In vizita la Silhouette - partea a 2a


RO: Am revenit si cu partea a doua a exeperientei la Silhouette, acum va voi povesti cum a fost la diagnosticele corporal si facial care mi s-au efectuat si despre sedinta la TehniSPA. Daca ati ratat-o dar va intereseaza, puteti citi si prima parte.

DIAGNOSTICUL CORPORAL

L-am facut la a doua vizita la Silhouette si eram foarte curioasa sa aflu verdictul dat de "aparatul adevarului", aparat care este un cantar mult mai performant decat cele la care am avea noi acces ca simple persoane.

Am fost intrebata daca sufar de vreo boala cronica (diabet, boli cardiace etc), daca am suferit vreo interventie chirurgicala in ultimele 6 (parca) luni. Din fericire nu sufar de nimic, sunt sanatoasa deci am trecut repede peste aceasta parte. Apoi am fost intrebata ce ma deranjeaza la corpul meu iar raspunsul meu a venit imediat, nici nu a fost nevoie sa ma gandesc pentru ca stiu ce ma deranjeaza: faptul ca nu am un tonus muscular bun pentru ca nu mai reusesc sa fiu consecventa in efectuarea exercitiilor.


Urmatorul pas a fost dezbracarea, iar dupa ce a fost introdusa inaltimea mea in "aparatul adevarului", m-am urcat pe el si am luat in fiecare mana cei doi electrozi ce stateau asezati in margini. Aparatul are un ecran pe care am vazut clar greutatea si inaltimea mea iar eu m-am blocat pe gandul ca ma ingrasasem cu un kg. Treptat, se tot tiparea un bon pe care erau trecute toate datele citite, bon din care am aflat urmatoarele informatii:
 - aparatul a recomandat ca ar trebui sa slabesc 700 de grame, lucru cu care nu sunt de acord. Cunoscandu-mi corpul eu ma simt bine cu macar inca 1000 de grame adaugate la cele 700 deja recomandate, daca nu chiar 1500.
 - procentul de grasime nu este chiar atat de mare fata de valoarea generala, doar cu 2%
 - in schimb procentul de musculatura este cu mult sub norma, 10%, practic cu un sfert fata de valoarea recomandata si aici m-am gandit exact la ce am zis eu, ca imi lipseste tonusul muscular
 - nu am retentie de apa dar ar trebui sa ma hidratez ceva mai bine

Dupa ce am discutat ce era imprimat pe bon, mi s-a facut si recomandarea procedeului pe care sa-l urmez: tonifiere cu TehniSPA. Cam astea au fost informatiile primite, pe moment nu mi-au venit intrebari, deci cu aceste informatii am plecat de acolo.

DIAGNOSTICUL FACIAL

Acesta l-am facut cand am venit pentru a treia oara la Silhouette si va marturisesc ca eram foarte curioasa cum va fi si ce mi se va zice, mai ales acum cand tenul meu arata atat de bine, comparativ cu acum cateva luni. M-am luptat ceva si voiam sa stiu ce mi se va zice. Dar, din pacate, exact in ziua in care trebuia sa merg, nu stiu dar m-am iritat de crema cu SPF cu oxybenzona, eram cam rosie si a influentat putin si diagnosticul. Dupa ce am folosit-o saptamani intregi fara nicio problema, s-a trezit fix in ziua respectiva sa-mi faca o bucurie si a fost cam urata iritatia in sensul ca nu era doar pe fata ci si pe gat, aveam o pata rosiatica care s-a "bucurat" atat de atentia Iulianei la diagnostic cat si de cea a Andreei, in timpul tratamentului TehniSPA.



M-am plans destul, sa revenim la ale noastre, as scrie o intreaga epopee pe subiect, dar v-as plictisi teribil. :P Iuliana a venit si m-a intimpinat la receptie si m-a condus jos, spre zona unde urma sa efectueze diagnosticarea. M-a intrebat daca vreau sa ma demachieze sau daca prefer sa ma lase asa machiata pentru ca oricum va pune lupa pe fata mea, iar machiajul meu era foarte light, un strat subtire de fond de ten si putin blush crema.

Dupa ceva dubii am zis ca nu vreau sa ma demachieze, m-am intis iar Iuliana a tras lupa si a inceput: mi-a zis ca am tenul mixt, sebum din belsug in zona T, uscat in zona pometilor, foarte sensibil si cuperozic tot in zona pometilor, puncte negre, cearcane, inceput de laba gastei, inceput de rid in zona gurii, intre sprancene si ca se descuameaza (care cred ca era de la iritatia pe care o aveam). Deja eu ma panicasem, de cand a zis de zona ochilor, pentru ca de asta imi e cel mai frica, sa fac laba gastei de tanara. Am vorbit ceva mai mult si cumva am ajuns sa-i povestesc de exfoliantul chimic pe care il folosesc, iar Iuliana se pare ca a ramas neplacut surprinsa cand a auzit ca nu il indepartez dupa 15 minute de la aplicare. Am incercat sa-i explic, ca nu se aseamana cu produsele ce se folosesc si prin saloane pentru peeling-uri, ca are o concentratie mica si ca in compozitie nu exista doar ingredientul exfoliant, ca mai are si alte ingrediente hranitoare pt ten, antioxidanti, ingrediente skin-identilcal si ca nu stiu cum ar putea sa actioneze daca nu il lasam pe piele, ci il indepartam dupa doar 15 minute. A ramas ca se va interesa mai mult pe baza subiectului, eu nu am stiut sa-i zic decat de un singur ingredient pentru ca doar pe ala il tineam minte: uleiul de migdale dulci, am primit replica ca nu e indicat tenurilor mixte dar produsul este unul formulat pentru acest tip de ten, iar acum, in timp ce scriam, chiar m-am uitat sa vad si celelalte ingrediente ca sa stiu pt data viitoare :D

Concluzia Iulianei a fost ca ar trebui sa folosesc o crema hidratanta dar nu si emolienta, si eventual ceva pentru controlul sebumului. Am incercat sa-i urmez sfatul si sa folosesc ceva hidratant fara a fi si emolient, mai aveam o mostra de Skin Balancing Moisture Gel dar nu mi s-a parut destul, tot la crema mea Skin Recovery am revenit, iar pentru controlul seumului chiar am de gand sa-mi fac masti cu argila si sa le aplic strict pe zona T.

TRATAMENT ANTI-CELULITIC CU TehniSPA

De fapt eu asa am inceput a treia vizita la Silhouette, cu tratamentul la TehniSPA. Asa cum se obisnuieste la Silhouette, Andreea, cea care urma sa efectueze tratamentul, m-a preluat de la receptie si m-a condus la vestirul de la etajul 1, mi-a dat o cheie de la un dulap unde sa-mi las lurcrurile si mi-a adus prosop, halat, papucei de unica folosinta, chiar si chiloti de unica folosinta. Vestiarul este curat, frumos amenajat, are si dus, mi-a placut fiarte mult cum arata.






Dupa ce m-am schimbat am intrat la tratament si am aflat ca de fapt voi face unui anti-celulitic desi eu stiam ca urma sa fac unul de tonifiere, pentru ca asa mi s-a recomandat la diagnosticul corporal, dar nu ma deranja nici cel anti-celulitic pentru ca am ceva celulita. Tot tratamentul a durat 45 de minute si consta in aplicarea unui gel pe portiunile pe care se efectueaza tratamentul, exista un electrod pe care il tineti in mina, sau pur si simplu trebui sa fie in contact cu voi si celalalt elctrod consta in dispozitivul ce efectueaza un fel de aspiratie iar curentul ce circula intre cei 2 electrozi, in contact cu gelul efectueaza o ionizare a substantelor din gel ce ar trebui sa faciliteze patrunderea gelului adanc in piele. Va mai dau o data detaliile primite de la cei de la Silhouette legate de acest aparat:
Prin tehnologia avansata a aparatului TechniSPA poti ajunge la silueta mult-visata! Tratament dermo-lipo-aspiratie functioneaza pentru piele, tonifierea muschilor si tratarea celulitei si a vergeturilor.

Tratamentul de dermo-lipo-aspiratie cu aparatul TechniSPA este unic in lume si actioneaza pe 3 principii de functionare:

-          mecanic (prin aspiratie), cu ajutorul manipolului prevazut cu 1/2 camere de lucru se fac miscari specifice pe fiecare zona pentru distrugerea fibrozitatilor dintre celule

-          biologic - ionizarea gelului cu ajutorul curentului galvanic pentru penetrare rapida si profunda a ingredientilor activi, pt a topi biologic depozitele adipoase

-          actionarea prin stimulare, ce ajuta la stimularea circulatiei sangvina si limfatica, eliminarea toxinelor si a apei in exces.

Gelurile folosite in timpul tratamentului sunt active timp de 48 ore si au printre ingredientii activi: ulei de coaja de grepfruit, extract de frunze de vita de vie, extract de eucalipt si coaja de lamaie. 
Rezultatele sunt vizibile inca de la prima sedinta, corpul se remodeleaza, se pierd centimetri, aspectul de “coaja de portocala” este diminuat pana la disparitie, pielea devine neteda, intinsa si catifelata.

Intensitatea atat a curentului, cat si a gradului de aspiratie pot fi modificate in functie de fiecare persoana, iar Andreea a fost mereu atenta sa vada daca trebuie sa faca ajustari, si eu am o sensibilitate mai mare in zona superioara a picioarelor.

Pentru ca acest tratament presupune trecerea unui curent prin corp, trebuia precizat inainte daca aveti orice dispozitiv cu componente metalice in corp (de exemplu pace-maker, chiar si unele sterilete) iar daca aveti probleme cardiace, probabil nu va vor fi permise tratamente TehniSPA pentru ca acel curent va trece si prin inima. Normal ca inginera din mine a intrebat-o pe Andreea daca stie exact plaja de valori pentru intensitatea curentului, dar din pacate nu o mai tinea minte, damn. :D A fost interesant, aveam o senzatie de piscaturi atunci cand Andreea apropia dispozitivul de piele si se formau arcele de curent, dar nu era ceva deranjant, mai degraba fascinant, normal, tot pentru inginera din mine.

Cu TehniSPA puteti efectua atat tratamentul anti-celulitic, dar si de fermitate sau de tonifiere, in functie de ce va doriti sau ce vi se recomanda, iar in functie de tratament se va folosi un alt gel. Apropo, am uitat sa precizez, toate gelurile folosite sunt de la Guinot.
_________________________________________________________________________

Am tras linie (ati vazut, nu? :P), iar acum va voi si zice ce mi-a placut si ce nu mi-a placut in toata experienta.

MI-A PLACUT:
 - ca la prezentare a venit si ne-a vorbit chiar doamna Baadi
 - amabilitatea si faptul ca toate angajatele cu care am interactionat au fost mereu zambitoare si dornice de a ma ajuta
 - atentia la detalii de care au dat dovada
 - atmosfera si cum m-am simtit atunci cand am fost acolo
 - curatenia, totul era impecabil, oriunde te-ai fi dus
 - ca nu au incercat sa-mi vinda produse daca eu nu mi-am exprimat dorinta de a cumpara ceva
 - ca inainte de a efectua tratamente se face un diagnostic pentru a depista eventuale conflicte intre ceea ce vreti sa efectuati si starea de sanatate sau alte detalii

NU MI-A PLACUT:
 - ca nu mi s-a verificat tipul de celulita la diagnostic, atunci pe moment, am uitat complet, dar nu cred ca era datoria mea sa aduc aminte (din fericire, Andreea a fost draguta si mi-a zis asa ochiometric pe unde ma incadrez)
 - neconcordanta in recomandarea facuta in urma diagnosticului si tratamentul efectiv, nu stiu daca doar am fost informata prost sau s-a produs o eroare cand s-a facut programarea, dar nu mi s-a parut in regula
 - din pacate datele citite de "aparatul adevarului" sunt influentate si de mancarea/apa consumata inainte de diagnostic

Dupa cum vedeti, aspectele pozitive sunt clar mai multe, per ansamblu experienta a fost una placuta.

Voi ati fost la Silhouette pana acum?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

4 comments:

  1. ana maria birladeanu28 May 2012 at 18:49

    eu am un voucher de la ei de 200eoro,odata cu mine a mai castigat 2 fete care deja au ffost si sunt foste nemultumite de ce au primit in shimbul acestui ouchr,un diagnosic si o sngura sedinta de tratamen facial(demachiere ,un strat de crma si pa)acum cand merg si eu in august o sa vad mai exact,nu-mi vine sa cred ca costa 10 euro diagn si inca o suta o sdinta de ,,masaj,,ca altceva nu au facut:(

    ReplyDelete
  2. E bine si sa te simti din cand in cand printesica...

    ReplyDelete
  3. @Ana Maria Barladeanu - stiu ca exista si persoane nemultumite, chiar cunosc pe cineva care a avut parte de o experienta foarte urata cu Silhouette, eu v-am povestit cum a fost in cazul meu, daca citesti ambele parti, nu v-am recomandat nicaieri sa mergeti acolo, pur si simplu v-am povestit cum m-am simtit eu, v-am aratat ce va ofera centrele si am tras niste concluzii finale.

    ReplyDelete
  4. Foarte bune informatiile gasite pe acest blog!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram