Ghid al lotiunilor micelare Bioderma


Acum 20 de ani mergand spre 21, Bioderma a lansat prima lotiune micelara din lume, Sensibio H2O, un produs demachiant foarte eficient dar usor ca apa. A fost o lansare ce a revolutionat piata de cosmetice si una care a schimbat rutina de demachiere a multor femei in lume. Eu ma aflu printre acele femei si recunosc ca de cand am incercat prima lotiune micelara nu am mai putut folosi lapte demachiant - de fapt nici un momentul de fata parca nu mai suport sa pun pe fata lapte demachiant. Cativa ani de zile am folosit exclusiv Sensibio H2O si imi placea sa-mi fac stoc atunci cand mergeam in Franta pentru ca acolo gaseam oferte 1+1 la varianta de 500 ml si de fiecare data ma intorceam cu cate un litru acasa.

De atunci si pana acum Bioderma a mai lansat alte cateva variante de lotiuni micelare pe langa clasica Sensibio H2O si m-am gandit ca nu ar fi rau daca v-as face un mic ghid al lor astfel incat, daca sunteti in dubiu si nu stiti pe care s-o alegeti, sa va ajut cu informatii si cateva sfaturi despre fiecare in parte pentru a va usura alegerea.

SENSIBIO H2O



Clasica micelara, cu o lista de ingrediente curata, fara parfum, coloranti sau alte ingrediente iritante. Desi gama Sensibio este adresata tenului sensibil eu o recomand pentru orice tip de ten, fie el sensibil sau nu. Este un demachiant eficient si curata usor machiajul fara a lasa vreo pelicula la suprafata pielii insa nu se descurca foarte bine cu rimelul waterproof, caz in care va trebuie musai ceva ce contine ulei.

Ingrediente: WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Sensibio H2O este disponibila in variantele de 250 ml, 500 ml dar si in varianta mini de 100 ml, ideala pentru calatorii.

SENSIBIO H2O AR



Varianta AR a micelarei Sensibio se adreseaza tenurilor cu roseata, fie ca e vorba de iritatii sau rozacee, iar pe langa ingredientele variantei anterioare contine cateva ingrediente in plus, ingrediente fie cu rol reparator asa cum este lecitina, si anti-iritant asa cum este extractul de aloe vera sau cel de ceai verde. Deci, indiferent de ce tip de ten aveti, daca aveti un ten foarte sensibil, care se irita usor sau aveti rozacee si va doriti ceva mai calmant ca varianta clasica, o puteti alege pe aceasta.

Ca in cazul clasicei Sensibio H2O, varianta AR nu contine parfum, nu lasa pelicula la suprafata pielii si ca o prima impresie, mi se pare la fel ca varianta clasica. Acum ca tot m-am informat mai mult si am scris despre ea, sunt curioasa daca pe termen lung s-ar vedea vreo diferenta, atat la aspectul general al tenului dar si atunci cand va fi iritat si cu siguranta voi reveni cu un review amanuntit dupa ce o voi folosi. E urmatoarea pe lista.

Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LECITHIN, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID. [BI 666]

Sensibio H2O AR este disponibila doar in varianta de 250 ml. 

HYDRABIO H2O



Aceasta este cea mai noua micelara lansata in Romania si a aparut in toamna anului 2014, deci are putin peste un an de atunci. Are o formula usor diferita fata de gama Sensibio si este parfumata deci daca aveti tenul sensibil, trebuie sa vedeti cum reactioneaza la parfumul respectiv. Eu nu am avut nicio problema.

Hydrabio H2O este adresata tenurilor deshidratate dar mi se pare alegerea ideala pentru orice tip de ten in perioada rece a anului. Dupa ce o folosesti lasa o usoara senzatie de hidratare si oricat de uscat sau deshidratat e tenul nu vei simti ca te tine dupa ce o folosesti. Imi place mult senzatia pe care o lasa si imediat cum s-a racit vremea eu am trecut la ea. In lunile calde, probabil as recomanda-o dosr pentru cele cu tenul uscat. Demachiaza bine insa nu este atat de eficienta cu machiajul ochilor cum este Sensibio asa ca fie trebuie sa aveti mai multa rabdare, fie puteti folosi un demachiant separat pentru ochi.

Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, POLYSORBATE 20, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, NIACINAMIDE, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PROPYLENE GLYCOL, HEXYLDECANOL, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, CETRIMONIUM BROMIDE, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 546V1] 

Varianta aceasta este disponibila doar in varianta de 250 ml.


SEBIUM H2O



Ultima lotiune este cea din gama Sebium si este adresata pielii mixte, grase, cu imprefcetiuni. Formula ei contine de data aceasta doua ingrediente ce ajuta daca va confruntati cu acnee: zinc gluconate poate scadea efectele inflamatoare cauzate de de p. acnesbacteria iar copper sulfate ar ajuta la vindecarea ranilor (dar oricum tineti cont de faptul ca aceste ingrediente nu vor sta mult pe ten). Insa si aceasta micelara contine parfum deci din nou, cele cu ten sensibil trebuie sa aibe grija.

La o prima incercare trebuie sa recunosc ca am fost placut surprinsa sa constat ca nu am simtit ca ma tine pielea, acea senzatie pe care o ai dupa ce folosesti un produs de curatare prea agresiv si nu lasa nicio pelicula la suprafata pielii. As vedea aceasta micelara ideala pentru tenurile mixte si grase dar in perioada calda a anului pentru ca in timpul iernii, chiar si tenurile grase au de suferit de pe urma conditiilor si de aceea eu tind sa recomand produse cat mai blande care sa nu afecteze si mai mult bariera lipidica de protectie.

Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM CITRATE, ZINC GLUCONATE, COPPER SULFATE, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 442]

Sebium H2O este diponibila in variantele de 250 ml, 500 ml dar si in varianta mini de 100 ml.

***

Voi ati folosit Bioderma Sensibio H2O sau una dintre celelalte micelare? 
Care este preferata voastra?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

12 comments:

  1. Salut! Eu as zice ca HYDRABIO indeparteaza cel mai bine rimmelul, insa SENSIBIO calmeaza mai bine pielea ochilor chiar daca trebuie sa insist mai mult. SEBIUM H2O imi provoaca usturimi, inca am versiunea de 100ml, poate ii mai dau o sansa.

    Per ansamblu, cel mai mult imi place HYDRABIO pentru ca in general folosesc solutiile micelare exclusiv pentru curatarea machiajului ( rimmelul). Inca nu am gasit nicio alta modalitate de al indeparta. Nu ma impac cu niciun ulei, nicio lotiune bifazica, nicio lotiune cremoasa creata speciala pentru ochi sau nu.

    Momentan testez removerul de la DM ( Balea) bifazic si dupa aplic usor si o solutie micelara ( BIODERMA rules) si imi merge destul de bine. Si vin apoi cu cleanserul solubil in apa si limpezesc.

    Zona ochilor e foarte sensibila, indepartez foarte usor, cu grija, un ulei ar fi mai apropiat, dar ma ustura si apoi lacrimeaza ochii, desi am grija sa nu-mi intre in ochi. Mi se intampla des si cu cremele aplicate seara pe ploape, desi nu ma apropii de gene. Si cand aplic rimmelul incep sa stranut :))) si am mari probleme cu multe primere pentru ochi.

    Daca nu ar exista solutiile micelare de la BIODERMA, nu stiu ce m-as face

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aky multumesc pentru comentariul detaliat, mi-a facut mare placere sa citesc parerea ta.

      Sa stii ca o posibila cauza a usturimilor poate fi parfumul din produse, ai incercat de exemplu un ulei cosmetic simplu presat la rece pentru demachiere? Si eu am ochii foarte sensibili si doua chestii de la care imi lacrimeaza si ma ustura sunt parfumurile (am o crema care are doar ingrediente pe care le-am mai aplicat fara probleme insa ma ustura pielea ochilor ingrozitor atunci cand o aplic) si filtrele chimice ale cremelor cu factor de protectie. Oricum, iti recomand sa incerci pentru ochi produse cu liste de ingrediente cat mai scurte, musai fara parfum.

      Delete
    2. Am testat multe uleiuri de la elemental: jojoba, argan, luminita serii. Si nu mai folosesc parfum in produsele destinate tenului de mai bine de 3 ani. Si totusi, tolerez destul de bine retinolul (0.1%) si filtrele chimice (la fel ca tot tenul). E posibil sa-mi fi crescut sensibilitatea, dar retinolul l-am introdus in ultimii 2 ani, iar sensibilitatea la ochi o am de mult timp, inca din tinerete, cand faceam greseli precum: nedemachiere, produse parfumate, etc

      Bryan de la PC mi-a dat o idee foarte buna in unul din filmuletele facute de el: CLINICAL SCAR-REDUCING pentru zona ochilor. Am cateva zile de folosire, iar disconfortul este 0. Am mai incercat PC balancing gel, PC Resist CSH, ANDALOU EYE SERUM pentru un plus de hidratare, dar nu m-am impacat.

      Delete
    3. Ah, am inteles, bine ca ai gasit totusi ceva ce poti folosi.

      Delete
  2. le ador si folosesc de cand le-am descoperit!

    ReplyDelete
  3. Sensibio H2O mie mi se pare cea mai buna, dar rimelul waterproof se indeparteaza un pic mai greu. Alt defect e ca raman buzele amare dupa demachiere. Nu vad absolut nicio diferenta intre ea si Sensibio AR, sincer.
    Hidrabio si Sebium sunt un pic mai slabe si mie personal imi cauzeaza usturimi mari la ochi, plus lasa tenul un pic mai uscat decat celelalte doua (ceea ce e ciudta pentru Hidrabio).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici mie nu-mi place senzatia de pe buze dar indur, cam greu sa aibe si gust bun, si da, ciudat ca Hydrabio iti usuca tenul dar bien ca te intelegi cu celelalte doua variante.

      PS: multumesc pentru comentariu si parerea ta dar te-as ruga sa lasi si un nume, macar la sfarsit, ca sa nu fie asa anonim. :D

      Delete
  4. Cu toate ca am auzit numai lucruri bune despre ele, nu le-am incecat pana acum. In oraselul meu, sticla de 100 ml e 25 lei. Cred ca o sa ma orientez sa dau o comanda pe Farmacia Tei, ca acolo e 10 lei. Diferenta de pret e foarte mare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( Cred ca asta ar fi cea mai buna idee. Asa ma enerveaza ca majoritatea farmaciilor au niste adaosuri atat de exagerate, lasand cosmeticele la o parte, si imi imaginez ca e naspa atunci cand nici nu ai variante mai bune. Pup :*

      Delete
  5. Am vazut ca au scos multe variante, dar recunosc, nu stiam diferentele dintre ele. Chiar sunt curioasa sa incerc sensibio Ar, mai ales ca de un an incoace tenul meu a devnit foooarte sensibil si rozaceu :-P.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atunci ma bucur ca te-a ajutat articolul. :D Pup :*

      Delete
  6. Nu am incercat-o decat pe prima, Sensibio H2O, insa cu siguranta mi-ar placea si celelalte! :)

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram