4 sfaturi de urmat daca ai parul uscat


Daca va amintiti, in vara tot mentionam faptul ca am parul foarte uscat si la un moment dat ajunsese destul de frustranta situatia. Am folosit destule produse, unele cu efecte nemaipomenite asa cum a fost Elgon Luminoil, altele doar cu efecte bune dar destul cat parul sa arate prezentabil. Insa astazi nu vreau sa vorbesc despre produse ci as vrea sa va povestesc despre cateva obiceiuri pe care le-am capatat in acea perioada si care, zic eu, ar fi niste sfaturi bune de urmat daca si voi va confruntati cu un par uscat. Asadar, daca va confruntati si voi cu un par uscat iata cateva lucruri pe care le puteti modifica in rutina astfel incat sa va ajute iar parul sa arate din ce in ce mai bine.

1. Foloseste sampoane diferite pentru scalp si lungime


Nu a fost o chestie chiar planificata pentru ca aveam un sampon nou pe care voiam sa-l folosesc pentru ca parea a fi unul foarte bland insa scalpul meu reactioneaza cam la toate sampoanele si fac matreata foarte usor. Dar pe masura ce m-am tot gandit, ideea avea tot mai mult sens si de atunci asa a ramas. Daca aveti parul uscat insa scalpul mai gras chiar va recomand sa incercati sa folositi initial pe lungime un sampon foarte bland, care sa nu usuce parul ci sa-l hidrateze si sa pastrati samponul obisnuit doar pentru scalp. In acest fel, lungimea parului este protejata iar scalpul nu va ramane prea incarcat de la un sampon prea hidratant si apoi sa va treziti ca trebuie sa va spalati mai des.

Doua recomandari de sampoane pe care le-am folosit pe lungime si care mi-au placut ar fi: Yves Rocher Sampon-crema non-spumant si samponul Nivea Repair&Targeted Hair.

2. Nu sari peste mastile cu uleiuri


Un lucru de care sunt vinovata este ca mai mereu mi-e lene sa-mi pun masti cu uleiuri inainte de a ma spala pe cap. Insa in vara, pentru ca era situatia atat de grava m-am ambitionat sa folosesc macar o data pe saptamana o astfel de masca. Efectele sunt foarte bune iar primul lucru pe care l-am observat a fost faptul ca parul era foarte stralucitor dar pe masura ce foloseam mastile parul nu mai era atat de uscat.

Mie imi place sa-mi pregatesc mereu un amestec de uleiuri si in el pun cam ce uleiuri am prin casa dar in general acestea sunt de argan, cocos si migdale dulci. Iar ca sa usurez aplicarea pun amestecul intr-o sticla cu atomizor ca sa pulverizez uleiul direct in par si il aplic incepand de la scalp si coborand pe lungime.

3. Prinde parul dupa spalare


Poate vi se pare o chestie mai ciudata insa un alt obicei si care cred ca ajuta e faptul ca dupa ce termin cu spalatul pe cap imi prind parul astfel incat gelul de dus sa nu mai ajunga prin par dupa ce am aplicat balsamul sau masca de par. M-am tot gandit ca, degeaba aplic eu toate mastile si balsamurile din lume, stau cu ele in par s.a.m.d. dupa care ma spal pe corp iar parul fiind lung si stand pe spate, automat ajunge gel de dus in par. Gelul de dus are agenti de curatare si cu siguranta mai ia din pelicula protectoare lasata de balsam si masca. De aceea, m-am invatat sa iau cu mine un elastic de par si sa prind parul astfel incat sa nu mai ajunga pe el gelul de dus.

4. Tunde varfurile


Cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru parul tau este sa tunzi varfurile despicate si degradate periodic. Varfurile despicate nu arata bine oricum iar cand parul este si uscat, combinatia cu varfuri despicate mi se pare cu atat mai nefericita si cu atat mai greu de a-l face sa rate bine. Si contrar tuturor reclamelor care spun ca produsul X elimina aceasta problema sunt marketing pur. Singurul lucru care poate rezolva problema varfurilor despicate este foarfeca.

In cazul meu, faptul ca am tuns varfurile a avut un impact foarte mare asupra starii parului meu. Ce-i drept, pe langa varfuri, am taiat destul de mult din lungime pentru ca m-am hotarat sa revin si la look-ul meu clasic mi-am facut din nou scari. Dar dupa ce am facut acest lucru, parul arata atat de bine incat mi-a parut atat de rau ca am tot amanat acest pas.

Vi se par utile sfaturile? Aplicati deja vreunul dintre ele?

*poza via

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

4 comments:

  1. Mi se pare foarte bună idea cu șampoanele. Eu întotdeauna îmi spăl la duș părul prima oară. Așadar, nu am probleme să ajungă și alte produse pe el după ce am curățat și masca de păr pentru că îl prind sus în prosopul lui. :) Iar cu uleiurile sunt total de acord! Ajută foarte mult. Mulțumim pentru sfaturi! :)

    https://beautyandthecat.wordpress.com/

    ReplyDelete
  2. Multumim de sfaturi!
    Si eu imi fac saptamanal o masca din ulei de masline,galbenus de ou si miere de albine.Am parul uscat dar cea mai mare problema a mea ca si scalpul este uscat... :( Poti sa-mi recomanzi un sampon pentru scalp sensibil?

    ReplyDelete
  3. Foarte util articolul, eu urmez aceeasi rutina ca si a ta si folosesc un sampon pentru reducerea sebum-ului de la SELECTIVE PROFESIONALS din gama ON CARE mai exact samponul REDUCE SHAMPOO si il recomand cu drag

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram