GBISS: Echipamentul de sport


RO: Nu-i asa ca era si timpul sa scriu urmatorul articol din seria "Getting back in shape"? Mai ales ca suntem deja in Mai si e foarte la moda sa discuti de metode de slabit in pragul verii, nu ca acest articol ar fi dedicat numai persoanelor care vor sa slabeasca ci celor care vor sa fac acea schimbare in bine si sa incorporeze sportul in activitatile saptamanale.

Inca nu voi vorbi de sport pentru ca pana atunci am vrut sa dezbatem problema echipamentului, va voi arata ce am eu si care au fost criteriile dupa care m-am ghidat atunci cand mi-am facut planurile pentru marea schimbare. Am sa discut atat despre imbracaminte, incaltaminte cat si alte accesorii utile


In primul rand vreau sa vorbesc despre imbracamintea si despre piesele de baza, din punctul meu de vedere: bustiera si pantalonii. Dintre piesele de imbracaminte cred ca bustiera este cea mai importanta si sigur este ceva in care trebuie sa investiti, mai ales daca sunteti mai "dotate" pentru ca ofera sustinere, un lucru de care aveti nevoie daca faceti exercitii ce includ topaiala, sau faceti jogging. In cazul meu a fost primul lucru pe care l-am cumparat.

Va puteti orienta catre brand-urile de sport, Nike, Adidas s.a.m.d. sau, o varianta mai accesibila si totusi buna sunt bustierele de la H&M. Mi-a placut mult colectia lor de sport iar bustiera mea este H&M. In timp s-a pastrat foarte bine, nu s-a largit, materialul nu are niciun fel de problema, se spala usor, se usuca usor.


In cazul pantalonilor, se complica lucrurile si cred ca alegerea depinde de fiecare si de ce sporturi vreti sa practicati. Eu am vrut o pereche de colanti si am ales una 3/4 nu lungi, am mers din nou pe H&M pentru ca mi-au placut cum aratau si cum se simteau. Am vrut neaparat o pereche speciala de sport si nu niste colanti normali pentru ca am zis ca iau o pereche sa ma tina. Nu am vrut sa am suprize sa mi se lase tesatura si sa devina transparenti la fund (asa cum am patit in trecut) sau sa se rupa iar eu i-am luat din start in ideea ca voi iesi afara cu ei, fie la jogging, fie cu rolele si nu-i voi purta numai in casa.Sunt super multumita de ei, arata impecabil, sunt destul de elastici incat nu au ramas largi pe mine dupa ce am slabit cele 8 kg, in plus au un buzunar la spate numai bun pentru a-mi pune telefonul sau iPod-ul atunci cand ies la alergat.


Pe langa aceste piese de baza, mai sunt tricourile de bumbac pe care le iau pe mine, inca o pereche de colanti lungi pe care o trag peste daca e mai frig afara si un polar.

Urmatorul punct despre care vreau sa vorbesc ar fi adidasii si va spun din start ca si daca faceti exercitii acasa, daca acestea includ multa miscare in picioare va recomand sa le faceti in adidasi. Ofera stabilitate si atenuaza socurile, eu nu am suportat niciodata sa fac exercitiile fara adidasi. Am incercat, dar parca ma dureau talpile si nu ma simteam bine. Daca vorbim si de jogging, deja se complica lucrurile iar in viziunea mea, adidasii ideali trebuie sa fie usori, talpa sa nu fie rigida si sa fie moale astfel incat sa atenueze socurile. Din acest motiv, atunci cand m-au lasat adidasii vechi de alergat i-am gasit pe cei Adidas NEO din poze. Sunt fix ceea ce cautam: usori, talpa moale si bonus o perna de aer in calcai, ba arata atat de bine incat ii port si cu alte ocazii.

Nu spun ca trebuie sa alegeti o pereche scumpa sau "de firma" dar stiu cat de bine se pastreaza peste ani astfel de adidasi: am adidasi de 10 ani in stare foarte buna. Iar aceste firme isi si permit sa aloce un buget consistent pentru research&development, sa caute sa-si imbunatateasca design-ul si materialele in favoarea consumatorului. Va pot recomanda cu incredere outlet-urile, la noi existand atat pentru Nike, cat si pentru Adidas (si unul in Fashion House, de altele nu stiu), unde gasiti modele mai vechi la preturi mai mici. Eu i-am luat pe ai mei dintr-un astfel de magazin si am dat 40 euro.


Pe langa imbracaminte, eu mai am o saltea (izopren) pentru a efectua toate exercitiile la sol, greutati de 0.5 kg fiecare care se prind fie la maini, fie la picioare si pe care le-am folosit in locul ganterelor iar mai nou am luat niste minuni (manere) pentru flotari si pe care am sa incerc sa le folosesc pentru diversele exercitii pe care le are Shawn T in T25 si pe care nu pot sa le fac foarte bine in principiu din cauza incheieturilor de la mana care incep sa ma doara prea rau.


Daca aveti deja un plan cu exercitiile si programele pe care vreti sa le urmati va este si mai usor sa va hotarati asupra echipamentului si accesoriilor care va trebuie. Exista atatea variante, dar cele prezentate sunt cele pe care le-am ales eu iar intr-o postare viitoare am sa va povestesc exact ce exercitii am facut.

Sper ca va este util articolul si sa va inspire.

Acum e randul vostru, ia spuneti-mi, in ce consta echipamentul vostru de sport?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

16 comments:

  1. Ah, the shoes, YES! Bine punctat :) Eu aproape că mi-am rupt picioarele cu 30 days shred și asta pentru că l-am făcut desculță. Also, ești curajoasă cu T25. Eu am făcut doar stretch-ul de la el și eram varză :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, da, am incercat si eu 30DS fara adidasi, groaznic, never again! :) Eh, de Strech nu ma prea apropii, sunt prea teapana, niciodata nu am fost flexibila si nici nu e tot videoclipul. Dar in rest, imi plac toate. Pup :*

      Delete
  2. Da da, foarte util articolul, my dear! LA H&M ma uitam si eu ieri la articolele sportive, chiar la bustiere si am pus si eu ochii pe asta pe care o ai tu. Daca o ai de ceva vreme si inca s-a pastrat, m-ai convins. :) La incaltaminte am mari dubii, deocamdata nu am gasit nimic care sa imi placa si sa mi se para ca merita investitia. Trebuie sa iau outleturile la rand...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, acum la sfarsitul lunii face un an, stiu pentru ca atunci am inceput dieta si exercitiile iar bustiera am avut-o de la inceput. Pup :*

      Delete
    2. Eu iti recomand sa incerci Dechathlon. Au acolo incaltaminte sport la preturi super acceptabile. :) Spor la exercitii!

      Delete
  3. O sa arunc si eu un ochi pe la hm maine, ca tare-mi doresc niste colanti ca lumea, prin care sa nu mi se vada popoul.

    ReplyDelete
  4. De la care H&M ti-au luat hainutele? Jur ca nu am vazut echipamente sportive in niciunul, desi m-am uitat dupa colanti. Zii repede ca sa stiu unde ma duc :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. H&M din Plaza Romania :) Hainele de sport erau fix in fata cabinelor de proba, sper ca nu le-au mutat.

      Delete
  5. Eu am o bustiera de la fila si chiar simt ca oferta sustinerea de care am nevoie. Mi-ar trebui niste pantaloni, pana acum am folosit ce aveam pe acasa.

    ReplyDelete
  6. Eu sunt in saptamana 3 de la Body Revolution cu Jillian Michaels, insa regimul care vine cu programul nu-l pot urma, e prea "american" :D in schimb, am inceput sa renunt la vicii: dulciuri, paine (nu am mancat de mai bine de o luna- ceea ce n-as fi crezut vreodata :D), in principiu, am taiat din carbohidrati. Cat despre echipament, de obicei fac exrecitiile in pantaloni pt fitness, dar uneori si in pantaloni scurti, am 2 bustiere din bumbac, insa ofera o sustinere foarte buna, adidasi, fara de care nu fac exercitiile niciodata (e groaznic pt glezne) , benzi elastice pt incheiturile de la mana (din auchan, destul de ieftine - asa nu ma dor deloc mainile la flotari ), greutati de 1 kg, si un set de 3 benzi de latex (tot din auchan, cu vreo 3 lei) de diferite rezistente, care s-au dovedit extrem de ok. A, si o salteluta, ca sa nu ma tavalesc pe jos :D Cam atat despre echipamente, mai am nevoie doar de rabdare si chef, ca sa nu incep sa trag chiulul pana in sapt 13 :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiam ca Jillian Michaels are si dieta cu programele ei, eu am inecercat doar faimosul 30 Day Shred si dupa ce nu mi-s fost tocmai bine nu m-am mai interesat de alte programe.

      Foarte bine ca renunti la dulciuri si paine, te-ai pus bine pe treaba. Tine-o tot asa!

      Quick question: ce benzi elastice ai pentru incheieturi?

      Delete
  7. 90% din echipamentul meu de sport e de la H&M. Am incercat o tona de bustiere de la Adidas, Nike, etc etc si niciunele nu sunt mai comode decat cele pe care le am de la H&M. Chiar daca nu sunt cele mai bune materiale posibile e un compromis bun, ca sunt si f acceptabile ca pret, arata foarte bine si sunt f comfy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Also am uitat sa spun ca dau si eu un vot pt T25, chiar sunt niste exercitii f bine gandite si eficiente, mai fac si eu uneori in zilele in care nu merg la antrenament la kickbox.

      Delete
    2. Foarte tare, bine de stiut! Eu nu am ajuns sa le mai incerc pe celelalte pt ca am vazut-o direct pe cea de la H&M si mi-a placut mult, am mers, am probat-o &I never looked back! :)

      Delete
  8. Eu am gasit adidasi Neo la Deichmann la un pret foarte bun, 100 lei, erau ultima pereche si numar mare totusi, dar am avut noroc. Pentru ca eu sunt o lenesa incurabila, nu ii folosesc la sport si nici nu i-am luat pentru asta, ci ca incaltaminte de zi in zile non-formale. Dar e bine de stiut ca ii recomanzi pentru asa ceva si poate, poate m-oi harnici si eu cand o sa-mi treaca de tot genunchiul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, ce pret bun, si ce norocoasa esti ca porti un numar atat de mare la picior. I-am vazut pe Insta (parca), arata foarte bine, sa-i folosesti cu placere! Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram