My nail care routine



RO: De mult timp vreau să vă povestesc câte ceva despre produsele pe care le folosesc atunci când îmi fac manichiura pentru că sunt câteva pe care le folosesc de mult timp şi mi-au plăcut atât de mult încât să le rămân fidelă.


***

1. În primul rând, îmi şterg unghiile iar pentru asta folosesc dizolvantul pe baza de ulei de la Kallos. La dizolvantul cu acetonă am renunţat de mult timp, câţiva ani dar nici cele fără acetonă nu mă încântau pentru că aceasta e înlocuită cu alcool. Îmi place dizolvantul Kallos, nu usucă deloc pielea şi cuticulele, nu mi se pare la fel de eficient că celelalte dar îl prefer. Fiind pe baza de ulei, nu se evaporă de pe dischetă deci puteţi îmbiba discheta şi vă puteţi şterge în linişte unghiile (doar aveţi grijă pe unde o lăsaţi) iar după ce îmi şterg toate unghiile mă duc să mă spăl pe mâini pentru a îndepărta reziduurile uleioase. Sunt deja la a treia sticlă şi de când îl folosesc îmi vine să-mi fac unghiile mai des, sau poate nu asta e cauza, în orice caz, nu am să renunţ la el prea curând.

dizolvant de unghii Kallos

Sticlă de dizolvant costă 5 lei la reprezentantă Kallos şi puţin mai mulţi la alţii.

2. După ce termin de dat jos oja trec la scurtarea sau pilirea unghiilor. Pentru a le scurta de obicei folosesc unghiera. Ştiu că nu este indicat să se folosească unghieră, că ar agresa unghia dar nu mă interesează, în plus unghieră mea este foarte mişto şi taie foarte, foarte bine.:D Am încercat să le scurtez cu pila dar nu am răbdare şi nici nu-mi place, pila o folosesc doar atunci când vreau să finisez formă sau dacă nu vreau decât să scurtez puţin unghia.


Pile am câteva, mai fine sau mai dure, în principiu nu-mi place să folosesc ceva prea dur, de obicei o folosesc pe cea roz iar pentru a finisa şi a lăsa unghia fină buffer-ul cu mai multe feţe de la Peggy Sage. Îmi place mult buffer-ul, având mai multe fete şi diverse suprafeţe e foarte practic şi la îndemână, îl pot folosi pentru pilire, finisare şi pentru a da luciu unghiilor.


3. Cam o dată pe săptămână sau mai degrabă o dată la 2 săptămâni folosesc soluţia Instant Cuticle Remover de la Sally Hansen, ştiu că multe dintre voi şi-au exprimat dorinţa de a citi despre acest tratament dar încă nu mi-am făcut o imprsie definitivă, tocmai pentru că nu îl folosesc atât de des. La mâini eu nu am probleme mari în ceea ce priveşte cuticulele, cu atât mai mult dacă am grijă să le hidratez regulat, tocmai şi din acest motiv, nu simt nevoia să folosesc soluţia mai des. În schimb, la picioare, vă spun că a făcut minuni şi din această perspectivă, cred că merită învestiţia, mai ales dacă vă supără cuticulele.

Sally Hansen Instant Cuticle Remover

Pentru a curăţa soluţia Sally Hansen şi pentru a împinge cuticulele folosesc beţişoare de portocal şi îmi plac mult cele de la The Body Shop şi îmi fac treaba foarte bine cu ele. Imediat după ce curăţ, pielea rămâne fină şi cuticulele arăta bine dar acest aspect nu se menţine dacă nu hidrataţi cuticulele.

Eu am cumpărat Sally Hansen Instant Cuticle Remover de pe Beauty Joint cu 7$ (+transport) iar la noi îl găsiţi la Beauty In The Bottle la 31 lei, foarte convenabil. Beţişoarele de cuticule văd că sunt reduse şi costă 5.6 lei (eu sper că nu intentioneaza să le scoată de pe piaţă :S).

Am mai avut în trecut o soluţie asemanatoare de la Kallos dar nu mi s-a părut că face cine ştie ce iar acum realizez diferenţa între Kallos şi Sally Hansen.

4. ÃŽnainte de a aplica orice ojă, folosesc mereu Orkide Calcium Gel ca base coat. Este de fapt un întăritor de unghii ÅŸi mi se pare o baza bună, nu am avut probleme să mi se păteze unghiile (cu atât mai mult cu cât eu tind să port mult culori închise), nu mi se exfoliază decât foarte rar ÅŸi oarte doar în vârful unghiei ÅŸi sunt destul de rezistente. Este uÅŸor lăptos, are finish lucios ÅŸi îl puteÅ£i folosi pentru french. Am fost foarte mulÅ£umită de Calcium Gel aÅŸa că îi sunt fidelă de 1 sticluţă jumătate încoace :)), pentru cei 3-4 lei cât dai pe el, eu zic că face o treaba foarte bună.

Orkide Calcium Gel

Dar pentru că sunt mai curioasă de fel, zilele astea am tradat Calcium Gel şi mi-am luat o bază de la Essence, face parte din produsele noi intrate pe piaţă şi e vorba de Studio Nails 24/7 Nail base. Ar trebui să protejeze unghia şi să ajute oja să adere bine şi astfel să reziste mai mult în timp. Rămâne să văd dacă şi face ceea ce promite, ca o prima impresie, am fost uimită atunci când am aplicat-o pe unghii şi am constatat că, spre deosebire de alte baze folosite de mine în trecut, această are un finish mat iar unghia nu se simte fină. A costat 10 lei.

essence studio nails 24/7 nail base

5. După ce am aplicat baza trec la ojă/oje.

6. Dacă pentru toate celelalte etape ale unei manichiuri am găsit produse care să mă mulţumească şi să mă determine să le rămân fidelă, la capitolul top coat stau foarte prost. Momentan folosesc unul primit, habar n-am ce-i cu firma asta, habar n-am de unde se poate cumpăra, de fapt nici nu v-aş recomanda să-l cumpăraţi. Singurul motiv pentru care îl folosesc este acela că oferă o strălucitoare ojei cum nu am mai văzut, în rest, se usucă greu spre foarte greu deşi cică este un top coat cu uscare rapidă. Eu îl folosesc de obicei a doua zi după ce-mi fac manichiura şi doar dacă ştiu că voi sta la calculator următoarea oră astfel încât să nu risc să-mi stric manichiura.


De nu ÅŸtiu cât timp tot spun că am să-mi cumpăr Revlon Quick Dry Top Coat dar mereu uit s-o fac dar sper să se întâmple minunea curând pentru că nu vă spun de câte ori am tras câte o haină pe mine iar oja s-a strâns în sus din cauza top coat-ului.

7. Acum realizez că iniţial nu pozasem şi uitasem total de produsele pentru hidratarea cuticulelor. Treaba asta prefer să nu o fac atunci când îmi fac manichiura pentru că atunci nu am răbdare să stau cu uleiuri/creme pe cuticule. Aşa că de obicei, seara, înainte de culcare aplic un strat generos de ulei de sâmburi de struguri sau migdale dulci, aştept puţin ca să se absoarbă cât de cât uleiul apoi masez puţin zona şi mai aplic o cremă de mâini, alternând Alba Botanica Very Emollient Body Lotion cu OPI Avojuice Raspberry Violet, şi îmi pun mănuşile Sustainable Moisture de la Eco Tools.


V-am povestit aici despre cât de încântată sunt de şosetele Eco Tools, mănuşile în schimb nu mă încântă prea mult pentru că înspre încheietură îmi sunt largi dar pentru degete şi în special cuticule sunt foarte mişto. De când folosesc combinaţia asta, ulei+cremă+mănuşi, am văzut o îmbunătăţire clară a stării cuticulelor mele, totul e să mă ţin de acest ritual iar atunci când îl cam neglijez, bag repede Instant Cuticle Remover.

***

Cam asta ar fi rutina mea pentru unghii, din câte aţi putut deduce, nu am probleme cu unghiile care să necesite o atenţie mare în ceea ce priveşte produsele folosite iar cele pe care le folosesc de mult timp, mi-au demonstrat că sunt bune pentru mine.

Aş mai preciza că în trecut am trecut prin perioade în care aveam unghiile fragile, se exfoliau uşor, se rupeau uşor iar atunci am folosit tratamentul de la Farmec cu citamina B5. I-au schimbat ambalajul între timp, nu ştiu dacă şi formula, însă cea veche a dat rezultate foarte bune şi am folosit toată sticluţa, apoi am rămas doar cu Calcium Gel şi am văzut că s-a descurcat şi singur de atunci aşa că nu am mai luat tratamentul.

Voi ce produse folosiţi atunci când vă feceti manichiura?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

24 comments:

  1. Mi-am luat si eu Calcium Gel, cat l-am mai cautat pe la metrou! Sper sa functioneze, chiar am nevoie, mi se exfoliaza unghiile atat de tare in ultima vreme...

    ReplyDelete
  2. Pentru cuticule folosesc un ulei de la Kallos, dar nu mi se pare f bun. Ca base coat am folosit pana de curand Calcium Gel, dupa jumatate de sticluta si unghii ingalbenite, am renuntat. M-am reprofilat pe Nail Expert Nutri Complex de la Miss Sporty. Nici eu nu am gasit un top coat care sa ma impresioneze, am unul pt uscare rapida de la Flormar.

    ReplyDelete
  3. Si eu folosesc tratamentul de la farmec si e ok insa marea mea problema e unghia mare de la mana dreapta. Se exfoloaza intr-o veselie. tind sa cred ca e din cauza ca folosesc mana si unghia respectiva pentru diverse treburi casnice si pe cuvant ca nu stiu cum sa o mai protezej sau ce sa-i mai fac.

    ReplyDelete
  4. Am si eu solutia de la SH, dar nu pot sa zic ca m-a dat pe spate. tot asa, ca si tine, nu am folosit-o suficient de mult si probabil din cauza asta.

    ReplyDelete
  5. Foarte, foarte buna rutina! Felicitari! Ca top coat iti pot recomanda Polishield de la Orly - este excelent. Ma bucur enorm cand vad pe cate o femeie care stie sa aiba grija de unghiile ei :)Daca iti plac modelele si vrei sa inveti sa-ti si decorezi unghiile poti vedea si blogul meu.

    ReplyDelete
  6. intotdeauna mi-a placut sa citesc postari despre rutina de ingrijire a unghiilor. Asa descopar chestii noi si cu prima ocazie am sa incerc si eu dizolvantul Kallos. M-ai facut curioasa. Eu la cuticule folosesc acum Tratament Expert Peeling Cuticular de la Farmec si nu cred ca il schimb prea curand :D Top coat-ul perfect nici eu nu l-am gasit inca :-<

    ReplyDelete
  7. pe post de peeling cuticular folosesc tot gelul de la Farmec. Nu ma incanta prea tare simplitatea sa, dar din lipsa de chef si timp de a imi face il ":tolerez". Cat pot sa le imping cu un betisor o fac, dar de multe ori este nevoie de o chiureta metalica. am cuticulele foarte dificile, subtiri si cresc lipite, oricare uleiuri si creme imi aplic. Si da, dupa ce aplicam pe le un produs alcalin, daca nu le ingrijim de cateva ori pe zi cu un ulei sau o crema , vor arata groaznic pentru ca se deshidrateaza - ingredientul care ridica pH-ul peelingului le irita destul de mult. Ca base coat am gasit acum unul de care sunt multumita. De la DM, marca Deborah, cel ":pentru unghii ingalbenite" . Nu mai stiu nici numele exact si nici pretul - il folosesc pe post de base coat si top coat. Ca si top coat modifica o idee nuanta naturala o lacului de unghii, parca ii da o tenta movulie discreta, dar nu m-a deranjat asta niciodata.

    De scurtat unghiile - foarfeca, daca sunt prea mari, apoi pila (am marca Sephora, din acelea cu o fata neagra si una rosie). Am avut pana de curand pile OPI dar mi se pare extrem de rugoase si nu m-au incantat prea tare. Cea mai haoioasa pentru scurtare a fost o pila din aceea de sticla, mi-am cumparat-o pe vremuri din Praga, am tinut-o mult timp si m-am plictisit de ea. Era f buna pt a scurta rapid unghiile, nu si pentru laterale, unde mai folosesc eu din cand in cand si imi trebuie una mai subtire.

    Cremele de cuticule sunt la mine , de obicei, mixurile de ulei pentru ten :-) Sau cate o cremuta handmade in care am pus ingrediente pentru unghii. Sau, daca n-am chef de nici unele, am prin geanta o crema de cuticula de las OPI, gama avoplex. Pe vremuri am folosit o cremuta pentru cuticule de la Alessandro, cu biotina, mi-a placut foarte foarte mult textura, era emulsie si parea usor cerata. Nu am mai gasit-o pe piata, mi-as fi luat-o sa incerc sa o replic (mai putin biotina, nu o gasesc ca ingredient). Avea o textura de vis :).

    In rest ... suna interesant dizolvantul de la Kallos. Eu mi-am luat acum unul de la DM, in noile recipiente cu pompita, ca la salon (pui discheta peste tzutzuroi, apesi de doua ori, si se imbiba cu produs). Nici nu am verificat ingredientele - pare blanda la utilizare, si m-a fermecat pe deplin recipientul .

    Pe post de uscare rapida - am de cativa ani de zile un spray de la OPI. Vad ca e in baza de silicon si, la sfatul manichiuristei mele, nu aplic imediat ce am pus lacul, ca sa nu se faca bule. Tot la sfatul ei mi-am luat de la OPI o sticluta de diluant pentru lacul de unghii - face minuni mai ales cu ojele incapatanate si foarte groase. Am cateva culori superbe, dar nu apuc sa dau de doua ori cu pensula ca se si usuca un pic, si se intinde lacul si foarte greu.

    tare tare frumos post!!! <3

    ReplyDelete
  8. @Alice wonders si eu sper sa te ajute, astept mai multe impresii :)

    ReplyDelete
  9. @Papadiile Ruxandrei si cum e Miss Sporty? M-ai facut curioasa :D

    ReplyDelete
  10. @Gabriela Streche nu stiu ce sa zic, incearca sa porti manusi pt treburile casnice, macar sa mai portejeze putin unghia :(

    ReplyDelete
  11. @Très Chic ma gandesc ca daca probabil as fi avut probleme mai mari, cuticule mai problematice poate as fi observat ceva, dar asa, as putea trai linistita si fara sa folosesc tratamentul la maini. :)

    ReplyDelete
  12. @Sascha Mein mersi pt recomandare si cu siguranta am sa-ti fac o vizita, nu ma pricep deloc la modele pt unghii sau chestii de genul.

    ReplyDelete
  13. @Anca Pop si mie-mi plac dar nu am vazut foarte multe (sau poate le-am ratata eu). :( Trebuie sa incerci dizolvantul, cat despre peeling-ul ala Farmec, Sanziene si Matraguna l-a analizat comparativ cu Sally Hansen si asa cum scrie si ea sub, cam simplut si cam alcalin. Uof, top coat-ul ne omoara vad :))

    ReplyDelete
  14. Eu folosesc acelasi dizolvant, acelasi tratament pentru cuticule (si SH, si uleiul de samburi de struguri) si pana de curand aceeasi baza. Se cam ingrosase si am si pierdut-o, asa ca am luat una de la Farmec acum.
    Gelul SH la mine e obligatoriu la fiecare manichiura, caci cuticulele mele sunt mai rebele si asa le tin cat de cat in frau. Am observat ca e musai sa fie si bine hidratate, altfel imi apar tot felul de coltulete de care trag uneori si imi cam fac rani. Bad, bad girl!
    In schimb, nu-mi pot scurta unghiile cu unghiera! Se exfoliaza foarte urat apoi. O folosesc doar la picioare.
    Ah, ca ziceai de top-coats, eu am Kallos pentru uscare rapida - dar sincer n-am fost atenta daca chiar face treaba asta, si unul de la Essence, cu ceva cu Gel in denumire. Si acela luceste frumos tare. De rezistenta ojei nu stiu ce sa zic, parca se toceste mai putin in varful unghiei, indiferent de lacul folosit deasupra. Cred ca ar trebui ceva mai performant sa schimbe major lucrurile.

    ReplyDelete
  15. Tare fain articolul, a fost o adevarata placere sa-l citesc :P

    ReplyDelete
  16. Eu folosesc cuticle remover-ul de la Farmec si mi-a cam distrus unghiile. Esti o norocoasa ca nu ai probleme mari cu cuticulele :) De dizolvantul de la Kallos nu stiam, dar m-ai convins si vreau sa merg sa-l cumpar cat de curand.

    ReplyDelete
  17. @Ioana

    Buna, Ioana!

    De curiozitate, cat timp lasi gelul de la Farmec pe unghii? eu il las un minut pe fiecare mana si clatesc din abundenta cu apa inainte de a impinge cuticulele. Orice produs de tipul acesta (peeling) este alcalin, daca nu ma insel, si afecteaza oricum keratina din cuticule ....

    ReplyDelete
  18. hi hi mi-am cumparat si eu dizolvantul de la kallos. multumesc pentru pont :D

    ReplyDelete
  19. @Sânziene şi Mătrăgună wow, dar mi-ai dat ceva de citit, mi-0a placut sa citesc ce folosesti, am trecut pe lista base coat-ul Deborah, spray-ul OPI ma tenta si pe mine. Stiu dizolvantul din DM, eu am avut ceva asemanatir din Lidl doar ca in timp s-a latit tuturoiul ala si nu a mai mers bine, ar fi trebuit sa pun niste scotch pe tub ca sa stea mai bine dar nu mi-am mai batut capul, dar e foarte practic sistemul, l-am luat si eu tocmai pt ca mi-a placut ca era ca cele din saloane. Pup :*

    ReplyDelete
  20. @Sadie pey tu m-ai convins sa-l iau. Mie mi se pare odioasa sticla de la top coat-ul Kallos cu uscare rapida, iar pensula aia e si mai odioasa, asa ca nu-l mai folosesc, plus ca nu mi s-a parut ca face cine stie ce. Daca gasesti ceva mai performant, let me know. Pup :*

    ReplyDelete
  21. @Irina mersi, ma bucur ca ti-a placut atat de mult :D

    ReplyDelete
  22. @Ioana :( imi pare rau, poate e mult prea agresiv pt unghiile tale, poti incerca sa-lk tii mai putin, de ex la SH zice sa-l tii 15 sec si apoi sa indepartezi solutia cat despre dizolvant, trebuie sa-l incerci, mai ales daca ai cuticule mai naravase. Pup :*

    ReplyDelete
  23. @Gabriela Streche cu placere, sper sa-ti placa, astept impresii :D

    ReplyDelete
  24. @Sihaya
    Parca tineam eu minte ceva :)) Oricm, mi-a placut ca aveam multe produse comune.
    Pentru uscare rapida mi-a placut spray-ul de la Farmec, pe asta il si folosesc acum.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram