Colectia mea Urban Decay


Imi aduc aminte entuziasmul pe care-l aveam in momentul in care am intrat in Sephora de pe Champs Elysees si am ajuns pentru prima oara in fata unui stand Urban Decay. Era un display plin de produse pe care le vazusem doar on-line. Aveam o misiune si nu plecam de acolo pana nu luam una dintre cele doua palete Naked, 1 sau 2. Problema era ca nu stiam pe care s-o aleg, ambele imi faceau cu ochiul si am ajuns sa fac pe mana swatch-uri unul langa altul pentru ambele palete. Am plecat atunci cu Naked 1 iar acum ma felicit pentru alegere. Cam tot atat de entuziasmata am fost si atunci cand am aflat ca vom avea Urban Decay in Romania si pentru a vedea si atinge produsele trebuie doar sa fac un drum pana in Sephora.

Cum nu am apucat sa scriu pana acum mai pe larg impresii despre produsele lor, am zis ca ocazia lansarii merita un articol in care sa va dau toate detaliile doar ca am asteptat pana acum pentru a-mi face o parerea si despre cele mai noi produse Urban Decay care au intrat in colectia mea.

Original Eyeshadow Primer Potion

* 92 lei / 9.75 ml * link produs *


Desi am avut dubii despre acest produs, i-am dat totusi o sansa. Motivul pentru care aveam aceste dubii este ca eu am prins paleta Naked 1 cu mini Primer Potion in faimoasa sticluta care tinea produsul pe pereti si pe care trebuia s-o tai. Atunci am fost foarte dezamagita de faimosul primer pentru ca mi s-au strans cu el chiar fardurile Urban Decay.

Intre timp Urban Decay a reformulat Primer Potion iar acum are o consistenta mai lichida, emolienta, mai "alunecoasa", nu mai este asa uscat iar in 2015 au schimbat inclusiv ambalajul. Din pacate, am fost neplacut surprinsa sa constat ca au pastrat aplicatorul cu buretel si mi se pare mult mai igienic sistemul de la Too Faced Shadow Insurance, care ofera si o precizie mai mare asupra cantitatii folosite, si ma asteptam sa gasesc acelasi lucru la Primer Potion.

Insa formula m-a surprins foarte placut si ma bucur ca i-am dat o sansa. Datorita consistentei se aplica si se intinde foarte usor, o cantitate mica este de ajuns, de fapt este chiar indicat sa nu aplicati prea mult primer pentru ca astfel riscati sa nu va reziste machiajul la fel de bine. Fata de prima mea experienta, fardurile rezista acum foarte bine si nu mi s-a mai intamplat sa mi se stranga fardurile in pliu, inclusiv cele metalice, cele care tind sa se stranga cel mai repede in pliu in cazul meu. Este si usor colorat iar astfel uniformizeaza cat de cat culoarea pleoapei.

Din cate am citit, cele carora le placea formula veche nu le place noua formulare insa daca sunteti ca mine, si vi nu v-a placut vechea varianta, puteti s-o incercati pe cea noua. Eu ma bucur ca i-am mai dat o sansa pentru ca altfel as fi ramas cu aceeasi impresie.

Urban Decay Original Eyeshadow Primer Potion mai este disponibil, pe langa vraianta originala, in alte 3 variante: Minor Sin, Eden si Anti-Aging.



Paleta Naked

* 229 lei * link produs *


Daca tot am vorbit depre primer-ul de ochi am zis sa va povestesc despre paletele de ochi pe care le am de la ei, prima dintre ele fiind iconica Naked, paleta care a pornit toata nebunia cu paletele de farduri neutre.

Naked contine 12 farduri fiecare avand 1.3 g de produs, dintre care doar 2 sunt mate, restul avand finish-uri diverse, fiind atat farduri satinate, metalice dar si unele cu sclipici fin. Gama de culori este una calda si majoritatea tonurilor se invart in familia "bronzy".

Calitatea fardurilor este foarte buna, textura este matasoasa, culorile sunt intense si obtii pe pleoapa aceeasi culoare ca in paleta usor si cu o cantiatate mica. Insa se si lucreaza usor cu ele si se difizeaza usor, se intind uniform si practic cam asta e unul dintre motivele pentru care este cea mai vanduta paleta.

Singurul minus al acestei palete as zice ca este ambalajul pentru ca acea catifea pe care o are e ca un magnet pentru orice scama, praf, si cam orice ai avea pe degete si nici nu poate fi curatata.

Desi cam toate fardurile din paleta imi plac foarte mult, preferatele mele sunt Sin, Smoked, Darkhorse si Toasted.

Pe langa paleta, veti primi si Urban Decay Primer Potion in varianta travel iar paleta contine o pensula de fard.





Paleta Naked Basics

* 129 lei * link produs *


O alta paleta pentru am dezvoltat o obsesie. Cu un an inainte folosisem constant doar paleta Naked dar dupa ce am luat Naked Basics, pe aceasta am folosit-o constant.

Spre deosebire de clasicele Naked, Naked Basics sunt palete mai mici si contin doar 6 nuante insa 5 dintre ele sunt mate, doar iluminatoarele fiind satinate. Eu am prima paleta aparuta insa mai exista si Naked 2 Basics.

Naked Basics are un ambalaj minimal, foarte simplu, este mica si compacta dar plasticul este destul de solid si rezistent, are o oglinda mare si de aceea este o paleta ideala pentru calatorii. Dintre cele trei palete pe care le am, aceasta are cel mai bun ambalaj din punct de vedere calitativ. Fardurile au, din nou, 1.3 g fiecare iar textura lor este nemaipomenita, matasoasa si foarte fina la atingere, pigmentatie foarte buna si nu sunt prafoase. Se lucreaza usor cu ele, nu se aplica "patchy" si se difuzeaza foarte usor. Dintre toate fardurile mate pe care le am in colectie acestea sunt de departe cele mai misto ca textura si e o placere sa te machiezi cu ele.

Daca sunteti fane ale fardurilor mate si neutre, trebuie sa incercati aceasta paleta si chiar daca sunt doar 6 farduri sunt destul de versatile pentru a obtine atat machiaje foarte naturale, pana la unele intense. Negrul din paleta este atat de intens si inghis incat il puteti folosi pe post de tus.

Desi mi-e foarte greu sa aleg nuantele preferae, se poate observa foarte usor ca cea mai folosita nuanta din paleta este Naked 2 pentru ca este una foarte versatila dar imi place mult si Walk of Shame (WOS).


Paleta Naked 3

* 229 lei * link produs *


Naked 3, a treia din serie, contine farduri neutre cu tonalitati rozalii iar cand am vazut nuantele pe care le va contine aceasta paleta, am zis ca trebuie s-o am. Toate nuantele sunt superbe si desi eu nu sunt o fana a rozului la ochi, sau cel putin nu a oricarei nuante de roz, cele din paleta imi plac foarte mult si sunt nuante chiar speciale.

Desi pentru paletele 2 si 3 au ales un ambalaj diferit cu o cutie metalica, rose gold pentru Naked 3, si din fericire au renuntat la catifeaua aia, mie mi se pare ca e cam firava paleta mai ales ca am si paletele Too Faced Chocolate pentru comparatie iar acelea par mai bine facute si mai rezistente.

Din nou, calitatea fardurilor este una foarte buna iar culorile din paleta sunt cu siguranta unele deosebite. Si aceasta paleta are o pensula cu doua capete insa, in loc de primer in varianta mini paleta are mostre pentru fiecare dintre cele 4 variante de Primer Potion.

Dintre cele 12, nuantele mele preferate sunt Trick, Nooner, Liar si Blackheart.






Urban Decay Naked Skin Concealer

* 99 lei/ 5 ml * link produs *


In momentul in care am aflat de lansarea Urban Decay in Romania am zis ca trebuie neaparat sa merg si sa iau faimosul Naked Skin Concealer. L-am vazut mentionat, laudat si folosit de atatea ori pe Youtube in ultimul an incat mai aveam putin si ajungeam sa-l visez noaptea. Nu am vrut insa sa-l comand on-line pentru ca nu as fi stiut ce nuanta sa iau insa acum il poti testa direct in Sephora.

Nuanta aleasa de mine este Light Warm, cea mai deschisa nuanta disponibila in Romania si una cu subton galben, asa cum sugereaza si numele. Imi place nuanta pentru ca e perfecta pentru o iluminarea tenului iar eu aplic produsul exact acolo unde vreau asa ceva: in partea centrala a fetei.

Consistenta produsului este foarte usoara, fluida si am fost surprinsa de cat de pigmentat este produsul. Eu eram obisnuita sa aplic o cantitate generoasa de anticearcam pentru a obtine acoperirea dorita insa in cazul lui Urban Decay Naked Skin Concealer o cantitate mai mica este cu siguranta de preferat.

Pe langa pigmentatie, si puterea de acoperire este una foarte buna, deci, desi produsul este unul scump, avand in vedere ca este unul foarte pigmentat si cu o acoperire mare veti folosi o cantitate mai mica si produsul va va ajunge mult timp.

Trebuie sa recunosc insa ca nu a fost dragoste la prima utilizare si relatia mea cu acest produs este una love-hate iar el este motivul pentru care am asteptat atat de mult pana sa scriu acest articol.

Initial intindeam produsul cu degetele, asa cum faceam in mod normal. Nu am fost foarte multumita de aspect, mi se parea ca pielea arata incarcata, nici pielea din jurul ochilor nu e in cea mai buna stare si pare mai uscata ca niciodata si nici aplicat cu pensula nu am fost 100% multumita. Minunea s-a intamplat atunci cand am renuntat la pensule si degete si am folosit Beautyblender-ul. Rezultatul a fost divin si pielea arata perfect, parca produsul ar fi fost aplicat cu un aerograf.

O vreme mi-a placut mult si l-am folosit doar pe el, l-am si mentionat printre preferatele lunii Februarie. Insa in ultima vreme nici macar aplicat cu Beautyblender-ul nu mai arata bine. Fie ca aplic o cantitate mai mica sau mare, orice as face, rezultatul este unul foarte incarcat si uscat in pofida faptului ca incerc sa hidratez zona cat mai bine inainte.

Asadar, momentan am renuntat sa mai incerc sa-l folosesc si aplic in schimb iluminatorul mat din paleta de conturare MUFE care se aplica si arata divin, chiar si folosind degetele. Cred ca va dati seama si ce rau imi pare avand in vedere ca am dat ceva bani pe el insa am sa-i mai dau o sansa pe la vara si revin evetual cu un update.

Deci, daca aveti pielea uscata in jurul ochilor eu cred ca mai bine va reorentiati catre altceva sau macar incercati produsul in magazin inainte de a-l cumpara





Pensulele paletelor Naked si Naked 3

***

Aceastea ar fi produsele Urban Decay din colectia mea, le recomand pe primele patru dar pe langa ele, la standurile Urban Decay veti gasi mult mai multe. Ce mi-a mai atras atentia si ce as mai incerca, din cauza parerilor bune citite online, ar fi rujurile Matte Revolution si cele din colectia in colaborare cu Gwen Stefani, blush-urile Afterglow si paleta de blush-uri Gwen Stefani.

Ati incercat produsele Urban Decay? Aveti preferate?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

7 comments:

  1. Vaaai....mi-ai redeschis apetitul pt naked 1...renuntasem la idee la un moment dat...si concealerul il vreau musai:*

    ReplyDelete
  2. Si eu am pielea uscata in jurul ochilor. Bine de stiut.

    ReplyDelete
  3. Ai strans ceva produse UD! Arata bine si imi plac swatch-urile...nu as sti sa aleg o singura paleta UD :))

    ReplyDelete
  4. Nu am folosit nimic din gama aceasta. Sincer mi se par scumpe oricat de bune ar fi. Nu as da atatia bani. Dar probabil pentru ca nu sunt infocata a machiajului :)

    ReplyDelete
  5. Chiar eram curioasa de concealer. Eu momentan am ceva de la Estee Lauder, dar e cam greu pentru gustul meu si nu arata tocmai ok pe zona de sub ochi. In plus, nu pare tocmai bun pentru pielea uscata..
    Well, cred ca aici ma reorientez spre Clinique - au destule nuante (desi nu la noi) si par ceva mai cremoase.
    Cat despre farduri, am cochetat cu ideea de a-mi lua Basics 2, dar in final am ajuns sa iau Natural Matte de la Too Faced (era ceva mai usor de procurat la vremea respectiva).

    ReplyDelete
  6. Este genială paleta Naked Basics. Este prima paletă mai "high end" pe care am cumpărat-o câțiva ani în urmă și sunt fană de atunci. Exact aceleași culori sunt și preferatele mele (da! merci..eu chiar mă gândeam ce înseamnă w.o.s :)))). Frumos articol ;)

    ReplyDelete
  7. Nu stiu daca ai incercat, dar cred ca ti-ar placea concealerul NYX HD. Personal, mi se pare cel mai bun din cate am avut pentru ca e foarte pigmentat, se intinde frumos, nu se aduna in liniile fine absolut deloc si nu usuca zona ochilor

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram