Fard crema ieftin si bun



RO: Nu ÅŸtiu dacă aÅ£i apucat să remarcaÅ£i iubirea mea pentru Too Faced Lockdown, declarată mai degrabă prin articolele despre preferatele lunii. Nu i-am dedicat însă o postare specială pentru că s-a scos de pe piaţă, aÅŸa că oricum nu aveÅ£i cum să-l luaÅ£i, în caz că vă tentează. Bun, dat fiind faptul că atunci când mi se va termina, nu voi avea de unde să iau altul, m-am gândit să caut un înlocuitor sau ceva asemănător: un fard cremă, maro (da, machiajele mele rar cuprind alte nuanÅ£e înafară de maro-uri ÅŸi nude-uri), rezistent, pe care să-l pot aplica atunci când sunt în grabă ÅŸi eventual chiar fără să fi aplicat un primer înainte. Nici nu cer prea multe, nu-i aÅŸa? :P

Maybelline Color Tattoo au ieÅŸit din ecuaÅ£ie atunci când am citit la Andreea că i se strânge în pliu ÅŸi Ã®ntr-o zi m-am gândit să încerc unul dintre fardurile Stay all day de la Essence, m-am gândit că cei 14 lei nu or să facă o gaură mare în buget, în caz că nu ne împăcăm ÅŸi vreau să vă spun că am rămas chiar impresionată.

Fardurile vin în mici borcănaÅŸe de plastic, destul de rezistente aÅŸ zice, ce conÅ£in 5.5g de produs, cu un capac Ã®nfiletat ÅŸi, dacă nu mă înÅŸel, sunt disponibile 4 nuanÅ£e în acest moment (eu pe astea le-am găsit pe site-ul oficial essence, deÅŸi în trecut au fost mai multe nuanÅ£e disponibile): 01 copy right - maro, 02 glammy goes to - bronz, 07 jim-me blue - bleu ÅŸi 09 for fairies - roz deschis. AÅŸ avea o mică nemulÅ£umire legată de ambalaj: capacul este bombat ÅŸi nu stă foarte bine cu fundu-n sus, aÅŸa cum îmi Å£in produsele cremoase ce vin la borcănel.

02 glammy goes to, 09 for fairies, 01 copy right si 07 jim-me blue

Că textură, sunt destul de dure şi nu-ţi permit să iei foarte mult produs deodată, eu am folosit degetul de fiecare dată şi cred că aşa e mai ok deoarece căldura emanată parcă îmi permite să iau mai uşor produsul.

Toate culorile au un finish metalizat iar pigmentaţia este buildable, pornind de la o nuanţă mai slabă până la cea pe care o are şi în ambalaj.

Produsul m-a impresionat cel mai mult la capitolul rezistenţă. Iniţial îl aplicăm peste primer dar a venit şi ziua în care eram prea pe fugă că să mai fac asta şi am aplicat direct pe pleoapă şi mare mi-a fost mirarea când m-am uitat în oglinda peste câteva ore iar fardul nu se strânsese în pliu. Am făcut aşa aplicând atât un strat subţire, dar şi mai multe şi rezultatul a fost acelaşi, iar eu am pleoape destul de uleioase şi orice nu e mat, rezista destul de puţin.

S-a comportat la fel de bine ÅŸi că baza, peste care am aplicat fard pudră dar nu am încercat până acum să aplic o altă culoare tot cremă ÅŸi apoi să văd dacă se Ã®mbină frumos culorile.

S-a aplicat uniform, a rezistat întreaga zi fără probleme şi deşi am observat că s-a mai strâns puţin de când l-am luat (se vede că a rămas puţin spaţiu liber între fard şi pereţii borcanului) nu am observat încă o schimbare în ceea ce priveşte consistenţa. Îl am cam de 4 luni aşa ca să vă faceţi o idee.

Am luat numai nuanţa 01 copy right pentru că celelalte nu mă tentau foarte mult, însă mă gândesc ca atunci când mai ajung pe la standul din Crangasi să mai iau şi 09 for fairies pentru a-l folosi ca iluminator.

Per ansamblu, raportul calitate/preÅ£ este foarte bun, nu e chiar un înlocuitor pentru Lockdown, dar e o variantă, eu am fost foarte mulÅ£umită de această nuanţă ÅŸi din aceste motive am inclus acest fard cremă Ã®n postarea Best of 2012: Makeup.

Produs fard cremă Essence Stay all day 01 copy right
Nuante
disponibil în 4 nuanÈ›e 
Textură  cremoasă 
Cantitate
5.5 g 
Expiră  18 luni de la deschidere
Ingrediente 
 CYCLOPENTASILOXANE, MICA, ISODODECANE, POLYETHYLENE, POLYBUTENE, PHENYL TRIMETHICONE,
CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), BISABOLOL, ASCORBYL PALMITATE, CAPRYLYL GLYCOL, DISTEARDIOMONIUM HECTORITE,
PANTHENYL ETHYL ETHER, SILICA DIMETHYL SILYLATE, PROPYLENE CARBONATE, MAY CONTAIN: CI 75470 (CARMINE), CI 77000 (ALUMINUM POWDER),
CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77510 (FERRIC FERROCYANIDE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). 
 Rezumat

 - pigmentaÅ£ie buildable
  -  se întinde frumos ÅŸi uniform
  - nu se strânge în pliu, aplicat chiar ÅŸi fără primer
  - bună bază pentru farduri
  - raport calitate/preÈ› excelent


 Unde cumpăr standuri essence
 PreÈ› 14 lei
Rating:



LE: Tocmai am observat că pe ambalaj denumirea este coppy, pe site-ul essence să ştiţi că era cu un singur "p", nu mai înţeleg care e varianta corectă, sper să mă iertati că nu am să mai corectez în tot articolul. ;;)

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

21 comments:

  1. Si eu tot pe acesta il am (am vorbit despre el acum ceva timp) si il iubesc:x L-am folosit de fiecare data cand am avut nevoie de un machiaj pe fuga si a rezistat incredibil. L-am folosit si fara baza, direct pe pleoapa si nu s-a miscat. L-am utilizat inclusiv de Revelion:D. Il mai vreau pe cel bronz si poate mov.

    ReplyDelete
  2. @Aminara ma bucur sa aud ca nu sunt singura fana :)

    ReplyDelete
  3. Mie nu prea imi inspira incredere fardurile crema, dar pe asta parca l-as incerca. :)

    ReplyDelete
  4. Mi-am luat si eu unul de curand si chiar imi place. Mai am farduri crema de la Benefit si de la Maybelline si asta de la Essence mi se pare mai bun. Eu am pleoapele destul de uleioase, asa ca in general fardurile crema nu sunt o afacere pentru mine. Vreau sa incerc paint pot-urile alea de la MAC. Macar unul imi doresc :D

    ReplyDelete
  5. @Diana (boonDY) chiar merita incercat, nu am avut multe asteptari dar ma bucur ca s-a dovedit a fi un produs asa bun. :)

    ReplyDelete
  6. @ABeautyTale eu nu mai incercasem decat Lockdown care cica e "infused" cu Shadow Insurance (pacat ca l-au scos de pe piata) deci nu am fost stresata cand l-am purtat fara primer sau fard peste, dar ma bucur sa aud ca essence ar fi mai bun si decat farduri crema Benefit. Cat despre Paint pots, si eu vreau sa incerc macar unul, sunt tare curioasa cum sunt. :D

    ReplyDelete
  7. Glammy goes to ma tenteaza pe mine mai degraba, desi nici nuanta ta nu e rea deloc. :)

    ReplyDelete
  8. @Sadie si glammy goes to e draguta, imi dai idei :))

    ReplyDelete
  9. Mie imi plac toate, mai putin albastrul, insa "For fairies" ma tenteaza mult! :) Nu le-am zarit niciodata la standul de unde cumpar Essence de obicei, cred ca le voi cauta in alta parte. Daca rezista fara primer, e chiar super!

    ReplyDelete
  10. Pe acesta il am si eu, confirm cele spuse mai sus. Good stuff, mai ales pentru cat am dat pe el. Am unul de la Maybelline pe drum, poate le fac un review comparativ dupa ce le testez bine.

    ReplyDelete
  11. @Georgiana si mie imi plac aceleasi. :) Da sa stii ca rezista tare bine, uite cred ca am sa fac si un test sa pun pe blog. :)

    ReplyDelete
  12. Eu am unul argintiu, luat prin vara, sunt foarte multumita de el, chiar nu se misca de pe pleoapa, si eu chiar am pleoape uleioase rau de tot. Recunosc ca nu l-am folosit fara primer, in apararea lui spun insa ca primer-ul a fost de la elf :). As mai vrea un taupe, insa deocamdata nu mai prea am voie sa dau bani pe mofturi :(.
    In legatura cu tatoo 24 h, am citit pe undeva ca s-ar parea ca cele facute pentru piata din SUA sunt cele extraordinare si nemaipomenite, pe cand cele facute pt. Europa nu sunt rezistente. Daca stau sa ma gandesc, de fapt tot hype-ul cu ele a inceput de la vlogurile americane, deci probabilitatea ca formula sa difere e mare.

    ReplyDelete
  13. Cred ca le-am vazut daca nu ma insel cand am fost plecata, dar n-am avut curiozitatea sa-mi iau unul, nici nu stiam daca rezista sau nu, nu ma documentasem inainte, acum e bine ca stiu ca-s bune, trebuie sa imi iau si eu unul-doua...hai trei :)) :*

    ReplyDelete
  14. @Alice wonders da, ar fi interesant un review comparativ intre cele 2 :)

    ReplyDelete
  15. @Coconut Asa este cu Color Tattoo, cele din SUA sunt bune, iar cele din Europa nu prea, dar cum nu as pytea avea acces decat la cele din Europa, d-asta nu m-am mai stresat.

    ReplyDelete
  16. @MissRux hihi. asa fac si eu acum, hai ca mai merge inca unul, hai 2 :)) :*

    ReplyDelete
  17. @Sihaya - ebay.com daca vrei din SUA :). Dar daca essence e ok si costa doar 14 lei, la ce sa ne mai stresam, nu?

    ReplyDelete
  18. @Coconut nu, nu, nu e ebay, nu stiu nimic, n-am vazut nimic, nu ma tenteaza nimic. :)) Nici n-am vazut 2 culori misto. Ar fi frumos daca essence ar varia gama de nuante disponibile. :D

    ReplyDelete
  19. Eu am doua farduri de la Maybelline, dar eu nu am avut probleme sa se stranga. Nu sunt cea mai incantata de culori.
    De la Essence nu am incercat, dar pare frumos rozuliul acela.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram