Exfoliere pentru cele mai sensibile tenuri: Paula's Choice Calm Redness Relief 1% BHA Lotion


Va povesteam aseara ca am schimbat pentru o saptamana programul de Youtube pentru ca astazi urma sa va povestesc despre o nou produs pe care am avut ocazia sa-l incerc in premiera: Paula's Choice Calm Redness Relief 1% BHA Lotion.

Daca ma cititi de mai multi ani, poate stiti ca sunt o mare fana a lotiunii Skin Perfecting 2% BHA pe care o folosesc de cativa ani si din care am consumat 3 tuburi deja. Am ales-o dintre toate variantele pentru textura ei placuta, pentru ca e mai blanda si tenul meu o tolereaza aplicata zi de zi dar si pentru multitudinea de ingrediente benefice pe care le contine pe langa acidul salicilic. Asadar, atunci cand am aflat ca va aparea o noua lotiune, cu o formula noua, m-am entuziasmat mai ceva ca un copil mic si am asteptat-o cu sufletul la gura.


Paula's Choice Calm Redness Relief 1% BHA Lotion este un nou exfoliant chimic pe baza de acid salicilic ce combate punctele negre, cosurile, punctele de la suprafata pielii si contribuie la curatarea si micsorarea porilor si la uniformizarea texturii tenului. Ce este diferit la acest produs fata de celelalte lotiuni din gama Skin Perfecting este faptul a fost creat special pentru a fi folosit inclusiv de cei cu un ten foarte sensibil sau cu rozacee, cei care in mod normal nu ar tolera folosirea zilnica a unui exfoliant chimic.

Ambalajul este foarte practic si igienic, as zice chiar ca tubul argintiu si eticheta ii dau un aspect mai elegant comparativ cu variantele Skin Perfecting iar pompita dozeaza produsul excelent.


Formula lui include numeroase ingrediente cu proprietati anti-iritante si anti-inflamatoare iar din proprie experienta va zic ce impact benefic pot avea acestea asupra rozaceei. Textura este cea de lotiune insa, fata de varianta Skin Perfecting, parca se topeste pe ten atunci cand o intinzi si capata o textura usoara asemanatoare unui serum. Se absoarbe foarte repede, lasa un finish mat si un ten fin la atingere. Desi imediat dupa aplicare tenul se simte usor lipicios aceasta senzatie dispare in cateva minute. Se intinde foarte usor si o cantitate mica va fi de ajuns pentru intreaga fata iar tubul va va tine cu siguranta un an de zile folosit zi de zi.

Ingrediente: Water, Butylene Glycol (water-binding agent), Cetyl Alcohol (thickener/emollient), Magnesium Aluminum Silicate (matte finish thickener), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Cyclopentasiloxane (silicone slip agent), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (thickener), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (anti-inflammatory antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract (anti-irritants), Beta-Glucan (anti-inflammatory antioxidant), Allantoin (anti-irritant), Dimethicone (silicone skin-conditioning agent), Glycerin (skin-repairing ingredient), Lauric Acid (skin-repairing fatty acid), Sorbitan Stearate (emulsifier), PEG-40 Stearate (solubilizing agent), Polysorbate 20 (thickener), Xanthan Gum (thickener), Caprylyl Glycol (preservative), Hexylene Glycol (solvent), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Disodium EDTA (chelating agent), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Phenoxyethanol (preservative).



Ca o ultima precizare: produsul nu contine coloranti sau parfum si nu este testat pe animale (ca toate produsele Paula's Choice, de altfel) iar pH-ul sau este intre 3.5 - 3.89.

Daca v-am facut curioase, va mai spun ca Paula's Choice Calm Redness Relief 1% BHA Lotion este deja disponibil pe site, iar pretul lotiunii este 137 lei. Insa toata luna Ianuarie Paula's Choice Romania ofera 15% reducere la produsele full-size pentru cumparaturi de minim 250 lei, deci puteti profita de aceasta oferta.

Cam atat pentru moment si pentru o prima impresie insa cu siguranta voi reveni si cu un review detaliat dupa ce voi folosi lotiunea mai multe luni.

Cum vi se pare noua formula? Va tenteaza sa incercati acest produs?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

7 comments:

  1. E pe lista de incercat candva - eu folosesc deocamdata alt exfoliant de la ei, de 2%, de patru ori pe saptamana. O sa fiu cu ochii pe tine si pe ea, sa vedem cum va intelegeti!

    ReplyDelete
  2. Astazi mi-o comand si eu. Mor de nerabdare sa o incerc!

    ReplyDelete
  3. Buna! Te-a ajutat acest exfoliant pentru Rozacee mai mult decat ce foloseai inainte? Ma intereseaza pentru ca si eu am Rozaceea pe ambii obraji si folosesc momentan CLEAR EXTRA STRENGTH 2% BHA, care este, daca nu ma insel, la fel cu ce foloseai tu inainte de a incerca produsul nou.
    Multumesc anticipat pentru raspun! :) O zi frumoasa!
    Gabriela

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna! Abia am inceput sa folosesc produsul si nu iti pot spune dupa doar 10 zile daca intr-adevar ajuta sa nu. Dar o sa revin cu impresii dupa o perioada mai lunga de folosire.

      Daca ai probleme cu rozaceea, mie mi se pare ca varianta Extra Strength nu e cea mai buna alegere pentru ameliorarea ei pentru ca e foarte puternica. Intr-adevar o foloseam insa doar pe zonele cele mai problematica (nasul si barbia) iar produsul pe care-l folosesc mereu este Skin Perfecting 2% BHA Lotion. Pe aceasta o poti incerca, e mult mai blanda cu tenul dar si efectele asupra punctelor negre si a porilor se vad mai greu.

      Delete
  4. Pe site Dimethicone apare ca fiind 5-lea ingredient. Observ ca in lista ta e undeva spre mijloc. S-a schimbat formula intre timp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sincer, habar n-am ce au facut cei de PC RO, pe site-ul US e aceeasi formula ca cea din articol iar pe tubul meu ingredientele corespund listei din US. Intreaba-i care-i treaba cu lista aia de ingrediente si neconcordantele fata de site-u; US.

      Delete
    2. vad ca si pe PC UE a aceeasi lista ca cea din RO, ma gandesc ca poate l-or fi reformulat pentru Europa. desi nu inteleg de ce

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram