Monthly review: Octombrie & Noiembrie 2016

Se pare ca duc mai departe traditia din anii trecuti si la inceputul lui Decembrie va prezint retrospectivele lunilor Octombrie si Noiembrie. Ce-i drept, anul asta am ratat mult mai multe restrospective insa daca as fi sa vi le arat pe toate ar fi prea mult asa ca revin la traditia de a va prezenta aceste doua luni. Per total anul a trecut atat de repede si totusi ce s-a intamplat in Octombrie imi pare ca a fost acum 100 de ani, nu acum o luna si-un pic...

#INSTAOCTOMBRIE



  1. Inceputul lunii a fost nemaipomenit, vreme frumoasa, soare, nici prea frig dar destul de racoare cat sa ma pot bucura de hainele mai groase, si mai ales botinele, care asteptau cuminti perioada rece. Dar mai presus de astea a fost reintalnirea cu Adina, de compania ei nu am mai apucat sa ma bucur din Decembrie 2015. Fiind din Bacau, nu ne vedem decat daca are ea drum prin Bucuresti asa ca profitam de fiecare minut si cu ocazia asta am si descoperit o ceainarie super draguta in zona Halei Traian.
  2. Nu cred ca v-am povestit (dar probabil am s-o fac mai pe larg la un moment dat) ca am un portfard in care imi tin produsele de machiaj pe care le folosesc si cele din imagine au fost cam alegerile mele constante in Octombrie printre care sunt sigura ca remarcati consacratele Ivatherm Joviale, Anastasia Dipbrow Pomade (la care ar trebui sa fac un update) si NYX Cream Blush Golden. Despre restul voi scrie cu siguranta.
  3. Cel mai bun medicament pentru o zi mohorata asa cum am tot avut in Octombrie e o pereche colorata de adidasi asortata la colantii flausati (ca sa nu dardai de frig) si o tura de jogging.
  4. Iar pentru serile mohorate in care nu am chef de nimic, fac un dus fierbinte si apoi o sesiune mica de  rasfat.
  5. Va amintiti reteta de pancakes sanatoase? Intre timp am perfectionat-o pentru a obtine o consistenta mai groasa adaugand si faina de cocos. Iar de fiecare data cand raman banane foarte coapte mai bag cate o portie.
  6. Dupa cateva luni in care nu am mai comandat deloc de pe iHerb, motivul principal fiind schimbarea de transport insa aveam nevoie de produse asa ca m-am avantat la o comanda cu UPS si am fost tare incantata de experienta. Puteti citi toate detaliile legate de comanda aici, inclusiv ce taxe se platesc si timpul de livrare. 
  7. Pentru ca vremea s-a tot racit, m-am entuziasmat ca pot reveni la chai lattes. V-am mai povestit in trecut despre pasiunea mea pentru chai latte si cum se raceste vremea beau cam cate unul pe zi. Bineinteles, unul facut de mine cu Masala chai de la Demmers ca sa stiu exact ce e in el si ca sa fie fara prafuri minune (cel de la Tucano stiu sigur ca e facut cu praf, nu ceai, probabil si altele) si tone de zahar asa cum e daca-l cumperi.
  8. Ca in fiecare sezon imi place sa aleg cateva produse de buze cheie iar in poza le vedeti pe cele de anul acesta: rujul lichid Sephora in rosul perfect, NYX Liquid Suede in cea mai inchisa nuanta posibila, "Oh, put it on", astfel incat sa nu fie negru, un creion de buze mai vechi Wycon, rujul mat Inglot si ar fi trebuit sa fie si luciul MUFE. Insa este cel mai lipicios lip gloss ever, a fost mare dezamagire si nu l-as mai purta. Pacat!
  9. Stiti ca sunt fana a produselor Bioderma si am cateva preferate absolute care nu-mi lipsesc din dulapul de cosmetice asa ca am primit cu mare entuziasm aparitia gelului de curatare Bioderma Sensibio. Stiam de existenta lui de ceva timp si abia asteptam sa ajunga si la noi pentru ca formula este una foarte curata, asa cum ne-au obisnuit produsele din gama Sensibio. Imediat cum a ajuns la mine am dat la o parte produsul de curatare pe care-l foloseam (tot Bioderm) si l-am pus la treaba.

#INSTANOIEMBRIE



  1. Nu am iinceput intamplator cu aceasta poza pentru ca mi-a placut mesajul. Daca nu ati folosit inca produse Andalou Naturals poate nu stiti dar toate ambalajele lor ascund cate un astfel de mesaj, ceea ce-mi place foarte mult.
  2. Va scriam in postarea despre comanda iHerb cu UPS faptul ca sunt pe calea cea buna cu dieta mea si acum ca sunt in "acea" perioada a lunii chiar vad efectele pozitive (TMI?). Iar in poza e una dintre variantele mele preferate de mic dejun sanatos dar satios in acelasi timp: macinis Solaris cu mar calit in ulei de cocos. Si pentru ca aveam marul nici nu am folosit nimic altceva pentru a indulci macinisul.
  3. Pe la mijlocul lunii au intrat noutatile de Craciun Sephora si cum am acum mall-ul cu Sephora foarte aproape de mine am dat o fuga pentru a lua repede setul Too Faced Let It Glow. Sincer, il asteptam inca de cand am fost la evenimentul de vizionare a noutatilor si il ador. De fapt o sa vedeti si la preferate doua dintre produse. Si-mi plac foarte mult si vizualurile pregatite pe tema Wonder Gifts.
  4. Cand vad poza asta imi aduc aminte cat de buna a putut iesi mancarea si deja planuiesc sa repet reteta. A fost ceva super simplu si rapid: am pus in tigaie la sotat un amesctec de legume chinezesti, apoi niste fasii de vita alaturi de soia si alte condimente in ton. Separat am fiert niste noodles si la sfarsit am asamblat totul. Am mancat cu atata pofta si nu cred ca ne-a luat mai mult de 30 min cu tot cu pregatirea inainate de a gati.
  5. Si cu exercitiile am stat chiar bine, si in fiecare saptamana am facut cam de 3 ori exercitii. Dar, fata de alte dati, acum incerc sa le fac cu greutati mai mari asa ca daca in trecut as fi facut folosind greutati de 0,5 kg, acum am folosit discuri de 2,5 kg. A fost greu la inceput insa si satisfactia e pe masura atunci cand observi progrese in ceea ce priveste forta pe care o capeti (si, in speranta, modificarii proportiei masei musculare).
  6. Am bifat si cateva evenimente dragute, unul fiind la Apivita pentru a vedea ce noutati au pregatit ei pentru sarbatori. Si au niste cutii de cadou absolut adorabile pe care le puteti personaliza cum vreti iar in poza e o varianta ce include gama mea preferata de la ei: Royal Honey.
  7. Aceasta tigaie din poza reprezinta realitatea ca am ajuns la o anumita varsta, aia la care o tigaie te entuziasmeaza. Asta pentru ca cele pe care le aveam s-au dus si ouale ochiuri sunt un alt mic dejun preferat pe care il prepar fara pic de ulei, ceea ce nu mai puteam face. Tare am suferit fara oua si tare m-am bucurat cand a ajuns tigaia Tefal. 
  8. Dupa ce v-am povestit despre setul Too Faced pe care l-am vanat, am zis sa va arat si colectia mea de miniaturi adorabile Too Faced. De multe ori chiar prefer astfel de produse pentru ca sunt mai practice, poti incerca mai multe cu mai putini bani si macar asa am o sansa de a le termina, desi la cat de pigmentate sunt produsele si cat de putin produs trebuie sa iei, si astea tin mult si bine.
  9. Iar daca aveati impresia ca nu calc gresit cand vine vorba de alimentatie, iata si dovada. Am descoperit recent o cofetarie cu prajituri absolut delicioase si sunt obsedata de tortul cu morcovi (carrot cake). Asa ca, decat sa mananc cine stie ce prostii de-a lungul saptamanii pentru ca prefer sa ma rasfat cu un carrot cake sau cheesecake in weekend. Apropo, pentrui cele din Bucuresti, este vorba despre Cofetaria Vanilla.

PREFERATELE LUNII OCTOMBRIE


October beauty favourites

SHOP THE POST:

THE BODY SHOP CHAMOMILE CLEANSING BALM


In momentul in care am incercat primul demachiant pe baza de ulei am zis ca asta e metoda mea preferata de demachiere in special pentru ochi. Apoi am trecut la urmatorul cu balsamul demachiat Elemis care avea marele avantaj de a nu intra in ochi asa rau ca uleiul clasic si asta a fost cam singura metoda de demachiere folosita la ochi. Recent a intrat in rutina mea balsamul demachiant The Body Shop din gama cu musetel si ma bucur ca a luat cu succes locul predecesorului. Nu este la fel de cremos ca balsamul Elemis si e mai greu de scos din cutie insa indeparteaza machiajul la fel de eficient si are avantajul de a fi mai accesibil si pentru ca il poti gasi in orice magazin The Body Shop dar si un pret mult mai prietenos.

BIODERMA SENSIBIO GEL SPUMANT


Mult-asteptatul gel Sensibio chiar s-a ridicat la nivelul asteptarilor, ba chiar as putea spune ca le-a cam si depasit fiind foarte bland cu tenul, cam la fel de bland ca uleiul de dus Bioderma Atoderma, doar ca are o textura mai light, un plus pentru cele pe care poate nu le atrage ideea de a folosi fie un ulei pe ten, fie in general un produs conceput in principiu pentru a fi folosit pe corp (desi din punct de vedere al ingredientelor nu exista nicio problema).

URBAN DECAY NAKED SKIN CORRECTING FLUID IN GREEN


Desi relatia mea cu Urban Decay Naked Skin Concealer ramane in continuare una de love-hate pentru ca deseori arata uscacios in zona cearcanelor dar fenomenal pe restul fetei, am pornit in testarea noului corector Naked Skin fara preconceptii si am vrut sa-i dau o sansa. S-a dovedit a fi un produs excelent pentru neutralizarea rozaceei cu care ma confrunt iar daca am avut timp pentru acest pas in rutina, l-am folosit. Si un alt bonus ar fi faptul ca ajuta la o usoara ajustare a nuantei fondului de ten daca aceasta tinde inspre un subton roz.

BOURJOIS VOLUME REVEAL MASCARA


As clasifica acest rimel ca unul dintre cele mai misto descoperiri din ultima vreme. Motivul pentru care l-am inclus fara sa stau pe ganduri este unul simplu, dar in acelasi timp ceva ce mi-a fost greu sa gasesc: rezista excelent pe gene fara sa mi se transfere pe pleoape, chiar si varianta mea care nu e rezistenta la apa (desi initial am jurat ca aia e, tocmai pentru ca rezista asa bine), si il pot folosi inclusiv pe genele de sub ochi, acolo unde nu dadeam niciodata, dar niciodata, cu rimel. Deci daca aveti problema cu transferul rimelului fie pe pleoapa, fie sub ochi incercati varianta aceasta.

GIVENCHY DAHLIA DIVIN LE NECTAR DE PARFUM


Am dezvoltat o adevarat obsesie pentru cel mai nou parfum Dahlia Divin, una chiar asteptata pentru ca la lansarea primului Dahlia Divin tin minte ca am mirosit parfumul si nu mi-a placut. In orice caz, cert este ca mi s-a parut deosebit, rafinat si elegant. Poate si varsta a jucat un rol in faptul ca mi-a placut atat de mult pentru ca nu mi se pare un parfum de pustoaice.
Note: varf - mimosa / mijloc - iasomie, trandafir / baza - vetiver, santal, vanilie, mosc, boabe de tonka

PREFERATELE LUNII NOIEMBRIE 

November Beauty Favourites

SHOP THE POST: 


TOO FACED SNOW BUNNY BRONZER


Too Faced are o mare varietate de pudre bronzante dintre care eu nu incercasem decat clasicul Chocolate Soleil (pe care l-am luat tot intr-un set de sarbatori dar anul trecut) si versiunea lui mai inchisa insa in setul Let It Glow este Snow Bunny Bronzer. Spre deosebire de Chocolate Soleil, nu este un bronzer mat ci unul cu irizatii si nuanta lui poate fi usor personalizata in functie de cum concentrati pensula in vreuna dintre culori. Imi place foarte mult in aceasta perioada tocmai pentru ca da un usor luciu, nu ceva foarte strident dar fix cat este nevoie iar nuanta mi se pare ca se potriveste foarte bine tenurilor mai deschise.

TOO FACED LOVE FLUSH BLUSH IN LOVE HANGOVER


Dupa ce mi-a placut atat de mult Love Flush Blush in nuanta Justify My Love (cel movului din poza cu miniaturile TF), am zis ca trebuie sa-l am si pe cel din setul Let It Glow pentru ca este cumva la polul opus lui Justify My Love, fiind o nuanta calda. Stiam ca va ajunge aici pentru ca formula si textura sunt excelente, aplicandu-se si difuzandu-se cu usurinta si nu e nevoie decat de o usoara atingere cu pensula in produs pentru aplicare.

MAKE UP FOR EVER EXCESSIVE LASH


Acesta este rimelul nou MUFE lansat in acest an dar nu apucasem sa-l incerc pana de curand. Ma declar absolut cucerita de acest produs. In primul este aplicatorul care, dupa cum puteti observa si din poza, are perii scurti si per total este o perie mai mica asa ca si daca incerc sa mi-o bag in ochi nu cred ca reusesc, ceea ce nu pot spune de aplicatoarele mai mari ale altor rimeluri cu care trebuie sa am grija. Intru perfect la baza genelor si le pot incarca foarte bine cu produs dar apoi peria il si distribuie foarte bine pe lungime. Iar in final este rezistenta lui extraordinara, motiv pentru care il aplic inclusiv pe genele de jos iar ziua nici macar nu mai stau cu grija ca mi se intinde rimelul sub ochi.

ETUDE HOUSE DRAWING EYE BROW IN 02 GRAY BROWN


Va scriam in articolul iHerb ca este genial acest creion. De cand il am nici nu-mi mai vine sa folosesc altceva in primul rand pentru ca totul merge mai repede, apoi pentru ca sunt foarte incantata de culoare: un maro cenusiu.

ANDALOU NATURALS BLOSSOM + LEAF REFRESHING TONER


Dupa mult timp de folosire constanta a lotiuni tonice Derma E, am fost nevoita sa caut altceva pentru ca ramasesem fara si nici nu stiu daca si cand mai intra in stoc asa ca am ales-o pe cea Andalou Naturals. Am avut emotii legate de schimbarea aceasta si m-am intrebat ce o sa ma fac daca nu ma impac cu produsul insa, din fericire, imi place si cel putin momentan nu duc lipsa lotiunii Derma E si pot spune ca aceasta Andalou a inlocuit-o pe succes. Chiar si cu parfumul ei m-am obisnuit si acum parca nici nu-l mai observ atunci cand o folosesc.


ANDALOU NATURALS REVITALIZE SERUM AGE DEFYING


Ultimul produs preferat este tot de la Andalou Naturals si este serul luat in aceeasi comanda cu lotiunea tonica. Ce imi place este faptul ca este mai hidratant decat varianta anterioara folosita, tot de la Andalou, asa ca am intuit foarte bine atunci cand am zis ca probbail mi se va potrivi mai bine aceasta versiune in perioada rece pentru ca tenul meu s-a deshidratat mai ales in zona T (culmea!) si cumva acest ser imi aduce hidratarea de acre am nevoie pe parcusrul zilei. Deci eu il folosesc dimineata inaintea aplicari cremei cu protectie solara. 


Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

17 comments:

  1. o groaza de bubuturi :) si o sa incerc si eu reteta aceea sanatoasa, multumesc mult!

    ReplyDelete
  2. scuze, un n in loc de b :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) sa stii ca am stat putin pe ganduri cand am vazut cuvantul, banuiesc ca e vorba despre bunataturi, nu? Pup :*

      Delete
  3. SI mie mi-a placut cum miroase parfumul ala. Mi se pare super diferit de altele pe care le-am mai incercat in ultima perioada. Dar am apucat sa fac obsesie pe Narciso Poudree - asa ca a coborat un loc pe wishlist.

    Btw, bronzer-ul din setul Too Faced nu e plin de sclipici? M-am dus sa vad ce e produsele din set, dar nu mi-am dat seama inca daca as avea la ce sa le folosesc pe toate sau nu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, m-ai facut curioasa cu Narciso, am sa ma duc sa-l miros si eu. Legat de bronzer, sclipici sa stii ca nu are, are un sidef fin si da o luminozitate dar sclipici chunky nu. Pup :*

      Delete
  4. Si mie mi-a fost drag tare sa ne vedem, ma bucur ca n-a trecut anul fara o intalnire! Te imbratisam cu drag si te asteptam pe tine in vizits de acum!

    ReplyDelete
  5. Așa de mult mă bucur că mai există persoane care fac retrospectivele lunilor ce au trecut. Am și eu o tigaie minune, ca a ta, care îmi face viața în bucătărie foarte ușoară și plăcută.

    ReplyDelete
  6. I'm a simple person : I see food and make-up, I like :D arata foarte bineee

    Denisa x

    ReplyDelete
  7. WOW! Ce de lucruri frumoase! Vreau sa incerc si eu parfumul!
    Felictari pentru tot ceea ce faci! :*

    ReplyDelete
  8. Doamne , sunt in Rai cumva? , foarte interesanta ideea postari , nu m-am gandit pana acum la asa ceva , pe multe dintre produse le-am incercat si sunt super.

    ReplyDelete
  9. Parfumul e fain, si mie imi place

    ReplyDelete
  10. Imi place mult genul asta de articol, mi se pare super interesant si util. <3

    Am trecut rapid in wishlist gelul de curatare de la Bioderma, saptamana viitoare va fi cu siguranta al meu si ma tenteaza si setul Let it Glow de la Too Faced, mai ales ca trec printr-o perioada in care sunt obsedata de blush & hilighter!

    Felicitari pentru progresele facute la sala! Keep up the good work!

    ReplyDelete
  11. Ma bucur ca esti organizata, si ne prezint evenimentele din viata ta, imi plac astfel de articole, si le citesc cu drag.

    ReplyDelete
  12. Un review delicios. Doua luni pline de produse faine, de orice fel

    ReplyDelete
  13. Cat de bine arata pozele ! Interesanta idee de a scrie intr-un articol preferatele fiecarei luni .

    ReplyDelete
  14. Julieeeee, ma bucur tare mult sa vad ca te-ai intors la scris!!! mi-era dor de pozele tale impecabile si de articolele tale bine documentate. <3

    ReplyDelete
  15. Hai ca imi era dor sa citesc postarile tale :D Si mi-am adus aminte ca trebuie sa dau o comanda pe iherb, nu sunt inca foarte convinsa ce modalitate de transport sa aleg ...

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram