Sampoane uscate: Batiste si Joico

RO: Anul trecut am incercat si eu in sfarsit samponul uscat iar dupa ce am facut-o m-am intrebat de ce oare oi fi asteptat atat ca sa-l incerc. Stiam cat de util poate fi, citisem sau auzisem atatea despre sampoanele uscate si cu toate astea, parca tot nu era curiozitatea destul de mare.

Dar atunci cand am vazut ca gasesc sampoanele uscate Batiste la Hello Free Z One, am zis ca nu ratez sansa, cu atat mai mult cu cat magazinul nu este foarte departe de mine asa ca am fugit repede si mi-am luat 3 variante: Original, Blush si Tropical. Am zis ca daca tot incerc un sampon uscat, de ce sa nu incep cu cele mai laudate. Intre timp am mai incercat si Joico Instant Refresh asa ca m-am gandit ca nu ar strica sa va povestesc despre ele.

sampoane uscate: batiste blush si joico instant refresh

Daca nu ati mai auzit pana acum de sampoane uscate, denumirea va spune totul. Sau cum le-a caracterizat verisoara mea: sampon la conserva. Sunt spray-uri ce contin ingrediente absorbante pe care le aplicati in par la radacina si absorb sebumul. Astfel, parul arata mai bine, capata volum, nu mai sta lipit de cap si prelungiti perioada intre spalari. Pentru a-l aplica, faceti cate-o carare in par, pulverizati sprayul cam de la o distanta de 30 cm la radacini, asteptati un minut si apoi incepeti sa masati radacinile. La final va pieptanati si gata. Simplu si rapid.

Eu am devenit dependenta de ele pentru ca am un scalp gras si daca fac sport, ar trebui sa ma spal pe cap o data la 2 zile. Vara nu ar fi o problema, insa acum chiar nu-mi convine asta avand in vedere ca vreau sa evit cat pot de mult uscatul cu feohnul. In plus, bretonul deja nu mai arata bine dupa o zi. Sa nu va spun cum e atunci cand ni se opreste apa calda, nu cred ca vreti sa stiti cum am stat asa aproape o saptamana in iarna asta. De fiecare data, samponul uscat mi-a fost de mare ajutor.

Batiste Original & Blush Dry Shampoo

sampon uscat batiste original

Pentru ca au fost primele incercate, am sa incep cu Batiste iar dintre cele 3 sampoane uscate cumparate, am folosit Original si Blush. Ambele sunt bune si absorb sebumul, contin destul de mult amidon de orez si atunci cand le aplici lasa acel praf alb insa acesta dispare imediat si usor, un mare plus pentru cele ca mine, cu par inchis. Diferentele observate de mine intre cele doua ar fi, inafara de parfum, faptul ca Original are mai mult amidon, mi s-a parut mai eficient si ofera mai mult volum decat Blush. In ceea ce priveste parfumul lor, in ambele cazuri a fost placut, nu foarte intens cat sa fie deranjant si din nou mi-a placut mai mult cel al variantei Original (dar  nu as mai putea spune acum ce era pentru ca l-am terminat acum mult timp). Blush are un parfum usor floral.

Ce e foarte util si un plus fata de alte sampoane uscate ar fi faptul ca gasiti mai multe variante: travel la 50 ml, 150 ml, 200 ml si chiar 400 ml (pe Asos). Ale mele sunt de 150 ml si m-au tinut pentru destul de multe folosiri dar nu le-am folosit decat pentru reimprospatarea parului si atat. Si pe langa variantele albe, exista si sampoane uscate Batiste colorate.

sampon uscat batiste blush

Joico Instant Refresh Dry Shampoo


Recent am inceput sa folosesc Joico Instant Refresh Dry Shampoo si este total diferit de Batiste dar imi place cel putin la fel de mult. Are un parfum fresh, nu este atat de prafos si este mai degraba umed iar atunci cand il aplici pe par simti asta insa poti observa imediat cum luciul parului dispare si arata din ce in ce mai bine. Masezi radacinile si parul capata volum si textura. Imi place foarte mult pentru ca nu lasa urme albe, deloc, dar si pentru ca il pot folosi fie pentru reimprospatarea parului, fie pe parul curat pentru a adauga textura.

Din cate mi-am dat seama, cautand online, Joico Instant Refresh se gaseste numai in varianta de 200 ml si este mai scump decat Batiste.


sampon uscat joico instant refresh

***

Ati incercat sampon uscat si daca da, pe care?

Julie

Skincare addict ♥ Lipstick lover ♥ Nail polish hoarder
Email me: sihayasworld(at)gmail(dot)com

6 comments:

  1. eu am incercat o alta marca de sampon uscat ceva de la Frottee, doar ca dupa ce ma dadeam cu el,parul meu devenea uleios si de aceea imi spalam parul a doua zi. Oricum nu imi suport parul gras chiar daca nu am apa calda, rezist o zi dar prefer sa imi incalzesc.Metodele astea auxiliare nu sunt pe placul meu uneori. Ma tenteaza ala de la Joico, dar poate la vara sa vad cum reactioneaza pe parul meu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu am auzit de Frottee dar suna groaznic din ce spui tu. Si eu spal parul de obicei a doua zi dupa ce folosesc samponul uscat.

      Delete
  2. Si eu il am pe cel de la Joico.Si mi a placut pana sapt trecuta cand mi am luat samponul uscat de la Klorane,cel nou cu lapte de ovaz.Isi merita fiecare leut.Nu contest Joico,e bun la ce spui tu,dar la mine neaparat trebuie sa ma spal pe cap dupa ce l-am folosit pt ca imi da o senzatie de scalp iritat.Batiste nu am incercat.Klorane mi se pare wow.Abia astept un review sa vad cum ti se pare😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmm, am sa trec Klorane pe wish list. :)

      Delete
  3. Si pe cel de la Batiste cat ai dat in magazinul Hello Free Z One?
    Nu am incercat pana acum nici unul, desi este pe lista! :D
    Pupici
    http://loredanamanciu.blogspot.ro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cele de 150 ml costa 13 lei si de 200 ml costa parca 16-17 lei. Pup :*

      Delete

Feel free to tell me your thoughts on the subject here. Did you like it? Did you hate it? I love feedback! :*

Instagram