă mai joc cu aparatul foto, concluzia a fost că mai am de învățat, în special la focalizare iar 80% din poze au fost făcute cu obiectivul 55-200mm care îmi place tot mai mult, unde mai pui că zoom-ul lui mare mi-a fost foarte util de cele mai multe ori, dar a È™i stat în calea unor poze de apropiere încadrate mai puÈ›in bine.

detaliu de la Peles

o pisi tare simpatica si curiosa



trandafirii frumosi de la Peles

crucea de pe Caraiman, si daca va uitati atent se vad si oamenii

sus pe platou la Sfinx era tanti cu "mititelul" din imagine si puteai face poze, contra cost ofc :)

niste magarusi, i-am pozat cand urcam cu telecabina

iar la coborare am reusit sa fac aceasta poza

in ultima zi, am avut surpriza sa descoperim luna pe cer in timpul zilei

aproape ajunsesem la cascada, nu mai trebuia sa traversam decat poduletul, 
am ales sa mergem pe langa el :))

m-a distrat unde era pictat semnul ce semnaliza traseul nostru


am mai incercat niste gif-uri :D


Si ca de obicei, am mai adaugat cateva poze in plus pe Facebook.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Superba mini-vacanta, mie imi sunt foarte dragi locurile astea si sper sa am ocazia sa le mai vizitez si eu cat de curand. Minunate pozele, si cele de pe Facebook! :*

    ReplyDelete
  2. Cat de frumos este:)

    ReplyDelete
  3. Foarteee frumoase peisajele si tu!:*

    ReplyDelete
  4. Foarte frumoase fotografiile.
    Cu ce prgram le-ai facut pe ultimele doua?

    ReplyDelete
  5. Superbe fotografii! Am inghitit in sec cand am citit preturile pentru telecabina si Peles. Nu am mai fost de multi ani, dar chiar asa... mi se pare exagerat.
    Ce blanos si falcos e cutul ala :)

    ReplyDelete
  6. @Josephine mersi. Da, sunt foarte frumoase, iti urez sa ajungi cat mai repede atunci :)

    ReplyDelete
  7. @Dorina eu le-am facut in Photoshop, sunt GIF-uri, cauta ca le poti face si pe net, exista site-uri, pe primul asa l-am facut. Pup :*

    ReplyDelete
  8. @Georgiana credeam ca eu sunt nebuna ca mi se par mari. :) Da, era tare simpatic cutu cum statea tolanit acolo. Pup :*

    ReplyDelete
  9. Ce poze superbe!:X Ador postarile de genul asta!:X

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram