Tutorial: machiaj banana inchisa

RO: Stiu ca va promisesem un machiaj colorat, sa stiti ca nu am uitat dar pentru azi v-am pregatit ceva neutru dar mai special. In ultima vreme mi-a placut sa mai experimentez putin cu machiajul iar atunci cand am avut dispozitia necesara mi-am impus sa ies din zona mea de confort. Asadar, azi revin cu un nou tutorial iar centrul atentiei va fi un machiaj in tehnica bananei inchise. Poate ati observat ca mereu incerc sa vin cu ponturi utile, mai ales pentru ochii descendeti sau cu pleoapa cazuta, asa cum sunt ai mei. 


Aceasta tehnica are un rol corector pentru ca recreem pliul ochiului mai sus decat acolo unde este de fapt. Acest lucru este foarte util pentru noi, cele cu pleoape cazute, sau pentru ochii asiatici, pentru ca nu avem un pliu clar definit si din cauza pleoapei cazute, atunci cand tinem ochii deschisi, fardul de pe pleoapa mobila se observa foarte putin sau deloc (in functie de cat de cazuta este pleoapa). Acest machiaj corecteaza aceste doua aspecte. 

Pe langa asta, tehnica banana inchisa poate corecta si asimetrii intre cei doi ochi. Cazul meu: pleoapa de la ochiul drept este mai cazuta decat cea de la ochiul stang asa ca la ochiul drept voi crea pliul putin mai sus astfel incat sa compensez pentru asimetrie.

Scoala de Beauty Blogging ma provoaca  sa ies din zona de comfort, lucru ce nu poate fi decat bun si va marca cateva noutati pentru mine: primul machiaj banana inchisa, primul face chart iar saptamana viitoare va fi primul videoclip.

Dar nu ma mai lungesc si am sa va povestesc pe scurt ce am facut cu tenul si buzele ca apoi sa ma axez si va arat in detaliu cum am reusit sa realizez machiajul.

Tenul:


1. Intai am aplicat un creion corector verde, Max Factor CC Stick, pentru a neutraliza roseata din obraji, barbie si din jurul nasului. 

Daca sunteti curioase cum este posibil asa ceva va explic acum: rosu si verde sunt culori diametral opuse pe cercul culorilor si culori complementare. Aplicate una peste alta, se vor anula. Aplicate una langa cealalta, vor iesi ambele in evidenta fara ca vreuna dintre ele sa o domine pe cealalta. Acest lucru este valabil pentru orice pereche de culori diametral opuse si este principiul pe care se bazeaza toate corectarile de culoare (camuflarea cearcanelor, petelor s.a.m.d.). 

2. Cu un burete umezit am aplicat fondul de ten L'Oreal True Match in nuanta N1 Ivory, o nuanta cu ton neutru care se potriveste cu cel al pielii mele.

* E foarte important sa ne cunoastem tonul pielii pentru ca asta ne va ajuta la alegerea nuantei potrivite de fond de ten. Pentru a afla, va uitati pe interiorul incheieturii la culoarea venelor: daca acestea sunt albastre, tonul vostru este albastru/rece (in general persoanele cu piele, ochi si par deschise au pielea cu ton rece); daca venele sunt verzi, atunci tonul vostru este galben/cald; daca sunteti intre, iar venele apar si albastre si verzi, atunci pielea voastra are ton neutru. Fondurile de ten in nuante reci vor avea un subton roz, cele in nuante calde, dubton galben iar cele neutre vor avea subton bej.

3. Pentru ca fondul de ten si creionul corector au acoperit cam tot, am mai aplicat doar anticearcan la ochi, L.A Girl Pro.Conceal Classic Ivory.

4. Ca sa ma asigur ca anticearcanul nu se va strange in riduri, l-am fixat imediat cu o pudra pulbere translucida foarte fina, Shiseido Loose Powder. Ulterior am mai aplicat-o doar pe portiunile cele mai grase ale tenului meu: barbie, intre sprancene si in obraz, de-o parte si de alta a nasului. Restul tenului l-am lasat nepudrat pentru ca mi-a placut mult cum se vedea fondul de ten, luminos.

5. Am folosit o pudra de conturare intr-o nuanta de maro mediu rece, Inglot HD Sculpting Powder #505, si am aplicat-o discret sub pometi, sus in frunte pentru a crea iluzia de frunte mai mica. Apoi am subtiat putin varful nasului si am aplicat pudra si sub buza inferioara pentru a crea volum.

*Folositi mereu nuante de maro reci, nu pudre bronzante, pentru conturarea fetei pentru ca asa veti obtine un efect natural. Pudrele bronzante sunt in nuante calde si se folosesc pentru a crea efectul de ten bronzat, nu umbre, asa ca se vor aplica in punctele inalte ale fetei, acolo unde va prinde cel mai repede soarele.

6. Apoi am aplicat un iluminator crema intr-o nuanta sampanie, Wjcon TouchUp Face 102, pe punctele cele mai inalte ale fetei: pometi, de-a lungul nasului si arcul lui Cupidon.

7. Pentru ca machiajul ochilor va fi in tonuri calde, am ales si un fard de obraz cu subton cald, intr-o nuanta foarte naturala de roz trandafiriu si l-am aplicat dupa metoda descrisa in acest articol. Pentru armonie cromatica, dupa ce am aplicat fardul in pometi, ce a mai ramas pe pensula, am aplicat in pliul ochiului.

8. Rujul ales este tot un roz trandafiriu cald, L'oreal Color Riche 453 Rose Creme, cu un aspect lucios si usor transparent.

Ochii - banana inchisa:

Veti observa in poze si in explicatii faptul ca am folosit exclusiv farduri mate pentru definirea noului pliu iar celelalte texturi le-am pastrat doar pentru pleoapa mobila. In general, texturile mate sunt recomandate pentru definirea pliului in cazul posesoarelor de pleoape cazute pentru ca vrem sa impingem in spate, optic, acea zona iar fardurile cu alte texturi decat mata, vor reflecta lumina si asta va aduce zona in atentie, deci opusul a ceea ce vrem sa facem.

Pentru ca nu am mult spatiu pe pleoapa si pentru ca deja urcam cu pliul destul de aproape de spranceana, eu am fost nevoita sa lucrez cu cele mai mici, subtiri si precise pensule pe care le am. 

! Inainte de aplicarea oricarui fard, am folosit un primer de ochi, Too Faced Shadow Insurance, pentru a ma asigura ca fardurile nu se vor strange in pliu, Stiam ca voi folosi texturi metalizate iar acestea tind sa se stranga foarte repede fara un primer.

!! Am conturat si sprancenele inaintea machiajului ochilor si am folosit pomada pe care o folosesc eu mereu pentru sprancene si un gel de fixare incolor.

click pe poza pentru a o vedea la dmensiunea originala

1. [ Ochii deschisi, privind drept inainte ] Am folosit o pensula de blending cu care am aplicat un bej mat in pliu, ca nuanta de tranzitie.

2. [ Ochii deschisi ] Apoi, cu o pensula foarte mica, pentru detalii, am luat un maro inchis mat si am inceput sa trasez noul pliu. Aceasta culoare ar trebui aplicata putin cate putin si intr-o linie cat mai fina iar linia va fi cu 1-2 mm deasupra pliului vostru. Am aplicat putin, apoi am estompat culoarea inspre exterior si in sus, niciodata in jos pentru ca acolo vreau sa existe acea demarcatie clara. Aplicam si estompam iar acest procedeu l-am facut pana cand am obtinut intensitatea dorita a culorii.

*Daca aveti ochii descendenti, imaginati-va o linie care uneste coltul narii, coltul extern al ochiului si coada sprancenei si nu depasiti cu fard acea linie pentru ca riscati sa accentuati aceasta trasatura.

3. [ Ochii deschisi ] Pentru o definire si mai puternica, am folosit o pensula de tus cu varful careia am aplicat o linie foarte fina de fard negru mat pe care am estompat-o in exterior si in sus cu pensula cu care am aplicat maroul inchis.

click pe poza pentru a o vedea la dmensiunea originala

4. [ Ochii inchisi ] Pentru un efect dramatic, am aplicat pe toata pleoapa mobila un corector deschis si am corectat linia pliului. 

5. [ Ochii inchisi ] Folosind o pensula plata am aplicat pe aproape toata pleoapa mobila fardul L'Oreal L'ombre Pure Nude 200 prin miscari de tapotare si am urcat cu fardul pana la pliul creat mai devreme. 

6. [ Ochii inchisi ] In coltul extern si de-a lungul treimii exterioare a liniei genelor superioare am aplicat un creion gel intr-un maro cald cu irizatii si apoi l-am estompat putin folosind o pensula unghiulara.

7. [ Ochii inchisi ] Am fixat creionul cu fardul L'Oreal L'Ombre Pure Smoky 302 si am estompat trecerea intre cele doua farduri de pe pleoapa mobila.

click pe poza pentru a o vedea la dmensiunea originala

8. [ Ochii deschisi ] Am aplicat si sub ochi acelasi fard si apoi l-am estompat putin pentru a obtine un usor efect fumuriu.

9. Am iluminat coltul intern al ochiului si arcada cu un fard alb satinat si am incheiat prin aplicarea unui strat generos de rimel L'Oreal Miss Manga. Desi imi plac genele bine definite, mi-am infrant impusul si am lasat ceva mai mult rimel astfel incat sa se lipeasca genele intre ele si sa obtin acel efect manga.

10. Era cat pe ce sa uit de creionul crem pe care l-am folosit pe conjunctiva pentru a deschide ochiul si crea iluzia unui mai mare.

click pe poza pentru a o vedea la dmensiunea originala

***

Pe final, va las cu poze cu produsele folosite cat si obisnuitul GIF cu machiajul de ansamblu, cu ochii deschisi si inchisi.


In poza de mai jos aveti mai in detaliu culorile folosite la ochi dar si pensulele pe care le-am folosit la aplicare.

click pe poza pentru a o vedea la dmensiunea originala


Va scriam mai sus ca am facut primul meu face chart, mai jos aveti za masterpiece. M-am distrat putin facandu-l pentru ca mi-a adus aminte de orele de pictura pe care le aveam in generala si de cat imi placea atunci sa pictez.


Sper ca v-a placut tutorialul pe care l-am pregatit pentru azi si ca va va fi util. 

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

15 comments:

  1. Love it! Ma gandesc serios sa-l reproduc si eu caci am pleoapele cazute. Pozele sunt de vis, as usual.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuue sa-l incerci, efectul e foarte misto. Dar sa nu uiti sa-mi spui impresiile dupa ce-l incerci. 😁 Pup :*

      Delete
  2. Super!!!!!!!!! :D Chiar ma uitam la prima poza si incercam sa imi dau seama care e pliul tau si cel ,,facut din machiaj" si nu imi dadeam seama. Ti-a iesit foarte bine! Acum ma pun si eu pe exersat pentru ca mai vazusem astfel de machiaje si mi se pareau imposibil de realizat de catre cineva care nu are cursuri de make-up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi! Cu putina atentie dar ceva mai multa rabdare, iti iese machiajul. Si, probabil, cu cat exersezi mai mult, cu atat il vei face mai repede. Zic probabil pentru ca nu l-am repetat inca dar cred ca a doua oara va merge mai repede. Pup :*

      Delete
  3. Si eu am pleoapele cazute! Acest machiaj imi place tare mult. Nuantele folosite sunt printre preferatele mele! Cu siguranta o sa-l fac si eu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca ti-a placut si ca ti s-a parut util. pup :*

      Delete
  4. Foarte frumos ti-a iesit machiajul si imi plac tare mult si fotografiile! <3

    ReplyDelete
  5. Foarte misto, Jully, chiar mi-a placut! Si rujul e foarte fain, delicioasa culoarea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie imi place, chiar daca sunt eu fana culorile tari, e bun din cand in cand un ruj mai potolit. :D Pup :*

      Delete
  6. Suuper! Chiar o sa incerc si eu un astfel de machiaj...si eu am pleoapele cazute. Si am aflat ca am un subton albastru, pentru ca venele de la incheietura mainii sunt albastre...imi repetam mie acum! :)))
    Merci de ponturi si succes la scoaala!
    Votat de mult!
    Pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca ti-a fost util articolul, asta era si scopul. Nu pot decat sa-ti urez rabdare ca sa-ti reuseasca machiajul si dupa ce il incerci, mi-ar placea sa-mi spui cum ti s-a parut. (Mie imi venea sa nu ma mai demachiez :)) ) Pup :*

      Delete
  7. Un machiaj foarte reusit si un articol pe masura! Imi place cum ai explicat totul! Bafta la Scoala de Beauty!

    ReplyDelete
  8. Doar ce am dat de blogul tau, sunt foarte impresionata de calitatea pozelor, de cat de curat si frumos este machiajul lucrat si de frumusetea ta! Gata, ma apuc sa citesc din urma, clar! :) Pupici mari si ma bucur ca te-am gasit!

    http://ciobacristina.wordpress.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atunci iti urez bine ai venit! :) Pup :*

      Delete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram