Cum programezi postari pe Instagram

RO: Una dintre partile importante ale activitatii mele de blogger este activitatea in retelele sociale, printre ele si Instagram. Cum am uneori zile foarte aglomerate sau poate pur si simplu sunt cu capul in alte parti (ca sa nu zic nori), mi se intampla sa uit complet ca voiam sa postez pe Instagram o anumita poza si chiar imi place mult sa impartasesc cu voi diferite momente ale zilei, mai profit si va arat cate un machiaj sau produsele folosite si de cele mai multe ori ojele apar intai pe Instagram si abia apoi pe blog, daca apuc. Timing is everything asa ca am cautat diferite solutii, am zis ca una ar fi programarea pozelor dar la vremea respectiva nu puteai face asta pe Instagram, asa cum poti pe Facebook sau Twitter. Asta pana acum cateva zile.

Enter Hootsuite



Auzisem deja de Hootsuite in cautarile mele pentru ca este un site pe care iti poti monitoriza si programa activitatea in social media dar ieri am aflat ca mai nou au gasit o solutie si pentru programarea pozelor pe Instagram. Nu e chiar perfecta dar e ceva...

Intai trebuie sa iti faci un cont, dar pentru unul gratuit trebuie sa aveti in vedere ca  va permite sa aveti doar 3 conturi de social media/cont gratuit. Pentru mine este oricum perfect pentru ca ma folosesc si de IFTTT pentru a redistribui postarile de pe blog sau facebook. Cand va logati in cont, e un tutorial de inceput care va arata si explica tot ce e pe acolo deci nu am sa intru in detalii.

Va scriam mai sus ca metoda de a programa o postare pe Instagram nu e chiar perfecta pentru ca, practic, nu ai programat in Hootsuite si gata, nu mai ai nicio treaba. Pentru Instagram procesul merge cam asa:
  • instalezi pe telefon aplicatia Hootsuite (primesti link catre ea atunci cand introduci contul de Instagram)
  • activezi in aplicatie notificarile
  • programezi in Hootsuite pozele pe care vrei sa le postezi pe Instagram, fie pe calculator, fie pe telefon
  • la ora programata aplicatia iti va da o notificare si cand dai pe notificare te va redirectiona automat catre Instagram pentru a publica poza
Deci tot trebuie sa publici tu poza insa tot e mai usor cand ai o notificare si totul deja pregatit. In acest fel puteti folosi chiar si poze din calculator, fara a le mai transfera pe telefon.

Cum vi se pare ideea, v-ar fi util sa va programati pozele de pe Instagram?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

2 comments:

  1. E ca un fel de reminder! Interesant!
    Dar...Instagram de ce nu merge si de pe laptop? Adica...nu am vazut sa pot adauga direct din pc pozele...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca pentru ca a fost conceput ca un mod de a distribui imediat pozele facute cu telefonul, pentru ca in prezent pentru majoritatea oamenilor camera telefonului a inlocuit aparatul foto.

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram