iHerb food goodies

RO: Nu-i aşa că vă era dor de o postare iHerb? La penultima comandă nu am comandat nimic special sau nou aşa că nu v-am arătat-o decât pe Facebook dar şi eu am lăsat-o destul de moale cu iHerb-ul într-un timp, fiind uşor speriată după ce citisem despre nu ştiu câte colete pierdute. Aşa că am mai aşteptat o perioada şi, din fericire, şi ultima comandă mi-a ajuns.

Nu ştiu dacă aţi dedus, sau poate ştiţi, dar de mai bine de 2 luni ţin dieta Dukan. Problema este că sunt o pofticioasă şi tânjeam după nişte paste bune şi gem, şi puţin sos în salată...şi tot aşa. România mi se pare o ţară în care cu greu ţii această dietă pentru că trebuie să umbli prin nu ştiu câte locuri pentru că într-o parte găseşti ceva, în alta altceva şi tot aşa. Eu încă nu am reuşit să găsesc crema de brânză degresată, sau quark, că să nu mai vorbim de faptul că nu găseşti în magazine lapte praf degresat, ingredient des întâlnit în deserturile Dukan.

Deci, că să recapitulăm, nu găseşti chestii mişto aşa că m-am reorentiat către iHerb, unde găseşti cu duiumul, doar să ai greutate disponibilă (ştiţi voi cu cele 1,8 kg pe care nu trebuie să le depăşiţi că să vă încadraţi la cel mai ieftin transport). :))

După ce am schimbat şi jonglat cu produse prin coş, iată la ce m-am oprit:


  1. Now Foods Real Food Non-Fat Dry Milk Powder 5.39$ / 397g - în primul rând mi-am luat lapte praf degresat. L-am ales pe acesta de la Now Foods pentru că era cel mai ieftin iar atunci când i-am comparat valorile nutritive cu cele ale unuia văzut la Kisstyana, am văzut că e la fel. Nu l-am folosit încă pentru că am avut o lene crasă în ceea ce priveşte gătitul Dukan dar plănuiesc să mă delectez cu un cheesecake Dukan imediat că mă voi întoarce în ţară. Yum!
  2. Now Foods Better Stevia Glycerite Alcohol Free 6.87$ (momentan la promoÅ£ie 3.95$) / 60ml - cum Stevia de la NuNaturals nu mai are mult ÅŸi cum tot era promoÅ£ie la Now Foods, m-am hotărât să-mi iau varianta asta. Am făcut ÅŸi economie, m-am ÅŸi aprovizionat cu o sticluÅ£a nouă. Singurul dezavantaj la Stevia de la Now Foods ar fi faptul că toate înafara de varianta pe care am ales-o eu conÅ£in alcool. Ceea ce pentru mine e no-no! ÃŽmi place că sticla este de plastic, faţă de sticlă cum e la NuNaturals, deci mult mai simplu de cărat prin geantă, nu stai cu grija că spargi îndulcitorul. Mi se pare mai dulce decât NuNaturals ÅŸi sistemul de dozare este bun, dar mi-ar fi plăcut mai mult să aibe pipetă. 
  3. Frontier Natural Banana Flavor Alcohol Free 3.79$ / 60ml - bună de pus în iaurt, prăjituri şi cam orice aţi vrea să capete gust de banane. Pentru o iubitoare de banane care momentan nu le poate consuma, ţine locul cu brio. Până acum nu am consumat-o decât în iaurt dar am pus ochii pe această reţeta, cu gândul la ea am ales pentru început aroma de banane. Şi din nou, fără alcool.
  4. Miracle Noodle Spinach Shirataki Pasta 2.38$ / 198g - cum va spuneam mai sus, eram jinduită după nişte paste, între timp am comis-o, dar înainte de asta am zis că trebuie să încerc shirataki noodles. Shirataki se obţine din rădăcina unei plante numite Konnyaku Imo, ce conţine fribre solubile numite Glucomannan şi are foarte puţine calorii. Din păcate cantitatea trecută este dată de noodles şi de lichidul în care stau aceştia şi iau mai mult de o treime din cele 1.8 kg, 0.68 mai exact. Pe lângă asta, un alt minus ar fi mirosul lor imediat după ce îi scoateţi din ambalaj, să nu vă speriaţi, nu sunt stricaţi, e normal să miroasă a sos de peşte. Cât despre gust, nu au unul dar combinaţi cu un sos, il absorb imediat, eu i-am mâncat cu un fel de stir fry de vită cu sos de soia şi alte condimente. Pe lângă varianta cu spanac pe care am ales-o eu mai este una simplă de noodles dar şi simplă fettuccini.
  5. Now Foods Real Food Slender Sticks Berry Energy Tea 4.58$ / 12 sticks - Îmi place la nebunie varianta această de Slender Sticks. În trecut am mai avut varianta Acai Lemonade care e frecvent redusă dar nu m-a impresionat ca gust, vărul meu l-a asemănat cu gustul Coldrex-ului, deci nimic bun, asta dacă nu cumva va place acel gust.

Acestea ar fi produsele comandate dar m-am gândit să va arăt şi ce aş mai vrea să comand de pe iHerb la capitolul mâncare:


  • în primul rând Walden Farms au o grămadă de chestii tentante ÅŸi îmi doresc neapărat un gem, cu zmeură sau afine, sosuri pentru salate (trebuie să mă hotărăsc la unul dintre ele), sirop de ciocolată
  • încă o varianta de Slender Sticks, de data aceasta Pommegranate Berry, aÅŸa că să mai variez
  • dacă tot am încercat shiratacki noodles, aÅŸ încerca ÅŸi Miracle Noodle Miracle Rice Shirataki pentru că, aÅŸa cum duc dorul pastelor, duc dorul orezului, mai ales pentru că îmi place la nebunie să gătesc mâncăruri gen curry cu mult sos iar acestea sunt bune cu orez
  • pentru iarnă aÅŸ lua Now Foods Hot Cocoa, deÅŸi, nici clasică cacao cu lapte nu-mi displace
  • non-Dukan ar fi sosul Huy Fong Foods Inc. Sriracha Hot Chili Sauce
  • îmi doresc mai multe arome Frontier Natural, dar numai pe cele fără alcool, cred că cele de mentă ÅŸi căpÅŸune ar fi printre cele mai dorite
  • Dukan Diet Oat Bran Bars Mocha with Stevia sunt o variantă bună atunci când nu am chef să gătesc ceva care să includă tărâţele de ovăz dar ÅŸi ca să mai variez iaurturile cu tărâţe
  • eu ÅŸi iubi suntem iubitori de beef jerky ÅŸi nu vă spun cât de încântaÅ£i am fost când am pus mâna pe primele punguÅ£e de beef jerky. Ce-i drept, erau din Botswana, nu SUA dar de când am descoperit că pe iHerb găsesc jerky, mi-am pus în gând să iau

Cam astea ar fi tentatiile cele mai mari în momentul de faţă, dar intenţionez să sap bine şi să găsesc şi alte bunătăţi "Dukan friendly". Voi ce v-aţi luat până acum mâncare de pe iHerb? Şi dacă da, ce aţi găsit bun?

DDaca sunteti la prima comanda pe iHerb, puteti folosi codul SIH411 (sau puteti da click pe link-urile de mai sus si vi se va aplica automat) pentru a beneficia de o reducere de 10% reducere din valoarea totala (si veti obtine si 10% credit de loialitate pentru a fi folosit la urmatoarea comanda. 

Incepand din August 2016 s-a trecut de la International Airmail la Global Mail by DHL iar cu aceasta schimbare coletele iHerb nu mai ajung la posta locala ci la cea vamala unde se percepe TVA (9% pentru suplimente si alimente / 20% pentru restul produselor). De asemenea, pentru provincie pot aparea intarzieri mari datorita timpului mare cat ii ia Postei Romane sa proceseze coletele ajunse in tara. Pentru orice eventualitate, puteti opta pentru plata prin Paypal, disponibila doar cand selectati ca preturile sa fie afisate in dolari sau euro. Pentru comenzi peste 150 euro va fi nevoie sa platiti atat TVA cat si taxe vamale (12.8% din valoarea comenzii)

Daca nu aveti radbare si doriti sa aveti tracking , puteti opta pentru una dintre cele trei variante de transport prin curier: DHL, UPS sau DPD. In acest caz, coletul va fi livrat direct la adresa.

  • Trebuie sa aveti insa in vedere ca DHL percepe un comision de vamuire (in jur de 100 lei/ evitabil daca aveti nr. EORI si platiti personal taxele catre stat) pe langa taxe, care se platesc in functie de continutul comenzii (9% TVA pentru alimente si suplimente, 20% restul). Pe langa asta, procesul lor de vamuire necesita si destul de multe acte, inclusiv o traducere a facturii. 
  • Exista si varianta de transport prin UPS, mai scumpa ca DHL insa nu vi se va percepe acel comision de 100 lei si veti plati doar taxele vamale aferente comenzii. Transportul este inclus atunci cand se calculeaza taxele si veti plati 9% din valoarea totala (comanda+transport). Nu este nevoie nici de documente suplimentare dar la prima comanda cu ei veti fi contactati de ei pentru a va cere datele personale necesare vamuirii.
  • DPD este cea mai noua metoda de transport si pretul platit pe site include taxele. Insa, per total, transportul prin UPS este mai convenabil si nu cunosc mai multe detalii despre livrare.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

16 comments:

  1. Branza degresata pentru Dukan o gasesti la absolut toate supermarrketurile, iar quarkul se gaseste doar in Kaufland cred...Vezi ca dulceata de fructe merge doar in consolidare si stabilizare si doar in cantitatile admise... Produsele specifice dukan se gasesc pe un site din Romania si vin de pe o zi pe alta, nu trebuie sa astepti 3 saptamani la iherb...sau niciodata cum s-a intamplat uneori...Cu drag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De branza degresata stiu, dar eu ziceam de crema de branza, in orice caz, mersi mult pentru ponturile cu Kaufland si site-ul.

      Delete
  2. nu am comandat nimic la iHerb pana acum dar am deja o lista si sper sa imi fac rapid curaj sa plasez comanda. de cand am auzit de coletele ratacite imi e un pic teama
    pupici!

    ReplyDelete
  3. bine ai facut ca ne-ai aratat!!!

    ReplyDelete
  4. De ce nu e ok stevia cu alcool? Am vazut ca pe unele scrie chestia asta, dar n-am investigat pana acum beneficiile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am zis ca nu ar fi, doar ca eu cel putin in primele faze nu ai voie alcool si din acest motiv le evit pe cele cu alcool. Bine, e tolerat intr-o cantitate mica din a doua etapa de Dukan dar daca am variante, prefer sa-l evit in arome.

      Delete
    2. Am inteles, tu o eviti din cauza dietei. :) Ma gandeam ca are ceva efecte negative alcoolul ala... Silly me! :D

      Delete
  5. Bafta, sa ajungi acolo unde iti doresti!:)
    Si pe mine ma bate gandul de a comanda noodles si niste esente cu diverse arome...hmm, aroma de banana....ar merge de minune o inghetata acum!!!! :))))
    Te pup!

    ReplyDelete
  6. Mancare nu am comandat de pe iherb deci eu sunt cea care ma inspir de la tine dar nu pot sa ofer nimic la schimb. Intrebare: care e treaba cu stevia si alchoolul? De ce le eviti pe care care au alchool?

    ReplyDelete
  7. oat bran bars de la dukan si mai niste biscuiti se gasesc si la carrefour(cel putin in timisoara). am vazut prin carrefour si gemurile st. dalfour care is pe iherb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi mult pt pont, chiar am sa ma uit si eu dupa batoane pentru ca sunt foarte practice

      Delete
  8. Buna! Sunt pt prima data pe blogul tau, si am luat articolele la rand:)) Intrebare: De ce nu folosesti stevia lichida care o poti gasi in toate plafarele romanesti? E vreo 10 lei la 50ml, m-am uitat acum pe propria sticluta si nu contine nici alcool...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, bine ai venit si te mai astept. :D Sincera sa fiu, habar nu aveam ca gasesc stevia lichida si nici nu m-am interesat prea mult pentru ca mereu am impresia ca daca gasesc la noi sigur e mai scumpa. Dar, asa cum scriam, informatiile sunt bine-venite si iti multumesc, chiar o sa caut si-o sa ma interesez si probabil voi cumpara din Roamania.

      Delete
  9. Sriracha gasesti in Dragonul Rosu (in cladirea principala, cu scara rulantanpe mijloc) in magazinul cu ingrediente asiatice. Pretul e in jur de 20-27 ron parca, pt o sticla mare. Brandul e cel mentiomat de tine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mersi pt informatii, cand ajuns pe-acolo sigur o sa ma uit dupa sos. :)

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram