Orly Close your eyes



RO: Singurele mele  achiziÈ›ii de la târgul Cosmetics beauty Hair de anul acesta au fost cele două oje Orly, pe care vi le-am mai arătat È™i aici. Am fost foarte entuziasmată atunci când am descoperit oferta pe care o aveau cei de la Orly, o ojă 12 lei pentru anumite nuanÈ›e. Close your eyes mi-a făcut cu ochiul instant dar întâi aÈ™ vrea să vă spun câte ceva că apoi apoi încheiem într-o notă mai bună. :)


La câteva zile de la terminarea târgului, Delia a constatat că una dintre ojele pe care și le luase, tot la acceași ofertă, avea o dată de expirare: 30.09.2012. Așa că m-am dus și eu repede să mă uit la ale mele și ojă de față avea aceeași dată de expirare. Ca să vă împrospătez memoria, CBH 2012 a fost până pe 23.09.2012, deci cei de la Orly au venit cu ojele etichetate cu termenul de expirare și le-au vândut la acest târg. Ce m-a deranjat în toată chestia asta? Faptul în sine, e normal să poți vinde o ojă ce urmează să expire într-o săptămâna, conform termenului cerut de legislația în vigoare? Le-am scris celor de la Orly și am primit răspunsul următor:
 ÃŽntr-adevăr, ni s-a semnalat această problemă È™i de către alte persoane. Este strict o problemă de etichetare, au fost printate greÈ™it È™i etichetate în primăvara acestui an când cei de la OPC încă cereau o data fixă de expirare, însă, produsele au termenul de expirare de 36 de luni de la desfacere după cum scrie È™i pe sticlă lacului din fabrică. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient È™i vă garantăm că produsele pot fi folosite fără nici un fel de problemă. 
Da, mulÈ›umesc pentru nimic, È™tiu È™i eu foarte bine cum stă treabă cu termenul produselor de când le deschizi. Dar de ce nu aÈ›i schimbat etichetele, dacă tot au fost printate greÈ™it? Din primăvară până în Septembrie este timp berechet, oja asta nu este sigur din primăvară, deci până în primăvară a stat acolo, fără s-o bage nimeni în seamă?

Toată treaba mi-a lăsat un gust amar și nu cred că voi mai cumpăra oje Orly. Și încă o chestie care m-a deranjat, poate chiar mai mult: pe minunata etichetă scrie că oja este fără toluen, ba eu aș spune că este fals și astfel dezinformează cumpărătorul. Oja asta pute exact ca cele Farmasi, care sunt cu toluen, în lista de ingrediente a ojei, toluen este primul. Hai să zicem că nu ai cum să te uiți la ingrediente, dar pe sticlă nu scrie nimic că ar fi fără toluen sau formaldehide, într-adevăr, pe sticla de Moonlit madness este scris asta, dar nu și pe Close your eyes. Eu am ales să nu mai folosesc ojele Farmasi tocmai din acest motiv.

Ca o concluzie, oja este veche, de asta m-am prins imediat ce am deschis-o, este clar că formula este diferită de cea a celeilalte oje Orly pe care am luat-o (Moonlit madness nu pute), ba chiar și după capacul ojei observi o diferență (negru în loc de alb). Am folosit-o oricum și o voi folosi pentru că e o culoare frumoasă dar sunt dezamăgită de cei de la Orly România.

Gata, mi-am spus of-ul, acum să vă spun cât de mult îmi place culoarea. :D Este perfectă pentru toamna asta, cu toate nuanțele de burgund, bine, nu aș zice că este chiar burgund, poate puțin mai deschisă. Pe lângă asta, are niște particule fine de sclipici cu reflexii roz spre auriu care sunt vinovatele principale pentru alegerea acestei oje.

NuanÈ›a: Orly Close your eyes
Aplicator: clasic, subÈ›ire È™i lung
Acoperire: acoperire bunăƒ È™i uniformăƒ din 2 straturi
Rezistentăƒ: ok, 3-4 zile
Timp de uscare: destul de scurt, 10-15 minute
Consistentăƒ: este mai apoasă dar nu atât cât să ai nevoie de mai mult de 2 straturi pentru o acoperire bună/culoare opacă
Alte aspecte:
  • s-a aplicat uÈ™or È™i frumos 
  • nu mă dau în vânt după aplicator, dacă eÈ™ti mai neîndemânatica în aplicarea ojei, nu te va ajuta 
Valabilitate: 36 luni
Cantitate: 15 ml
PreÈ›: Ã®n jur de 45 lei



EN: This lovely nail polish from Orly was among the only things I bought more than one month ago at a local beauty fair, these (Close your eyes along with another color, Moonlit madness) are my first Orly nail polishes and were at a very low price. I was really happy with the discovery of that offer but happiness got diminished due to the policy of the Romanian distributor of Orly here in Romania.

Well, I won't write again all the details but I will say that the nail polish was very old, an old and diufferent formula that contains toluene and they wrote on the label (one enforced by the Romanian legislation) that the formula is toluene, DBP and formaldehyde free, thus misinforming the consumer.

The whole thing left me with a bitter taste but on the bright side, this color is absolutely gorgeous. I'd say it's perfect for fall, withh al the shades of burgundy, well, this one is not quite burgundy, maybe lighter but the little sparkles that go from pink to gold are fascinating.

The color: Orly Close your eyes
The aplicator: classic, thin and long
Coverage: uniform and opaque coverage 2 coats
Resistance: about 3-4 days
Consistency: the formula is a little thin but it isn't a problem since you don't need to apply more than 2 coats in order to get an opaque color
Drying time: ok-ish, 10-15 minutes
Other notable aspects:
  • I had no problems when applying, no lines or other problems
  • I'm not the biggest fan of the applicator, if you're a little clumsy (like I am) when applying the nail polish, it won't really help
Price: about 10 euro (in Romania)
Valability: 36 months
Quantity: 15 ml /0.5 Oz








Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

7 comments:

  1. :)) Exact asta am simtit si eu, pe cuvant: m-am enervat teribil, miroase urat, dar culoarea e superba... Spune-mi te rog, la tine se cojeste de pe unghii ca a mea? Ca a mea, fara base coat nu tine nici 5 ore.

    ReplyDelete
  2. @Delia N-am incercat-o fara base coat, dar ca rezistenta a fost ok, 3-4 zile nu am avut probleme.

    ReplyDelete
  3. Nici mie nu mi-a placut deloc treaba asta cu termenul de expirare, chiar daca oja cumparata de mine are termen, pe eticheta, noiembrie 2014. Cred ca se puteau verifica inainte de targ (chiar din primavara caci, banuiesc, le-au mai verificat din cand in cand si stiau si ei ce scrie pe eticheta).
    Lasand deoparte acest aspect, oja e tare frumoasa si zic eu ca a meritat cei 12 lei :)
    Pupici!

    ReplyDelete
  4. Atunci cand sunt reduceri foarte mari la produse scumpe e clar ca exista un motiv, nu? Asa e peste tot, de la targuri, la magazine si farmacii, toate lumea vrea sa scape de stocurile de produse care expira, ca sa nu fie apoi nevoie sa fie aruncate expirate. De aceea cumparatorul trebuie sa verifice intotdeauna, e o regula sfanta.

    ReplyDelete
  5. @Georgiana exact asta ziceam si eu, toata povestea lor e cam trasa de par. Pup :*

    ReplyDelete
  6. @Andra Cam asa e, doar ca uneori sunt mai zapacita eu, atunci la CBH chiar eram, am avut si putin ghinion ca mi s-a pus pata exact pe nuanta asta, pentru ca mai erau culori care nu aveau data de expirare atat de rapida. In orice caz, pe mine m-a deranjat mai mult atitudinea lor, decat faptul in sine.

    ReplyDelete
  7. Superba culoarea. Nu am nici o oja aceasta marcaoar de dragul acestei culori vreau sa mi-o iau

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram