First impressions: gama Aslavital MineralActiv


RO: Vineri seara am fost "in deplasare" (aka la tata) pentru ca am avut niste probleme de rezolvat si pentru ca mi-e mila de spatele meu si la cate cara atunci cand mai plec asa cu laptopul dupa mine (apropo, pe cuvant daca stiu cum naiba reusesc sa-l umplu in asa hal, pentru ca laptopul e super usor) m-am gandit eu ca nu vreau sa ma mai car cu tot arsenalul de produse din rutina mea si am zis ca este ocazia perfecta sa incerc mostrele pe care le-am primit de la Farmec, mostre ale produselor din gama Aslavital MineralActiv pentru ten sensibil recent lansata. Asa ca am luat frumusel mostre pentru: Crema de curatare a fetei fara sapun, Crema intens hidratanta si pentru nelipsita protectie solara Crema ultraprotectoare cu SPF50.


Crema de curatare a fetei fara sapun



Textura este una mai laptoasa si densa, asemeni unui lapte demachiat iar mirosul este destul de puternic, nu as putea sa va spun exact a ce miroase, nu mi s-a parut derajant dar nu m-as fi asteptat la un parfum atat de pregnant pentru niste produse dedicate tenului sensibil.

In ceea ce priveste puterea de curatare, a fost ok dar nu v-as putea spune cum s-ar comporta cand da de produse mai rezistente. Cert este ca l-am incercat si in zona ochilor si nu am avut probleme dar nici ochii mei nu sunt printre cei mai sensibili.

"Surpriza" a venit la scurt timp dupa ce am terminat cu clatirea si stergerea: imediat am simtit cum incepe sa ma tina pielea. Mi-a uscat tenul, iar eu nu stiam cum sa ajung mai repede in camera si sa aplic o crema hidratanta pentreu a contracara senzatia, numai ca pana la crema hidratanta mai aveam cateva produse de aplicat. Deci nu stiu cat de indicat ar fi acest produs celor cu tenuri normale sau uscate, eu cel putin nu l-as recomanda.

Am aruncat un ochi si prin lista de ingrediente dar nu le-am luat la puricat, pare ok din acest punct de vedere, nu are SLS ca agent de curatare, iar alti posibili iritanti, inafara de parfum&co, nu am ochit eu si speram ca am gasit o varianta mai ieftina si accesibila pentru partea de curatare a fetei. Ei bine, se pare ca voi ramane la cleanser-ul Now Foods momentan :(

Crema intens hidratanta

Dupa intamplarea nefericita cu crema de curatare v-am zis ca eram dornica sa aplic o crema hidratanta, iar eu optasem pentru crema intens hidratanta. Dupa ce am aplicat eu frumos toner, Retin-A, the usual, eram fericita ca in sfarsit pot aplica crema.
Am aplicat-o atat pe fata cat si la ochi ca deh, eu sunt obisnuita cu crema Paula's pe care o aplic fara niciun stres in zona ochilor. In fine, la capitolul hidratare a fost ok, e si emolienta cat cuprinde, mie oricum imi trebuie creme emoliente, a intrat repede in piele, nu este prea grasa, iar dimineata tenul nu era incarcat de sebum in zona T asa cum mai pateam cu anumite creme mai grase. Textura nu este nici ea una foarte densa dar nici foarte light nu este, pentru tenul meu mi s-a parut perfecta dar nu stiu cum ar fi pentru tenurile grase, sau cu tendinte de ingrasare.

Insa, la capitolul ingrediente nu m-a multumit pe deplin, dar mi se pare mai ok decat alte creme pe care le-am studiat la ingrediente in ultimul timp, din nou nu am ochit vreun iritant evident , cei de la farmec sustin ca parfumul ar fi hipoalergenic, deci teoretic nu intra in categorie.

Dar exista un aspect care m-a determinat sa-mi doresc sa nu mai am vreodata parte de aceasta crema: parfumul. Este atat de puternic, atat de dulce si atat de persistent incat nu as mai putea sa-l simt fara sa apara repercusiuni. L-am simtit toata seara pana sa adorm si nu mi-a placut deloc. 

Deci din nou o experienta cam nefericita pentru mime, as fi curioasa daca si celelalte creme au acelasi parfum.

Crema ultraprotectoare cu SPF50

Am fost foarte curioasa cum e aceasta crema mai ales in comparatie cu crema cu SPF 50 din gama Gerovital Sun si am fost foarte incantata atunci cand am vazut ca pot vedea cum e. Dintre toate produsele gamei mi-au starnit curiozitatea doar aceasta crema si cea intens hidratanta.
Si pentru ca imi plac mie foarte mult comparatiile am facut din nou un tabel de versus pentru a va exemplifica toate caracteristile comparativ cu crema Gerovital Sun.

Produsul
Gerovital Sun SPF 50
Aslavital MineralActiv SPF 50
Ambalaj tub de plastic borcanel
Textura densa mai putin densa decat cea Gerovital Sun
Tipul filtrului solar* fizic (dioxidul de titaniu) si chimic (octocrylene) fizic (dioxidul de titaniu) si chimic (octocrylene)
Pret 21.07 lei 25.54 lei
Valabilitate 6 luni nu scrie pe mostra
Alte aspecte - este destul de grasa, chiar si tenul meu uscat luceste dupa ce o aplic
- lasa pelicula alba ce ramane ceva timp la suprafata pielii
- nu are parfum
- este rezistenta la apa
- nu este atat de grasa dar, tenul ramane ceva mai lucios dupa aplicare
- lasa pelicula alba dar dispare repede

- are parfum
- nu scrie nimic de rezistenta la apa, deci presupun ca nu este

*daca va intereseaza detalii despre diferitele filtre solare gasiti aici un articol foarte interesant

Intr-un fel am intuit ca aceasta crema s-ar putea sa fie mai putin densa si nu atat de grasa ca cea Gerovital Sun dar ma enerveaza faptul ca au ales s-o ambaleze la borcan in loc de tub si ca are parfum. Ce-i drept nu este atat de puternic cum e cel din Crema intens hidratanta dar tot este destul de pregnant.

In concluzie, nu m-a impresionat atat de mult, nu as cumpara-o avand alta varianta, prima jumatate a listei ingredientelor este identica pentru ambele creme. Dar, dintre cele 3 produse incercate aceasta crema mi-a placut cel mai mult.


As mai avea cateva mostre pentru produsele anti-aging, anti-rid etc dar pe cuvant ca imi este frica sa nu dau iar de acel parfum, m-a marcat in cel mai neplacut mod dar mi-a placut mecanismul celor de la Farmec de a testa produsele, dintre brand-urile romanesti de cosmetice  nu stiu altul care sa ofere mostre in acest fel, eu chiar apreciez asta la ei.

*sursa poze

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

4 comments:

  1. le-am testat si eu si mi-au placut...:)

    ReplyDelete
  2. AM CUMPARAT SI EU ODATA PRODUSELE NOASTRE ROMANESTI SI MI A AJUNS..NU MI MAI TREBUIE...MI A PLACUT DESCRIEREA SI OPINIA TA..MI S A PARUT SINCERA..ABIA TI-AM DECOPERIT BLOGUL SI...SUBSCRIBED IMEDIAT:))

    TE INVIT SI LA MINE
    XOXO
    siherabeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. crema ultraprotectoare spf 50 nu are o textura buna,iti ramane pielea mai alba ,parca ai avea o masca ptr. curatarea tenului (dupa ce te dai cu ea).Nu sunt multumita de ea.Imi pare rau ca am cumparat-o.Are textura unui fond de ten care nu e bun de nimic, ca si atunci cand te dai cu fond si ai tot felul de urme pe fata.Mie nu imi place si nu o recomand.

    ReplyDelete
  4. @Anonymous din pacate, pelicula alba e data de dioxidul de titaniu (filtru mineral) si banuiesc ca e deranjant pentru persoanele mai inchise la ten, nu mai tin minte exact cum era, dar acum nu as indrazni s-o folosesc.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram