3 pensule de fata pentru incepatoare

RO: Stiu ca de multe ori tind sa ma gandesc ca voi, cele care ma cititi, stiti cam ce stiu si eu in materie de frumusete si sunt constienta ca nu este asa si ca sigur exista printre voi persoane care poate abia acum si-au descoperit pasiunea pentru machiaj, sau pentru ingrijirea tenului sau pur si simplu sunteti la inceput asa ca am sa incerc sa fac si niste articole pentru acele dintre voi iar prima idee care mi-a venit in minte a fost aceea de a va prezenta 3 pensule de machiaj pentru fata care mi se par esentiale si pe care le-as lua imediat, daca s-ar intampla sa raman fara ale mele. 

Si produsele de machiaj sunt importante (de fapt chiar ma bate gandul de ceva timp sa fac un kit de machiaj) dar pensulele pot face o mare diferenta in aplicarea acelor produse, asa ca am sa incep cu ele.


Real Techniques Buffing Brush

* 18$ / set * link produs*

Din pacate aceasta pensula nu poate fi cumparata separat, ci doar in setul Real Techniques Core Collection dar oricum am sa mai includ aici o alta pensula din acest set. Calitatea acestor pensule este foarte buna, iar asta se poate vedea imediat citind review-urile de pe bloguri, Chiar si eu am pensulele de cam 3 ani deja si nu au pierdut fire, nu s-au asprit, si-au pastrat forma, sunt sintetice si se curata foarte usor, nu trebuie sa acordati le acordati o atentie foarte mare ca in cazul pensulelor din par natural, sau cel putin eu nu am facut-o.

Revenind la pensula, este cea care chiar m-a convertit la folosirea pensulelor pentru aplicarea fondului de ten. Distribuie si intinde foarte bine fondul de ten iar cu majoritatea formulelor incercate s-a descurcat nemaipomenit, nu a lasat dare inestetice si fiind mai mare, aplicarea fondului de ten devine foarte rapida. Dar nu este buna numai pentru fondul de ten, ci merge inclusiv pentru aplicarea pudrei, pudrei bronzante sau a fardului de obraz deci este foarte versatila. Ah, si pentru ca nu este foarte deasa, sau nu atat de deasa ca pensulele de genul flat top ca Sigma F80, se usuca si mai repede.

Alte variante de pensule individuale: Bdellium Tools Face 959 Power Blending // Ecotools Custon Coverage Buffing Brush // Sephora Classic Multitasking Brush no. 45 


Real Techniques Contour Brush

* 18$ / set * link produs*

Aceasta este cealalta pensula din setul Core Collection de care va scriam mai sus si este si ea o pensula foarte versatila. In primul rand am folosit-o de multe ori pentru conturarea fetei pentru ca forma ii permite sa intre foarte bine sub pometi si pot aplica cu precizie pudra, mi-a placut mult folosesc pentru difuzarea anticearcanului si fixarea lui cu pudra - aici din nou este forma de vina - dar am folosit-o inclusiv pentru aplicarea fondului de ten. Imi place foarte mult in combinatie cu Max Factor Skin Luminozer care are o textura mai cremoasa si daca aplici o cantitate prea mare, pe la mijlocul zilei incepe sa nu mai arate bine pe ten dar cu pensula Contour Brush pot sa distribui foarte bine foondul de ten intr-un strat foartesubtire si nici nu ramai dare inestetice pe ten de la fondul de ten. Calitatea este aceeasi cu cea a pensulei Buffing Brush, deci una foarte buna raportata la pretul ei.

Alte variante de pensule pe care le puteti cumpara individual ar fi: E.l.f. Studio Mineral Powder Brush, Studio Small Tapered Brush sau Bdellium Tools 945 Contour.


E.l.f. Studio Stipple Brush

* 3$ * link produs *

Pensulele de stippling, sau duo-fiber, au o combinatie de peri scurti cu lungi si mi se par super utile pentru o incepatoare. Datorita acestei combinatii de peri, pensula ia si depune mai putin produs decat o pensula clasica si cu siguranta te scoate din multe incurcaturi, de aceea am inclus una in acest articol. Pensula nu este foarte deasa si din acest motiv dupa ce o speli se usuca mai repede decat pensulele de fata normale, a pierdut cateva fire (2-3) la primele 2 folosiri, cred, insa de atunci nu am mai avut nicio problema cu ea si poate fi folosita cu produse lichide, cremoase dar si pudra.

Pentru ca pensula e destul de mare mie imi place s-o folosesc pentru aplicarea fondurilor de ten cu o textura mai lichida, pentru aplicarea fardurilor de obraz foarte pigmentate (fie ele lichide cum e E.l.f. HD Blush, fie crema ca Inglot AMC Cream Blush, fie pudra ca Inglot Face Blush) sau pentru reaplicarea pudrei de fata. Asa, de fiecare data obtin un aspect neincarcat si cat mai natural al machiajului final. In ultima vreme chiar mi-a fost greu cu o singura pensula pentru ca voiam s-o folosesc cu produse diferite in acelasi machiaj asa ca mai am pe drum inca una. Are si o sora mai mica, Small Stipple Brush, pe care nu o am inca deci nu stiu cum e comparativ cu ea.

Alte variante: Ecotools Stippling Brush // Real Techniques Stippling Brush // MAC 187


***

Acestea au fost cele trei pensule cu care as incepe acum colectia mea de pensule sau pe care le-as alege dintre toate cele de fata pe care le am si sper ca va va fi de ajutor acest articol.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

1 comment:

  1. Le am pe toate cele 3! De fapt...pe cea pentru fond de ten de la Elf nu o mai am...pentru ca am ramas cu perii in mana dupa o spalare...desi cred ca m-a tinut mai bine de 2 ani, timp in care am preferat-o si am adorat-o foarte mult! :)
    Si eu consider ca este nevoie de o pensula pentru blush, pentru pudra...astea doua ar fi principalele, iar una pentru fond de ten ulterior achizitionata.
    Pupici

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram