Hooded eyes eyeliner tutorial

hooded eyes eyeliner tutoriall before&after

RO: In urma cu foarte mult timp i-am promis Biancai ca o sa fac un tutorial pe blog cu pasii pe care ii fac atunci cand aplic tus la ochi. Nu am apucat sa-l fac pentru ca a intervenit acea perioada de pauza insa nu am uitat si astazi in sfarsit il public pentru ca am zis ca trebuie sa mai fie printre voi cititoare care au aceeasi forma a ochiului si poate, la fel ca mine, evita in general tusul.

Avand in vedere ca eu am ochii cazuti dar si pleoapa cazuta, metoda clasica de aplicare a tusului nu se aplica pentru ca: trage ochiul in jos si codita se pierde in pliu cand ochii sunt deschisi. Asa ca eu aplic intr-un anumit fel tusul si ca sa fiu sigura ca nu vorbesc prostii, la DBBM3 l-am intrebat si pe Tase ce parere are de coditele mele. Asa ca, sa trecem la treaba…

hooded eyes eyeliner tutorial

In primul rand sa va spun ce folosesc eu: o pensula unghiulara si gel eyeliner, MAC Fluidline Blacktrack. Folosesc o pensula unghiulara pentru ca imi este mult mai usor sa marchez codita cu ea iar cea pe care o folosesc este Royal&Langnickel nr. 0. Este o pensula de pictura dar varful este atat de subtire si precis cum nu am vazut la vreo alta pensula de machiaj pana acum (plus ca este si mai ieftina decat o pensula de machiaj). Mi se pare ca imi ofera o precizie mai mare decat o pensula clasica de tus si imi usureaza mult aplicarea.

Pasii pentru aplicarea tusului:

hooded eyes eyeliner tutorial

1. poza de "before" cu ochiul meu stang la care pliul nu acopera cu totul pleoapa mobila
2. trasez o linie subtire la baza genelor si ma opresc inainte de coltul extern al ochiului
3. privesc in oglinda drept inainte si folosind pensula marchez codita. Ea trebuie sa vina in continuarea conjunctivei. Daca as fi trasat codita din coltul extern as fi accentuat faptul ca ochiul este cazut.
4. codita

hooded eyes eyeliner tutorial

5. trasez o noua linie deasupra celei de la punctul 4
6. linia trasata la punctul 4 o continui drept in jos pana la baza genelor
7. continui linia de la punctul 5 pana la baza genelor si formez un triunghi. De obicei nu trasez o linie dreapta ci o curbez usor pentru ca altfel as ingrosa prea mult codita


8. umplu triunghiul creat cu tus  si cu ochiul intredeschis ma asigur ca exista o continuitate a liniei de tus, daca nu, corectez
9. finisez totul si cam asa arata linia de tus atunci cand tin ochii inchisi
10. la final ma uit drept inainte in oglinda pentru a ma asigura ca totul arata bine iar in acest caz observ un mic gol in coltul extern pe care il umplu
11. rezultatul final

***

Acestia ar fi pasii iar ca un sfat final v-as spune sa va uitati constant drept inainte in oglinda pentru a vedea cum arata tusul si unde trebuie sa faceti corectii.

Vi s-a parut util tutorialul?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

34 comments:

  1. Foarte util. Si eu am aceeasi pleoape ciudatele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur. :) Sa stii ca nu sunt ciudate, gandeste-te ca pana la urma toate lumea ajunge sa aiba pleoapa cazuta, noi doar vom avea mult mai multa experienta in a le machia cand vom ajunge in acel punct. :)) Pup :*

      Delete
  2. Nu pot sa-mi imaginez cat de greu a fost sa faci fiecare poza si sa-ti mai si iasa coditele - bravo! Cred insa ca nu vei ajunge niciodata sa faci unele pana nu incerci pe proprii ochi de zeci, sute de ori. M-am uitat la enshpe tehnici, pana nu am o tehnica proprie imi lua juma de ora sa fac o codita si tot arata ca dracu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi! Sa stii ca nu mi-a luat chiar atat de mult dar a trebuit sa refac niste poze pentru ca primele nu iesisera bine focalizate dar coditele imi ies foarte repede acum, de cand folosesc pensula asta. E "flick saviour" :)) Pup :*

      Delete
  3. Dooaamne! am citit pe nerasuflate.Eu ma chinui ca o disperata sa-mi iasa o amarata de liniuta dreapta si nu reusesc.Eu am ochii albastrii si destul de apropiati. Am incercat cu un eyeliner tip carioca de la l oreal dar nu-mi iese deloc...nush probabil ochii mei nu-s facuti pt contur de acest fel desi mi se pare ca da un aer elegant machiajului.Am incercat sa-i conturez ffoarte subtire incepand din dreptul globului ocular ca sa-i nu-i apropii si mai mult dar nu reusesc.O sa incerc si cu mac cand voi avea ocazia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu trebuie musai sa fie MAC dar poate cu un eyeliner gel te descurci mai usor, eu asa m-am gandit atunci cand l-am luat, mi s-a parut ca formula asta e mai ingaduitoare decat cele lichide. Insa la mine cheia succesului a fost pensula. :) Cu o carioca nu am incercat inca, ma tot bate gandul sa iau una.

      In orice caz, nu te descuraja, practice makes perfect! Pup :*

      Delete
    2. Trebuie sa-mi iasa si mie la un moment dat :).Imi place mult cum iti sta cu acest tip de machiaj si oricum ai un ten perfect. Te pup!

      Delete
  4. Foarte bun articolul si foarte bine ti-a iesit codita. Am inceput si eu sa ma descurc cat de cat sa fac o codita cu tusul...insa cel mai greu e sa iasa la ambii ochi la fel de bine. Ca sunt multumita de cum a iesit la primul ochi si la al doilea e dezastru de cele mai multe ori :))). Ce e drept cu pensula in unghi nu am folosit pentru ca am doar tusuri lichide. Poate ar trebui sa o incerc si se va produce minunea sa iasa bine :))).
    Pupici :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca ar trebui sa incerci, eu am observat o diferenta clara cand am trecut de la pensula clasica la cea unghiulara. Pup :*

      Delete
    2. Gata....pensula unghiulara am...acum imi trebuie un tus bun :D. Cel de la Avon imi e cel mai la indemana sa il cumpar. L-ai incercat, e bun?

      Delete
    3. Nu l-am incercat pentru ca eu il folosesc pe acelasi de 3 ani, cel de sus, si cum nu sunt o mare consumatoare de tus nici nu m-a tentat sa incerc variante. :D De cel negru Maybelline am auzit lucruri bune, daca-l gasesti pe Aoro sau alte site-uri de genul.

      Delete
  5. Foarte util tutorialul! O sa caut si eu pensula asta. Mi-am luat si eu una de pictura, insa deloc nu mi se pare buna. E cu varf ascutit, insa nu e rigid, e foarte moale si cand o introduc in tus se risipesc firicelele de par in toate directiile. O data am folosit-o si a fost de ajuns :))
    Mie de obicei imi iese la un ochi si apoi la celalalt nu. Sau imi iese dragut, dar nu e la fel cu celalat :)) Si apoi stau sa ma gandesc pe care sa il sterg sau sa il modific. Dileme, dileme... :)))
    Te pup! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca imi aduc bine aminte, am luat-o de pe Lipscani de la magazinele de pictura de la Hanul cu tei, era unul micut. Imi pare rau ca nu ai nimerit ceva ok, din cele clasice eu am Milan nrul 0, sintetice si isi pastreaza bine forma.
      Nici mie nu imi ies chiar la fel dar sa stii ca ochii nu sunt simetrici, deci poate fi si asta cauza
      Pup :*

      Delete
    2. PAi si eu tot de la Hanul cu Tei am luat, dar nu am stiut ce :)))
      O sa revin sa o caut pe asta :)
      Da, stiu ca nu sunt simetrici, dar nici mainile mele nu sunt prea bune :)))
      O sa exersez mereu, asta e cheia succesului :)
      Pup! :*

      Delete
    3. Da, dar acolo sunt vreo 4-5 magazine de pictura, am precizat magazinul pentru ca doar acolo am vazut-o pe asta R&L. Daca o gasesti, let me know. Pup :*

      Delete
  6. Mi-a placut mult si ai explicat foarte bine, dar eu tot nu cred ca ma bag la asa ceva. Ochii mei au un caracteristica similara, si anume pliul dintre pleoapa mobila si arcada "rupe" codita si trebuie sa o fac tot asa, lunga, cum o faci tu - ceea ce mi se pare extrem de greu si prefer sa ma las pagubasa. Dar asta nu inseamna ca nu-mi doresc sa imi faci tu candva sa vad cum mi-ar sta! :D

    ReplyDelete
  7. Pe mine ce ma ajuta,e acest creion pe care il am de pe iherb:
    E.L.F. Cosmetics, Makeup Remover Pen, Clear

    (pentru ca sa fiu sigura ca rezultatul final nu e o linie serpuita,avand in vedere ca nu am foarte multa experienta la codite sau linii).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, mersi de sugestie, l-am trecut in wish list. :)

      Delete
  8. foarte util tutorialul, mai ales pentru persoanele cu 2 maini stangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur, sa stii ca si eu sunt printre persoanele cu 2 maini stangi cand vine vorba de aplicarea tusului. Pup ;*

      Delete
  9. O sa caut pensula aia. Eu tot asa unghiulare folosesc dar de la diverse firme si toate au inceput sa se strice, sa fie mai fluffy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am tot itmpul grija dupa ce spal pensulele unghiulare si le presez cat sa le aranjez varful, se mai zburlesc ele dar asta nu da semne inca.

      Delete
  10. Foarte frumos,n-o sa-mi iasa ever asa ceva :))))).pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu spune asta! :) Inainte as fi zis si eu la fel, dar uite ca am facut si tutorial acum. Pup :*

      Delete
  11. Si eu am pleoapele la fel ca ale tale. O sa incerc si eu metoda ta. Multumim. :*

    ReplyDelete
  12. Super. Și eu ți-am cerut pe instagram această postare și o așteptam. Ms

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aoleo, am incurcat site-urile, scuza-ma, schimb acum si link-urile. Sper ca-i va fi de ajutor surorii tale. Pup :*

      Delete
  13. Util! Si eu am hooded eyes si stau uneori o jumatate de ora sa-mi fac doua linii la ochi :))

    ReplyDelete
  14. Foarte, foarte util tutorialul tau! Te pup!

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Sa stii ca m-am bucurat cand am vazut acest articol, pentru ca si eu am pleoapa mobila putin cazuta si nu trebuie sa merg pana in coltul extern al ochiului pentru a face codita cu tusul de ochi. Asadar articolul mi se pare genial pentru mine! Voi incerca...trebuie sa reusesc! :)
    Pupici

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram