O schimbare minora cu efecte asteptate


RO: Acum vreo 6 luni va povesteam descoperirea facuta in ceea ce priveste interactiunea nefericita dintre exfoliantul cu BHA si crema de protectie solara cu filtre chimice, postare pe care am denumit-o "O schimbare minora cu efecte neasteptate". Fiind un articol atat de citit, revin cu inca o schimbare doar ca de data asta asteptam sa vad o schimbare pozitiva.

Daca ma cititi de mai mult timp, stiti ca sunt o fana a produselor Paula's Choice si a rutinei de ingrijire recomandata de Paula Begoun. Acum vreun an, am descoperit-o pe Caroline Hirons care, am putea spune ca, influenteaza in bine rutinele de ingrijire ale englezoaicelor, si nu numai, are un blog de beauty, nisat pe ingrijirea tenului, unde scrie recomandari si sfaturi iar stilul ei este demential. E o placere sa-i citesc articolele desi se intampla sa ridic din spranceana la unele recomanadari.

Asemanarea in ceea ce priveste rutinele recomandate de Caroline si Paula este folosirea exfoliantilor zilnici, diferenta ar fi ordinea de folosire a lor si a lotiunii tonice. Paula recomanda aplicarea lotiunii tonice inainte de cea a exfoliantilor si am urmat aceasta rutina, in timp ce Caroline recomanda aplicarea lotiunii tonice dupa exfoliant (care de fapt la ea e tot sub forma lichida dar deja ne pierdem in detalii).

Cu tot haosul din rutina mea de ingrijire in ultima jumatate de an, nu eram deloc multumita de starea porilor din zona nasului. Iar incepusem sa dezvolt o mica obsesie pentru punctele negre si chiar nu-mi placea cum arata asa ca am zis sa incerc metoda Caroline Hirons: aplicarea atat a BHA-ului cat si cea a AHA-ului inaintea lotiunii tonice si am sperat sa vad imbunatairi.

Zilele astea, ma uitam eu la nasul meu si mi-am dat seama ca arata mai bine, ca ajunsesem la stadiul in care eram pre-peeling cu BHA si inainte de alegerea nefericita de a schimba lotiunea cu lichidul cu BHA. Sunt multumita si cu putin machiaj ma simt chiar incantata de cum arata. Nu am scapat complet de puncte negre, nu sper la aceasta minune prea curand dar imbuntatirile m-au convins. Inca e un usor haos in rutina mea, dar macar nu si pe nas. In ceea ce priveste efectele AHA-ului, astept, astept, pentru ca in ultimul timp l-am aplicat cam haotic.

Daca va intrebati cum fac acum, va explic: ma spal cu spuma Boots Simply Sensitive dupa cera astept vreo 5 minute, aplic exfoliantul, mai astept cateva minute dupa care fie aplic lotiunea tonica, fie trec la crema direct.

BHA-ul si lotiunea tonica pe care le folosesc sunt cele din poza: Paula's Choice 2% BHA Lotion si Earth Sourced Toner. Iar AHA-ul este Paula's Choice Resist Dark Spot Eraser with 7% AHA.

Urmatoarea provocare in materie de ingrijire a tenului? Reintroducerea derivatilor de vitamina A in rutina dupa ce am intrerupt folosirea retinoizilor in toamna din cauza disparitiei Retin-A-ului. Adica incerc sa folosesc serul Paula's Choice cu retinol si pe ten pentru ca mai am mult si i se apropie data expirarii termenului de valabilitate. Daca vreti va voi tine la curent.

Cum vi se pare schimbarea? Voi cand aplicati lotiunea tonica, inainte sau dupa exfoliantul chimic?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

8 comments:

  1. Eu nu aplic lotiune tonica... nu stiu de ce, nu m-a convins niciuna sa investesc o suma considerabila si am preferat in locul sau un serum cu retinol (skin balancing). Si porii mei au avut zile mai bune, dar curand o sa reintroduc bha in rutina si sper sa arate mai bine. inca nu stiu cand sa il folosesc, dimineata sau seara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu incepusem sa ma indoiesc de lotiunea tonica dar parca pe masura ce tot folosesc altele, parca ma conving ca cea Skin Balancing era the one for me. :)

      Delete
  2. Eu deja m-am impacat cu gandul ca n-o sa scap complet de punctele negre. Am Bha 9%, 4% si 2%. Am incercat diverse variante de aplicare, unele cu mai multe, altele cu mai putin succes. Situatia e mult mai buna, insa cand ma uit in oglinda tot le vad :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. I feel you. Eu inca mai sper ca niste peeling-uri cu BHA ar fi drumul catre un nas blackhead free, I'm a dreamer :))

      Delete
  3. Nici eu nu aplic lotiune tonica. Am avut-o pe cea Skin Balancing si mi s-a parut apa de ploaie. Nu a facut nimic deosebit pt tenul meu :P. Asa ca am renuntat si am preferat sa investesc in altceva - o crema tratement sau hidratanta.
    Si eu o citesc la Caroline si ma amuza cateodata :)). De cand am citit despre uleiul TBS mi-a ramas in minte si ma tot framant daca sa-l iau sau nu. Plus ca printre ultimele articole a recomandat 2 produse de la Caudalie, o crema de ochi si un ser cu Polyphenol C 15 asa ca obviously le-a cautat si se gasesc si la noi yey :D. (http://www.carolinehirons.com/2014/04/caudalie-polyphenol-c15.html)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu pe masura ce folosesc altele imi dau seama ce misto era cu lotiunea Skin Balancing. :))

      Hm, suna bine C 15, dar sa stii ca e cu vit c tetrahexydecyl (si pe care nu l-au trecut cu denumirea inci...ntz, ntz), nu ascorbic acid (ca PC C15 sau CE Ferulicul), bine ca m-am uitat si asa m-am linistit. :D http://fr.caudalie.com/produits-best-sellers/les-gammes/polyphenol-c15/serum-defense-anti-rides.html

      Delete
  4. Eu cam de pe la inceput aplic lotiunea tonica dupa BHA. La prima utilizare facuta cu toner inainte m-a usturat in ultimul hal tenul, m-a mancat si s-a iritat. Acum m-am indragostit de lotiunea tonica hidratanta de la Academie, face o combinatie ideala cu BHA 2%

    ReplyDelete
  5. Stii ca asa fac si eu si imi place. Bine eu folosesc toner exfoliant. Ma bucur ca esti incantata si tu. Pup!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram