New hair, sort of

Hello ladies!

Scroll down for English

RO: V-am aratat aici ca mi-am luat nuantator de la Loncolor si acum revin cu rezultatul si impresii despre produs, daca tot l-am folosit de multe ori in liceu. Pe atunci aveam o fixatie pe roscat si mai toate culorile incercate au fost tonuri de roscat, mai cuminti sau indraznete. Cea mai extrema culoare a fost un roscat asemanator cu cel purtat de Rihanna in prezent :D Si l-am obtinut fara vopsea permanenta, doar cu nuantatorul, ceea ce e un mare plus pentru mine avand in vedere ca nu vreau sa-mi vopsesc parul si apoi sa ma chinuiesc cu radacinile, si cu atat mai mult cu cat eu ma plictisesc repede si tot timpul imi place sa incerc ceva nou cu parul meu.



De data aceasta eu voiam un ciocolatiu frumos (am o slabiciune pentru culoarea asta), ceva ce s-ar vedea frumoa la soare. Asta a fost ideea, ceva sa-i dea o tenta frumoasa parului la soare, iar dupa ce am studiat culorile disponibile am ramas la aceasta. Toate nuantele disponibile le gasiti aici: http://www.papillon.ro/nuante.asp?ID=6&ID_detaliu=3# Iar daca vreti mai multe detalii despre produs, puteti mari prima poza

produsul a venit cu manusi de plastic

Stiu ca nu prea are rost sa va povestesc cum era produsul acum 5-6 ani, cand eram eu in liceu, dar imi doream sa compar pentru a va arata cum a evoluat produsul, dar nu in bine.

Ambalaj: - versiunea veche: tub de plastic (cu, evident, mai mult produs si mai usor de folosit)
              - versiunea noua: 2 pliculete de plastic (2 x 25 ml si mai greu de folosit)

Textura: - versiunea veche: lichida, asemanatoare cu un sampon (mai usor de intins in par dar mai dezordonat)
             - veriunea noua: mai vascoasa, asemanatoare cu untul de corp (asta mi-a venit cel mai repede in minte pentru comparatie; mai greu de intins in par dar mai putin dezordonat)

Timp de actionare: - versiunea veche: 30-45 de minute
                                - versiunea noua: 20-30 de minute

Rezistenta in timp: - versiunea veche: 8-10 spalari
                                - versiunea noua: 4-6 spalari

Scoaterea petelor (in caz ca va scapa pe fata sau, cel mai probabil, pe urechi):
             - versiunea veche: foarte greu, trebuia sa frec bine de tot si imediat ca sa scot petele, altfel era chinul de pe lume
             - versiunea noua: foarte usor, am luat un burete, am dat putin si imediat s-au dus petele

Concluzie: imi placea mai mult vechea versiune, cu cea noua nu faci decat sa dai aproximativ aceeasi bani pe mai putin produs, care te tine mai putin, deci vei da acesti bani mai des, daca vrei sa mentii culoarea

Iata si rezultatul (scuzati-mi fata de dimineata):
daca mariti poza o sa  vedeti ca e o suvita pe care am ratat-o,
deci puteti sa va dati seama de diferenta de culoare
(am stat 45 de minute cu nunatatorul in par)

Nu e chiar rezultatul pe care il voiam dar imi place, n-am mai incercat pana acum nuante mai inchise. Daca va uitati pe site la nuante, pentru culoarea mea arata exact cum e in parul meu, dar poza de pe ambalaj arata altceva. Eh, data viitoare (mi-a ramas un plic) incerc sa stau doar 20 de minute cu nuantatorul in par sa vad ce-o iesi atunci.

Voi ce parere aveti despre nuantatoarele de par? Yey or Nay?

PS: Nu uitati de giveaway-ul Sigma



EN: I've shown you here that I got the semi-permanent hair color from Loncolor and I wanted to show you the results and also tell you my impressions about it, since I've told that I have used it often in my high school years. Back then I wanted to be a redhead and I used various colors from Loncolor, milder and stronger. The most extreme was when my hair was about as red as Rihanna's is right now :D And I got that without permanent color which was very useful since I get bored easily and always want to try something else with my hair

This time I just wanted a richer brown since I'm a sucker for chocolaty hair. Something to look good in the sun and after looking at the colors available I chose this one. Here you can find all the colors available: http://www.papillon.ro/nuante.asp?ID=6&ID_detaliu=3# And for info on the product just click on the picture to enlarge it.

the product came along with plastic gloves

I know it's kind of pointless to tell you about the quality of the product from 5 years ago but I think you'll see the evolution, or de-evolution to be more precise.

Packaging: - old version: plastic tube (more content)
                   - new version: 2 sachets (2 x 25 ml)

Texture: - old version: fluid,  sort of like a shampoo (easier to spread it in your hair but messy)
              - new version: higher viscosity, kind of like body butter (sorry that's the idea that first came to mind; obviously, harder to spread it evenly through hair but it's not as messy)

Time necessary to leave the product in your hair:
              - old version: 30-45 minutes
              - new version: 20-30 minutes  
Lasting performances: - old version: 8-10 washes
                                      - new version: 4-6 washes

Removing any stains (if you get it on your face by accident or most likely your ears)
            - old version: very hard, I had to rub my face real' good and immediately, otherwise it would be hell to remove the stains
            - new version: very easy, use a sponge and you're done in no time

Conclusion: I like the older version, the newer one doesn't last as long so you need to recolor more often, aka spend more money on fewer product.

And the final result (pls excuse my morning face):
if you enlarge the picture, you'll see a lock of hair that I missed
so it's easy to spot the difference in color (I stayed 45 minutes
with the color in my hair)

Not exactly the result I was hoping for but I still like it. Never tried to go darker before :D The picture on the product is different from the sample found on the site, the sample being the exact same color as my hair and in the picture you can see a lighter shade. Maybe next time I'll leave it on for a fewer amount of time, since I have a sachet left. 

What do you think about semi-permanent hair colors? Yay or nay?

PS: Don't forget about the Sigma giveaway

 BI-LAL-KAIFA

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

20 comments:

  1. intai ma uitasem la poza si ma intrebam ce ciocolatiu ti-a iesit ca nu vad.. mai degraba mi se parea ca suvita e ciocolatie.. pacat ca n-a iesit nuanta dorita.Eu m-am saturat de brunet.. sa nu mai aud :))

    ReplyDelete
  2. @Miuri - da, asa e, ca langa noua culoare, cea naturala pare ciocolatie, dar aia de pe ambalaj era mai deschisa :(( Nu e chiar brunet, dar macar se duce repede din par :D :*

    ReplyDelete
  3. imi apare postul de 2 ori :-ss
    e de la mine sau de la tine?
    tot ce e posibil ca sa fie calculatorul meu handicapat :-?
    sau sa vad eu dublu :-?

    ReplyDelete
  4. @Iulia C - am incercat si pe Mozilla si pe Explorer si imi apare doar 1 data. Hm...f ciudat...m-ai pus pe ganduri :D

    ReplyDelete
  5. acuma merge :|
    nush de ce vedeam eu dublu aseara :|
    imi mai aparea asa si la antonia..

    ReplyDelete
  6. @Iulia C - Eh, bine macar ca acum e ok. Daa, la Antonia chiar apar de 2 ori postarile si comentariile nu apar decat daca le faci la a doua postare :) :*

    ReplyDelete
  7. Bine macar ca se vede vreo schimbare. L-am incercat si eu acum cateva luni si eu nu vroiam decat o intensificare a negrului natural, insa nu am avut succes. Asadar eu zic nu nuantatoarelor.

    ReplyDelete
  8. @Camelia - sa stii ca mi s-a intamplat si mie o data sa nu-mi prinda culoarea, da chiar deloc. Nu se vedea absolut nicio schimbare. Nu stiu ce a fost atunci, dar in rest nu am ami avut probleme. Eh, oricum este mai ok sa incerci asa, chiar daca nu ti-a iesit nimic, decat sa bagi vopsea si dup-aia sa te chinuiesti sa scapi de ea :*

    ReplyDelete
  9. Nu strica parul nuantatorul nu? ca am si eu si vreau sa stiu :S

    ReplyDelete
  10. @Anonim - nu, nu iti strica in niciun fel parul, din cate stiu. Nu contine amoniac deci nu il arde, eu cel putin nu am avut niciodata probleme cand am ales sa-mi nuantez parul

    ReplyDelete
  11. ai folosit un pliculet sau doua^^?

    ReplyDelete
  12. @Adda pentru lungimea pe care o aveam atunci, un singur pliculet a fost de ajuns.

    ReplyDelete
  13. De unde as putea cumpara acest nuantator pe culoarea blond-roscat? Am gasit nuantatoare de la loncolor la mega image, dar nu culoarea dorita.

    ReplyDelete
  14. @Ruxandra sa stii ca varietatea nuantelor nu este foarte mare, nu stiu daca exista blond-roscat dar daca ai vazut tu, in hypermarketuri gasesti nuantatorul, eu am luat din Cora si aveau cam toate culorile

    ReplyDelete
  15. Multumesc mult! Culoarea la care ma refeream este blues blonde, sper sa o gasesc la Cora.:) Ai incercat vreodata culorea^^? Si pentru un par saten deschis cam cat crezi ca ar trebui sa stau cu vopseaua in cap, ca sa nu mi se faca alta culoare:))?

    ReplyDelete
  16. @Ruxandra nu am folosit pana acum nuante deschise pentru ca pe parul meu inchis nici nu cred ca are rost, de tinut trebuie s-o tii atat cat scrie pe ambalaj, nu are cum sa ti se faca o alta culoare, pana la urma nu e decat un nuantator, nu vopsea permanenta :D

    ReplyDelete
  17. Am si eu o intrebare: Nuantatorul se ia la primul contact cu apa? As vrea sa ma nuantez inainte de a pleca la mare si mi-e teama sa nu-mi curga toata nuanta suvoaie pe mine. Dar daca transpir se ia imediat pe haine sau piele??? Astept raspuns. Multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depinde de culoare, nuantele de roscat se luau bine la spalat, in schimb, parca nuanta folosita aici nu se lua decat foarte putin, cel putin asa imi aduc aminte.

      In orice caz, nu va curge toata nuanta si cum ziceam, la nuantele de roscat parca patau prosoapele, cea din postare nu. Dar doar de la transpiratie nu se ia, nu am patat nicio haina de nuantator, nici macar cand ploua.

      Dar, daca tot te duci in vacanta eu as zice sa mai astepti si sa nu te nuantezi inainte de a merge la mare, sau macar lasa cateva spalari ca sa se mai ia din nuanta. Sper sa te ajute raspunsul meu.

      Delete
  18. se duce culoarea de tot dupa cateva spalari? adica, daca vreau sa revin la culoarea initiala a parului se poate sau mai ramane vopsea, ca la cea semipermanenta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, in final culoarea se duce complet si revii la cea pe care o aveai inainte de a folosi nuantatorul, in cazul meu, culoarea naturala a parului.

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram