10 produse sub 50 lei * Ingrijirea tenului *

RO: M-am bucurat foarte mult ca postarea cu 10 produse de make-up sub 50 lei a avut atat succes si m-am bucurat sa citesc faptul ca ati gasit-o utila iar acest lucru nu a facut decat sa ma impulsioneze sa caut produse pentru a face o postare in care sa includ doar produse de ingrijire a tenului.

Daca in ceea ce priveste produsele de machiaj mi-a fost foarte usor sa gasesc produsele si chiar m-am hotarat greu asupra celor zece, la capitolul ingrijirea tenului nu mi-a mai fost atat de usor. Motivul cred ca-l banuiti: rutinele mele includ majoritar produse Paula's Choice care nu se prea incadreaza in buget dar nu am vrut nici sa includ produse pe care nu le-am incercat. Totusi, nu m-am lasat batuta si am o selectie variata de produse care sa acopere cam toate aspectele unei rutine de ingrijire si am pastrat diversitatea brand-urilor. De data asta nu am mai facut exceptii, asa ca va fi cate un produs/brand.


1. Demachiant Balea bifazic
*~10 lei *review*

Incepem cu demachierea si am inclus demachiantul bifazic Balea ca varianta pentru demachierea produselor rezistente. Este eficient, bine formulat, ieftin iar ambalajul este mic si compact. Daca folositi rimel waterproof , puteti sa-l folositi cu incredere la demachierea ochilor si astfel nu frecati prea mult pentru indepartarea rimelului. Din pacate, gasiti Balea numai in magazinele DM.

2. Garnier Micellar Cleansing Water
*~24 lei *review*

Stiti ca sunt fana a lotiunilor micelare iar cea Garnier este ieftina, o sticla are 400 ml, formula este fara iritanti si simpla. Demachiaza foarte bine, nu lasa pelicula, pe mine m-a impresionat si cu siguranta va mai ajunge pe raftul meu de cosmetice.

3. L'Oreal Sublime Soft Calming Gel Cream Wash
*~25 lei *review*

Un gel de curatare care mi-a placut mult pentru ca este spornic, bland cu tenul dar eficient, folosit in perioada rece a anului nu am simtit ca-mi usuca tenul iar un tub de 150 ml costa cam 20-25 lei.

4. Derma E Soothing Toner
* 11.17$ *link produs*

Am cam incalcat regula cu produse disponibile in Romania pentru ca nu aveam nicio alta varianta de lotiune tonica. Cea Derma E nu a primit din pacate un review pe blog dar mi-a placut mult. Este bine formulata, neparfumata, contine ingrediente benefice tenului si hidrateaza usor tenul. Eu o foloseam imediat dupa ce ma spalam pe fata, pentru a hidratarea usoara a tenului cat asteptam pana la aplicarea exfoliantului dar poate fi si singura forma de hidratare pentru tenurile grase/mixte pentru care o crema hidratanta + crema cu SPF ar fi prea mult.

5. Physiogel Lotion
*~50 lei *

O varianta de crema hidratanta pentru tenurile uscate sau cu tendinte de uscare, numai buna de luat in considerare avand in vedere ca a venit toamna. Pe site-ul Physiogel lotiunea este recomandata atat pentru corp cat si pentru fata iar eu am cumparat-o pentru corp dar in scurt timp am ajuns sa o folosesc inclusiv pe ten fara probleme. Motivul pentru care recomand lotiunea si nu crema este faptul ca textura lotiunii este mai usoara, mult mai placuta si nu lasa pelicula la suprafata pielii. In plus, la acelasi pret, aveti 200 ml in loc de 75. Sper sa se incadreze in buget, am inclus-o pentru ca eu am luat-o de la Farmacia Tei cu 35 lei iar cand vremea se va raci si cand imi voi simti tenul mai uscat o voi folosi din nou pentru hidratare, ziua.

6. Uleiuri vegetale

Uleiurile sunt foarte versatile si pot fi utile in rutina de ingrijire a tenului. Cu un mix de uleiuri adecvat tipului vostru de ten puteti aduce un aport suplimentar de ingrediente benefice pielii, pe langa cele din crema hidratanta si astfel o hidratare suplimentara sau puteti inlocui crema hidratanta, in functie de preferintele voastre sau necesitatile tenului. Trebuie doar sa aveti in vedere procentul de acid oleic al uleiurilor: cu cat este mai mic, cu atat este mai adecvat tenurilor mixte si grase si cu cat este mai mare, cu atat este mai adecvat tenurilor uscate iar cele cu tenuri mixte si grase ar trebui sa le evite pentru ca pot bloca porii. Ca exemplu de uleiuri pentru tenuri mixte sau grase: jojoba, primula (evening primrose), borago, coacaze negre, macese, germeni de grau. Iar pentru tenurile uscate: migdale dulci, macadamia, avocado, argan, masline, rapita. 

7. Balsamurile de buze Kiss My Face
* 2.68$ *link produs*

Daca tot am incalcat regula cu produsele care se gasesc in Romania, mai inca o propunere pentru voi de pe iHerb: balsamurile mele de buze preferate. Cremoase, hidratante, miros divin, sincer nu am gasit pana in momentul de fata altele care sa-mi placa mai mult si d-asta va mia aduc aminte din cand in cand de ele. Nu le-am incercat totusi de cand le-au reformulat si au scos filtrele solare, sper ca nu ai stricat formula. Am avut 4 arome si toate mi-au palcut la fel de mult, inca mai trag de cel cu aroma de capsune. Momentan observ ca nu-l decat pe cel cu ananas si cocos si vi-l recomand.

8. Paula's Choice Clear Regular Strength 2% BHA trial
* 33 lei *review*

Evident ca nu m-am putut abtine sa nu includ si ceva Paula's Choice pentru ca momentan au destul de multe produse in versiunea trial si toate se incadreaza in buget. Dar pentru ca am avut de ales un produs m-am gandit ca cel mai bine voi include exfoliantul Clear Regular Strength cu 2% BHA. Exfoliantii chimici sunt foarte utili in rutina noastra zilnica de ingrijire a tenului iar acidul salicilic (BHA-beta hydroxy acid) patrunde si curata porii, este antibacterian si ajuta in tratarea acneei sau tine sub control tendintele acneice. Varianta Regular Strength este mai blanda decat cea lichida sau Clear Extra Strength asa ca sunt sanse mult mai mari sa-l tolerati. Eu m-am impacat bine cu aceasta varianta iar cei 30 ml ai variantei trial va vor tine cu siguranta 3-4 luni.

9. Brevoxyl
* 20-30 lei *

Un produs foarte util daca va confruntati cu pustule pentru ca are in compozitie peroxid de benzoil, un antibacterian. Ce-i drept, eu nu am folosit Brevoxyl, dar am folosit un alt produs (Paula's Choice Clear Regular Strength Acne Treatment care nu este disponibil in Europa) cu acelasi ingredient si de fiecare data cand simteam imi apare un cos, aplicam local crema, dimineata si seara iar de cele mai multe ori se vindecau imediat. Era nemaipomenit atunci cand aveam vreunul sub piele, dureros, pentru ca aplicam crema si disparea fara urma.

10. Bioderma ABCDerm Solaire SPF50+
* 30-35 lei *first impressions*

Nu puteam sa inchei lista de produse fara sa includ si o crema cu protectie solara si ce greu mi-a fost sa aleg una pentru ca stiti ca foarte greu gasesc una care sa ma multumeasca insa cea care se intruneste momentan cam toate dorintele mele este in continuare ABCDerm Solaire. Nu mi-a creeat probleme, este pe baza de filtre minerale deci nu exista iscul de reactii alergice la vreunul dintre filtre, nu luceste pe ten, baza foarte buna pentru machiaj doar ca lasa pelicula alba si poate usca tenul. 

***

La fel ca la celalalt articol am sa mentionez si celelalte produse pe care le-am avut in vedere pentu postare: Bioderma Sensibio H2O, Bioderma Sensibio Tolerance Plus+ (dar care nu se incadra decat cu pretul de la Farmacia Tei), Nivea Baby Sun Protecting Lotion SPF50, spuma de curatare Balea Ultra Sensitive, alte produce Paula's Choice in varianta trial (serurile Resist, AHA 8%, CSH), Kiss My Face Face Factor SPF30 (un SPF minunat dar care mie mi-a declansat episoade acneice in barbie).

Voi ce recomandari aveti de produse pentru ten bune si sub 50 lei aveti?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Felicitări pentru selecÅ£ie! ♥

    ReplyDelete
  2. demachiantul de la Balea e minunat, l-am avut si eu si inca suspin dupa el. Lotiunea de la Psyhiogel nu s-a potrivit tenului meu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( Imi pare rau, e bine atunci ca o poti folosi si pe corp. Pup :*

      Delete
  3. De mult vreau sa te intreb cum iti creezi graficele pentru articole. Folosesti un program? Imi plac foarte mult si mai ales cand ai si optiunea de "shop the post". Felicitari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce ma bucur sa aflu ca sunt cititoare carora le place "Shop the post", pentru ca am creat-o cu gandul ca va va fi utila. Cat despre program, da, folosesc Photoshop pentru orice vizual ajunge pe blog, fie poza, colaj, banner etc. Pup :*

      Delete
  4. Dintre toate produsele menționate doar loțiunea micelară am încercat-o. De fapt, face parte din rutina de îngrijire. Ultimele produse adăugate sunt uleiul de tea tree pe care îl folosesc pentru coșuri iar pentru spălarea tenului folosesc mereu săpun Dove pentru că pielea mea pare să reacționeze bine.

    Pupici

    ReplyDelete
  5. Am incercat multe din produsele mentionate de tine, mai putin lotiunea Physiogel (am folosit crema, apoi i-am cedat-o mamei), uleiul de jojoba si crema Bioderma cu SPF 50 - dar mi-am propus sa o testez vara viitoare, prea laudata e si eu prea curioasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, sunt curioasa cum o sa ti se para. Pup :*

      Delete
  6. Lotiunea de la Garnier mie nu imi prieste. Din pacate DM in Bacau este cam departe de mine si nu prea ajung pe acolo....Celelalte produse nu le-am incercat.
    Imi place selectia ta.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram