Ivatherm Joviale

Daca ar fi sa fac acum o lista cu produsele folosite constant in iarna ce a trecut, fondul de ten Joviale de la Ivatherm ar fi cu siguranta printre primele produse care-mi vin in minte pentru ca l-am folosit aproape de fiecare data cand m-am machiat . L-am si mentionat la inceputul anului printre preferatele lunii Decembrie si atunci l-am comparat cu Charlotte Tilburry Magic Foundation iar daca tot am vorbit de fondul de ten Charlotte Tilburry, astazi am sa va povestesc si in detaliu despre Joviale.

fond de ten Ivatherm Joviale review

Ambalajul este simplu si clasic, pompita fiind foarte utila insa ca orice produs cu ambalaj de sticla, trebuie sa aveti grija sa nu-l scapati pe jos. Sunt doar 4 nuante disponibile iar nuanta pe care o am eu este cea mai deschisa. Un lucru foarte bun si care chiar m-a impresionat a fost faptul ca nuanta cea mai deschisa are subton neutru, deci nu este roz, insa desi are subtonul bun, culoarea este totusi cu un ton mai inchisa ca pielea mea, cel putin asa cum se prezinta ea iarna. Reusesc oricum sa trec peste asta, ducand fondul de ten in jos pe gat si folosind putin bronzer dar daca va stiti si voi cu pielea la fel de deschisa, trebuie sa aveti acest lucru in vedere.

Formula este cremoasa, nu foarte lichida dar se intinde foarte usor, uniform insa daca aveti zone descuamate, se va agata si va evidentia zona. Puteti folosi fie degetele, pensula sau burete umezit pentru aplicare, in functie de efectul dorit si de preferinte, mie imi place si am folosit exclusiv in ultima vreme Beautyblender-ul. Acoperirea este maxim medie dar uniformizeaza bine nuanta tenului si acopera cam tot, doar petele pigmentare si evetuale cosuri sau urme lasate de cosuri au nevoie de ceva in plus pentru a fi complet acoperite.

fond de ten Ivatherm Joviale review

Finish-ul este semi-mat, Ivatherm Joviale nu este un fond de ten mat iar daca il aplicati cu un burete umezit am observat ca ramane mai luminos. Nu se fixeaza foarte repede si tenul ramane foarte putin lipiscios deci ar trebui fixat cu pudra. Chiar si asa, eu in general fixam doar zona T pentru ca voiam tenul sa ramana luminos in rest. Dar imi enorm de mult cat de bine arata pe ten, nu-l incarca si nu se strange in porii dilatati sau ii evidentiaza.

De-a lungul zilei rezista bine, nu am avut probleme sa-mi dispara fondul de ten sau sa  se separe insa daca aveti tenul cu tendinte de ingrasare va trebui sa retusati tenul dupa cateva ore daca nu folositi un primer sau o pudra matifianta pentru a compensa pentru faptul ca nu este un fond de ten matifiant.

All in all, este un fond de ten care mi-a placut sa-l port iarna dar ar trebui neaparat o nuanta mai deschisa in gama. Mi se pare un fond de ten foarte bun pentru cele cu ten normal, daca va place acest finish si asa cum v-am mai zis, mi se pare asemanator ca formula cu Charlotte Tilbury Magic Foundation dar cu o acoperire mai mica si putin lipicios la atingere, ceea ce nu se intampla cu Magic Foundation.

fond de ten Ivatherm Joviale swatch

fond de ten Ivatherm Joviale swatch

Produsele Ivatherm sunt disponibile in farmacii (la Farmacia Tei de exemplu este 52 de lei) dar il gasiti in shop-ul online Ivatherm unde costa 71.26 lei.

fond de ten Ivatherm Joviale ingrediente

Ati incercat fondul de ten Joviale sau sunteti fane ale fondurilor de ten mate?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

9 comments:

  1. Nu l -am incrrcat dar din review-ul tau imi dau seama ca nu mi se potriveste. Si eu am un ten foarte deschis, mai este si foarte uscat si cu roseata.

    ReplyDelete
  2. Ahhh asta e unul din fondurile mele de ten preferate din ultimul timp. Arata asa bine pe ten <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie tot asta imi place, ca arata atat de bine. Pup :*

      Delete
  3. Pacat ca nu fac nuante foarte deschise.. Nu de alta, dar mie mi se pare ideal sa ai 2 nuante, de la extremele pielii tale si sa le combini in functie de nevoie.. Aia nu prea merge doar cu nuante inchise :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mie imi pare rau ca nu e si o nuanta mai deschisa, dar acum bate serios gandul sa-mi iau produsul ala de la The Body Shop care deschide fondurile de ten. Pup :*

      Delete
  4. Folosesc uneori o crema cu SPF 50+ de la DM, pentru copii si efectiv am tenul mat intreaga zi!!! Atunci cand apelez la ea, nu mai folosesc pudra si nici servetele matifiante. Mi se pare geniala treaba si desi lasa pelicula alba pe ten, incerc sa-l aplic cu ceva vreme inainte sa ma machiez. Si observ dupa cateva ore de la aplicare ca se vede putin-putin ciudatel la mustata si pe langa nas...gen ca se vede ceva usor alb....dar cred ca depinde si cu ce aplic fondul de ten. Pentru ca la un beauty blender nu se aplica treaba asta...ci mai mult la pensule.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loredana, spune-mi ce crema e??? Trebuie sa-i vad formula dar citind prima parte a comentariului tau mi-am zis ca sigur e una cu filtre minerale, apoi am citit ca lasa pelicula alba ceea ce mi-a confirmat. Cremele pe baza de filtre minerale (asa cum e si Bioderma ABCDerm) sunt cele matifiante. Pup :*

      Delete
    2. Am si ABC Derm , dar asta de la Balea....e mama lor :)))
      Nu stiu exact cum se numeste...am mai pus eu o poza cu ea pe Insta...e pentru copii si are spf 50.

      Delete
  5. Târziu scriu in urma multelor căutări am gasit acesta postare .caut spre testare un din de ten ideal tenului meu.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram