Tratamente anti-matreata (eficiente pentru mine & el)

Daca va mai aduceti aminte, candva in primavara am facut un concurs in care v-am rugat sa-mi spuneti ce ati vrea sa cititi pe blog iar una dintre temele recurente a fost cel al produselor anti-matreata asa ca astazi am sa va povestesc despre produsele pe care le folosim eu si prietenul meu pentru a scapa de aceste probleme.

Inainte de a va povesti despre ele, trebuie sa aveti in vedere ca exista diferite ingrediente care o trateaza si trebuie sa vedeti care dintre acestea are intr-adevar efect pe scalpul vostru iar in functie de asta sa alegeti in viitor produsele pe care le cumparati.

Din fericire, in cazul meu singurul simpton sunt cojitele din par si nu am mancarimile aferente, in trecut aveam dar acum nu a mai fost cazul. Tin minte ca in liceu aveam perioade in care ma scarpinam pana-mi faceam rani dar asta este exact ce nu trebuie sa faceti pentru intr-un final veti agrava situatia.

SELSUN BLUE DUAL ACTION PENTRU TOATE TIPURILE DE PAR



Selsun Blue este in baia noastra constant de multi ani deja pentru ca s-a dovedit eficient de fiecare data. Varianta mea preferata era cea mov, pentru par uscat insa asa cum s-a intamplat cu alte produse, a fost scos de pe piata si ne-am reorentiat catre varianta pentru toate tipurile de par. Desi scalpul meu e gras, lungimea e uscata iar sampoanele anti-matreata tind sa fie destul de agresive cu parul (si vopseaua din cate am inteles) deci prefer sa apelez la variante mai blande daca am cum si ma concentrez doar la radacina.

Desi este un sampon disponibil doar in farmacii iar pretul lui este marisor (in jur de 60-70 lei) este foarte spornic pentru ca va trebuie doar o mica de sampon. Noi il cumparam de la Farmacia Tei si acolo costa doar 34 de lei deci daca sunteti din Bucuresti puteti merge acolo iar daca nu sunteti din Bucuresti, puteti comanda on-line. Si inca o chestie ar fi faptul ca varianta pentru toate tipurile de par contine mentol care da acea senzatie de racoare pe scalp. Mie nu-mi place deloc asta dar incerc sa trec peste avand in vedere ca-si face treaba.

Ingredientul activ din Selsun Blue este 1% disulfit de seleniu si pana in prezent este singurul ingredient care a avut efect eliminand cojile inestetice. Sampoanele mass-market tind in general sa se axeze pe zinc pyritione, in concentratii mai mici sau mai mari, dar inca din adolescenta acestea nu au fost eficiente pentru mine.

Va scriam mai sus ca ma axez cu aplicarea samponului Selsun la radacina parului pentru a evita uscarea excesiva a parului si iata cum fac: pentru prima spalare folosesc un sampon obisnuit si il aplic mai degraba pe lungime, fara sa insist la radacina iar abia la a doua spalare vin cu Selsun direct pe fadacina si scalp. Daca vi se pare complicat va recomand sa incercati sa va spalati cu capul in jos, asta mi se pare cea mai buna metoda atunci cand vreau ceva care sa actioneze doar la baza firelor de par. Las samponul cateva minute ca sa actioneze si incerc sa trec peste senzatia neplacuta de racoare, enervanta mai ales acum, dupa care clatesc bine parul.

In functie de starea scalpului aleg frecventa de folosire iar daca se intampla ca situatia sa fie grava si sa ninga din capul meu, atunci voi folosi samponul la fiecare spalare. Altfel, il folosesc o data la 2 spalari sau imediat cum vad ca-mi reapare matreata pentru a preveni inrautatirea acesteia. In prezent nu-l mai folosesc deloc pentru ca folosesc mai mereu acelasi sampon care stiu ca-mi prieste.

Inca o chestie, una ciudata: am observat ca pe masura ce se consuma samponul, culoarea lui se transforma intr-un kaki inchis. Inca actioneaza bine insa nu inteleg de ce se intampla asta.

Ingrediente: Aqua • Sodium Laureth Sulphate • Cocamidopropyl Betaine • Selenium Suplhide • Magnesium Aluminium Silicate • Parfum • Sodium Chloride • DL - Menthol • DMDM Hydantoin • Laureth - 2 • Sodium Phosphate • Hydroxy Propyl Methyl Cellulose • Bentonite • Colour CI 42051 • Citric Acid • Sodium Hydroxide.

SYOSS ANTI-DANDRUFF PLATINUM EXTREME



O descoperire mai recenta a fost acest sampon Syoss. Za boyfriend si-a dorit sa faca o pauza de la Selsun si dupa un esec cu un sampon ACM am zis sa incerce clasicul zinc pyrithione din sampoanele mass-market. Alegerea variantei am facut-o studiind strict listele de ingrediente si am incercat sa gasesc ceva in care concentratia ingredientului anti-matreata sa fie mai mare.

Eu l-am folosit doar de 1-2 ori deci nu as putea sa va spun atat de indetaliu despre el, Cert este ca mi s-a parut ceva mai bland cu parul ca Selsun insa in cazul meu zinc pyrithione nu a avut niciun efect asa ca nu va pot da atat de multe detalii. Lui, in schimb, i-a priit samponul si l-a scapat atat de coji cat si de mancarimi si il foloseste cu succes de jumatate de an. De atunci nu s-a mai intamplat sa-mi spuna ca iar are matreata.

Fiind un produs mass-market, este mult mai prietenos cu bugetul fata de varianta Selsun si un tub de 500 ml costa undeva pe la 15 lei doar ca trebuiie sa-l cautati prin magazine mai mari pentru ca am observat ca cele mici tind sa nu-l aibe.

Daca in trecut ati mai folosit sampoane cu zinc pyrithione, stiu ca gama Clear avea multe fane pana cand au reformulat sampoanele, dar daca nu ati mai gasit intre timp ceva eficient cu acest ingredient va recomand sa incercati samponul Syoss Platinum Extreme.



ULEI DE COCOS/ MASTI CU ULEIURI



Ultima mea recomandare poate vi se pare neasteptata pentru ca nu consta intr-un produs clar dedicat indepartarii matretii. Poate va surprinde sau nu, dar o simpla masca de ulei poate ameliora considerabil atat cojile cat si mancarimile. Noi, el mai mult pentru ca mie mi-e mai lene si e mai complicat la un par mai lung, am folosit uleiul de cocos cel mai mult dar uneori eu am facut inclusiv un amestec si cu alte uleiuri pe care le mai aveam prin casa (argan, migdale dulci).

Alegerea noastra a fost mereu uleiul de cocos Solaris doar ca inainte foloseam borcanasele lor clasice de ulei si nu era chiarfoarte comod, nici igienic. Insa in vara au lansat produsul pe care il vedeti la mai sus si inca de cand l-am vazut am zis ca asta e perfect pentru a fi folosit in par (dar il puteti aplica si pe corp) iar borcanasele au ramas in bucatarie pentru a fi folosite doar la gatit,

Ce e foarte misto la aceasta cale de a trata matreata e faptul ca folositi un produs care nu va agresa firul de par ci din contra, va hidrata atat scalpul cat si lungimea parului. Rezultatele vor fi un par stralucitor si frumos dar si un scalp lipsit de coji. Dezavantajul mastilor cu ulei e ca, fata de un sampon pe care il tii cateva minute si apoi il clatesti, eficienta lor creste cu timpul in care le lasati sa actioneze in par si pe scalp. Cunosc persoane care dorm noaptea cu astfel de masti in cap insa eu rezist doar vreo 2-3 ore maxim si de aceea apelez la ulei doar daca imi simt si parul extrem de uscat. Altfel prefer sa apelez la sampoane.

Deci daca ati tot incercat sampoane si inca nu ati gasit unul eficient pentru voi, incercati varianta mastilor cu uleiuri.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

24 comments:

  1. Interesant articol. As fi preferat ca fotografiile să fie făcute de tine,cel puțin la produsele pe care le ai. Multa bafta!🙌

    ReplyDelete
  2. nu am probleme cu matreata, in schimb mi se ingrasa repede parul dar reusesc sa il pun la punct cu samponelul uscat :) interesant articolul tau de astazi, cred ca o sa fie de ajutor persoanelor care se confrunta cu aceasta problema

    ReplyDelete
  3. Cred ca o sa iau si eu unul sa-l tin in baie. De obicei nu am probleme cu matreata, dar se intampla cate o data, din senin, sa imi apara si sa nu ma lase vreo 2-3 luni indiferent ce as folosi, iar apoi sa dispara de la sine.. Incep deja sa ma intreb ce altceva o mai face sa apara :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate in cazul tau o fi doar pe fond de stres, vezi daca perioadele in acre-ti apare coincid cu unele mai stresante. Pup :*

      Delete
    2. ha, aia sigur... numai ca nu pot face stresul sa dispara.. (nu cand profii pun 6 predari intr-o singura saptamana) - asa ca momentan caut alternative cosmetice :D

      Delete
  4. Un ulei de cocos tot îl trec pe lista de cumpărături de aproape o lună, dar mereu ajung acasă fără el. Sunt foarte curioasă cum reacționează pe părul meu și dacă are efectele de lăudat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu daca e cazul de fecte de laudat dar cu siguranta va hidrata si va hrani scalpul ceea ce nu e niciodata rau, nu-i asa? :) Pup :*

      Delete
  5. Dintre toate produsele mentionate , am folosit doar ulei de cocos Solaris doar ca varianta la borcanel.
    Trebuie sa ti multumesc pentru sfaturile cu pozele de pe blogul meu , am inceput sa ma joc cu programul acela Gimp si sper sa se observe o diferenta .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu placere, ma bucur ca te-au ajutat sfaturile mele si spor la editat. :D Pup :*

      Delete
  6. Nu stiam de acest sampon. O sa ma uit dupa el in farmacia Tei. Sa il folosesc la nevoie. Am aflat recent ca sampoanele anti-matreata "ajuta" ca vopseaua din par sa se duca mai repede...Nu stiam si nici nu ma interesa, pentru ca nu eram vopsita. Asa ca trebuie sa am grija la ce voi cumpara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu sunt vopsita dar am citit pe la fetele vopsite de efectul asta al sampoanelor anti-matreata asa ca m-am gandit ca e util sa-l mentionez.Pup :*

      Delete
  7. As vrea foarte mult sa incerc samponul anti-matreata , cred ca am sa intru pe site-ul lor sa dau o comanda, pentru ca eu nu locuiesc in Bucuresti.

    ReplyDelete
  8. Uleiul de cocos clar intra pe lista mea. Am nevoie pentru ca in ultima vreme parul e foarte uscat si casant.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa mai patesc si eu vara din cauza soarelui puternic si atunci mai bag cate-o masca. Iar daca mai ai si alte uleiuri prin casa, le poti combina. Pup :*

      Delete
  9. Foarte util articolul. Nu am probleme cu matreata dar parul mi se ingrasa super repede. Ai ceva recomandari ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singura mea recomandare ar fi sa nu folosesti sampoane prea agresive ci unul bland ca sa nu indeparteze complet orice urma ulei si apoi scalpul sa produca mai mult. Si eu posesoare de par gras si doar il spal cu samponul meu obisnuit si cam atat. Pup :*

      Delete
  10. Si eu am avut mari probleme cu matreana, ani de zile dar acum folosesc clear care e foarte puternic intr-adevar, si m-a scapat de matreata. Intai foloseac clear si a doua oara folosesc un sampon de la joico oe care l- descoperit la salonul unde ma tund si mi se pare super bun pt parul meu. Am reusit in sfarsit sa scap de matreata si mancarimi cu ajutorul acestor 2 sampoane, uleiului de cocos si al unui video de-al lui sorin stratulat in care ne explica cum sa ne spalam corect parul. Pt mine aj dat roade

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa, bine ca mi-ai adus aminte, uitasem complet de clipul lui Sorin si am zis ca ma uit. :) De la Joico am folosit si noi samponul din gama Moisture Boost (parca) si ne-a priit amandurora, foarte bun. Pup :*

      Delete
  11. Sotul foloseste acum varianta anti-matreata de la YR. Nu isi face efectul de fiecare data, are zile si zile. O sa caut si Syoss.

    ReplyDelete
  12. Nu am auzit de prima gama, acum am trecut la Head&Shoulders, caci incepusem sa fac matreata si vad ca isi face treaba cu brio.

    ReplyDelete
  13. Al meu n-a rezolvat cu Selsun ... momentan nu mai functioneaza nimic, nu stiu ce sa ii mai cumpar. A fost si la dermatolog, vreo 2-3, nici nu mai stiu, totul este bine, scalpul este praf.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram