30 de zile fara oja #30daysbarenailschallenge 2

Pentru mine, ieri, 8 Martie, nu a fost doar ziua Femeii sau ziua Mamei, ieri a fost ziua in care mi-am facut manichiura pentru prima data dupa o luna de pauza. V-am povestit aici de ce m-am hotarat sa fac aceasta pauza si toate celelalte detalii. Si cum s-au incheiat acele 30 de zile am revenit cu acel update promis pentru a va povesti cum a fost.

In primul rand, contrar asteptarilor mele, chiar nu am simtit o nevoie acuta de a-mi face unghiile. Va povesteam cat imi place sa ma uit in colectie, sa aleg o sticluta si apoi sa admir culoarea pe unghii si chiar nu ma asteptam sa rezist asa bine timp de 30 de zile. Ce-i drept, pe la sfarsit, incepusem sa ma cam uit la manichiuri prin clipurile de pe Youtube si cand vedeam o culoare misto imediat ma gandeam sa-mi fac si eu unghiile cu una asemanatoare dupa care imi dadeam seama ca nu pot. Nici nu a ajutat ca Lily Pebbles iar a inceput sa poarte Essie Maximillian Strasse care mereu imi aduce aminte de OPI Thanks a Windmillion, o oja care-mi place la nebunie. Dar a fost OK.

Apoi, pe masura ce a trecut timpul, am observat ca unghiile mele arata din ce in ce mai bine, mai roz, mai sanatoase, partile patate s-au tot dus iar cuticulele aratau mult mai bine desi nu mai folosisem nici macar solutia Sally Hansen pentru a le indeparta. Desi planuiam sa fac niste poze cu progresul de-a lungul saptamanilor, nu mi-a prea iesit insa atunci cand am facut una m-a lovit diferenta dintre poza facuta la inceput si a doua.



In al treilea rand, m-am convins inca o data ca Sally Hansen Instant Cuticle Remover este doar o solutie de moment dar pe termen lung mai bine ma lipsesc de acest pas. Sigur, imediat dupa ce o folosesc cuticulele arata impecabil insa am observat de-a lungul timpului ca dupa ce o foloseam cuticulele tindeau sa creasca mai mult si sa arate mai rau. In aceste 30 de zile m-am convins ca pentru a avea cuticule aproape insesizabile, solutia este sa le hidratez cat mai des si sa ma folosesc doar de betigase pentru a le impinge.

In primul articol v-am aratat si cateva produse pe care planuiam sa le folosesc asa ca m-am gandit ca nu ar fi rau sa va povestesc si cum a fost cu ele.


  • manusile EcoTools bineinteles ca au fost nemaipomenite si imi place sa le folosesc de fiecare data cand aplic uleiul CND. Astfel, uleiul actioneaza mai bine iar eu nu las o pelicula uleioasa pe orice ating. Chiar si acum, in timp ce scriu, sunt cu manusile pe maini. Vi le recomand pentru ca sunt super utile si chiar ajuta. Le puteti gasi aici.
  • CND SolarOil nu-mi este nici el nou si l-am mai mentionat pe blog. Hidrateaza foarte bine cuticulele si poate fi aplicat inclusiv pe unghie. Il folosesc cat mai des dar mai ales atunci cand cuticulele sunt mai uscate si vreau ceva care sa actioneze repede si eficient (si bineinteles nu uit de manusi). Il gasiti in magazinele Topline, in saloanele care folosesc CND dar si online aici in varianta mini si aici in varianta de 15 ml (dar am constatat ca e mai convenabil si iesiti mai ieftin daca luati sticlutele de 3.7 ml).
  • Alessandro Veggie Nail Cream insa, fata de SolarOil, a fost o noutate pentru mine si chiar eram curioasa cum va fi. Am mentionat-o si printre preferatele lunii si mi-a placut mult pentru ca desi in ambalaj este destul de solida, cand se incalzeste in maini capata o textura foarte usoara, se absoarbe repede dar isi si face treaba hidratand cuticulele. Dintre cele doua produse pentru cuticule, crema a fost folosita mult mai des ca uleiul tocmai pentru ca e mai comod de folosit. Nu este la fel de eficienta ca SolarOil daca sunt ceva mai uscate cuticulele insa mi se pare excelenta pentru a fi folosita zilnic. Ah, si varianta pe care o am eu, Carrot&Orange, miroase a guma Turbo. Gasiti crema in magazinele Sephora si probabil in magazinele Topline.
  • Pentru ca lenea a fost cam mare, nu am mai ajuns sa iau si tratamentul CND Rescue RX insa am observat ca cele doua unghii nu s-au mai exfoliat asa rau in aceste 30 de zile, ba chiar nu s-au mai exfoliat deloc in ultimele doua saptamani. 
  • Pila The Curve este destul de interesanta insa nu am reusit sa ma tin de ea atat de des cat sa raman la pilit, asa ca am apelat la unghiera mea de nadejde. Revenind la pila, mi se pare foarte misto pentru finisarea unghiilor daca le tii macar usor rotunjite si fiind o pila de sticla este si mai buna pentru sanatatea unghiilor. Cu ea obtii o curbura frumoasa si fluida mult mai usor decat cu o pila clasica iar produsul este disponibil in Sephora.
La sfarsit, daca e sa trag o linie si o concluzie finala, aceea ar fi ca mi-a facut bine aceasta pauza. E bine din cand in cand sa te axezi mai mult pe ingrijirea unghiilor si cred ca voi repeta aceasta pauza si anul viitor.

PS: daca sunteti curioase ce oja am ales pentru prima manichiura dupa o luna, a fost una neobisnuita pentru gusturile mele: un nude - Nails inc. St. Paul's Mews


Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Replies
    1. Mersi, mersi, sunt mandra de ele acum, fata de acum o luna. :D Pup :*

      Delete
  2. Foarte interesant micul proiect, diferentele sunt vizibile. Si eu am vrut sa optez pentru o astfel de "cura" insa am unghiile foarte subtiri de la o vreme si mi-e ca lasandu-le si fara mica protectie oferita de oja,vor deveni si mai fragile. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Catalina, poti sta linistita ca nu vor deveni mai fragile unghiile si chiar ti-as recomanda sa faci o pauza de oja si sa folosesti un tratament, cred ca unul intaritor ar bun. Pup :*

      Delete
  3. Bravo! Ai vazut ca nu a fost asa greu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, asa e. Inca o dovada ca timpul trece prea repede. :)) Pup :*

      Delete
  4. Am stat si eu 40 de zile, au fost cele mai ciudate zile din viata mea, dar se vede diferenta, felicitari pentru ambitie :)
    www.alinapink.ro

    ReplyDelete
  5. Eu decand am fetita adica de 2 ani nu am mai pus oja pe unghii si doar le tai si imi dau cu crema pe maini.Asa ca bravoo pt articol

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram