Pensule de tus ieftine (si bune)


RO: Toate stim ca un machiaj reusit nu depinde in totalitate de produsele folosite si vrem, nu vrem, depindem de ustensilele pe care le folosim: pensule, bureti. Pensulele de machiaj joaca un rol important iar daca in ceea ce priveste machiajul fetei mai scapam si fara, in ceea ce priveste machiajul ochilor, niste pensule bune pot face diferenta.

Asa cum ati dedus deja din titlul este vorba de pensule pentru tus, 2 modele mai exact, una fina despre care v-am mai zis in trecut si una unghiulara. Ambele variante mi se par foarte bune si tot ambele sunt foarte accesibile ca pret.

But wait, there's a catch! Pensulele sunt de fapt pensule de pictura si le-am cumparat din magazinele de profil din zona Lipscani, de aceea sunt mai ieftine. Dar atata timp cat pensulele sunt foarte bune, eu cred ca nu mai conteaza ca la origine nu sunt pensule de machiaj.


Prima pensula este Milan numarul 0 pe care v-am mai prezentat-o mai demult in articolul cu pensulele preferate. Si pentru ca mi-a placut atat de mult si pentru ca recent i-am dat o alta intrebuintare decat cea a aplicarii gel liner-ului, am mai luat inca una, ca sa fie pentru ca uneori mi-e lene s-o curat.


Pensula pe care am luat-o initial este cea cu 611 si s-a comportat foarte bine, si-a pastrat bine forma, nu a pierdut fire si ma descurcam chiar bine in realizarea coditelor de tus, doar ca nu am eu chef prea des sa stau si sa le bibilesc (tare complicat cand ai pleoapele cazute, ba la un ochi e mai cazuta decat la celalalt :(( ). Pensula luata recent este cea cu 301 si am observat abia atunci am ajuns acasa ca nu este identica cu cea veche ci este usor mai groasa, insa si ea este foarte buna. Ambele variante sunt sintetice si costa 4 lei.


Odata cu pensula noua Milan am gasit-o si pe cea unghiulara, Royal & Langnickel 0, care este si cea mai fina dintre toate. Pe ea am dat 12 lei parca si am realizat ca Royal & Langnickel au si pensule de machiaj. Desi are perii mai lungi, este destul de teapana si isi mentime foarte bine forma atunci cand aplici tusul iar liniile ies foarte fine. In plus, este si mult mai usor sa faci coditele iar mie mi-a placut s-o folosesc cu fard negru, in loc de tus cu care imi accentuam linia genelor si s-a descurcat minunat, nici nu mi-a venit sa cred cand am vazut ce fine erau liniile trasate cu ea. Probabil ar fi minunata si pentru conturarea sprancenelor insa mie imi place sa folosesc una dintre cele Milan pentru asta.


Si un fel de demonstratie cu cele 3 pensule.


Sper sa va fie de ajutor articolul, mai ales ca am observat ca majoritatea sunteti din Bucuresti, dar cel mai probabil daca gasiti in orasul vostru un magazin cu rechizite pentru pictura si desen, ar trebui sa gasiti, daca nu pe aceleasi sigur gasiti ceva asemanator.

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

8 comments:

  1. Ce articol tare! Foarte faine pozele :) Odată demult, intenționam și eu să cumpăr pensule pentru pictură, însă cu scopul de-a le folosi pe ten. Dar am uitat de pontul ăsta :) Sunt mult mai ieftine și le poți cumpăra și din magazinele online de specialitate. Partea bună când le iei dintr-un magazin fizic e că le poți vedea pe viu/pipăi/simți. Chiar mi-ar trebui și mie vreo 3 de tuș, pentru atunci când mi-e lene să o curăț pe cea din dotare. Dar dacă stau să mă gândesc mai bine, nu știu cât de utilă e varianta asta, pentru că s-ar putea să mă trezesc la finalul săptămânii cu prea multe pensule la spălat :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bcuur ca ti-a placut. Sa stii ca uneori e foarte util sa atingi pensula si sa vezi cum e, cat de rigida sau moale, sau daca e aspra, mai ales daca intentionezi s-o folosesti pe ten, sau la ochi (blending&such).

      Lasa ca pensulele de tus se curata imediat, eu le curat si pe amnadoua deodata, so nu-i problema ca ar fi prea multe, zic eu. :))

      Delete
  2. De trucul asta stiam de la Julia Graf :D Si ea folosea o pensula de pictura pentru tus. Am incercat si eu, dar parca mi-e mai comod sa folosesc una unghiulara. M-am obisnuit cu ea si nah..
    De unde ai luat pensule R&L? Stiu ca erau online la un moment dat si am vrut si eu, dar m-a cam speriat pretul :)) (cel putin la cele de fata)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am luat-o de la un magazin dintre cele de la Hanul cu tei pe Lipscani, unul mai micut, daca imi aduc bine aminte.

      Eu nu foloseam unghiulara pentru ca nu aveam una destul de subtire si am preferat una clasica dar acum sigur o sa incerc, poate imi ies mai usor coditele.

      Delete
  3. super articolul :) chiar nu stiam acest truc

    http://frombeautywithlove.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  4. Chiar astazi dadusem peste un articol cu acelasi subiect, cred ca pe Refinery 21 sau pe site-ul Elle international, nu mai retin exact. Nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva, dar acum mi-ai starnit rau de tot curiozitatea. Foarte tare!

    ReplyDelete
  5. O sa ma duc si eu sa le caut. Multumim de pont! :)

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram