Machiaj bronzant simplu si natural


RO: Initial ideea acestui articol a pornit de la descoperirea facuta saptamana trecuta, in materie de baza pentru a uniformiza tenul si am zis ca o sa va arat cum sa obtineti un look foarte natural, no makeup makeup look, apoi a evoluat putin ideea pentru ca voiam sa va readuc in atentie un produs si asa am ajuns la un machiaj bronzant, ca tot e vara si merge de minune un astfel de machiaj, dar foarte natural si...simplu. Sper ca nu v-ati saturat inca de machiajele mele simpliste insa cam asta am purtat in ultimul timp.

Saptamana trecuta, din nevoie, am facut o descoperire frumoasa, apoi am constatat ca nu am fost singura (stiti voi vorba cu "great minds think alike" :D. Marti sau miercuri "imi faceam fata" asa cum imi place mie sa zic atunci cand ma ocup de rutina de ingrijire si chiar si dupa aplicarea cremei hidratante aveam o zona uscata in obraz iar eu urma sa aplic Bioderma ABCDerm Solaire SPF50, un SPF minunat pe timpul verii dar care evidentiaza zonele uscate si nici nu este hidratanta asa ca nici nu se punea problema sa incerc aplicarea unui fond de ten pentru ca sigur nu s-ar fi asezat frumos peste acea zona. Si asa m-am gandit sa aplic peste o alta crema de protectie solara, de data aceasta colorata dar prea inchisa pentru mine: ACM SENSITELIAL SPF50+ in nuanta Doree.

Combinatia de Bioderma si ACM s-a dovedit a fi minunata pentru ca in primul rand pelicula alba pe care o lasa prima o deschide pe cea inchisa a celei de-a doua iar efectul matifiant il balanseaza pe cel lucios. Se completeaza foarte bine iar eu am obtinut o culoare adecvata pentru tenul meu, o uniformizare frumoasa, un aspect foarte natural iar zona aceea uscata nici nu se vedea. Iar pentru ca va spuneam ca nu am fost singura care a descoperit minunata combinatie intre un SPF mineral si unul colorat, in loc sa le aplice una dupa alta, Simona le-a amestecat inainte de a le aplica pe ten.

Dupa ce am uniformizat tenul a intrat in actiune produsul cheie in machiajul bronzant: pudra bronzanta. Sau mai degraba spuma pentru ca am ales Bourjois Bronzing Primer datorita texturii lui aerate, pentru ca nu incarca tenul si pentru ca arata foarte natural, lasand la vedere textura pielii. Iar acum, Bourjois Bronzing Primer este disponibil si in Romania. De data asta am aplicat ceva mai mult decat as face-o in mod normal dar era pentru un proiect si aparatul foto oricum ia mult din culoarea din obraji deci poti aplica ceva mai mult bronzer sau blush pentru a compensa. Cat despre proiect, sper ca la sfarsitul saptamanii sa-l dezvalui.



Iata si toti pasii in realizarea machiajului meu:
  1. Aplicare SPF mineral intr-o cantitate generoasa (pentru fata trebuie sa aplicati 1.25 ml pentru a obtine SPF-ul de pe ambalaj)
  2. Aplicare SPF colorat intr-o cantitate adecvata pentru a obtine o nuanta potrivita tenului vostru. Sau le puteti amesteca inainte de aplicare si asa aveti un singur pas dar folositi neaparat acei 1.25 ml de SPF mineral pe care apoi sa-i colorati.
  3. Acoperirea cearcanelor cu un anticearcan cremos si camuflarea punctuala a micilor imprefectiuni. (in stilul Lisei Eldridge) 
  4. Conturare sprancene
  5. Aplicarea unui bronzer cremos pe tample, pometi, puntea nasului, urechi si a unui blush tot cremos (in loc de blush puteti folosi si ruj).
  6. Pudra (optional) in zona T
  7. Aplicati un fard de culoarea pielii pe toata pleoapa si evidentiati pliul cu o nuanta maro.
  8. Putin rimel aplicat cu precadere la radacina genelor
  9. Ruj sau luciu de buze

Si produsele folosite de mine:
1. Bioderma ABCDerm Solaire SPF50+ *first impressions* / 2. ACM SENSITELIAL SPF50+ Doree *link produs* / 3. Oriflame The ONE Illuskin *swatch* / 4. Anastasia Dipbrow Pomade *review* / 5. Bourjois Bronzing Primer *review* si NYX Cream Blush Golden / 6. Pudra Oriflame The ONE Illuskin *swatch* / 7. Urban Decay Naked Basics (Foxy si WOS pe toata pleoapa, Naked 2 in pliu) / 8. Oriflame The ONE Volume Blast Mascara *swatch*/ 9. Astor Lipcolor Butter 008 Hug Me

Mi se pare un machiaj foarte versatil, perfect pentru zilele calduroase de vara, numai bun pentru vacante.

Cum vi se par ideea si machiajul?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

5 comments:

  1. Arata foarte frumos lip butter-ul pe buze. De cate ori il vad in magazin, incerc sa ma lipesc de unul dar cand il swatch-uiesc parca nu imi mai place :(

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos, cred ca trebuie sa il incerc si eu :).

    ReplyDelete
  3. Eu nu prea tolerez spf-urile minerale folosite singure, insa imi dai idei, poate o astfel de combinatie mi-ar prinde bine :D
    Imi place mult machiajul! Pup

    ReplyDelete
  4. Foarte misto machiajul, si eu incerc sa lucrez cu niste produse prea inchise pentru mine pana (poate) mi se vor potrivi mai bine mai tarziu.

    ReplyDelete
  5. Frumos machiajul tau bronzant, e asa de vara :D

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram