Rutina de ingrijire a tenului dimineata (Ianuarie 2015)

rutina de ingrijire a tenului Ianuarie 2015 cover

RO: Nu am mai facut un articol amanuntit cu rutina de ingrijire de foarte mult timp si in ultimele luni au intervenit niste schimbari care m-au facut sa-mi revizuiesc aproape complet rutina pe care o aveam.

Asa cum va povesteam in The skincare tag, acum vreo 2-3 luni tenul meu a devenit mai gras cand eu eram gata pregatita pentru perioada rece cu un ser destul de hidratant si cu neplipsita masca Skin Recovery. Deci am fost luata total pe nepregtite dar cu rabdare, am ajuns la o rutina adecvata de care sunt mai mult decat incantata si cu care imi merge foarte bine.

De data aceasta m-am hotarat sa impart rutina in doua articole mai scurte in locul unuia foarte lung si astazi veti citi despre rutina de ingrijire a tenului dimineata iar saptamna viitoare o voi prezenta pe cea de seara.

rutina de ingrijire a tenului Ianuarie 2015

In primul rand ma spal pe fata iar pentru asta am ales momentan spuma de curatare Balea Med Ultra Sensitive pentru ca o mai folosisem si stiam ca ne impacam bine. E delicata cu tenul si nu simt ca mi-l usuca, un lucru care trebuie evitat chiar si atunci cand tenul este gras. Lista de ingrediente este aproximativ perfecta, are in coada listei alcool izopropilic dar nu mi-am facut probleme pentru ca este intr-o cantitate foarte mica si pentru ca oricum nu tin produsul pe ten mai mult de un minut.

Balea Med Ultra Sensitive Foam ingrediente
Ingrediente Balea Med Ultra Sensitive Foam

Astept cateva minute si apoi trec la aplicarea exfoliantilor chimici unde s-a complicat usor situatia: in zonele cele mai grase - nas, obrajii in zona porilor dilatati si barbie – aplic exfoliantul Paula’s Choice Clear Regular Strength iar in rest aplic nelipsita lotiune Paula’s Choice cu 2% BHA pentru ca si hidrateaza usor, pe langa efectul exfoliant.

Pentru hidratare folosesc un ser luat de la Sanziene si matraguna: Vitamin C Jelley. A facut recent un blog sale cu produse formulate de ea si eram sigura ca nu putea lipsi o minunatie cu vitamina C de-acolo asa ca am pandit postarea.  Este un ser foarte light, numai bun pentru tenuri mixte si grase, plin de ingrediente benefice, se absoarbe instant in piele si o lasa perfect hidratata dar mata. Poate ar fi bine sa mentionez ca nu am avut nicio reactie ciudata la el, cu tot cu tenul meu foarte sensibil. Un serum cu vitamina C este bine-venit ziua, inaintea SPF-ului pentru ca ii va imbunatati proprietatile.

Daca simt totusi ca tenul meu are nevoie de o hidratare mai intensa amestec serul mentionat cu Academie Aromatherapy Hydrating Treatment Oil despre care va avoi spune mai multe in postarea de saptamana viitoare.

Iar in zona ochilor imi trebuie neaparat ceva mai hidratant si foloseam crema Elmiplant SEAMETRY de noapte. Se absoarbe repede, nu-mi lasa vreo pelicula grasa la suprafata si este perfecta pentru aceasta zona, in ciuda parfumului pe care-l contine. Dar, nici nu stiu cum de l-am ratat atunci cand am inspectat lista de ingrediente, cert este ca atunci cand am incarcat poza am vazut alcoolul denaturat din formula. Drept urmare, nu am s-o mai folosesc, pacat. Va voi anunta saptamna viitoare cu ce am inlocuit crema.

Ingrediente Elmiplant SEAMETRY Crema de noapte

Ultimul pas in rutina de dimineata il constiutuie crema cu protectie solara si aici i-am ramas fidela eternei Bioderma ABCDerm Solaire SPF50+ dar pe care nu aplic atat cat sa obtin protcetia maxima si asa nici pelicula albicioasa nu e chiar atat de pronuntata. Oricum, imi iau inima-n dinti si am sa imi comand un alt produs cu SPF30.

***

Acestea ar fi produsele pe care le folosesc momentan, produsele cu care simt ca am ajuns la un echilibru si de care sunt foarte multumita. Nu stiu daca vi se pare si voua, dar mie mi se pare ca am simplificat rutina, fata de cele mai vechi. Daca nu vi se pare, s-ar putea sa vedeti atunci cand o sa va arat rutina de seara.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

14 comments:

  1. eu nu gasesc nimic care sa se potriveasca ochilor mei :(

    ReplyDelete
  2. Eu de ieri am inceput sa folosesc un serum pentru ochi de la Andalou, l-am luat cand a fost promotia pentru serumuri si produse pentru ten de la Iherb, cel pe care il foloseste si Andreea, de altfel. Pana acum, imi place mult. Iar ca SPF am luat de curand si am inceput sa folosesc Bioderma ABCDerm si-mi place mai mult decat Kiss My Face, parca machiajul rezista mai bine aplicat peste ea, cu tot cu pelicula ei albicioasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of, nu spune asta, pentru ca eu am in cos SPF-ul KMF. Am zis ca imi iau inima-n dinti si incerc noua formula, poate cu asta n-o sa am probleme dar daca zici ca-ti place Bioderma mai mult. Dar, da, machiajul rezista foarte bine din cauza siliconului din Bioderma, si mie imi place asta foarte mult, e 2-in1. :D Pup :*

      Delete
    2. KMF e mai user-friendly ca nu trebuie sa te chinui sa-i acoperi/estompezi pelicula alba. Mie nu mi-a provocat neplaceri. In schimb acum stau in dubii cu serumul Andalou, am sesizat portiuni descuamate de piele in jurul ochilor... si aseara cand l-am aplicat m-a usturat putin. Poate fi de la el sau de la serumul PC 1%retinol...

      Delete
    3. 1% retinol, 99% :D Ia-o mai incet si da-l mai departe de ochi.

      Delete
    4. Cred ca mi-am abuzat noile produse oricum.... :))

      Delete
  3. Si eu folosesc SPF-ul de la Bioderma. Singurul aspect care nu ma incanta e pelicula alba, in rest mi se pare perfecta: usor hidratanta, atat cat trebuie si imi mentine si sebumul sub control. Pentru ochi folosesc Nivea Q10, nu stiu daca o s-o recumpar, dar e ok :) si Nivea Creme!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta este si singurul lucru care nu-mi place si mie. Hm, am si eu o crema Q10 de ochi, am s-o iau la studiat sa vad cum sta la ingrediente. :) Pup :*

      Delete
  4. Tot timpul am fost multumita de produsele Bioderma si Paula's Choice. In schimb crema Elmiplant nu m-a atras deloc de cand a aparut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca a fost la indemana, am studiat-o, si ratand alcoolul am zis ca e chiar ok.

      Delete
  5. ahh, ieri mi-am cumparat gel de curatare si chiar eram in dubii ce sa-mi iau..am uitat de cel de la balea, care imi merge si mie..ufff, data viiitoare :))

    ReplyDelete
  6. Frumos articol! Il astept cu interes si pe cel de seara

    ReplyDelete
  7. Si care e treaba cu alcoolul denaturat? L-am zarit in lista de ingrediente...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este un iritant si nu este ok sa-l aplici pe ten, cu atat mai mult cu cat e un produs care ramane pe ten si actioneaza de-a lungul zilei/noptii.

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram