IDWO: Montagne Jeunesse pore strips






RO: Am sa inaugurez o noua rubrica, dupa cum probabil v-ati si dat seama. Daca va intrebati ce-i cu titlul si ce inseamna, haideti sa va explic: IDWO = it didn't work out sau nu ne-am inteles, asa pe romaneste. N-am vrut sa includ la dezamagiri, pentru ca poate altcineva va fi foarte multumit de produs dar toate produsele care vor intra in aceasta categorie nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor mele.



Si aceasta categorie va fi inaugurata de catre plasturii pentru nas de la Montagne Jeunesse. Stiti ca v-am povestit de evenimentul Montagne Jeunesse de saptamana trecuta de unde am plecat cu o punguta plina de masti Montagne Jeunesse, dintre care am vrut sa impart si voi cateva, si inca mai astept raspunsuri la postarea despre eveniment pentru ca inca nu s-au ghicit toate mastile. Apropo, am poza cu machiajul :D

Buun, din punctule meu de vedere a fost normal sa sar pe plasturi sa-i incerc pentru ca tocmai ce o intrebasem pe Adina la eveniment daca nu au si plasturi. De ceva timp ma tot batea gandul sa folosesc niste plasturi pentru a-mi mai curata nasul. Stiu ca plasturii nu iau decat ce este la suprafata, capatul oxidat al punctului negru si ca oricum punctele negre se formeaza la loc dup-aia dar avand in vedere ca de aproape jumatate de am folosesc exfoliantul chimic cu BHA si chiar se vad rezultatele dar m-am gandit ca ar putea fi ok, sa iau cu plasturele si aplicand exfoliantul poate sa se accelereze rezultatele.

Zis si facut, am facut un dus lung, asa cum imi place mie, am iesit frumos, am luat plasturele si am inceput sa citesc. Eu am mai folosit in trecut plasturi de nas deci nu sunt la prima experienta si aveam cu ce compara. Am luat un plasture, am umezit zona nasului, apoi am umezit suprafata "lipicioasa" a plasturelui, l-am aplicat pe nas si am asteptat pana s-a uscat si a devenit mai scortos.

Indepartarea s-a facut usor si de acum experienta o ia la vale. In primul rand nu a reusit sa ia mare lucru de pe nas, nu erau diferente vizibile dar atunci m-am gandit ca o sa mai incerc o data. Pe nas imi ramasesera portiuni cu solutia "negricioaso-lipicioasa" de pe plasture, in special in jurul narilor am avut mari probleme in acest sens. Am clatit cat am putut dar nu a fost de ajuns pentru ca ulterior prietenul meu mi-a zis ca ramasese o dunga de-a lungul conturului plasturelui. Dar si asta a fost ok, m-am gandit la fel, ca data viitoare voi avea mai multa grija

Ce a pus capac a fost starea in care se prezenta nasul a doua zi: aveam portiuni, nu uscate, foarte uscate, cojitele erau mai degraba niste cruste (in varful nasului, in laterale si in zona narilor) si foarte foarte greu am reusit sa scap de ele. Sa mentionez faptul ca eu folosesc momentan o crema pentru tenul normal pana la foarte uscat si nu a fost de ajuns, pana nu am stat toata noaptea cu uleiul de migdale dulci pe nas nu am reusit s-o scot la capat. Si tot mai ramasesem cu o zona in dreptul unei nari care se incapatana sa nu treaca.

Asa ca nu mai vreau sa le mai acord nicio sansa, mi-e frica sa nu ma trezesc inca o data cu zonele alea super uscate dar pentru curiozitatea voastra am sa va dau totusi mai multe detalii despre plasturi. Nu stiu de ce mi s-a intamplat, am mai folosit plasturi si nu am avut absolut nicio problema cu ei deci probabil ma voi reorienta catre altii.

Brand: Montagne Jeunesse
Produs: Pore strips
Ambalaj: plic ce contine 3 plasturi ambalati individual
Mod de folosire: umeziti nasul, coateti un plasture, il desprindeti de pe folie si il umeziti pe partea neteda (cea care vin in contact cu nasul. Il puneti pe nas si asteptati pana se usuca plasturele apoi il indepartati din laterale catre centru.
Ingrediente: VP/VA COPOLYMER, AQUA, SILICA, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CARBON, POLYSILICONE-11, POLYSORBATE 60, PUMICE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, SORBITAN SESQUIOLEATE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, CI 77499 (IRON OXIDES) 



EN: As you've probably noticed I have a new category of articles and if you were wondering what the letters stand for here it is: IDWO  = it didn't work out. The articles included in this category will be for products that didn't met my expectations but I don't want to brand them as disappointments.

Now, back to the article. Last week I attended an event organised by Montagne Jeunesse and wrote about it in Romanian here (but you have the trusty "frienemy" Translate in the sidebar) and since I got a whole bag full of Montagne Jeunesse goodies, I, of course, went straight to the pore strips and that's what I wanted to try first.

I have been using a BHA exfoliant for almost 6 months and you can see the results but I wanted something more and for some time I have thought bout getting some pore strips. I am completely aware of the fact that these pore strips only clean what's at the surface and that afterwards the blackheads reform but I thought that in conjuction with the BHA it'll speed up the results.

So after a long shower (my faves) I stepped out, got a pore strip, got it out, wet my nose, wet the strip itself and I placed it on my nose. I have used pore strips before so I had comparison material and I know how it works. After waiting  around 15 minutes for the strip to dry up and become sort of stiff I went ahead with the removal.

Removal was easy and the whole experience went down from there. First of, I found that it didn't do a great job on the blackheads but I thought that it's ok and that I'll try one again and maybe it'll be better. Secondly, when I pulled the strip, some parts of the sticky thing that goes on your nose staid there, especially around my nostrils. I rinsed as good as I could and I thought it was ok, til my boyfriend told me that you can see the outline of where the strip was. But that was ok too, I was till going to give it another try in a week or so.

But what made me decide not to try one ever again was the condition of my nose the second day: it had very dry areas, so dry that the areas had some sort of crust and I managed to get rid of them only after sitting a whole night with sweet almond oil on my nose. And I have to tell you that the moisturizer I am currently using is for normal to very dry skin and it still wasn't enough.

So I won't be using them anymore, I am not prepared to go through that same situation again and I can't understand why it happened and as I've said, I have used pore strips before and never had any problems with the ones used.

Brand: Montagne Jeunesse
Product: Pore Strips
Packaging: cover with 3 individually wrapped pore strips
How to use them: wet your nose and then the part of the strip that goes directly on your nose, place the strip and than wait until it dries up. To remove it go from the sides to the center.
Ingredients: VP/VA COPOLYMER, AQUA, SILICA, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CARBON, POLYSILICONE-11, POLYSORBATE 60, PUMICE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, SORBITAN SESQUIOLEATE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, CI 77499 (IRON OXIDES) 

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

15 comments:

  1. Am vazut partea cu "poate altora li se potriveste", dar dupa ce am citit experienta ta, parca nu-mi mai vine sa incerc plasturii (am primit si eu o punguta cu bunatati Montagne Jeunesse cu ocazia L'ete du Jeunesse) - mastile imi plac foarte mult si am impartit-o deja pe cea cu capsuni cu sora mea si incerc sa ma abtin sa nu le incep pe toate odata.
    Am mai citit despre acest eveniment si toata lumea pare ca s-a simtit minunat acolo cu sucuri, fructe, masti, voie buna si uite si machiajul Adinei; vazusem pe canalul ei ca a oferit unul, dar nu stiam cine a beneficiat - suna grozav, chiar si cu adaugarea de produse la 'wish list' - cel putin asa stii ce e bun si ti se potriveste.
    Frumoasa ideea de a imparti cu cititorii din mastile primite, s-ar putea sa ma inspir si eu de la tine.
    Duminica placuta!

    ReplyDelete
  2. @bluerosesWow, mersi pt comentariul consistent, ce-mi place cand mai primesc astfel de comentarii :) Exista fete care sunt foarte incantate de plasturi, chiar una din ele a scris si ea ieri de plasturii de nas (Lalu Boutique), acum nu stiu, fiecare cantareste parerile citite si decide pentru sine.
    Stiu ca ai primit si tu bunatatile, chiar am vazut poza cu masca de capsune, foarte draguta :D
    Cat despre eveniment, chiar a fost o organizare de exceptie. Si eu am mers pe aceeasi premisa atunci cand am zis ca daca nu vrea nimeni sa o machieze Adina ma ofer eu, ma mir ca au fost fetele asa timide incat nu s-au incumetat si ele, sau poate nu o stiau foarte bine pe Adina si ce machiaje frumoase face. :D
    Duminica placuta si tie! Pup :*:*

    ReplyDelete
  3. @Sihaya
    Poate gasesc o perioada cand nu trebuie sa ies din casa (in caz de 'failure') si incerc si eu - curiozitate exista, sa speram ca nu va omori pisica/usca nasul :)
    Ma bucur ca ti-a placut masca mea - te referi la cea din concurs, presupun (nu sunt sigura - am postat la ei una homemade cu capsuni, apoi una cu masca Montagne Jeunesse cu capsuni pe fanpage, de aici posibilitatea de confuzie :)
    O zi frumosa!

    ReplyDelete
  4. @blueroses Am prins poza cu masca Montagne Jeunesse cu capsune, stiu sigur pentru ca am citit ca ai impartit-o cu sora ta :)

    ReplyDelete
  5. @Sihaya
    ah, ma bucur atunci :)
    camera mea foto s-a blocat si pozele cu camera web nu sunt clare si nu tocmai potrivite pentru review-uri ... asta e, sper sa rezolv problema in curand.

    ReplyDelete
  6. Eu i-am incercat si chiar mi-au placut. Depinde desigur si de tipul de ten. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca pe nas nu am tenul uscat, ba chiar e cu trndinte de ingrasare, deci nu stiu cat a tinut de tipul de ten dar stiu ca sunt si persoane incantate de ele

      Delete
  7. La mine se cam potriveste prima parte, aia cu n-am simtit sa fi functionat ceva, punctele mele negre sunt tot acolo, falnice si tari pe pozitie. De iritat, nu m-am iritat, desi am uitat ca am ala pe nas, s-a uscat rau si am tras cu sete, in loc sa umezesc...

    ReplyDelete
  8. Exact acelasi lucru l-am patit si eu.Am scapat cu greu de aceea culoare si dimineata mi se cojea pielea.Eu sigur nu le cumpar iar.

    ReplyDelete
  9. @Macnetize :( Poti eventual sa inecrci altele, eu am avut ceva succes cu alti plasturi. :*

    ReplyDelete
  10. @Aurelia Imi pare rau ca ai patit si tu la fel, credeam ca sunt eu mai speciala :(

    ReplyDelete
  11. eu nu folosesc masti decat facute de mine...din miere si galbenus de ou...sunt mai mult decat incantata...

    ReplyDelete
  12. @Calin Andreea Daniela Si mie imi place ideea de masti facute acasa dar pentru ce voiam eu chiar nu am de gand sa fac experimente pe propriul nas, desi stiu ca exista retete home made pentru plasturii de nas

    ReplyDelete
  13. Credeam ca treaba cu fragmentele negre si lipicioase mi s-a intamplat doar mie,ca oi fi eu ignoranta si nu am stiut sa folosesc plasturii..La mine nu a ramas pielea uscata,insa nici exfolierea nu s-a realizat corespunzator in contextul in care nu am reusit sa dezlipesc in intregime. Mai am doi platuri disponibili si ma tot intreb daca sa mai risc si a doua oara..

    ReplyDelete
  14. @Bianca Roxana Si eu m-am gandit initial ca nu m-oi fi descurcat eu bine si ca data viitoare va fi mai bine.Tot cu 2 plasturi am ramas si eu dar nu am de gand sa-i mai folosesc, dar daca zici ca asta a fost singura problema, poate ca a doua oara va fi mai bine :D

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram