Cum prelungesti rezistenta ojei


RO: Zilele trecute vorbeam cu Adina (sau poate saptamana trecuta), despre una, despre alta si a venit vorba despre oja pe care o purta si ea imi povestea ca s-a tocit cam repede iar eu am sfatuit-o putin, din experienta mea, cum sa rezolve problema. Cu aceasta ocazie, mi-a venit si ideea acestui articol. Am zis ca asa cum Adina nu aplica pana acum sfaturile mele, e foarte posibil sa fie si printre voi persoane carora nu le rezista oja foarte mult dar vor sa schimbe acest lucru.

Degreseaza unghiile


Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a incepe aplicarea ojei si chiar a bazei este sa te asiguri ca suprafata unghiei este perfect degresata. Daca nu faci asta, baza nu va adera perfect pe unghie din cauza uleiurilor si asa se va duce mult mai usor. Pentru asta, cel mai usor e sa iei o discheta cu dizolvant de unghii - dar ai grija sa nu fie unul pe baza de ulei cum e cel Kallos - si sterge unghiile inca o data inainte de a aplica baza de unghii. 

Sigileaza varful


Un alt pas important pe care trebuie sa-l faci la aplicarea fiecarui strat de lac, inclusiv cu top coat-ul este sa aplici pe unghie si apoi sa dai si pe varf, altfel incat varful sa fie complet acoperit. Acest pas este important pentru ca impiedica aerul si apa sa se infiltreze printre straturile de oja, ceea ce va duce ciobirea manichiurii.

Repeta aplicarea top coat-ului periodic


Trucul asta l-am aflat de la Catalina Stoica, nail expert extraordinaire. Catalina a explicat ca stratul de top coat se toceste pe masura ce porti manichiura, dovada fiind si faptul ca isi pierde din luciu. Pentru ca se toceste, se ajunge din nou la situatia de mai sus: varful unghiei este expus. Asa ca, ea recomanda sa reaplici top coat-ul zilnic. In Septembrie, cand am plecat la munte, aveam deja manichiura facuta de vreo 2 zile si nu am vrut s-o sterg, dar nici nu voiam sa ma car cu tot cu dizolvant, oja etc. asa ca am luat un mini top coat CND VINYLUX si l-am reaplicat o data la 2 zile. Nu am aplicat zilnic pentru ca oricum nu era cazul cu VINYLUX iar dupa inca 6 zile la munte m-am intors cu manichiura intacta. 

***

Acestea ar fi cele trei ponturi pe care am vrut sa vi le spun, nu e nimic complicat insa va asigur ca daca le urmati cu siguranta manichiura va va rezista mai mult.

Stiati despre aceste trucuri? Le aplicati atunci cand va faceti manichiura?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

12 comments:

  1. Multumin de sfaturi! Sunt de mare folos. Dupa 2 zile, maxim, am unghiile ciobite si tocmai de asta prefer sa nu ma dau cu nimic. O sa le pun in aplicare sa vad cum rezista. :D

    O zi frumoasa!

    ReplyDelete
  2. Nici eu nu dadeam cu oja/top coat pe varf. Voi incerca cu ultimul.. cu oja e ceva mai greu ca imi tin constant unghiile scurte si mai mult m-as murdari decat sa reusesc sa sigilez.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, asa e, cand ai unghiile scurte e ceva mai tricky sa dai peste varf, dar daca ai putina grija merge si fara sa te murdaresti. Zic pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie. :D Pup :*

      Delete
  3. eu imi fac manichiura in concedii de 10 zile si rezista foarte bine, abia daca se ciobesc un picut. Cred ca depinde si de calitatea ojei, base coat, 2-3straturi de oja, top coat si eventual sclipici. Recunosc ca dureaza ceva timp si am rabdare multa. Am folosit, Seventeen, Rimmel London, Miss Sporty,Pro Nail, Anny, Alix Avien, Inglot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inseamna ca tu esti o norocoasa. :) Depinde si de produsele folosite, evident, insa depinde si de unghiile fiecaruia, activitatile pe care le face deci cu aceleasi produse rezistenta poate varia de la o persoana la alta. Mie de exemplu, din ce am incercat, nu-mi rezista decat CND VINYLUX 10 zile, asa fara sa mai fac eu nimic. Pup :*

      Delete
  4. Foarte bun pontul cu sigilatul varfului, l-am incercat si eu zilele trecute si chiar a tinut mai bine oja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca te-a ajutat si mersi pentru ideea de articol. ;) Pup :*

      Delete
  5. Suuuuuper sfaturi :D. Multumim! Nici nu stiam ca au mini top coat . Imi luam 3 :))

    ReplyDelete
  6. Foarte utile sfaturile, multumim! Pupici

    ReplyDelete
  7. bune sfaturi...wawww, ce verde frumos!

    ReplyDelete
  8. Sigur voi urma sfaturile tale, multumesc!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram