"Fashion is the healthiest motivation for losing weight"



RO: Hai ca probabil v-am atras atentia cu titlul asta, nu? Impulsul de a scrie aceasta postare mi-a venit in momentul in care am citit acest articol. Sincer, nici nu mi-a mai venit sa citesc mai departe de primul paragraf pentru ca atat de mult m-a impresionat. Se pare ca replica din titlu ii apartine lui Karl Lagerfeld, pe care si eu il admir pentru creatiile lui, dar nu pentru aceasta replica.

Cum sa generalizezi asa ceva si sa fii de acord cu asa ceva? Adica pe bune, cata anorexice si bulimice "s-au nascut" din moda? Eu nu vad nimic sanatos in asta. Asta intra la un loc cu faimoasa replica a lui Kate Moss: "Nothing feels as good as skinny". Really? Curvy feels damn good to me! Si uite d-asta au ajuns fetite de 6 ani sa se gandeasca numai la faptul ca sunt grase si ca vor sa fie mai slabe, cu 2 numere, desi ele au o greutate normala pentru varsta lor. Pana unde? Hai ca acum mi-am mai adus aminte de o situatie, unde o bloggerita a primit un comentariu mai mult decat rautacios in care i se zicea ca are curu' mare. De ce, pentru ca nu e o slabatura?

Facem atatea lucruri pentru moda, ne imbracam intr-un anumit fel, pentru ca asa e la moda, ne facem unghiiile cu anumite culori sau anumite modele, pentru ca asa e la moda, ne machiem dupa trend-uri dar pana unde mergi pentru moda?

Sa va zic care sunt singurele motive, din punctul meu de vedere, pentru care sa te hotarasti sa slabesti. Primul ar fi pentru a te simti tu bine in pielea ta, increderea de sine conteaza foarte mult si se vede, iar celalalt motiv ar fi atunci cand iti zice doctorul ca trebuie sa slabesti, fiindca greutatea actuala iti afecteaza sanatatea intr-un fel sau altul. Deci, daca tu te simti bine asa cum arati, de ce te-ai lasa influentata de altii (inafara de doctor, cum ziceam, pe doctor trebuie sa il asculti :P), de ce ai ceda la presiniule din exterior si sa te apuci sa slabesti?

As fi foarte curioasa sa aflu si parerile voastre legate de acest citat? O punem de-un debate aici? :)

Disclaimer: Eu nu sunt grasa, nu sunt slaba, sunt normala, cam asa m-as putea descrie, la cei 1,58 ai mei am 46 de kg, foarte ok.  Asta ca sa nu apara si comentarii ca as fi eu vreo frustrata :D



EN: Bet I got your attention with that title, isn't it? I got the impulse of writing this post after reading this article. But sincerely, I couldn't read past the first paragraph, that's how much I was impressed with this statement. It would seem that this quote belongs to Karl Lagerfeld, whose creations I admire very much, but I do not admire him for the quote.

How can generalize something like this and how can you agree with something like this? I mean, seriously, how many women have become anorexics and bulimics because of fashion. I don't see anything healthy here. This one goes in the same category as Kate Moss' famous quote: "Nothing feels as good as skinny feels". Really? Curvy feels damn good to me! And bit by bit has gotten to the point that 6 year-old girls are concerned with their weight, think they're fat and want to slim down, up to 2 sizes, even though they have normal weights for their age. Where do we stop? And this reminds me also of a malicious comment addressed to one blogger, among other things the anonymous person told her that she has a big ass. Why, because she's not skinny?

We do so many things because of fashion, we dress a certain way, we do our nails in certain colors and designs, we do our make-up according to trends but where do the trends end?

Let me tell you the only reasons, in my opinion, to into account when deciding if you want to lose weight. The first would be to feel good with yourself, self-confidence is very important and it shows, and the other reason would be the fact that your current weight is endangering your health, but only if so stated by a doctor. If you do feel good about yourself with the way you are, why listen to what others say (except for the doctor, do listen to your doctor :P) and give in to those external pressures?

I'm very curious, what do you think about this quote?

Disclaimer: I am not fat, I am not skinny, I am normal, this is how I would describe myself, at 1,58 m my 46 kg are ok. This is in case you might think I'm frustrated :D

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

6 comments:

  1. Deja ma simt:> Dar simt si nevoia sa te corectez sau mai bine zis sa te completez: nu numai ca am "curu mare dar sunt si urata cu draci".
    Anyway, trecand peste cat de nasoala sunt eu, subiectul pe care l-ai ales va fi mereu unul controversat si nici nu cred ca se va ajunge vreodata la un acord unanim, e imposibil. Percepem frumusetea diferit, avem standarde diferite si deci e normal sa existe si pareri diferite. Si mie imi plac femeile cu forme, curvy pe englezeste dar asta nu inseamna ca nu pot vedea frumusete si intr-o marime firava US 2(34 romanesc) sau un rubensian 14(46 romanesc). Fiecare arata cum vrea, cum ii place si cum se simte bine. Mi se pare prostesc sa vrei sa te schimbi/slabesti sau cum vrei sa-i spui DOAR de dragul modei. E o diferenta intre a slabi ca iti doresti TU pentru starea TA de bine si propriul TAU comfort sa pierzi in greutate si intre a slabi ca vrei sa te incapa nu stiu ce. Nu e o motivatie suficient de serioasa, cel putin din punctul meu de vedere.
    Cat despre cretinismul ala cu "SINGURUL motiv pentru care trebuie sa slabesti este moda"( repet cu majuscule: SINGURUL), n-am mai auzit ceva atat de superficial si stupid de mult. Sa zicem ca mie imi colcaie grasimea in sange, am arterele blocate, risc un infarct la cateva ore, obosesc la 3 scari urcate, sunt mult supraponderala, am dureri de spate si tot felul de alte afectiuni. Conform teoriei lui Karl(pe care sincera sa fiu, ma indoiesc ca a zis-o el cu gurita lui), SINGURUL motiv pentru care ar trebui sa slabesc e moda, nu? Deci daca sunt cat o vaca si sunt gata sa mor in orice secunda din motivele enumerate mai sus...da-o dracu de sanatate, nu slabesc. Slabesc doar pentru moda. Pentru ca moda e SINGURUL motiv pentru care ar trebui sa slabesc:> Jesus...

    ReplyDelete
  2. De fapt, citatul din Kate Moss suna mai crunt: "Nothing tastes as good as skinny feels". Cheers,

    ReplyDelete
  3. @Andreea - ofof, acum nu am mai adaugat si restul, nu intra in subiect dar mersi pt completare, e bine sa fim precisi :P Mersi mult pt parerea ta, eu sunt total de acord cu tot ce ai zis tu :*

    ReplyDelete
  4. @Orjen - mie mi se par ambele la fel de crunte, mai ales pt ca amandoua vin de la persoane cu foarte multa influenta

    ReplyDelete
  5. Dar poate nu se refera la slabitul acela excesiv . Incat sa devii o scobitoare . Si sa cazi din picioare . E adevarat ca unele fete au nevoie sa slabeasca . Am vazut o multime de fete pana in 25 de ani care s-au ingrasat dintr-o data foarte mult . Si nu cred sa fie ceva probleme de sanatate , gen glanda tiroida , etc , avand in vedere ca toate ziua le vad cu chipsuri si cola si alte porcarii . Mie , personal , chiar nu mi se pare nimic atragator la o fata care nu are niciun stres sa se ingrijeasca la varsta aia . Vorbesc strict de fetele care erau slabe inainte . Nu de cele care asa au constitutia . Unde voiam sa ajung de fapt ca am plecat de la moda . Am o problema cu fetele care se imbraca intr'un fel ca " asa e la moda " , dar nu se mai uita si in oglinda sa realizeze ca jeansii sunt cu 1-2 numere mai mici decat le-ar trebui lor , sub tricou se vad toti colaceii formati ..
    Inca ceva : nu am nimic impotriva fetelor cu forme , putin mai plinute , care se simt bine in pielea lor si pe langa asta , stiu sa se imbrace .
    Am vorbit doar din punctul meu de vedere .

    ReplyDelete
  6. @Mogio - mersi mult pt parerea ta. Eu am ramas socata de inceputul articolul, unde scrie "singurul motiv.. etc" si m-am uitat dupa replica originala. Eu ma gandesc ca daca te iei dupa moda si vrei sa ajungi sa arati asa ca modelele din prezentari nu e sanatos deloc. Dar iti dau dreptate, trebuie sa aven grija de noi indiferent de varsta si nu mai zic cat imi displac fetele pe care zici ca stau sa plezneasca hainele pe ele.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram