2 recomandari de SPF

RO: Daca sunteti cumva in cautare de creme cu protectie solara pentru corp, usor de aplicat, sub forma de spray pentru ca am vazut ca tind sa fie destul de populare, azi am 2 recomandari bine formulate pentru voi, fiecare cu avantajele si dezavantajele.

elmiplant Omega Protect Spray SPF 30


Este un produs nou-nout, pe baza de ulei ce contine numai filtre chimice. Este incolor, se aplica foarte usor si formula contine pe langa filtrele chimice si uleiuri vegetale (nuci de macadamia, porumb, floarea soarelui, susan) cu proprietati anti-oxidante si anti-iritante, good stuff, asa ca nu numai ca va protejati pielea de efectele nocive ale radiatiilor UV dar ii si oferiti ingrediente benefice. Singurul iritant (asta daca nu aveti probleme cu filtrele solare: Octocrylene, Homosalate, Octisalate, Avobenzone si Tinosorb S) este parfumul iar acesta este unul de cocos, din cate am dedus eu. Sincera sa fiu, ador orice cu parfum de cocos asa ca a fost o surpriza placuta. Iar pretul este foarte ok, cel recomandat fiind de 24.3 lei pentru 150 ml.


Ca dezavantaj as mentiona faptul ca lasa o pelicula uleioasa la suprafata pielii desi nu se simte lipicioasa (nu as zice ca e un minus pentru ca sunt sigura ca exista persoane carora chiar le place acest aspect). Chiar daca elmiplant spune ca se absoarbe, eu ma asteptam sa ramana ceva avand in vedere ca trebuie aplicata o cantitate generoasa si avand uleiuri emoliente. De asemenea, nu scrie nicaieri ca ar fi rezistent la apa.

Bioderma Photoderm Mineral SPF 50


Cealalta recomandare vine de la Bioderma in forma noii variante de Photoderm Mineral SPF 50, de care am pomenit deja pe blog. Intr-adevar, este o diferenta enorma intre consistenta formulei vechi si cea noua, cea noua fiind foarte light, siliconata si ca atare, se aplica foarte usor. In plus, parca nici pelicula lasata nu mai este atat de albicioasa. Se absoarbe rapid, nu lasa vreun luciu si fiind pe baza de filtre minerale, este o varianta pentru persoanele alergice la filtrele chimice. Formula nu contine iritanti, nici parfum.


La dezavantaje as trece pelicula albicioasa (este totusi un SPF 50 mineral si e mai greu sa scapi de ea) si faptul ca este ceva mai scumpa decat uleiul elmiplant, in jur de 60-70 lei pentru 100 ml (stiti ca preturile variaza foarte mult in functie de farmacie).

Poate va aduceti aminte ca intentionam sa folosesc spray-ul Photoderm Mineral pe ten dar inca nu sunt pregatita sa dau un verdict la utilizarea pe ten, insa pentru corp este foarte ok.

***
Ca sa recapitulam:

  • elmiplant - SPF30 / 150 ml / in baza de ulei / filtre chimice / incolor / parfumat / ieftin / lasa pelicula uleioasa
  • Bioderma - SPF50 / 100 ml / in baza de silicon / filtre minerale / neparfumat / mai scump / lasa pelicula albicioasa


Intr-un final, vrea sa va atrag atentia ca am vazut multe produse cu protectie solara sub forma de spray care aveau ca prim ingredient alcoolul. Va rog aveti grija si uitati-va pe lista de ingrediente iar daca vedeti "alcohol denat" la inceputul listei de ingrediente, nu cumparati si nu folositi produsul. Sunt sigura ca textura lor este minunata si nici n-o simti, se absoarbe rapid bla, bla...dar cred ca dezavantajele sunt mai mari decat o consistenta placuta. Asta a fost motivul din spatele acestui articol, de a va oferi alternative bine formulate.

Cat de mult conteaza pentru voi textura in alegerea unui produs cu protectie solara? 

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

4 comments:

  1. Pe cel de la Elmiplant l-am folosit saptamana asta, la plaja. ce pot sa zic? nu m-a impresionat, e bunicel , cam atat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu inteleg in ce sens bunicel, adica un SPF ori e bun si te protejeaza, ori nu e.

      Delete
  2. Dintre toate cremele cu protectie solara pe care le-am probat , si am probat mai multe decit sint dispusa sa recunosc :)))) prefer Hawaiian Tropic. Mirosul cremelor este inconfundabil, miros a cocos, a mango, a fructe exotice, nu ramine pelicula albicioasa, hidrateaza, nu au alcool, ce pot sa mai spun decit ca mereu le cumpar mereu de ani de zile. Uneori gasesc un pack cu un lipgloss pe care iti vine sa-l maninci de bun ce e :))))
    O alta marca (elvetiana) care iar imi place foarte mult si care e cunoscuta pt calitatea produselor e Piz Buin. De la ei recomand Tan Intensifier, o treaba tare misto :)))
    In Romania s-ar putea sa nu se gaseasca chiar la orice supermarket insa merita cautate.

    ReplyDelete
  3. Si mie imi face cu ochiul spray-ul, anul trecut l-am avut pe cel fara SPF pe care il foloseam pe post de hidratant dupa plaja. Anul asta trebuie sa-l iau pe asta cu SPF ca sa il folosesc si la plaja. Am observat ca la mare, desi eu stau cea mai mare parte din timp la umbra, mi se usuca pielea foarte tare, probabil de la sare....asa ca un ulei va fi binevenit. Plus ca ador mirosul de cocos :)

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram