Tag: Descoperirea anului 2013


RO: V-am zis in ultima postare ca Ioana mi-a pasat o leapsa si azi m-am gandit s-o onorez, asa ca va voi povesti despre descoperirea anului. Cel mai probabil, stiti ca Ioanei ii place sa testeze fie servicii, fie produse si testeaza, nu gluma, asa ca ea a avut de unde alege. Eu in schimb, nu incerc atat de multe, servicii nu prea si mi-a trebuit ceva sa ma gadesc care ar putea fi descoperirea anului. Am vrut sa nu fie unul dintre produsele deja laudate in Best of 2013 si intr-un final mi-am dat seama despre ce am sa va povestesc. Pentru mine, descoperirea anului a fost peeling-ul chimic.


In curand se face un an de la primul meu peeling chimic, facut acasa, despre care am si scris prime impresii dar nu am mai apucat sa scriu si niste impresii finale dar nu-i nimic, am sa vi le impartasesc acum.

In primul rand, trebuie sa stiti ca am facut 9 sedinte de peeling cu BHA 20% doar pe nas. Avand o cantitate mica de produs, am vrut sa ma concentrez pe ce ma "durea" pe mine cel mai atre la momentul respectiv: punctele negre. Si a fost foarte bun, la sfarsitul celor 9 sedinte se vedea ca punctele negre se diminuasera ca numar iar porii erau mai curati si experienta m-a determinat sa-mi doresc sa mai fac peeling-uri acasa.

Am pornit de la 1 minut la primul peeling si am crescut treptat pana am ajuns la 6 minute la ultimul peeling. Tenul meu este foarte sensibil iar cele 6 minute s-au dovedit a fi prea mult iar pe moment mi se inrosise zona si a doua zi m-am trezit cu nasul descuamat. Din cate imi aduc aminte, atunci a fost singura data cand am stat prea mult, in rest nu am avut parte de iritatii sau descuamari.

Cat timp aveam peeling-ul pe fata, simteam usoare piscaturi, imi aduc aminte ca aveam si o senzatie de mancarime iar in momentul in care incepeam sa clatesc fata ca sa indepartez peeling-ul incepea sa ma usture usor.

Din pacate, a fost un haos in rutina mea multe luni ale anului acesta, multe batai de cap cu exfoliantii lichizi cu BHA, si mai multe cu cremele cu SPF iar rezultatele nu s-au pastrat.

Ca sfaturi, in caz ca va intereseaza sa incercati acasa un peeling", ar fi:
  • cautati informatii despre peeling, daca vreti sa alegeti unul cu AHA, trebuie neaparat sa luati neutralizator pentru ca nu poate fi indepartat cu apa
  • cu 24 ore inainte si dupa nu aplicati exfolianti chimici/retinoizi, ba chiar Retin-A-ul nu-l aplicam cu 48 ore iniante si dupa
  • protectia solara este de baza si musai SPF50 a doua zi, in rest eu as zice sa alegeti cel putin SPF30.
  • cu o seara inainte de a aplica peeling-ul, faceti un test pe gat ca sa vedeti cum reactioneaza pielea 
  • Bravura London au canal de Youtube si ofera explicatii si demonstratii, mi s-au parut foarte utile filmuletele lor 
  • mai gasiti informatii si in articolul cu prime impresii ;)

Pasez si eu mai departe leapsa catre Georgia, Adina, Adiana, Milena si Alice dar puteti sa-mi spuneti si in comentarii, care a fost descoperirea anului 2013 pentru voi.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. E prima oara cand aud de peeling chimic acasa, nici nu am stat sa caut :D asa ca ma bucur ca ai vorbit despre el in aceasta postare pentru ca si eu am nevoie de un peeling chimic si acum il voi adauga in wishlist ca sa nu uit de el :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur atunci ca ti-a fost de ajutor articolul, sigur ca poti face si acasa peeling-uri chimice iar asa ai mai mult control asupra produselor folosite si este si mult mai ieftin decat la un salon. Totul e sa ai putina atentie. :) Pup :*

      Delete
  2. Mi-as face si eu, daca n-as fi alergica. Imi urasc punctele negre cu ardoare, iar cel mai tare ma frustreaza ca nu pot face mare lucru sa le atenuez. BHA 1% ramane :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of, nu pot decat sa-mi imaginez cat de frustrant poate fi cu o asemenea alergie si-ti inteleg ura pt punctele negre, si eu eram la fel, dar acum, le accept, nu ma mai stresez. ;) Pup :*

      Delete
  3. Am citit cu interes si primul articol pe care l-ai scris pe tema asta. Deocamdata, eu sunt multumita de rezultatele pe care le am cu BHA-ul, nu sunt foarte tentata de un peeling, dar nu se stie niciodata.
    Cred ca pt. mine descoperirea anului a fost sunscreen-ul elta md, in sfarsit am gasit un spf mare care nu se vede, nu se simte, nu luceste pe ten, se absoarbe instant si bonus mai e si bine formulat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, mi-ai adus aminte de Eta MD, eu as fi foarte curioasa sa-l incerc dar imi e frica sa nu-mi usuce tenul asa cum am patit-o cam cu toate cremele cu filtre fizice, intr-o masura mai mica sau mai mare. :( Pup :*

      Delete
  4. Buna,
    Imi spui te rog de unde l-ai achizitionat? Se gaseste si in Romania? Sau se poate cumpara online din strainatate? Multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna,

      Eu am primit sticluta de la Adiana si d-asta nu am avut mult produs, era ce-i mai ramasese ei. Cei de la Skin Laboratory trimit worldwide doar ca pachetele se trimit din SUA. Inainte Bravura London era varianta mai avantajoasa, doar ca ei au scos peeling-urile cu BHA si nu mai au decat unul cu 2% acum dar pentru peeling cu AHA poti apela la Bravura.

      In Romania, din cate stiu, singurele peeling-uri de folosit acasa disponibile ar fi de la Medik8 doar ca trebuie sa vezi formula lor, sa nu fie in baza de alcool &all that.

      Delete
  5. Ah, mi-as dori sa testez pe nas, ca tot punctele negre imi dau si mie batai de cap. insa e.mare si bataia de cap cu comanda...

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram