Ce am invatat de-a lungul anilor de la Karen Blanchard

karen blanchard of where did u get that collage
click pe poza pentru a o vedea la dimensiunea originala

RO: Saptamana aceasta, la cursul pe care l-am avut cu Maurice Munteanu in cadrul Scolii de Beauty Blogging s-a axat pe curentul creat de Studio '54 si despre fashion icon-urile acelei perioade. Fie ca vorbim despre Grace Jones, Bianca Jagger, Diane Von Furstengerg sau Liza Minelli, lasand stilurile lor vestimentare la o parte, toate au aceste lucruri in comun: atitudinea si faptul ca nu se inspirau. Aceste caracteristici au stat si la ideea acestui articol si m-au determinat sa va vorbesc astazi putin despre o bloggerita de moda pe care o urmaresc de multi ani: Karen Blanchard.

Karen este o englezoaica mulatra, stabilita in New York si persoana din spatele blogurilor Where Did U Get ThatTwoKools si Street Style. Nu se numara printre bloggeritele extrem de mediatizate, care au colaborari foarte mari sau cu unele dintre cele mai importante case de moda, dar reuseste sa se diferentieze foarte bine prin stilul ei aparte, eclectic dar bine definit si prin atitudinea badass pe care o emana. Desi experimenteaza mult cu diverse stiluri, texturi sau imprimeuri, mereu adauga acea nota a ei si stiu ca fiecare tinuta o reprezinta.

De la ea am aflat de faimoasele Litas si de brand-ul Jeffrey Campbell in general, inainte ca acest model sa devina super popular si in Romania si in secret, pe ea o invinuiesc pentru obsesia mea pentru botine. A fost prima bloggerita pe care am urmarit-o propriu-zis, atunci am descoperit si Bloglovin si chiar daca nu ma regasesc in stilul ei, mereu revin cu placere pe blogul ei pentru a descoperi ce combinatii interesante a mai facut si m-am gandit sa impartasesc cu voi cateva lucruri pe care le-am deprins, de-a lungul timpului, urmarindu-i blogul.

karen blanchard of where did u get that collage
click pe poza pentru a o vedea la dimensiunea originala

Attitude, attitude, attitude!

O tinuta fara atitudinea potrivita isi pierde farmecul. Degeaba ti-ai luat cele mai sexy si inalte tocuri daca nu ai si acea atitudine de femeie fatala sau, mai rau, nu poti merge bine pe ele, oamenii vor observa stanjeneala ta. Sau degeaba iei o tinuta cu inspiratie biker daca esti mai degraba "the girly girl". Cred ca tinutele ar trebui sa te reprezinte si daca nu te simti increzatoare intr-o anumita tinuta, lumea va observa asta.

Curajul de a iesi din zona de comfort

Macar din cand in cand, nu strica sa experimentezi putin. Tata mereu imi spunea, legat de mancare: "gusta macar". Pe acelasi principiu, nu pierzi nimic daca incerci o piesa care crezi ca nu te-ar caracteriza, sau o alaturare de imprimeuri, texturi si vezi cum te simti. E posibil sa ramai surprinsa placut si sa-ti placa. Dar, chiar si asa, mereu trebuie sa ai in vedere silueta ta si ce te avantajeaza.

Curiozitatea de a cauta prin magazinele Second Hand

Karen gaseste cele mai interesante lucruri prin astfel de magazine si ea mi-a starnit curiozitatea de a intra intr-unul. Din pacate, Bucurestiul este cel mai prost loc pentru a face asta pentru ca nu gasesti mai nimic special, preturile sunt exagerate comparativ cu cele practicate in provincie si iti trebuie mult timp si rabdare, lucruri pe care nu le-am prea avut in ultimele luni dar am reusit sa gasesc cateva lucruri frumoase de-a lungul anilor pe care le port cu placere si in prezent. In restul tarii, am inteles ca stau mai bine la aprovizionare magazinele, mai ales prin Buzau unde este o anumita domnisoara Balaban care gaseste toate minunatiile. 

E OK sa fii diferit

Ca un copil de care s-a facut mult "misto" de multe ori mi-am dorit sa ma integrez dar pe masura ce m-am maturizat am realizat ca nu are rost sa ma straduiesc pentru ca exista destule persoane care te vor aprecia asa cum esti. Ok, chestia asta pe de-o parte nu ar fi invatata de la Karen, dar pe de alta da. Noi, romanii, inca suntem un popor destul de inchis la minte si judecam imediat pe cineva care nu se integreaza in standardele, idealurile, ideile, credintele noastre sau gusturile vestimentare. Daca te imbraci diferit te trezesti ca toata lumea se uita la tine pe strada. F*ck them! (pardon my French) Imbraca-te cum vrei si cum te simti bine, te asigur ca vei gasi oameni care vor aprecia stilul tau personal.

***

In incheiere, sper ca am reusit sa redau in cele doua colaje macar putin din blogul lui Karen si ca v-am trezit curiozitatea de a-l accesa. Eu sunt sigura ca daca ai lua-o si ai pune-o in pozele acelui deceniu, ai zice ca-i de-acolo.

 Nu vi se pare ca Karen s-ar fi integrat bine in peisajul anilor '70 si Studio 54? Iar daca o urmareati deja, ce parere aveti despre stilul ei personal?

*all pics via Where Did U Get That

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

3 comments:

  1. Nu stiam pana acum de Karen, dar are un stil foarte aparte si, chiar daca nu e neaparat ce as purta eu, e misto sa te uiti la pozele ei!

    ReplyDelete
  2. Imi place stilul pe care il adopta tipa. Am urmarit-o de cava vreme si mi se pare ca evolueaza intr-un mod foarte placut!

    ReplyDelete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram