Cand sa incepi folosirea produselor anti-aging si o noua lansare Bioderma

Am observat ca asta este una dintre dilemele cu care ne confruntam noi femeile, e o intrebare in gandul multora dintre voi: cand ar trebui sa incep sa folosesc produse anti-aging, la 20, 25, 30 etc. de ani? Este o dilema cu care ma confruntat si eu iar astazi as vrea sa discutam putin pe aceasta tema, sa va spun ce cred eu si ce va recomand.

In viziunea mea, niciodata nu e prea devreme sa incepi folosirea produselor anti-aging pentru ca, asa cum este valabil si pentru restul corpului, mereu este mai bine sa previi ceva decat sa tratezi. Asa este si cu semnele imbatranirii pielii, pierderea de elastina si colagen, liniile fine si ridurile, cea mai buna solutie mi se pare sa ingrijim tenul corespunzator din timp astfel incat sa intarziem cat mai mult aparitia lor. Ele tot vor aparea, este in genele noastre asta, insa depinde si de noi cat de repede ne vom confrunta cu aceste probleme. Iar cea mai buna crema anti-aging este o crema cu protectie solara (minim 30 conform noilor studii) pe care sa o aplicati zi de zi pe ten, intr-o cantitate generoasa. Trebuie sa aplicati 1.25 ml (1/4 de lingurita/ o migdala mare) pe ten astfel incat sa obtineti SPF-ul indicat pe ambalaj pentru ca atunci cand se stabileste acel indice de protectie, se foloseste o cantitate standard iar noi trebuie aplicam aceeasi cantitate. 

Soarele este principalul vinovat pentru imbatranirea prematura a pielii prin actiunea pe care o au razele UV:
  • UVB sunt cele care cauzeaza arsurile solare si afecteaza doar stratul superior al pielii insa prin actiunea lor, sunt principala cauza a mutatiilor genetice si a cancerului de piele.
  • UVA reprezinta cam 95% din razele care ajung pe pamant si cantitatea lor ramane destul de constanta de-a lungul zilei (fata de UVB care sunt mai intense intre orele 10 si 16, in lunile calde sau la inaltimi mai mari) dar si de-a lungul anului (LE: pt ca omul cat traieste invata vin cu o corectie: si radiatiile UVA variaza de-a lungul anului, exemplu aici)  Ele sunt razele care patrund in straturile adanci ale pielii unde cauzeaza radicali liberi, distrug fibrele de colagen si elsatina si cauzeaza fotoimbatranirea (photoaging).Dar pe langa asta, razele UVA afecteaza cheratocitele de la baza epidermului, acolo unde apar in general celulele canceroase si astfel contribuie la formarea lor.

Sun care facts
Pot spune ca am vazut pe propria piele efectul daunator al razelor UVA pentru ca desi foloseam SPF50, protectia UVA 27 nu a fost destul de mare iar acum ma lupt cu petele solare pe care incerc sa le depigmentez .

Stiu ca a tot cirulat acea poza cu barbatul care fusese sofer si puteai vedea diferentele majore intre partea fetei expusa constant la soare si cealalta. Insa am sa ma folosesc de un exemplu dat de Paula Begoun: pentru a vedea imediat daunele cauzate de radiatiile solare asupra pielii, uitati-va pe mana si comparati partea care e expusa la soare cu cea care nu e. Observati diferentele de textura, aspectul uniform, elasticitatea pielii si lipsa alunitelor. Iar aceasta diferenta devine tot mai evidenta pe masura ce avansam in varsta pentru ca efectele radiatiilor sunt cumulative.

Hydrabio Perfecteur SPF30. Protejeaza. Hidrateaza. Uniformizeaza.


Revenind la produsul Bioderma, poate ati dedus deja ca este vorba de o crema ce ofera protectie solara insa Hydrabio Perfecteur SPF30 nu face parte din gama Photoderm adresata protectie solare pentru ca este o crema usor diferita de cele din gama mentionata pentru ca indeplineste mai multe roluri.

In primul rand ofera protectia solara completa, pe spectrul complet UVA si UVB. Avand un factor de protectie solara 30 protejeaza de cam 97% din radiatiile solare, factor de protectie ce mi se pare bun pentru lunile reci ale anului (Noiembrie-Martie). Si pentru ca am tot vorbit si de importanta protectiei UVA, aceasta este indicata usor diferit fata de produsele Photoderm (unde este indicat factorul UVA conform testelor PPD) fiind dupa sistemul asiatic - PA+++ - ceea ce inseamna ca are un PPD cuprins intre 8 si 15

Aceasta protectie este data de 4 filtre chimice care absorb radiatiile insa trebuie neaparat sa aplicati crema cu cel putin 20 de minute inainte de a iesi din casa pentru ca acestea sa protejeze pielea.
  • OCTOCRYLENE absoarbe razele UVB
  • ETHYLHEXYL SALICYLATE mai este cunoscut si sub numele de Octisalate si absoarbe tot spectrul UVB
  • BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE este Avobenzone, un filtru care absoarbe spectrul complet UVA, instabil la lumina de unul singur insa stabil in combinatie cu Octocrylene (sau 4-MBC, Tinosorb sau Meroxyl SX)
  • PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID sau Ensulizole este tot un filtru UVB cu o textura mai usoara si de aceea produsele care-l contin nu sunt atat de lipicioase

Insa pe langa protectia solara, Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF30 contine si ingrediente menite sa hidrateze tenul. Cum iarna, vantul, frigul si socul termic pe care-l sufera tenul cand trecem de la rece la cald si invers afecteaza tenul si bariera de protectie lipidica care impiedica deshidratarea acestuia, avem nevoie de ingrediente emoliente si reparatoare care s-o ajute, plus anti-oxidanti care sa lupte cu radicalii liberi care se formeaza si aici Hydrabio Perfecteur are un plus fata de cremele din gama Photoderm.


Plus ca toata gama Hydrabio contine niacinamide (sau vitamina B3), unul dintre ingredientele mele preferate in cosmetice pentru ca e un fel de ingredient bun la toate. In combinatie cu protectia solara imbunatateste elasticitatea, sporeste eficacitatea barierei de protectie a pielii, mareste cantitatea de ceramide si acizi grasi din piele, impiedica deshidratarea si ajuta la uniformizarea aspectului tenului.

Nu in ultimul rand, textura cremei Hydrabio Perfecteur SPF30 este usor diferita datorita unei asocieri de pudra reticulare si perle care-i dau o usoara culoare roz si creeaza efectul Rosy Glow. Fiind usor colorata, crema uniformizeaza usor culoarea tenului, ilumineaza frumos iar tenul capata instant un aspect mai frumos, mai uniform si tineresc

Experienta mea cu Hydrabio Perfecteur SPF30


Folosesc aceasta crema in fiecare zi de aproape 3 saptamani si in momentul de fata, as spune ca dintre toate cremele cu protectie solara incercate de mine, aceasta este preferata mea ca textura si cum se simte pe ten. Imi place ca reuseste sa imbine cateva aspecte pe care in trecut le-am gasit doar separat in produsele cu protectie solara: o textura mai emolienta si hidratanta care sa nu necesite aplicarea unei creme hidratante separat dar nici sa-ti usuce tenul mai ales in aceasta perioada avand in acelasi timp un finish aproape mat care se pastreaza mai bine de-a lungul zilei si nu incarca tenul, nu-l face sa luceasca excesiv asa cum patesti de obicei cu texturile mai emoliente. 

Desi trebuie sa aplici o cantitate mare de produs, crema se absoarbe repede, un lucru foarte util dimineata cand esti pe fuga, trebuie sa pleci si nu ai timp sa astepti prea mult dupa ce aplici crema. In urma ramane un ten catefelat si nu se simte foarte lipicios. Insa trebuie sa aveti putina grija si sa intindeti bine si uniform crema pentru ca, din cauza culorii, pot ramane urme usor albicioase pe ten.


Efectul pe care-l lasa crema datorita nuantei usor rozalii este foarte placut si tenul e usor uniformizat lucru foarte bun pentru ca apoi cand ma machiez pot pune mai putin fond de ten si tot obtin rezultatul dorit.

In rest, nu am avut absolut nicio problema si sincer, m-am bucurat de aceasta pauza de la SPF50 pentru ca tenul meu sensibil sigur se resimte dupa o folosire indelungata a concentratiilor mari de filtre chimice pe care nu le tolereaza asa usor ca pe cele fizice. 

Ambalajul cremei este foarte bun, foarte practic si usor de folosit datorita popitei care dozeaza foarte bine produsul. Singurul lucru pe care l-as mai fi vrut ar fi fost o cantitate mai mare de produs in tub pentru ca cei 40 ml pe care-i are iti ajung pentru o singura luna (in conditiile in care aplicati cei 1.25 ml).


Ingrediente: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, OCTOCRYLENE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, DIPROPYLENE GLYCOL, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, CETYL ALCOHOL, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, NIACINAMIDE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, ARACHIDYL ALCOHOL, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, ARGININE, CYCLOHEXASILOXANE, BEHENYL ALCOHOL, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, MICA (CI 77019), HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, TOCOPHERYL ACETATE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), DISODIUM EDTA, PEG-8 LAURATE, SALICYLIC ACID, MANNITOL, XYLITOL, HEXYLDECANOL, SODIUM HYDROXIDE, RHAMNOSE, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, PYRUS MALUS (APPLE) SEED EXTRACT, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS, RED 33 (CI 17200), TOCOPHEROL, FRAGRANCE (PARFUM).

Pretul recomandat este 86 lei dar sigur la Farmacia Tei are un pret mult mai bun.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

5 comments:

  1. Suna foarte bine! Dar am inteles ca are un pret nu tocmai prietenos (in contextul in care exista cantitate doar pentru o luna).
    Momentan cred ca raman la PhotodermMAX :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, e mai scumpa, dar e mai ieftina ca SPF-ul 30 colorat PC. :)) In orice caz, daca te impaci bine Photoderm Max, nu trebuie sa-l schimbi. :D PUp

      Delete
  2. Eu pana acum nu am gasit o crema cu SPF care sa nu imi lase pielea cel putin usor uleioasa, e bine de stiut :) Imi plac tare mult pozele din aceasta postare, sunt frumoase!


    Fashionably,
    Patricia
    http://www.wingsforliberty.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca in general cremele cu SPF bazate exclusiv pe filtre minerale (zinc oxide si titanium dioxide) sunt mai matifiante si nu lasa tenul uleios. Bioderma ABCDerm Solaire SPF50 (asta lasa si pelicula alba, insa poate nu te deranjeaza asa rau, stiind ca si tu esti cu tenul foarte deschis), Paula's Choice Resist SPF30, Kiss My Face Face+Neck SPF30, Elta MD SPF45 sunt cele pe care le stiu eu. Pup :*

      Delete
  3. Suna bine tare, deocamdata raman doar cu gandul la ea si cu Kiss My Face, insa pe viitor as incerca-o, mai ales datorita protectiei UVA.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram