Ins & Outs #19

Buna sa va fie dimineata de Sambata! Dis-de-dimineata, 7 mai exact, a sunat ceasul la mine. M-am trezit special atat de dimineata pentru a pregati un nou articol pe blog si gandindu-ma despre ce sa va povestesc in aceasta dimineata, mi-am adus aminte de lista lunga de produse care astepta frumos in agenda pentru a fi imortalizata intr-o noua postare Ins&Outs. Stiu ca va plac aceste postari iar mie imi face placere sa va povestesc mai pe scurt ce am mai schimbat prin raftul de cosmetice, al ce am renuntat si cu ce produse le-am inlocuit.

Imi aduc aminte ca la ultima postare de genul ma si laudam ca postasem cate una pe luna, cam devreme totusi pentru ca iata ca de atunci au trecut multe luni si am schimbat multe produse intre timp. Am vrut totusi sa le consemnez pe cele mai revelante in acest moment dar sa va si povestesc despre cateva mentionate in articole trecute ca intrate in rutina pentru ca intre timp le-am si consumat.


INS & OUTS 19

SHOP THE POST: 


OUT: Derma E Soothing Toner e lotiunea tonica pe care am folosit-o zi de zi timp de multe flacoane, le-am si uitat numarul. Insa cum Derma E tocmai ce a trecut printr-o schimbare de ambalaje si bantuita fiind de disparitia Alpha Hydrox de pe iHerb, in momentul in care mi s-a terminat toner-ul Derma E, a trebuit sa ma reorientez. Imi pare rau ca a trebuit s-o inlocuiesc pentru ca imi place mult si am spus-o de multe ori aici pe blog ca e buna, hidratand usor si calmand tenul. Daca si cand va reaparea in stoc, probabil as reveni la ea.
IN: Andalou Naturals Blossom + Leaf Refreshing Toner este in prezent lotiunea tonica pe care o folosesc. Ca formula, este mai bogata in ingrediente benefice tenul ca cea Derma E si atomizorul este foarte util. Per total, nu am simtit o diferenta majora intre cele doua produse pana acum, hai poate ca lotiunea tonica Derma E imi pare ca foarte putin mai hidratanta. Daca si voi cautati in inlocuitor pentru Derma E, chiar va  recomand acest produs Andalou.

OUT: Andalou Naturals Turmeric +C Enlighten Serum a fost serul pe care l-am folosit toata vara si mi s-a parut perfect pentru un ten mixt avand o textura light dar hidratand bine pielea inaintea aplicarii protectiei solare. Dar cand s-a terminat, pentru ca intrasem deja in toamna am vrut sa iau ceva care sa mearga mai bine, varianta cu Turmeric parandu-mi cam light pentru nevoile tenului meu in perioada rece.
IN: Andalou Naturals Revitalize Serum este celalalt ser Andalou cotat Best pe Beautypedia si studdind lista de ingrediente, am zis ca se potriveste mai bine acum. Tenul meu dadea semne deja de la inceputul lui Octombrie ca incepe sa se deshidrateze serios si simtisem deja ca serul cu turmeric nu facea fata asa ca am facut aceasta schimbare. Revitalize Serum are o textura ceva mai consistenta si nu atat de light si-mi ofera acel plus de hidratare pe care il voiam si cautam.

OUT: Ivatherm Ivadermaseb Gel de spalare despre care nu am apucat inca sa scriu nimic pe blog insa dupa ce am descoperit gelul Ivahidra nu am crezut ca o sa gasesc tot la Ivatherm inca un produs care sa-mi placa la fel de mult. Asta pana am incercat Ivadermaseb. Ca textura este mai ciudat avand acea textura de gel usor gumoasa pe care am mai intalnit-o la gelul Balea Sensitive dar este un gel bland cu tenul, mi s-a parut chiar la fel de bland la Ivahidra.
IN: Bioderma Sensibio Gel spumant este cea mai recenta lansare a lor la noi dar eu il aveam in vedere deja de pe la inceputul anului asa ca am fost tare incantata atunci cand am vazut ca a si fost adus la noi. Fiind in gama Sensibio are o formula curata, neparfunata chiar, iar ca textura este un gel foarte light insa curata tenul excelent dar fara sa-l agresesze si sa simti ca te strange pielea dupa ce te-ai spalat cu el. Iar faptul ca e ambalat cu pompita il face o placere de folosit.

OUT: Paula's Choice Barrier Repair Moisturizer despre care v-am vorbit prin primavara si va povesteam ca am luat crema in varianta mini pentru a o folosi la ochi in locul serului Wrinkle Repair. Bineinteles ca si aceasta crema contine retinol, pentru ca nu ma puteam lipsi de acest ingredient la ochi. Din cate imi aduc aminte, a fost ok insa tot simteam nevoia de a aplica inca ceva mai emolient pentru ca simteam ca nu face fata. Intr-un final am ajuns sa folosesc crema inclusiv pe ten pentru ca am avut niste episoade urate cu o frunte complet descuamata si plina de cosuri. Mi-a placut pe moment pentru ca hidrata tenul foarte bine si nu-mi mai simteam fruntea solzoasa dupa ce o foloseam dar, asa cum a fost si cazul cu alte produse foloste atunci, imediat cum ma spalam problemele reveneau. Per ansamblu, probabil si din cauza problemelor pe care le-am avut atunci, nu am apucat sa ma conving de crema deci nu cred ca voi mai reveni la ea.

IN: Cerave PM Lotion este o crema pe care o folosisem in urma cu cativa ani si imi placuse, Atuul produselor Cerave este ca au niacinamide intr-o formula simpluta dar alaturi de alte ingrediente bune, fara parfum si la un gramaj foarte generos, 89 ml. Textura este fix cea de lotiune si imi place s-o folosesc seara, in general alaturi de altceva, fie serul Andalou, fie Bioderma Atoderm, in functie de cum imi simt tenul in acel moment. Daca sunteti in cautarea unei creme bune pentru aceasta perioada dar neparfumata si la un pret accesibil, trebuie sa incercati PM Lotion.

OUT: Bioderma Sensibio H2O nu cred ca mai are nevoie de vreo introducere. Am pierdut sirul sticlelor consumate si mi-a placut s-o folosesc vara pentru ca te racoreste atunci cand o folosesti dar curata machiajul eficient, fara sa lase vreo pelicula grasa sau lipicioasa dupa.
IN: The Body Shop Chamomile Cleansing Balm este al doilea balsam demachiant folosit de mine dupa cel Elemis Pro Collagen. Nu este nici la fel de luxos, nici la fel de cremos ca Elemis insa este la fel de eficient si topeste cu usurinta machiajul, in special pe cel al ochilor. Avantajul acestor produse de demachiere este faptul ca atunci cand te demachiezi la ochi nu mai trebuie sa dai cu o discheta la ochi si sa freci cu ea zona, ci doar freci putin cu degetele, metoda care mi se pare mai blanda cu pielea din zona ochilor. De aceea eu m-am declarat deja mare fana a cleansing balms.

OUT: Goldwell DS Rich Repair Cream Shampoo a fost samponul pe care l-am folosit pe lungimea parului (pe scalp folosesc doar anumite sampoane). A fost primul sampon Goldwell incercat de mine si era cam ce imi trebuie mie pe lungime: ceva cat mai bland si mai hidratant pentru ca lungimea parului tinde sa usuce imediat. A fost ok dar nu m-a impresionat in mod special, nereusind sa detroneze favoritul meu, Nivea Repair & Targeted Care. Intr-adevar a fost bland cu parul dar tot Nivea mi se pare mai hidratant.
IN: NIVEA Repair and Targeted Care Shampoo la care ma intorc cu mare drag dupa o pauza prea mare. Mie mi se pare ca gama asta, inclusiv balsamul, este excelenta din punct de vedere al rezultatelor pe care le livreaza si pentru cat costa. De aceea de cand am incercat-o, niciun alt sampon incercat nu a reusit sa ma mai multumeasca pentru ca mereu ma gandeam ca cel Nivea e mai bun. Din pacate nu pot sa-l folosesc si pe scalp dar pe lungime lasa parul fin, matasos si hidratat, fara sa aplic altceva dupa.

OUT: Andalou Honey Pumpkin Glycolic Mask masca folosita de mine cu regularitate timp de cel putin un an. Era cat pe ce sa uit s-o trec aici dar dupa o lunga folosire si vreo 3-4 borcanase am hotarat sa renunt pentru moment la ea. Motivul a fost faptul ca in ultima vreme nu mai obtineam rezultatele din trecut, tenul meu nu mai era luminos, nu ma scapa nici de zonele cu cojite, ceea ce reusise sa faca in trecut iar ultimele folosiri au fost doar asa, ca s-o termin. In acel moment am decis ca e timpul sa fac o pauza si sa folosesc altceva dar e posibil sa revin la ea in viitor, tocmai pentru ca atata timp am fost foarte multumita de efecte.
IN: Andalou Naturals Avo Cocoa Mask sau masca cu miros (si aspect) de ciocolata. Am folosit-o deja de cateva ori si in primul rand pot sa va spun ca it's not a pretty sight. Mi-o aplic in special atunci cand imi simt tenul uscat dar nu pot spune ca sunt incantata de ea, nu cum am fost initial de masca de mai sus. In principiu imi doresc un ten care sa simta hidratat si fin dupa folosire, sa nu simt imediat nevoia de a da cu o crema, ceva, orice care sa ofere hidratare. Masca imi ofera si nu prea ceea ce vreau, tenul se simte mai bine, dar parca tot aplic repede lotiunea tonica. In plus, nu-l simt atat de fin cum il simtteam de exemplu dupa ce foloseam Glycolic Mask sau nu cum il simt dupa ce folosesc o masca Tonymoly. Deci momentan nu ma pronunt definitv, am s-o folosesc in continuare si vad cum mi se mai pare.

Voi ce schimbari ati facut in rutina odata cu venirea iernii si a frigului?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

10 comments:

  1. Mi-a facut placere sa iti citesc articolul , foarte frumos povestesti despre fiecare :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi, ma bucur ca ti-a facut placere sa citesti. Pup :*

      Delete
  2. Sunt o granada de produse care mi-au facut cu ochiul insa mai am de consumat din cele vechi.

    ReplyDelete
  3. Produsele de la CeraVe ma incanta si pe mine, astrept ianuarie sa plasez o comanda!

    ReplyDelete
  4. Mai multa crema hidratanta si ruj cremos.

    ReplyDelete
  5. Buna! :*
    Am nevoie si eu in aceasta perioada de o crema sau o lotiune hidratanta. Am tenul mixt dar si deshidratat pe alocuri dar parca nu prea mi-au placut ingredientele din lotiunea Cerave si nu stiu de ce. Am tot ezitat sa-l cumpar.
    Mi s-a terminat gelul de curatare fara parfum de la NutriBiotic si inclin sa-mi iau de la Bioderma. Sper sa-mi placa.
    Te pup si sa ai Sarbatori Magice! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello! :* Sa stii ca are o formula mai mutl decat ok PM Lotion si nu ai de ce sa te ingrijorezi de ingrediente. Te pup si sarbatori fericite! :*

      Delete
  6. numai produse interesante :) odata cu sosirea iernii eu simt nevoie sa imi hidratez mai bine tenul si sa am in general mai multa grija de el intrucat ma confrunt cu un ten uscat si frigul de afara il afecteaza mai mult ca niciodata. folosesc o crema de la clinique de care sunt foarte incantata si la care renuntasem oarecum pe perioada verii pentru ca e foarte ¨hidratanta¨si nu era atat de mult cazul.

    ReplyDelete
  7. Imi place genul acesta de articole, mereu descopar produse interesante care intra imediat in wishlist-ul meu si, mai apoi, se numara printre produsele mele favorite.

    ReplyDelete
  8. Recent - adica ieri - am primit un lapte demachiant si am zis sa incep sa-l folosesc, in detrimentul micelarelor. Cel putin la demachiere, seara.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram