Review Nivea Repair & Targeted Care

Intotdeauna ma bucur atunci cand mai suna curierul sa ma anunte ca are un pachet pentru mine si mereu abia astept sa aflu ce anume e. Insa nu a ajuns un colet la mine la vederea caruia sa ma bufneasca rasul. Dar fix asta s-a intamplat acum 2 zile cand a ajuns la mine o cutie albastra de la Nivea. Am deschis-o, am studiat-o putin si apoi a inceput rasul. 

Sa va arat de ce: in ea era un mare ghem de sfoara, impletit si incalcit cu mesajul "Nu asta trebuie sa simti atunci cand iti treci mana prin par" si o surpriza inautrul ghemului, samponul si balsamul Nivea Repair and Targeted Care. Intr-adevar, nu trebuie sa-ti simti asa parul atunci cand treci cu mana prin el dar m-a distrat teribil ideea si cum am scotocit in ghem dupa produse.


Chiar daca am mentionat putin aceste doua produse si atunci cand v-am vorbit despre rutina de ingrijire a parului, am zis ca nu ar strica daca le-as dedica si un articol separat in care sa va povestesc pe larg despre ele si despre impresiile mele dupa cam 3 luni de folosire.

Gama Repair and Targeted Care se adreseaza parului uscat, degradat si tern si introduce tehnologia Kera Detect, un sistem inteligent care detecteaza zonele degradate si le repara. Daca ati vazut clipul poate va aduceti aminte ca am mentionat eu ceva insa, cum nu aveam mai multe informatii la momentul respectiv, va ziceam de mai tineam minte de la prezentarea din Octombrie. 


“Cuticula, ce reprezintă suprafaÅ£a firului de păr, are rolul de a-l proteja de influenÅ£a factorilor externi sau de efectele  negative ce apar în urma utilizării repetate a instrumentelor de coafat precum foehn-ul, placa sau ondulatorul. De asemenea, cuticula protejează eficient ÅŸi cortexul, substanÅ£a ce redă textura ÅŸi culoarea firului de păr. Atunci când cuticula se deteriorează, cortexul îşi pierde capacitatea de protecÅ£ie, conducând astfel la deteriorarea părului ÅŸi la despicarea vârfurilor. Acest proces  presupune apariÅ£ia unor sarcini negative, chiar È™i atunci când cuticula nu este complet afectată. Ingredientul activ de reparare ce se regăseÅŸte în noua tehnologie Kera Detect este o moleculă încărcată pozitiv ce atrage ca un magnet sarcinile negative ale părului deteriorat, reparând exact acolo unde este nevoie”, explică Nathalie Sors, Director de cercetare în cadrul Beiersdorf Research & Development Institute.

Am sa incep cu samponul care mi-a placut foarte mult datorita consistentei cremoase pe care o are, mi s-a parut foarte placuta folosirea datorita texturii. Iar pentru ca nu este foarte lichid, nu ti se scurge printre degete, o chestie care nu-mi place deloc la sampoane. Face multa spuna un alt lucru care mi-a placut mult si astfel este foarte spornic samponul pentru ca nu trebuie sa folosesti mult produs. 


Parul meu este in general uscat pe lungime, asa a fost mereu, asa ca trebuie sa tin acest lucru sub control si am fost impresionata de samponul Nivea inca de la prima folosire. Ziceam ca face multa spuma, ceea ce, in cele mai multe cazuri, e un semn ca agentii de curatare sunt duri, insa cred ca este cel mai bland sampon pe care l-am folosit. Curata parul dar in acelasi timp il imbraca intr-o pelicula protectoare si dupa ce te speli iti simti parul fin si neted. Scalpul meu sensibil nu-l tolereaza, din pacate, dar il folosesc la fiecare spalare pe lungimea parului, tocmai pentru ca imi plac mult efectele lui si oricum acolo am eu nevoie de ingrijire si reparare.



Apoi este balsamul, unctuos, emolient si foarte eficient in descurcarea parului. Daca samponul lasa parul fin si neted, balsamul este cumva urmatorul nivel si hidrateaza excelent parul uscat insa fara a-l incarca. Asta mi se pare un lucru foarte important. 


Pentru ca am vrut sa vad cum se comporta efectiv duo-ul Nivea am renuntat initial la orice alte produse pe care le foloseam pentru hidratarea parului si nu am folosit nici uleiul Moroccanoil, nici Luminoil. Surpriza placuta a fost faptul ca puteam sa stau linistita si fara ele pentru ca parul arata foarte bine. De aceea am si renuntat pentru moment tratamentul Luminoil. Desi e foarte bun, am fost mai mult decat incantata sa scap de mirosul pe care-l lasa in par. Dintre produsele incercate anul trecut, balsamul Nivea le-a intrecut lejer pe toate celelalte si de aceea l-ati vazut in Best of 2015. 



Ambele produse Repair and Targeted Care mi se par foarte bune pentru niste produse mass market iar daca si voi va confruntati cu un par uscat si degradat, va recomand sa le dati o sansa si sa le incercati.

Preturi recomandate: 
  • sampon - 13.68 lei, 250 ml / 18.85 lei, 400 ml
  • balsam - 13.68 lei, 200 ml

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

3 comments:

  1. Mie imi plac balsamurile de par de la Nivea...am incercat cateva si stiu ca mi-au placut mult!

    ReplyDelete
  2. Ce pacat ca nu poti folosi samponul pe scalp. Inca nu l-am incercat, cred ca n-o sa mearga nici la mine. Balsamul in schimb mi se pare si mie excelent.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca-ti place balsamul. Cat despre sampon, eu sunt macar fericita ca am totusi un sampon pe care-l pot folosi linistita pe scalp, deci nu ma plang. :D Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram