Monthly review: Decembrie 2016

Hello ladies si bine v-am regasit! Sper ca ati petrecut un Craciun inconjurati de oameni dragi si ca v-ati incarcat cu energie pozitiva. Lasand la o parte mancarea, bautura, cantecele sau cadourile, oamenii din jurul nostru sunt cei care fac aceasta perioada speciala.

Dupa scurta pauza de scris luata in aceasta perioada, am revenit si pentru ca suntem in ultimele zile ale lunii si anului am vrut sa public acum retrospectiva lunii Decembrie. In anii trecuti as fi inceput seria Best of insa am schimbat putin lucrurile si voi incepe 2017 cu acele articole iar retrospectiva am publicat-o inainte de sfarsitul anului pentru a incheia seria pe 2016. Apropo de articolele Best of 2016, am facut cateva modificari in format pe care abia astept sa le vedeti.

#INSTADECEMBRIE



  1. Una dintre noutatile aduse de aceasta luna a fost prima "banana bread" facuta de mine. Pentru ca aveam cateva banane mai mult decat coapte, am profitat de ocazie si am facut repede o reteta gasita online, reteta sanatoasa fara faina de grau si zahar, iar rezultatul a fost bun. E loc de imbunatire dar ne-a facut placere sa ne incepem diminetile cu un ceai aromat si o bucata de banana bread.
  2. Poate ati observat acest trend in crestere al spray-urilor texturizante, de cati ani aud de Oribe Dry Texturizing Spray nici nu mai stiu. Insa nu stiam ca Moroccanoil are o gama de 3 produse texturizante - spray, spuma si pomada - care se gasesc acum si in Romania. Asa ca daca va tenta un astfel de produs, dati o fuga pana la Topline sau intr-unul dintre saloanele partenere. Mare plus pentru produsele Moroccanoil e faptul ca au parfumul specific, parfum pe care eu il ador. Ca o paranteza, la prezentarea produselor, glumeam ca mie nu-mi trebuie nu stiu cate produse ci doar trebuie sa-mi usuc parul cu uscatorul stand cu capul in jos si am obtinut exact acelasi look #curlyhairproblems
  3. Trebuie sa va vorbesc neaparat despre corectorul de roseata Urban Decay, dar la anul. Oricum ar fi, imi place mult pentru ca nu doar ca estompeaza eficient roseata, dar pana acum este singurul corcetor verde care nu albeste zonele in care e aplicat.
  4. Tot o noutate a fost si primul meu calendar advent beauty. Nu am mai avut un astfel de calendar de cand eram mica, atunci cand mancam dintr-un foc toate ciocolatelele dar anul asta m-am bucurat de surprizele zilnice gasite. Intentia mea a fost sa va arat in fiecare zi ce gasesc in calendar, dar nu am mai apucat sa ma tin de poze.
  5. Unul dintre machiajele pe care le-am facut cu ajutorul paletei Too Faced Chocolate Shop doar ca de aceasta data folosisem si toate produsele pentru fata si imi aduc aminte ca am fost fascinata de iluminatorul Inner Light. Poza nu reuseste sa-i surprinda adevarata frumusete dar este minunat. Too Faced sta excelent cand vine vorba de iluminatoare (si bronzer, si blush).
  6. Duminica, pe 11 Decembrie eu am fost dis-de-dimineata la vot iar in drum am prins rasaritul soarelui din spatele blocurilor, ceva ce nu am mai prins de nu mai stiu cand. Nu m-am putut abtine sa nu imortalizez momentul. Pacat ca ziua nu s-a si terminat asa frumos cum a inceput.
  7. Niciun Craciun fara bunatati Solaris. Mereu imi aduc bucurie cadourile lor pentru ca folosesc multe produse d-ale lor, uleiul de cocos, chia si zaharul Muscovado fiind doar cateva dintre ele. Asa ca am refacut stocul si am ras instant biscuitii cu ciocolata Speltissima de la Longevita, au fost deliciosi.
  8. Dar daca ar fi sa ma gandesc care a fost surpriza care m-a bucurat cel mai mult, ar fi cu siguranta momentul in care am primit un pachet Paula's Choice in care am gasit booster-ul 10% Niacinamide (stiti voi pasiunea mea pentru niacinamide) dar pe langa booster era si una dintre cartile Paulei, The Best Skin of Your Life Starts Here. Nu doar ca ma incanta ca am ocazia sa citesc una dintre cartile ei dar imi si aduce aminte de evenimentul din 2013, intitulat la fel, cand am avut ocazia s-o si cunosc pe Paula si sa stau la povesti despre skin care cu Bryan Baron.
  9. Intr-o seara, pregatindu-ma de o iesire, am scos repede la inaintare paleta Urban Decay Naked 3 si am alaturat-o produselor din imagine. Cu toate celelalte palete, nu o mai folosisem de cateva luni bune si am zis ca e cazul sa schimb asta pentru ca e si pacat de toate fardurile frumoase pe care le are.

PREFERATELE LUNII

December favourites

SHOP THE POST:


WELLA LUXE OIL


Termin anul cu un produs preferat cu care l-am si inceput, uleiul de par Weela Luxe Oil. Il bagasem prin cutii si uitasem de el pana mi-am reorganizat cosmeticele si l-am pus luna asta la treaba. Daca aveti par ondulat/cret sau put si simplu daca aveti parul uscat pe lungime sigur stiti cum e sa iesiti afara si cum o coafura frumoasa se strica pentru ca parul infoaie si o ia razna. asa ca inainte de a iesi din casa ma asigur ca aplic acest ulei de la Wella pentru a contracara asta si pentru ca este un ulei cu o consistenta foarte light nu va incarca nici parul fin.

SIGMA F82 ROUNDED KABUKI


Mai tineti minte frenezia cu Sigma de acum 5-6 ani? Ce nebunie era atunci cu pensula F80. Am profitat atunci si pe langa F80 am luat si F82 pe care am pus-o intens la treaba recent, ca tot sunt foarte in voga acum pensulele de genul. Este o pensula cu peri sintetici foarte densa, cu peri nu foarte flexibili, care intinde foarte bine fondul de ten distribuindu-l intr-un strat fin dar pentru ca este densa nu lasa nicio dara pe ten. Iar pentru ca am folosit mai mult fondul de ten Max Factor Skin Luminizer care are nevoie fix de asa ceva pentru ca altfel devine cakey de-a lungul zilei, F82 a fost numai buna. Si imi place sa intind un strat fin dar care sa-mi ofere o acoperire buna iar daca am nevoie de o acoperire mai mare pe anumite zone pur si simplu tapotez cu pensula in acele zone.

SAMPON GARNIER ULTRA DOUX HONEY TREASURES


Dupa ani de zile de si nu stiu cate sampoane Nature's Gate, iata ca a venit ziua in care l-am terminat pe ultimul, nu aveam rezerva si am luat un sampon din comert pentru a-l folosi pe scalp. Stiam de la Andreea, colega de suferinta cu scalp foarte sensibil, ca i-a placut samponul Garnier din gama Honey Treasures si ca nu i-a facut matreata asa ca mi-am luat inima-n dinti si l-am cumparat. Are aproape o luna de cand il folosesc si daca ar fi fost ceva, m-as fi trezit cu matreata pana acum insa nu a aparut si sunt mai mult decat incantata ca am gasit o varianta usor de cumparat.

GEL DE DUS BOURJOIS SEDUIS MOI


Nu am mai avut un gel de dus Bourjois de ani de zile insa recent a intrat in baia mea aceasta varianta si imi incanta mirosul la fiecare dus. Este un gel de dus cu un parfum foarte dulce care merge de minune in perioada asta dar daca stiti ca nu va plac parfumurile dulci v-as recomanda sa stati departe de acest gel de dus pentru ca este as sweet as can be.

KATY PERRY MAD LOVE


Ramanand in sfera aromelor dulci, va prezint parfumul Katy Perry Mad Love, un amestec dulce fructat cu note florale. Imi aduc aminte ca l-am mirosit in vara si mi s-a parut exagerat de dulce, ca prima impresie nu mi-a placut. Dar i-am dat timp si l-am incercat din nou in perioada asta si am devenit usor obsedata de el. Nu e un miros sofisticat sau elegant insa pe pielea mea notele de cocos ies foarte bine la iveala si orice miroase a cocos imi place. Asa ca de cand a venit frigul am intins mana dupa el foarte des.

Note: varf - mar, sorbet, grapefruit roz, capsune / mijloc - iasomie, bujor, note florale / baza - mosc, santal, cocos.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

2 comments:

  1. 1. Si eu am descoperit de curand pensulele cu peri desi. Am pus o comanda la CultBeauty si am primit genul de pensula - perie foarte deasa si am zis sa vad ce e cu ea. Beautyblender-ul a ramas nefolosit de atunci :))
    2. I neeeed a shampoo. L-am folosit de 2 ori pe cel de la Selsun Blue - e ok, m-a ajutat cu matreata, dar inca se ingrasa parul in ultimul hal (am trecut de la 5 zile fara spalat la maximum 3 in ultimele 2 luni)
    3. Finally am pus si eu mana pe primul produs Maroccanoil (noroc cu revistele care dau miniaturi). Abia astept sa vad ce poate face ^_^

    ReplyDelete
  2. Am avut si eu un gel de dus din gama asta de la Bourjois, dar nu m-a dat pe spate.
    Uleiul de cocos de la Solaris este super! Tocmai mi-am cumparat un borcanel si vreau sa il testez pe par cel mai mult! :)

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram