3 pensule de ochi pentru incepatoare


RO: Asa cum v-am promis saptamana trecuta cand v-am aratat 3 pensule de fata pentru incepatoare, pentru astazi v-am pregatit celalalt articol iar astazi vom discuta despre pensule de ochi.

Daca in cazul machiajului tenului poti obtine un rezultat bun si un machiaj frumos chiar si fara ajutorul pensulelor, mai ales daca alegi un blush crema si daca ai un burete de machiaj in genul Beautyblender sau Real Techniques Complexion Sponge, pensulele de ochi mi se par cele mai importante pentru obtinerea unui machiaj reusit. Daca fardurile nu sunt de o calitate excelenta, le poti ajuta cu o baza buna de machiaj care le va spori intensitatea si rezistenta, insa fara pensulele adecvate e greu sa obtii un look impecabil. Asa ca haideti sa va arat care mi se par cele mai importante.

Sigma E25

* 14$ * link produs *

Aceasta pensula este practic o copie a pensulei MAC 217 si este prima despre care vreau sa va vorbesc. Atunci cand am ales cele trei pensule de ochi, m-am gandit mult daca sa includ sau nu si o pensula plata, insa E25 o poate inlocui cu succes iar selectia la care am ajuns mi se pare cea mai buna. Pensula Sigma este foarte versatila datorita formei pe care o are. Fiind usor aplatizata, deci nu complet rotunda poate fi folosita pe partea mai plata pentru a tapota fard pe pleoapa sau folosind varful puteti aplica fardul in pliu. Datorita varfului conic, in timp ce aplicati culoare in pliu o si difuzeaza astfel incat trecerea intre culori sa nu fie evidenta. Pe langa aplicarea fardului pe pleoapa, o mai puteti folosi sub ochi pentru a crea acel look fumuriu, puteti aplica anticearcanul cu ea sau iluminator pe ten. Poate fi folosita in atat de multe feluri incat va trebuie neaparat o astfel de pensula, chiar as spune ca poate fi prima pe care s-o luati. 

In ceea ce priveste calitatea ei, s-a mentinut foarte bine de-a lungul anilor, nu a pierdut fire insa tinde sa se aspreasca daca nu folositi din cand in cand niste balsam de par sau o masca pentru a mentine firele moi. Ah, si tinde sa se si ciufuleasca si sa-si piarda forma iar pentru asta eu folosesc mereu brush guards cand o las la uscat. Din pacate, Sigma nu este foarte accesibil pentru noi pentru ca transportul este scump, venind din SUA iar pragul pentru transport gratuit este 150$. Nici reduceri nu au, insa cu ocazia Black Friday Sigma ofera transport international gratuit.



essence Smokey eyes brush


Desi pensula de mai sus este foarte versatila, este si destul de mare asa ca pentru aplicarea fardului cu mai multa precizie, am ales aceasta pensula de la Essence. Are perii mai scurti deci nu se vor misca asa mult in stanga sau in dreapta, este deasa, rotunda si varful este din nou conic. Fiind mai mica lucreaza mai precis si de aceea mie imi place mult s-o folosesc pentru a defini coltul extern si pliul. Ochii mei sunt mici, pleoapa e cazuta deci eu trebuie sa aplic fard deasuprea pliului asa ca si pensula trebuie sa fie mai mica iar cea Essence mi se pare perfecta. Cu ea aplic fardul si apoi vin cu E25 pentru a estompa marginea. Dar nu o folosesc doar pentru asta, ci am folosit-o si pentru aplicarea fardului sub ochi sau pentru a difuza linia trasata cu un creion dermatograf. O puteti folosi si pentru iluminarea coltului intern sau a arcadei.

Singura problema este ca nu am vazut-o pe site-ul Essence Romania. Pe cel din Germania am gasit-o, arata diferit de a mea dar vad ca a ramas acelasi nume si aceeasi forma.


Alte variante: Zoeva 223 Petite Eye Blender // Bdellium Tools 781 Crease (peri mai lungi si mai deasa) sau 780 Pencil (seamana mai mult cu cea Essence) // Everyday Minerals Everyday Eye Smudge Brush

Bdellium Tools 785 Tapered Blending

* 7.65$ * link produs *

Ok, am bifat pensule pentru aplicarea fardurilor si pentru detalii iar ultima pensula pe care am vrut s-o includ este una pufoasa, cu peri lungi cu care sa estompati fardurile aplicate. Asta mi se pare cheia unui machiaj reusit  iar cu o pensula ca Bdellium 785 nu ai cum sa dai gres. Asa ca, dupa ce ai terminat cu aplicarea fardurilor, ca un ultim pas poti folosi o astfel de pensula si sa treci inca o data peste pentru a te asigura ca totul este bine estompat si nu exista o delimitara clara intre diversele nuante aplicate. Pe langa blending, mie imi place sa mai folosesc astfel de pensule si pentru aplicarea anticearcanului sau pentru iluminarea tenului.

Pensula mea Bdellium 785 este din gama Green Bambu si are manerul mai scurt iar perii sunt sintetici. Este foarte moale, s-a pastrat asa fara probleme, nu a pierdut fire la spalat si eu sunt foarte multumita de ea. Insa Bdellium Tools are mai multe game iar fiecare are propria varianta a acestei pensule, diferentele constand in pretul lor, faptul ca unele variante sunt din par natural si mai pot aparea mici diferente ale formei. Asta este valabil pentru majoritatea pensulelor lor. Eu am ales-o pe cea Green Bambu pentru ca era una dintre variantele ieftine dar am vrut sa fie 100% sintetica. Mai ieftina era cea din gama Studio pe care o are Andreea dar scria despre ea ca nu este foarte moale.


Alte variante: Ecotools Concealer Brush din 5 Piece Mineral Set (pe care o am si de aceea v-o recomand) // Sigma E40 Tapered Blending // MAC 224


Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

2 comments:

  1. Asa este...conteeaza foarte mult pentru machiajul ochilor sa ai pensule bune, de calitate...Mai bine mai putine si bune...decat multe si proaste! :)
    Multumim de recomandari! :*

    ReplyDelete
  2. Cea de la Sigma imi place si mie.

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram